Ήλιος στην Παρθένο!

ASTROTEAM GUEST
29/08/2022

Είπαμε καλημέρα από τις 05.16 το πρωί της 23/8, με τον ζωοδότη Ήλιο να μας ξυπνά από την 0η μοίρα της Παρθένου, αγκαλιά με τον υπασπιστή του Regulus να υποδεικνύει ότι όλα μπορούν να ξεπεραστούν με σύνεση, μεγαλοψυχία, ειλικρίνεια, καθαρή κρίση και γενναιοδωρία ψυχής.

Ο Ήλιος της Παρθένου είναι ο Ήλιος της κοινής λογικής, της ανάπτυξης των δεξιοτήτων και ικανοτήτων, της προσφοράς, της υπηρεσίας και της λεπτομερούς ανάλυσης. Ευέλικτος, με τη γρηγοράδα και τη συλλογιστική δύναμη του κυβερνήτη του Ερμή, κρατάει σε επαφή τη θεωρεία με την πρακτική. Μετά από την εκδηλωτικότητά του στο Λέοντα, στο ζώδιο της Παρθένου θα τον απασχολήσουν πολύ οι αντιδράσεις σε συμπεριφορές, η τυπικότητα και «ακρίβεια», η «τάξη» και η καθαρότητα των δεδομένων. Θα ανησυχήσει για κάθε «κριτική» που μπορεί να λάβει, γι’ αυτό προσέχει να μην πληγωθεί κανείς, ειδικά η ίδια η αξιοπρέπειά του. Έτσι γίνεται τυπικός και προσεκτικός, με κάποιο είδος σκοπιμότητας σε ό,τι κάνει. Αναζητά την τελειότητα και εργάζεται με μεθοδικότητα προς κάθε σκοπό του. Δεν αρκείται σε μονοδιάστατες απαντήσεις, ενώ χρειάζεται επιβεβαίωση σε ό,τι κάνει. Η επιδεξιότητα του βρίσκεται στα χέρια και στο πρακτικό μυαλό, ενώ έχει για ταλέντο την παρατηρητικότητα, βάζοντας τη σφραγίδα της τελειότητας. Θέλει να υπηρετεί συνήθως «φτωχούς και αδυνάτους», αισθανόμενος ικανοποίηση για την κοινωνική του προσφορά αλλά και την επιβράβευση που θα τον κάνει να νοιώσει απαραίτητος στο περιβάλλον του. Και είναι απαραίτητος φυσικά, βάζοντας σε τάξη και μετρώντας με πρόγραμμα την καθημερινότητά του.

Στην κάθε προσπάθειά του προς την ιδέα του τέλειου δένδρου, χάνει τη μαγική εικόνα του δάσους.

Είναι ο λογιστής του ζωδιακού, η κοπέλα στις δημόσιες υπηρεσίες, η νοσοκόμα που δε θα αρκεστεί στα πρακτικά, η κομμώτρια που κάνει τέχνη το μαλλί, η κομψοτεχνήτρια της haute couture ραπτικής. Είναι η οικιακή βοηθός, ο βιολόγος, ο βοτανολόγος, ο διατροφολόγος, ο δάσκαλος, που θα σου μάθει τη δύναμη του νου, την επιμέλεια και την επιδεξιότητα των χεριών, αφού δεν αρκείτε σε αμάθειες και άξεστες συμπεριφορές. Έχει όμως έλλειψη αυτοπεποίθησης και τείνει να μειώνει τον εαυτό του. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να είναι πάντα παραγωγικός και να βρίσκει δημιουργικές διεξόδους. Πολλές φορές λόγω της μανίας με την τελειότητα, ξεχνιέται και χάνει το συνολικό νόημα της ζωής και παγιδεύεται σε διανοητικές αναλύσεις. Στην κάθε προσπάθειά του προς την ιδέα του τέλειου δένδρου, χάνει τη μαγική εικόνα του δάσους.

Το αγαπώ δε θα το ακούσεις από ένα Παρθένο. Θέλει σύντροφο σταθερό που θα προσφέρει ασφάλεια και θα ικανοποιεί το ανικανοποίητο ταμπεραμέντο του, με συνεχείς επιβεβαιώσεις. Μα αν σε αγαπήσει θα σε φροντίσει, θα σε καθαρίσει, θα σε «υπηρετήσει» μα και θα σου ψειρίσει τις ατέλειές σου. Χρειάζεται να μάθει να χρησιμοποιεί τον νου, αντί ο νους να χρησιμοποιεί αυτόν. Ο Ήλιος της Παρθένου ψάχνει πολύ έντονα το «καλό» και το «κακό», ξεχνώντας τη συμβατή οδό με κίνδυνο να στενέψει ο ορίζοντάς της, βρομίζοντας το μυαλό με κρίσεις και επικρίσεις.

Στο ζώδιο αυτό ο Ήλιος έρχεται να δώσει Φως σε πρακτικά και καθημερινά ζητήματα, έτσι χρειάζεται να θυμάται να είναι λιγότερο απαιτητικός, υπομονετικός προς συμπεριφορές αλλά και ανεκτικός με τον ίδιο τον εαυτό του. Το Φως και τις θετικές ηλιαχτίδες του Ήλιου σας αγαπημένα Παρθενάκια μαζί σας θα δεχτούν Ταύροι, Αιγόκεροι και φωτεινές ελπίδες Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες. Τα μεταβλητά Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες ο Ήλιος αυτός φέρει ασπίδα προστασίας από τον δίπολο Άρη στους Διδύμους. Χρειάζεται να κρατήσετε καθαρότητα στην κρίση και να μη χαθείτε σε λεπτομέρειες που θα σας στερήσουν ενέργεια και ζωτικότητα.

Παρθένοι μου, η ενέργεια του Ηλίου σας είναι στα χέρια σας, από σας εξαρτάτε πώς θα την χρησιμοποιήσετε δημιουργικά! Εμείς σας ευχόμαστε χαρούμενη και ξεχωριστή ηλιακή επιστροφή!

 

Από τη Δέσποινα Κυπριανού

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα