Η τάση της εβδομάδας 8 – 14/4 | «Επικίνδυνες Αποστολές»

ASTROTEAM GUEST
06/04/2024

Αυτή η εβδομάδα μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι.

Στις 8/4 πρωτοστατεί η ολική ηλιακή έκλειψη στις 19ο του Κριού (μοίρα έξαρσης του Ηλίου) αλλά και η όψη Άρη – Κρόνου στους Ιχθύς. Η έκλειψη Ηλίου είναι η δεύτερη στη σειρά που γίνεται για την χρόνια αυτή και η σύνοδος της με τον Χείρωνα είναι σχεδόν «αποκαρδιωτική»! Ήρθε η ώρα να δούμε κατάματα όλα εκείνα για τα οποία νιώθουμε ντροπή, οτιδήποτε μας προκαλεί ενοχή ή μας «ξύνει» τη πληγή φέρνοντας το τραύμα μπροστά μας για να το συνειδητοποιήσουμε και να το «καθαρίσουμε». Είναι μια έκλειψη όπου μπορεί να δούμε πολλά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, χειρουργεία, επεμβάσεις, εντάσεις σε πολιτικό επίπεδο, πολεμικές συρράξεις, βίαια επεισόδια, πτώσεις βασιλέων, ανταρσίες, εξεγέρσεις. Επηρεάζει Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους τέλη 2ου, αρχές 3ου δεκαημέρου.

Προσοχή στον συσσωρευμένο θυμό που μπορεί να ξεσπάσει με άσχημο τρόπο είτε προς τους άλλους είτε αυτοκαταστροφικά.

Στη συνέχεια (10/4) έχουμε και την σύνοδο Άρη – Κρόνου στις 14ο των Ιχθύων όπου η επιρροή της είναι ενεργή από τη προηγούμενη εβδομάδα. Η παραδοσιακή αστρολογία «βάφτισε» αυτούς τους δυο πλανήτες κακεργέτες καθώς συνδέονταν με πολλά δεινά στην ανθρωπότητα. Η σύγχρονη αστρολογία μπορεί να μην υιοθετεί ακριβώς αυτό το πρότυπο αλλά δε παύουν να αποτελούν μια απειλή ή πρόκληση τόσο σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό πλαίσιο καθώς δεν συνδυάζεται εύκολα η έντονη και παθιασμένη επιθυμία για δράση του Άρη με την αυστηρή και πειθαρχημένη φύση του Κρόνου. Και οι δυο πλανήτες στο ζώδιο των Ιχθύων μπορεί να σημάνουν την έναρξη δυσμενών συνθηκών ή πολύ ακραίων δυσκολιών σε χώρους περίθαλψης, εγκλεισμού (νοσοκομεία, φυλακές), στους κόλπους της εκκλησίας (σκάνδαλα με τον κλήρο – θρησκείες), να εμφανιστούν ιώσεις, μικρόβια, μολύνσεις από χημικά αέρια ή ύδατα, πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και ένας κύκλος ξηρασίας για κάποιες περιοχές. Σε προσωπικό επίπεδο όσοι είναι στο 2ο δεκαήμερο των Διδύμων, Τοξότη, Παρθένου και Ιχθύων θα αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητες δυσκολίες, αντίσταση και εμπόδια στη δράση τους κυρίως στον επαγγελματικό τομέα αλλά και σε θέματα υγείας. Προσοχή στον συσσωρευμένο θυμό που μπορεί να ξεσπάσει με άσχημο τρόπο είτε προς τους άλλους είτε αυτοκαταστροφικά.

Τέλος, ο Ερμής ανάδρομος θα βρεθεί στη καρδιά του βασιλιά Ήλιου στις 22ο του Κριού (12/4) φέρνοντας το παρελθόν ξανά μπροστά στη πόρτα μας, είτε νοητά είτε φυσικά με την εμφάνιση ανθρώπων που είχανε φύγει από τη ζωή μας. Επιστροφές ή αναθεωρήσεις θα έχουν Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι & Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου. Εννοείται πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αποφάσεις σε προσωπικό επίπεδο υπό αυτές τις συνθήκες καθώς δεν υπάρχει επουδενί «καθαρό» μυαλό.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα