Η τάση της εβδομάδας 18/3 – 24/3

ASTROTEAM GUEST
16/03/2024

Αυτή η εβδομάδα έχει αρκετό ενδιαφέρον καθώς ερχόμαστε ολοένα και πιο κοντά στην σεληνιακή έκλειψη του Μάρτη που θα αλλάξει ισορροπίες ρίχνοντας άπλετο φως σε σχέσεις και συνεργασίες.

Αρχικά η εβδομάδα ανοίγει (18.3) με μια σύνοδο του Ερμή από τον Κριό με τον Βόρειο Δεσμό (κάρμα) όπου θα δούμε να συμβαίνουν σημαντικές και καρμικές γνωριμίες ή να γίνονται συζητήσεις, συναντήσεις, επαφές με ένα μοιραίο πρόσημο. Ακολουθείται η σύνοδος του Ερμή με τον Χείρωνα στις 18ο του Κριού (20/3) ακριβώς τη στιγμή που ο Ήλιος περνάει στον Κριό και έχουμε την εαρινή ισημερία (έναρξη της άνοιξης). Ο Χείρωνας πάντα συνδέεται με ατυχήματα ή χειρουργεία, κρίσιμα γεγονότα που αφορούν ευρύτερα και νεαρά άτομα ή ζώα μπορεί να συμβούν αυτή τη βδομάδα, αφού συμμετέχει και ο Ερμής. Σε προσωπικό πλαίσιο είναι στιγμή αποφάσεων. Αφήστε πίσω εγωισμό και παρορμητισμό. Πρακτικά σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες για να αναγνωρίσουμε τα δικά μας κομμάτια, λάθη, επιλογές που μπορεί να ντρεπόμαστε ή να νιώθουμε ενοχές και να προσπαθήσουμε σταδιακά να θεραπεύσουμε.

Μας δίνεται η δυνατότητα να κλείσουμε τις πληγές με όμορφο τρόπο.

Στις 22/3 ο Ήλιος από τον Κριό συναντά σε εξάγωνο τον νεόφερτο Πλούτωνα στον Υδροχόο και αυτή η όψη μας καλεί σε εσωτερική δύναμη για να αλλάξουμε οποιαδήποτε σχέση δεν λειτουργεί πλέον. Μπορεί να έχουμε μια πιο αισιόδοξη έκβαση αν υπάρχουν υποθέσεις με άτομα εξουσίας ή κύρους. Στο αντίποδα η Αφροδίτη από τους Ιχθύς συναντά τον Κρόνο στις 12ο των Ιχθύων και τώρα έρχεται ένα γερό τεστ αντοχών σε σχέσεις και συνεργασίες. Ο Κρόνος προσγειώνει απότομα και απογοητεύει αν κάναμε επιπολαιότητες σε προσωπικές σχέσεις και δεχόμαστε αυστηρή κριτική. Αν όμως είμαστε μετρημένοι και ώριμοι μπορεί να μας ανταμείψει με μια επισημοποίηση μιας σχέσης ή συνεργασίας και να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας που φυσικά θα έχει και αυτό τις δεσμεύσεις του (π.χ. ένας γάμος). Ο Άρης περνάει στους Ιχθύς (23/3) ανακουφίζοντας τα σταθερά ζώδια αλλά βάζοντας στη πρίζα με ευθύνες και υποχρεώσεις τα μεταβλητά των πρώτων ημερών! Αμέσως μετά (24/3) η Αφροδίτη θα σχηματίσει και ένα εξάγωνο με το Δία στις 16ο Ταύρου, κάτι που δείχνει χαρά και αισιοδοξία, ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να κλείσουμε τις πληγές με όμορφο τρόπο.

Τα ζώδια που ευνοούνται αυτή τη εβδομάδα είναι οι Ταύροι & οι Σκορπιοί του 2ου δεκαημέρου ενώ πιο σκούρα θα τα βρουν οι Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι & Ιχθύες των πρώτων ημερών και του 2ου δεκαημέρου με τους τελευταίους δυο να έχουν δυνατότητες επανάκαμψης.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα