Στατιστική, γνώση παρατήρηση αλλά και διαρκής βιωματική εμπειρία δίνουν την δυνατότητα στον Αστρολόγο που σαφώς τον ενδιαφέρει η πρόγνωση να επεκτείνει τις ερευνητικές του δραστηριότητες πέραν των κλασσικών μεθόδων που αρχικά χρησιμοποιούσε στην τεχνική του, προσπαθώντας να προσεγγίσει την συμβολική «ομιλία» των Άστρων.
Διαβάζοντας και παρατηρώντας τα τελευταία χρόνια την Δυτική αστρολογία και όσα μας καταλογίζουν οι αστρονόμοι περί της μετάπτωσης των Ισημεριών και ότι στην πραγματικότητα δεν «λειτουργεί» ο φανταστικός τροπικός χάρτης τον οποίο κατά βάση ερευνούμε, άρχισα να παρακολουθώ και τους λεγόμενους Βεδικούς χάρτες που χρησιμοποιούν κατά βάση στην Ανατολή και οι θέσεις των πλανητών στον Ουρανό είναι και οι πραγματικές που δέχεται η επιστήμη της Αστρονομίας σήμερα.
Χιλιάδες εξαιρετικοί Αστρολόγοι χρησιμοποιούν τους Αστρικούς χάρτες και εφαρμόζουν όλα τα συστήματα που χρησιμοποιούμε και εμείς στη Δύση με κορυφαίους πρωταγωνιστές τους Δεσμούς της Σελήνης τους οποίους ονομάζουν Ραχού και Κετού.
Οι διαφορές μεταξύ Ινδικής και Δυτικής αστρολογίας είναι σαφείς: Στην Ινδική υπάρχει σαφής αντιστοιχία ζωδίων και αστερισμών ενώ στη Δυτική χρησιμοποιούμε «συμβολικό ζωδιακό» που είναι περισσότερο εποχολογία, μιας και γι’ αυτή η αφετηρία είναι πάντα η Εαρινή ισημερία.
Πάντα είχα όμως την άποψη ότι αν αγαπάμε την Αστρολογία πρέπει όλα τα συστήματα που προτείνονται ανά τον κόσμο να τα λειτουργούμε συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά! Έτσι κατά καιρούς στάθηκα στα Αστρικά, στα Δρακωνικά ωροσκόπια, σε αυτά που προτείνει η παραδοσιακή Αστρολογία της Ελληνιστικής και πολλά πολλά άλλα λιγότερο γνωστά.
Με τα χρόνια όμως ήρθε η πληροφορία που ήταν εξαιρετικά σημαντική! Το Σύμπαν σοφό και με απίστευτη τάξη και αλληλουχία συμβάντων επαναλαμβάνει προκλήσεις και προτάσσει γεγονότα που επιμένουν στην διαρκή εξέλιξη και μεταβολή της ανθρώπινης υπόστασης… «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση» ο βασικός στόχος, το ανθρώπινο γένος προσπαθεί να εξελιχθεί βιώνοντας κακοτράχαλα μονοπάτια, δύσκολες συγκυρίες, ανατροπές και μεταλλάξεις μέσω των επιταγών των πλανητών.
Που είναι η 2η ευκαιρία όμως; Συχνά λέμε και ακούμε η ιστορία κάνει κύκλους, οι πλανήτες κάνουν κύκλους και επαναλαμβάνουν γεγονότα με διαφορετική μορφή αλλά με παρόμοιο αποτέλεσμα!
Παρατηρώντας τις τροπικές διελεύσεις πως λειτουργούν σαν αποτύπωμα σε έναν γενέθλιο χάρτη γιατί να μην λειτουργούμε και τις αστρικές διελεύσεις πάνω στον ίδιο χάρτη παρατηρώντας ότι εφόσον οι αστρικές θέσεις είναι περίπου 24 μοίρες από τις Τροπικές – είναι ΣΑΝ η ζωή να μας δίνει 2η ευκαιρία να επιδιορθώσουμε την 1η που ήρθε λίγα χρόνια νωρίτερα…
Έτσι ο Ουρανός που τώρα βρίσκεται στις 6 μοίρες Ταύρου – αστρικά διανύει ως πραγματική θέση την 12η μοίρα του Κριού!!! ΚΑΙ ΝΑ η 2η ευκαιρία για τα ζώδια της φωτιάς που έχουν τον Ήλιο τους 12 Λέοντα, 12 Τοξότη!! Παράλληλα ο Πλούτωνας στην 21η μοίρα Αιγόκερω αν τον δούμε Αστρικά θα δούμε ότι όλοι όσοι έχουν τον Ήλιο τους, τη σελήνη ή τον Ωροσκόπο τους στις 27η μοίρα Τοξότη βιώνουν τα ίδια ή παρόμοια γεγονότα με αυτά που βίωσαν το 2007/2008…
Να λοιπόν η 2η μεγάλη ευκαιρία που αρκεί να είμαστε υποψιασμένοι στη σύνθεση της για να μπορούμε να προγραμματιστούμε και να προβλέψουμε τα τεκταινόμενα της ζωής μας οργανωμένοι και αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε ακόμη μια φορά τις επιταγές των πλανητών αξιοποιώντας όμως καλύτερα την πρώτη ευκαιρία που ίσως χάθηκε….
Η Αστρολογία, επιστήμη και τεχνική μαζί, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες κοινωνικές επιστήμες όπως η κοινωνιολογία, η ψυχολογία, ακόμα και η Νομική, χρησιμοποιώντας το ίδιο το άτομο ως πειραματικό εγχείρημα και τις συμπεριφορικές αντιδράσεις του πάνω στις ενεργειακές προκλήσεις του Σύμπαντος.
Στην σχολή Εναλλακτική Παιδεία διδάσκουμε αναλυτικά Τροπικούς και Αστρικούς χάρτες, καθώς και Δρακωνική Αστρολογία.