Η σημασία των Εκλείψεων

ASTROTEAM GUEST
23/03/2023

Με πιάνει η Έκλειψη! Τί θα πάθω;

Έχει παρατηρηθεί πάρα πολλές φορές σε πολλούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την Αστρολογία, όταν επίκεινται Εκλείψεις που πρόκειται να συμβούν, να τους κυριεύουν αισθήματα φόβου και άγχους για τα γεγονότα που πρόκειται να ακολουθήσουν. Συγκεκριμένα, δεν ξέρουν επακριβώς τι είναι οι Εκλείψεις και πως τους επηρεάζουν, με αποτέλεσμα να τους κυριεύει φόβος. Είναι χαρακτηριστική η φράση που λένε πολλές φορές: Με πιάνει η Έκλειψη! Τί θα πάθω; Εδώ οφείλουμε να τονίσουμε στους αγαπητούς Αναγνώστες ότι δεν χρειάζεται να σας πιάνει κάποιος πανικός γιατί όπως θα δούμε οι Εκλείψεις είναι πολύ σημαντικά, φυσικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια του έτους και όσο και αν φαίνεται παράξενο αποτελούν μέρος της εξελικτικής πορείας του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Δεν θα πρέπει κανείς να φοβάται, γιατί όλα γίνονται για κάποιον σκοπό που έχει ως στόχο την εξέλιξη μας ως ανθρώπινα όντα.

Πριν πούμε όμως τι είναι οι Εκλείψεις οφείλουμε να εξηγήσουμε πρώτα τι είναι η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος διότι υπάρχει μία σύγχυση ως προς αυτό το κομμάτι. Αστρονομικά με βάση την παρατήρηση μας από την Γη, μια Νέα Σελήνη δημιουργείται όταν έχουμε τον Ήλιο και την Σελήνη να βρίσκονται στην όψη της Συνόδου και να είναι στο ίδιο μήκος της Εκλειπτικής και σε πλάτος νοτίως ή βορείως της Εκλειπτικής και δεν είναι ποτέ οι Δεσμοί της Σελήνης κοντά. Από την άλλη μία Πανσέληνος είναι όταν έχουμε τον Ήλιο με την Σελήνη να βρίσκονται στην όψη της Αντίθεσης και να είναι στο ίδιο μήκος της Εκλειπτικής και σε πλάτος νοτίως ή βορείως της Εκλειπτικής και εδώ όπως πιο πάνω δεν είναι ποτέ οι Δεσμοί της Σελήνης κοντά.

Οι Εκλείψεις που γίνονται πάντα στην πορεία ενός χρόνου και σε συγκεκριμένα ζώδια και μοίρες του Ζωδιακού Κύκλου είναι προωθητικές ως προς την Εξέλιξη του Ανθρώπου!

Αντιθέτως, για να έχουμε μία Έκλειψη Ηλίου ή Σελήνης αστρονομικά θα πρέπει να έχουμε τον Ήλιο με την Σελήνη στο ίδιο μήκος και στο ίδιο πλάτος επί της Εκλειπτικής δηλ. να έχουμε με απλά λόγια μια τέλεια ευθυγράμμιση μεταξύ των δύο ουράνιων σωμάτων και πάντα πρέπει να βρίσκονται κοντά οι Δεσμοί της Σελήνης. Μια Έκλειψη Ηλίου είναι ουσιαστικά μια Νέα Σελήνη με την διαφορά ότι η Σελήνη παρεμβαίνει μπροστά από τον Ήλιο με αποτέλεσμα να χάνεται το φως του Ηλίου και να σκοτεινιάζει ο ουρανός, ενώ μια Έκλειψη Σελήνης είναι ουσιαστικά μια Πανσέληνος με την διαφορά ότι η Γη παρεμβαίνει μπροστά από τον Ήλιο με αποτέλεσμα να ρίχνει την σκιά της στην Σελήνη.

Τώρα, οι Εκλείψεις που γίνονται πάντα στην πορεία ενός χρόνου και σε συγκεκριμένα ζώδια και μοίρες του Ζωδιακού Κύκλου είναι προωθητικές ως προς την Εξέλιξη του Ανθρώπου όπως ακριβώς είναι και οι Διελεύσεις των Μεγάλων Πλανητών. Έτσι λοιπόν, όπως ο Κρόνος μέσω των εμποδίων και της αυστηρής οριοθέτησης που θέτει στον άνθρωπο, όπως ο Ουρανός μέσω των σοκ και των ξαφνικών ανατροπών που προκαλεί, όπως ο Ποσειδώνας μέσω του χάους και των απογοητεύσεων που φέρνει και όπως ο Πλούτωνας μέσω των κρίσεων και των θανάτων, κυριολεκτικών και μεταφορικών, που προκαλεί, έτσι και οι Εκλείψεις μέσω των Απωλειών και των Αναγκαστικών και Μοιραίων Αλλαγών που φέρνουν, μας οδηγούν στην αναγκαία εξέλιξη της ζωής μας τόσο σε πνευματικό όσο και σε υλικό επίπεδο.
Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, ας δούμε ένα παράδειγμα. Ας πάρουμε μία κοπέλα που έχει την Αφροδίτη της στο ζώδιο του Σκόρπιου. Αυτό, μας δείχνει ότι είναι μια κοπέλα πιστή στην ερωτική της σχέση αλλά ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται και από μία υπερβολική κτητικότητα και προσκόλληση σε αυτήν, με αποτέλεσμα να αρέσκεται σε διάφορες τοξικές σχέσεις που δεν είναι καλές για την ίδια. Περνώντας λοιπόν μία Έκλειψη στην Αφροδίτη της, της Αφαιρεί τελεσίδικα αυτήν την τοξική σχέση με αποτέλεσμα η ίδια να μην το δέχεται και να μην καταλαβαίνει εκείνη την στιγμή ότι η Απώλεια αυτή έγινε για το καλό της. Όταν όμως, περάσουν περίπου 2 χρόνια και αναλογιστεί πόσο κακό της έκανε αυτή η σχέση, θα καταλάβει ότι ο χωρισμός της τελικά ήταν η Λύτρωση της.

Οπότε, κλείνοντας το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε στους φίλους αναγνώστες είναι να προσπαθήσουν να κατανοήσουν, μέσω της Αστρολογίας, γιατί συμβαίνουν οι Εκλείψεις και ποιο είναι το μήνυμα που τους φέρνουν κάθε φορά.

 

Από τον Αντώνη Σπυρίδη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα