Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη μαζί στον Τοξότη. Ημέρες ανάσας μετά τις εκλείψεις!

ASTROTEAM GUEST
14/11/2022

Οι βαριές μέρες των τελευταίων εβδομάδων σημαδεύτηκαν από δύο δύσκολες, ανατρεπτικές και επιδραστικότατες εκλείψεις αναδύοντας την αλήθεια και την αυθεντικότητα στα πράγματα, στις σχέσεις, στα συναισθήματα, στην αίσθηση εαυτού και γενικότερα σε οτιδήποτε ήταν ασαφές και όφειλε να τελειώσει, να κλείσει ή να πάρει την ανάλογη τροπή. Το σύμπαν ωστόσο είναι σοφό και με μια πλανητική συγκυρία τριών πλανητών (aka πολυαστρία) στο ζώδιο του Τοξότη μας επανατοποθετεί και μας πιάνει από το χέρι οδηγώντας μας σε ένα νέο κεφάλαιο. Σίγουρα με μεγαλύτερη χαρά, άνεση και εξωστρέφεια οι μέρες που έρχονται έχουν σκοπό να μας αποσυμπιέσουν, να μας ξεκουράσουν, να μας δώσουν έδαφος να επεξεργαστούμε τα δεδομένα που προέκυψαν και χρόνο να γεμίσουμε τις μπαταρίες για τις απαιτήσεις που θα έρθουν.

Η Αφροδίτη μπαίνει πρώτη στο ζώδιο του Τοξότη στις 16 Νοεμβρίου, ακολουθεί ο Ερμής στις 17 Νοεμβρίου και τέλος ο Ήλιος στις 22 Νοεμβρίου. Μέχρι τις 07 Δεκεμβρίου οι τρεις τους θα συνυπάρξουν.

Θυμήσου ωστόσο -και δώσε βάση εδώ- ότι στις προβλέψεις που θα διαβάσεις παρακάτω οι πρώτες και οι τελευταίες ημέρες του διαστήματος 16/11 – 07/12 θα έχουν ασάφεια, έλλειψη προσανατολισμού, χάος, εξάντληση, εξαπάτηση και θα χρειαστεί να τσεκάρεις ξανά και ξανά πριν εμπιστευτείς και πάρεις αποφάσεις λόγω της επιρροής του Ποσειδώνα.

Διαβάζεις ζώδιο και Ωροσκόπο

Κριός

Επικεντρώνεσαι και εστιάζεις στο νόημα της ζωής. Φαίνεται να παίρνεις αποφάσεις με δυναμικό τρόπο ως προς το πως θα ζεις και που θα δώσεις προτεραιότητες (από εκεί που έδινες λιγότερο ή και καθόλου). Μοιάζει να ωριμάζεις και να κάθεται κάτι μέσα σου με πιο στοχευμένο τρόπο. Θα κινείσαι στο διάστημα αυτό με μια μεγάλη καρδιά την οποία οφείλεις να λειτουργήσεις και να μεγαλώσεις ακόμα παραπάνω. Πιθανώς να βρεθείς σε περιβάλλοντα με ανθρώπους τους οποίους να χρειαστεί να φωτίσεις, να δώσεις συμβουλές και να αφυπνίσεις σκέψεις και συναισθήματα τους που τα έχουν συμπιεσμένα ή βαθιά θαμμένα. Θα κινείσαι με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και κοινωνικότητα. Θα προωθηθούν θέματα σπουδών, εκπαίδευσης και γνώσεων. Κάτι έχεις να μάθεις τώρα ή μάλλον να συνειδητοποιήσεις για σένα, για τον τρόπο που λειτουργείς, που προσλαμβάνεις ερεθίσματα, που στέκεσαι σε σχέση με τους ανθρώπους γύρω σου, που κινείσαι στη ζωή σου. Στα φόρτε τα ταξίδια και η επιθυμία για εξερεύνηση και περιπέτεια αλλά και τα ηλικιωμένα πρόσωπα τα οποία θα λειτουργήσουν ενισχυτικά. 

Ταύρος

Μοιάζει σαν να πατάς ένα stop από την τρέλα των προηγούμενων εβδομάδων και να αποφασίζεις δυναμικά να πάρεις ένα τίμιο διάλειμμα επικεντρωμένος στις ανάγκες και επιθυμίες σου τις οποίες έχεις αφήσει στην άκρη. Ρημαγμένος και ταλαιπωρημένος από την περίοδο που πέρασε, ρίχνεις ταχύτητες και φαίνεται να προσπαθείς να έρθεις σε μεγαλύτερη σύνδεση με το εσωτερικό σου κομμάτι. Τώρα είναι η στιγμή που θα πάρεις χρόνο για τον εαυτό σου για να επεξεργαστείς όλα όσα έλαβαν χώρα το προηγούμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να πάρεις τις αποφάσεις για το πως θα κινηθείς. Είναι ημέρες ολοκληρωμάτων αλλά εδώ η ολοκλήρωση έχει τη μορφή της απορρόφησης, της συνειδητοποίησης.. Οικονομικά θέματα του συντρόφου/συζύγου φαίνεται να έρχονται στην επιφάνεια όπως και ζητήματα κληρονομιάς, περιουσιών και γενικότερα χρήματα κάποιου άλλου σε σχέση με εσένα. 

Δίδυμοι

Μετά από μια περίοδο ημερών που σ’ έφαγαν τα πάνε – έλα, οι δουλειές, η απαιτητική καθημερινότητα και τα θέματα υγείας που πιθανώς να προέκυψαν, επανέρχεσαι στο προσκήνιο και κάπως αποφασίζεις μόνος σου να πρωταγωνιστήσεις. Συντροφικότητα, σχέσεις, άνθρωποι, συνεργασίες στοιχίζονται ο ένας δίπλα στον άλλο και εσύ περνάς μπροστά από τον καθένα με αποφασιστικό βηματισμό. Σίγουρα προωθούνται θέματα ερωτικών υποθέσεων και σ’ αυτή τη φάση της χρονιάς θα διαπραγματευτείς κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον με μεγαλύτερη σοβαρότητα και βαρύτητα. Από την άλλη οι δεσμευμένοι θα έχουν σημαντικές ευκαιρίες να χαλαρώσουν και να βρουν ευχάριστο χρόνο για να περάσουν με τον σύντροφό τους. Όσον αφορά τις συνεργασίες φαίνεται ότι είναι περίοδος που είτε γίνονται ανοίγματα με συνεργάτες (καινούργιοι συνεργάτες μπαίνουν στο περιβάλλον σου) είτε βελτιώνονται και επαναπροσδιορίζονται οι επαγγελματικές σχέσεις με ανθρώπους από το παρελθόν. Στην συζήτηση και στην διαπραγμάτευση θα είστε Δίδυμοι και το μόνο σίγουρο είναι ότι το διάστημα αυτό των ημερών θα έχει μεγάλη εξωστρέφεια, κοινωνικότητα και πολλούς ανθρώπους που θα σε περιβάλλουν και που μέσα από αυτούς θα γνωρίσεις καινούργιους άλλους -και από αυτούς τους άλλους ακόμα κάποιους άλλους-.

Καρκίνος

Τις ημέρες αυτές Καρκίνε θα ασχοληθείς και θα εστιάσεις σε θέματα καθημερινότητας, υγείας, εργασίας και διατροφής. Φαίνεται ότι οι ημέρες αυτές θα είναι μια σύντομη περίοδος που θα θελήσεις να βάλεις τη ζωή σου σε μια σειρά και να υπάρχει πρακτικότητα. Επικεντρώνεσαι στο σώμα σου και στο ευ ζειν και μεταξύ μας είναι η κατάλληλη περίοδο για να ξεκινήσεις κάποια διατροφή, γυμναστική και να κάνεις τις εξετάσεις υγείας σου. Το διάστημα αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πλανητικό σκηνικό προκειμένου να προωθήσεις θέματα εργασιακά και δη θέματα που αφορούν στην σχέση και στην επικοινωνία με συνεργάτες σου (κυρίως αυτούς που είναι από κάτω σου). Το υπερ-συναίσθημα των προηγούμενων εβδομάδων που φαίνεται ότι σε αποσυντόνισε και σε έβγαλε εκτός ροής τώρα πηγαίνει στην άκρη ή μάλλον κάπως εσύ το πιάνεις και το αφήνεις παράταιρα παίρνοντας αποφάσεις για να στρώσεις την καθημερινότητα σου και να τρέξεις ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίο το οποίο θα ακολουθήσεις πιστά και σχεδόν σπαρτιατικά -ή τουλάχιστον αυτό θα είναι το αρχικό mood και οι προθέσεις σου-.

Λέων

Ναι Λέοντα, είσαι πράγματι από τους πιο δυσκολεμένους την περίοδο αυτή, ψέματα δεν θα σου πούμε. Η βασικότερη δυσκολία σου είναι ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να είσαι καλά και να λειτουργείς στην καθημερινότητα σου, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω σου, είναι το να υπάρχει χαρά (έρωτας δηλαδή και χαρούμενη διάθεση). Ωστόσο ας είμαστε ειλικρινής όπως καλύτερα ξέρεις άλλωστε, ο παράγοντας αυτός της χαράς είναι κλειδωμένος σε κάποιο σεντούκι κάπου στην Ανταρκτική μέσα σε φλεγόμενα καζάνια που τα περιφρουρούν δράκοι μαζί με τις κόρες της σκοτεινιάς και της γκαντεμιάς. Με την πολυαστρία όμως αυτή στον Τοξότη φαίνεται ότι σχεδόν προκλητικά το σενάριο αλλάζει 180º και ανοίγεται ένας κύκλος ημερών με παιχνίδι, τύχη, εξωστρέφεια, κοινωνικότητα, δημιουργικότητα και ερωτική εύνοια. Είσαι από τους πιο τυχερούς αυτών των ημερών -δες εδώ plot twist σε ολόκληρο τον ζωδιακό- και τώρα με ευκολία μπορείς να εκπληρώσεις την επιθυμία σου -σχεδόν ανάγκη- για χαρά και χαλάρωση. Ερωτικά ενδιαφέροντα μοιάζουν να αναδύονται αλλά η καταλληλότερη συμβουλή -τουλάχιστον από μένα- είναι να μην πέσεις με τα μούτρα παρά να λειτουργήσεις ανοιχτά και χωρίς στεγανά. Δεν είναι σίγουρα το momentum που θα πάρεις σημαντικές αποφάσεις ή θα διαμορφώσεις καταστάσεις στη ζωή σου. Είναι ωστόσο ένα σοβαρά υποστηρικτικό break για ανάσες και προδέρμ. Τέλος, για τους γονείς προωθούνται θέματα σχετικά με τα παιδιά τους.

Παρθένος

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει Παρθένε και αυτές εδώ τις ημέρες φαίνεται ότι έχεις σημαντικές ενάρξεις σε θέματα που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, το συναίσθημα και το μέσα σου. Σε περίπτωση που δεν μετακομίζεις ή δεν αλλάζεις τόπο κατοικίας, σίγουρα είναι περίοδος που θα ασχοληθείς εκτενώς με την μορφή, την διακόσμηση και την λειτουργικότητα του χώρου σου. Μέσα στην αλλαγή του mindset σου με αφορμή την αλλαγή του καιρού και τις γιορτές που έρχονται, νομίζω ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι φαίνεται σαν να κάνεις μια στροφή προς τα μέσα και να αναζητάς την ηρεμία και την ισορροπία σου. Παίρνεις τους χρόνους σου και κάπως αποφασίζεις να φροντίσεις τον εαυτό σου καλύτερα ή μάλλον να του δώσεις την φροντίδα που δεν του έδωσες την προηγούμενη περίοδο. Ερχόμενος από εβδομάδες που έχασες την σταθερότητα, τώρα σκέφτεσαι να αποστασιοποιηθείς και να επεξεργαστείς τα συναισθήματα που θα αναδυθούν μετά από όλες τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα. Τέλος, φαίνεται να μπαίνει κάποιος/κάτι μέσα στο σπίτι σου (και εδώ το σπίτι έχει τη σημασία του καταφυγίου, λειτουργεί δηλαδή μεταφορικά και συνδέεται και με τον εσωτερικό σου κόσμο) και σου προσφέρει ζεστασιά.

Ζυγός

Φίλε Ζυγέ το menu των ημερών έχει συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, συναντήσεις και πολλές πληροφορίες. Τις ημέρες αυτές που έρχονται παρατήρησε πως θα έχεις διαφορετική αίσθηση του χρόνου αφού θα νιώθεις ότι οι ημέρες θα περνάνε γρήγορα και οι ρυθμοί θα είναι εντονότεροι. Μυστικά και κρατημένες σκέψεις των προηγούμενων εβδομάδων θα επικοινωνηθούν και φαίνεται ότι αυτό θα λειτουργήσει ευεργετικά για σένα αφού τελικά θα σε κάνει να νιώσεις ξαλαφρωμένος -αναρωτιέμαι τι δεν έλεγες τόσο καιρό-. Θα παρουσιάζεσαι με μεγαλύτερη εξωστρέφεια, κοινωνικότητα, χαλαρότητα και θα βρίσκεσαι σε διαρκή κίνηση. Ο πολύ στενός κύκλος θα υπάρξει με δυναμικό τρόπο στην καθημερινότητα σου και δη τα αδέρφια και η γειτονιά τα οποία θα λειτουργήσουν ευνοϊκά. Πιθανώς να προκύψει κάποιο μικρό ταξίδι ή εξόρμηση, Στα φόρτε επίσης οι ενάρξεις σπουδών, γλώσσας, σεμιναρίων και γενικά οι νέες γνώσεις.

Σκορπιός

Η πολυαστρία αυτή στον Τοξότη φαίνεται να μυρίζει οικονομικές ευκαιρίες από χιλιόμετρα μακριά για σένα Σκορπιέ και ναι, το πλανητικό σκηνικό έχει να σου περιγράψει για μια γενικότερη εύνοια και μεγαλύτερη άνεση στο πορτοφόλι σου. Φαίνεται ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες για οικονομικά ανοίγματα και συμφωνίες γι’ αυτό κράτα τις κεραίες σου ανοιχτές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις εβδομάδες που έρχονται κάτι θα πάρεις και θα κατακτήσεις. Ας κάνουμε όμως μια παύση εδώ για να ξαναθυμηθούμε από τι περίοδο ημερών βγαίνεις με τις απαιτητικότατες και δύσκολες εκλείψεις που έλαβαν χώρα πάνω σου ακριβώς. Το πολυτιμότερο λοιπόν που έχουν να σου προσφέρουν οι ημέρες αυτές που έρχονται είναι ότι θα τονωθεί η αυτοπεποίθηση και η αίσθηση της ασφάλειας σου -ότι δηλαδή ξεπάστρεψαν τα δύσκολα προηγούμενα φεγγάρια-. Μοιάζει να γεμίζεις λίγο από το άδειασμα του διαστήματος που πέρασε και να αποφασίζεις να προτεραιοποιήσεις τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου σε σχέση με οτιδήποτε άλλο συμβαίνει γύρω σου. Δώσε μόνο προσοχή ότι μέσα στις οικονομικές αυτές ευκαιρίες και τις απολαύσεις που θα προκύψουν, ταυτόχρονα θα χρειαστεί να αποφύγεις τις μεγάλες σπατάλες και τις υπερβολές με τις αγορές και τα ξοδέματα. Κράτα λοιπόν μικρό καλάθι ή μάλλον φρόντισε να κρατήσεις την απαραίτητα ισορροπία.

Τοξότης

Κάπου τον Σεπτέμβριο είχα γράψει πως είναι η στιγμή που θα φορτσάρεις, θα βγεις μπροστά και θα κάνεις σημαντικές ενάρξεις. Ο δυναμισμός και η ενέργεια ωστόσο που είχες τότε φίλε Τοξότη έσβησε κάπως ταραχωδώς κάπου μετά τα μέσα του Οκτώβρη. Σου ξαναθυμίζω ότι η περίοδος από τον Σεπτέμβριο 2022 έως τον Μάρτιο 2023 θα είναι μια πραγματική τρέλα -κομβικότατης ωστόσο σημασίας για εσένα- με εκρηκτικότητα και δυναμικά ξεκινήματα αλλά ταυτόχρονα με σφαλιάρες, εντάσεις, συγκρούσεις και κάπου στα ενδιάμεσα -καλή ώρα- με καταστάσεις που ξεφουσκώνουν και φέρνουν απογοητεύσεις και ματαιώσεις. Βέβαια με τον Ήλιο, τον Ερμή, την Αφροδίτη και εδώ μέτρα και την ευνοϊκή Νέα Σελήνη στο ζώδιο σου φαίνεται ότι πατάς το κουμπί της ενεργοποίησης και επανέρχεσαι στον παλιό καλό σου εαυτό. Ναι Τοξότη, τώρα θα σηκώσεις μανίκια και θα επιστρέψεις δριμύτερος πίσω στις καταστάσεις της ζωής σου. Δεν σου εγγυώμαι αλλά ούτε σου προτείνω να κάνεις τα τελειωτικά ξεκαθαρίσματα, τις ολοκληρώσεις και τις ενάρξεις σου τώρα καθώς τα πράγματα ακόμα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται -θυμήσου τον ανάδρομο Άρη απέναντι σου στο ζώδιο των Διδύμων σε όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς-. Με το χέρι όμως στην καρδιά σου ζητάω να εστιάσεις τον εαυτό σου, να ασχοληθείς με την εμφάνιση σου, να σε φροντίσεις και να σε ομορφύνεις και να εκμεταλλευτείς τις ημέρες αυτές για να χαλαρώσεις και να διαμορφώσεις τη ζωή σου με τον τρόπο που επιθυμείς και με αυτούς που θέλεις.

Αιγόκερως

Ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω θα είσαι Αιγόκερε τις ημέρες που έρχονται. Επιστροφή στο μέσα σου το οποίο σε καλεί έντονα. Στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν θα έχεις την ανάγκη να περάσεις περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου, σε χώρους και πλαίσια στα οποία θα νιώθεις άνετα, δεν θα υπερφορτώνεσαι με ερεθίσματα και θα μπορείς να ξεκουραστείς. Υπόψη ότι στην περίοδο που έρχεται θα υπάρχει το αίσθημα της κούρασης, η ανάγκη για ύπνο και μια εσωτερική αναταραχή. Η αναταραχή -στρες δηλαδή και υπερένταση- σημείωσε παράλληλα ότι έχει και τη λειτουργία της προετοιμασίας κάποιου πράγματος που τελικά θα γεννηθεί και θα επικοινωνήσεις μέσα στον επόμενο μήνα. Αναμοχλεύεις το μέσα σου και κάπου χάνεσαι, αντιμέτωπος με τις ενοχές, τις τύψεις και κάπου κάπου τις φοβίες σου που ωστόσο επιθυμείς να αποτάξεις από πάνω σου και η αλήθεια είναι ότι πράγματι οι ημέρες αυτές είναι ευνοϊκές προκειμένου να προχωρήσεις στο βήμα αυτό. Σε πρώτη φάση στο να αποδεχτείς δηλαδή τα παραπάνω και μετέπειτα να τα επικοινωνήσεις. Δώσε βάση στο παρασκήνιο το οποίο θα υπάρχει από πίσω σου ή στο παρασκήνιο που εσύ θα δημιουργήσεις και κράτα στο μυαλό ότι την περίοδο αυτή θα έχεις αποκαλύψεις ή αυτο-αποκαλύψεις. 

Υδροχόος

Φωτεινότερες και ευνοϊκότερες είναι οι ημέρες που έρχονται Υδροχόε και έχω υπόψη πόσο στραπάτσο έχεις φάει τις τελευταίες εβδομάδες με τις εκλείψεις και το ευρύτερο πλανητικό σκηνικό. Η περίοδος που έρχεται λειτουργεί ως διέξοδος και μάλιστα μέσα από ένα σημαντικά για εσένα πεδίο που αφορά τους φίλους, τις ομάδες, τα σχέδια και την ιδεολογία. Θα πάρεις μεγάλες ανάσες με τους ανθρώπους που θα σε περιστοιχίζουν και με τους οποίους θα περνάς ευχάριστα. Στα θετικά των ημερών η γνωριμία με νέα και ενδιαφέροντα άτομα και η συνύπαρξη σου μέσα σε ομάδες από τις οποίες λαμβάνεις ερεθίσματα τα οποία σε εξιτάρουν και νιώθεις ότι σε πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω. Κάπως επαναπρογραμματίζεσαι και ανανεώνεις σκέψεις και πιστεύω τα οποία παίρνουν την μορφή άτυπης υπόσχεσης στον εαυτό σου για το κοντινό μέλλον. Κάτι σχεδιάζεις και σε κάποιο καινούργιο περιβάλλον ή ομάδα εισχωρείς.

Ιχθύες

Επανασύσταση και ανοίγματα επαγγελματικά είναι ο τίτλος των ημερών για εσάς Ιχθύες. Επαγγελματικές ευκαιρίες, ενάρξεις σε θέματα καριέρας, εύνοια και αναγνώριση από τους ανωτέρους ή κάποια ανέλιξη μέσα στο εργασιακό περιβάλλον λαμβάνουν χώρα την περίοδο αυτή. Υπάρχει μια μορφή εδραίωσης και αυτό στη πραγματικότητα είναι το συναίσθημα το δικό σας, ότι κάτι δηλαδή έχετε καταφέρει και κατακτήσει. Μοιάζει σα να ανταμείβονται οι κόποι σας και όλο αυτό μέσα σε ένα κλίμα εξωστρέφειας και κοινωνικότητας. Ένας από τους δύο γονείς θα λειτουργήσει επίσης ευνοϊκά προς το πρόσωπο σας. Δώστε βάση στα ερεθίσματα και τις πληροφορίες που θα λάβετε από τα κοινωνικά περιβάλλοντα που θα κινηθείτε καθώς και σε κάποιο γυναικείο πρόσωπο που θα παίξει καταλυτικό και θετικό ρόλο για την μετέπειτα πορεία σας.

 

Από τον Νικόλα Τσιναφορνιώτη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα