Ήλιος σύνοδος Αφροδίτη | 4/6/2024

ASTROTEAM GUEST
15/05/2024

Αφροδίτη – Η ωραία του ζωδιακού

Ο μικρός ευεργέτης των ανθρώπων. Κυβερνά τα ζώδια του Ταύρου και του Ζυγού και έχει έξαρση στο ζώδιο των Ιχθύων, ενώ είναι αδύναμη στο ζώδιο του Σκορπιού και του Κριού και σε πτώση στο ζώδιο της Παρθένου. Ο πλανήτης της ομορφιάς, του κάθε τι αισθητικά ωραίου, της αρμονίας, της τέχνης και της καλλιτεχνίας, του μοιράσματος και της συσχέτισης μας με τους άλλους. Διαπραγματεύεται τις αξίες. Ηθικές και υλικές. Στα ζώδια τα οποία κυβερνά, τα ζητούμενα της είναι ακόμη πιο έντονα. Στο γήινο ζώδιο είναι κάπως πιο πρακτική και υλική η υπόσταση της ενώ στο αέρινο είναι πιο διαπραγματεύσιμη και κάπως διανοούμενη. Είναι η ενέργεια του «δίνω» και του «παίρνω». Το ζώδιο στο οποίο έχουμε την Αφροδίτη στον χάρτη μας, μιας και είναι ο προσωπικός κοινωνικός μας πλανήτης, φανερώνει το πώς αγαπάμε και πώς θέλουμε να μας αγαπούν. Η ισορροπία είναι ένα από τα ζητούμενα της. Τί μας αρέσει να κάνουμε, πώς «δινόμαστε» στους άλλους, ακόμα και τί δώρα μας ευχαριστεί να κάνουμε ή να παίρνουμε από τους άλλους. Είναι και ένας δείκτης των οικονομικών μας. Κάνοντας ένα επάγγελμα που της ταιριάζει θα μπορούσε να δώσει αρκετά κέρδη και συγχρόνως να απολαμβάνουμε την εργασία μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο αποζητούμε την επαφή στις διάφορες συνεργασίες μας αλλά και το πως εμείς συνεργαζόμαστε με τους άλλους. Ο οίκος που είναι τοποθετημένη στον χάρτη μας είναι το πεδίο στο οποίο έχει την ανάγκη να τα εκφράσει. Οι όψεις που κάνει με τους υπόλοιπους πλανήτες στον γενέθλιο μας χάρτη, φανερώνει τα κανάλια διοχέτευσης της ενέργειας της. Τον τρόπο που θα εκφραστούν.

Καθώς ο χρόνος κυλά με τον Ήλιο να διανύει σχεδόν μια μοίρα την ημέρα, η Αφροδίτη κινούμενη περίπου με την ίδια ταχύτητα στην εκλειπτική όπως φαίνεται από τη Γη, και με τη διάταξη των ουρανίων σωμάτων όπως είναι ορατοί από εδώ, δεν της «επιτρέπεται» να απομακρυνθεί πολύ από τον Ήλιο οπότε κινείται μόνιμα κοντά του. Μέρα με τη μέρα απομακρύνεται και όταν φτάσει σε ένα σημείο επιστρέφει και πάλι κοντά του, για να απομακρυνθεί και πάλι. Αυτός είναι και ένας τρόπος για να μας «πει» ότι η ισορροπία είναι ζητούμενο ζωτικής σημασίας!

Είναι ο λεγόμενος Αυγερινός…

Παρατηρώντας κανείς τον ουρανό αυτές τις μέρες (το άρθρο γράφεται μέσα Απριλίου 2024), μπορεί να δει τον πλανήτη Αφροδίτη από τη Γη, μιας και φαίνεται με γυμνό μάτι, τις πρώτες πρωινές ώρες. Αυτό συμβαίνει γιατί ανατέλλει λίγο πριν από τον Ήλιο και φαίνεται στον νυκτερινό που χαράζει ουρανό τις αυγές. Είναι ο λεγόμενος Αυγερινός. Επειδή η Αφροδίτη δεν απομακρύνεται πολύ από τον Ήλιο (περίπου 47°) είναι εκεί κοντά του και κατά συγχρονισμένες περιόδους συγκλίνει (κοντεύει) προς αυτόν και αποκλίνει (απομακρύνεται) από αυτόν. Το σημείο από το οποίο θα τον φτάσει και θα τον περάσει, είναι αυτό από το οποίο θα ξεκινήσει η Αφροδίτη να γίνεται ορατή τα δειλινά με την πάροδο των ημερών. Ο Ήλιος θα δύει πρώτα και θα προλαβαίνει να φανεί στο σημείο της δύσης πριν να δύσει και αυτή. Αυτός είναι ο λεγόμενος Αποσπερίτης. Όσο πιο απομακρυσμένη είναι από τον Ήλιο, τόσο μεγαλύτερο είναι και το χρονικό διάστημα που φαίνεται από τη Γη (είτε σαν Αυγερινός είτε σαν Αποσπερίτης).

Η επόμενη σύνοδος που περιμένουμε να γίνει είναι αρχές Ιουνίου.

Χρονικά, η Αφροδίτη είναι ορατή από τη Γη σαν πρωινό αστέρι (Αυγερινός) για ένα διάστημα 9 μηνών περίπου. Μετά από αυτό χάνεται για λίγες μέρες (μιας και βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο και δεν μπορούμε να την διακρίνουμε) για να φανεί σαν νυκτερινό αστέρι (Αποσπερίτης) για ένα διάστημα επίσης 9 μηνών περίπου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε 9 περίπου μήνες η Αφροδίτη κάνει σύνοδο με τον Ήλιο. Η τελευταία σύνοδος έγινε με συντεταγμένες Κύπρου στις 20° Λέοντα 28’ στις 13/08/2023 στις 13:15, όπου σε ανάδρομη πορεία συναντήθηκε με τον Ήλιο και από βραδινό αστέρι που ήταν για 9 περίπου μήνες, εμφανίστηκε στον ουρανό σαν πρωινό. Η επόμενη σύνοδος που περιμένουμε να γίνει είναι αρχές Ιουνίου. Η απόλυτη ακρίβεια της συνόδου με συντεταγμένες Κύπρου, θα γίνει στις 14° Διδύμων 27’ και θα πορεύονται μαζί μέχρι και τις 14° 33’ όπου θα αρχίσει η Αφροδίτη να αποκλίνει από τον Ήλιο. Θα γίνει στις 04/06/2024 στις 17:38 και θα διαρκέσει μέχρι τις 19:54. Λίγες μέρες μετά θα μπορούμε να την απολαμβάνουμε τα δειλινά αφότου δύσει ο Ήλιος για λίγες ώρες. Θα παραμείνει νυκτερινό αστέρι μέχρι και τις 23/03/2025 όπου θα γίνει η επόμενη σύνοδος στις 02° Κριού 39’.

Η τροχιά της Αφροδίτης γύρω από τον Ήλιο είναι πραγματικά άξια παρατήρησης της από τη Γη καθώς είναι η πλέον αρμονική. Κάθε σημείο συνόδου της με τον Ήλιο επάνω στην εκλειπτική σε ένα διάστημα 8 (γήινων) χρόνων, «ζωγραφίζει» ένα πεντάκτινο αστέρι. Με την πάροδο των χρόνων και σε πολλαπλάσια του αριθμού οκτώ, «υφαίνοντας» το ίδιο μοτίβο, δηλαδή πεντάκτινα αστέρια, έχουμε ένα απόλυτα γεωμετρικό σχήμα αστεριών που όσο εξελίσσεται ολοκληρώνεται για να ξεκινήσει από την αρχή! Αυτό συμβαίνει γιατί ανά 4 χρόνια τα σημεία συνόδου της με τον Ήλιο πέφτουν στα ίδια σημεία με διαφορά περίπου 2° (λιγότερες) ανά τη φορά.

Έρχεται για να μας οξύνει την αντίληψη μέσα από τη δύναμη της ευφυίας και της ευστροφίας του Νου και του λόγου.

Τί μπορεί να σημαίνει όμως μια σύνοδος Ήλιου – Αφροδίτης; Εδώ βρίσκεται όλη η δυναμική της ενέργειας! Καθώς η Αφροδίτη έχει να κάνει με όλα όσα ανέφερα πιο πάνω έρχεται να ενδυναμώσει την ενέργεια της μπαίνοντας κυριολεκτικά στην καρδιά του Ήλιου! Φορώντας το φωτοστέφανο της ενέργειας του, η Αφροδίτη της ομορφιάς, της αγάπης, της αρμονίας και της ισορροπίας, της αυτό-αξίας, της αλληλεγγύης έρχεται για να φωτίσει τις καρδιές μας. Παίρνοντας χρώμα από το αέρινο ζώδιο των Διδύμων, η Αφροδίτη μέσα στο ερμιακό περιβάλλον θέλει να επικοινωνήσει τα θέλω της με τον τρόπο που αυτή ξέρει. Έρχεται για να λάμψει ως Αποσπερίτης για τους επόμενους εννέα περίπου μήνες, δίνοντας στον κόσμο την ενέργεια του μοιράσματος μέσα από ιδέες και νέες πληροφορίες. Έρχεται για να μας οξύνει την αντίληψη μέσα από τη δύναμη της ευφυίας και της ευστροφίας του Νου και του λόγου. Η σκέψη μεταμορφώνεται σε δημιουργικό λόγο και γίνεται τρόπος επικοινωνίας. Γεννιέται ακόμη μια φορά για να μας πει ότι η μάθηση είναι απαραίτητο εφόδιο ανάπτυξης του ατόμου και η απορία είναι επίσης απαραίτητο ζητούμενο της!

Ας υποδεχτεί ο καθένας από εμάς αυτή τη σύνοδο με ευγνωμοσύνη και ξέροντας ότι όσο είναι νυκτερινό αστέρι στον ουρανό, τα ζητούμενα της θα μπορέσει να μας τα «δώσει» εάν εμείς τα ζητήσουμε! Ας δει ο καθένας μέσα σε ποιο σημείο του χάρτη του βρίσκεται και ας της τα ικανοποιήσει, με αντάλλαγμα την δική του ηθική ή υλική επίτευξη!

Αφροδίτη
Πριν φωτίσει η μέρα πριν ακόμα απ’ τα χαράματα,
Στολίδι είσαι τ’ ουρανού που λάμπει από ψηλά.
Κόβεις βόλτες και γυρνάς με χάρη ξημερώματα,
Καθώς αφήνεσαι στο χρόνο του Ήλιου που κυλά

Χάρισε,
Αγάπη κι ομορφιά στους πάντες γύρω σου
Πριν φύγεις τις αυγές κι εννέα μήνες να χαθείς

Πήγαινε,
Στο φως να σε γεννήσει άλλη μια φορά
Αυγερινέ μου Αποσπερίτης πάλι να γενείς

Σούρουπο, κι ήρθε ο καιρός τη νύκτα να αναδειχθείς
Σα δύσει ο Ήλιος κόσμημα του θόλου να φανείς
Περιμένω με λαχτάρα να σε καμαρώσω πριν
Χαθείς στου ορίζοντα τη δύση, ως τέλος μιας αρχής

Χάρισε,
Το μοίρασμα και τη χαρά του Είναι σου
Πριν φύγεις τις νυχτιές κι εννέα μήνες να χαθείς

Πήγαινε,
Στο φως να σε γεννήσει άλλη μια φορά
Αποσπερίτη Αυγερινός και πάλι να γενείς

 

Από τη Βωνιάτου Κυριακή

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα