Η πρώτη και καθοριστική Έκλειψη της χρονιάς

ASTROTEAM GUEST
22/03/2023

Ο Απρίλιος θα φιλοξενήσει τη πρώτη Έκλειψη της χρονιάς στις 20/04. Ονομάζεται Υβριδική Ηλιακή και είναι η πιο σπάνια από όλες τις Εκλείψεις. Τελευταία φορά συνέβη το 2013 και η επόμενη θα λάβει χώρα το 2031. Πραγματοποιείται στην 29°50′ του Κριού, μοίρα αναιρετική και η βασική της όψη είναι το τετράγωνο ακριβείας (σχεδόν) με τον Πλούτωνα στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου. Η επίδραση της θα διαρκέσει για ένα χρόνο περίπου και θα είναι η πιο σημαντική της χρονιάς, γιατί θα επηρεάσει τα μετέπειτα γεγονότα του έτους. Ένα μέρος της μπορεί να λειτουργήσει έντονα και τον Οκτώβριο-Νοέμβριο. Χαρακτηρίζεται από μοιραίες απώλειες και αναγκαστική μεταμόρφωση που μας περιμένει σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο.

Σε κοσμικό επίπεδο θα δούμε:

 • Ανατροπή και αποκαθήλωση ηγετών είτε μέσω παραίτησης, είτε δια της βίας, είτε λόγω θεμάτων υγείας. Αναστάτωση και αλλαγές στα κοινοβούλια χωρών.
 • Συγκρούσεις μεγάλων εξουσιών που μπορεί να οδηγήσουν σε πολεμικές κινήσεις.
 • Ίσως και σοβαρά δυστυχήματα. Κάποια από αυτά μπορεί να σχετίζονται με ανθρακωρυχεία, πετρέλαιο, κάρβουνο.
 • Φαινόμενα μαζικής βίας αλλά και έντονες διαμαρτυρίες του λαού που μπορεί να καταλήγουν σε βίαια περιστατικά. Σε αυτό παίζει ρόλο και ο Ουρανός σε τετράγωνο με το μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα. Η επιρροή αυτή έχει ξεκινήσει από αρχές Μάρτη και θα διαρκέσει μέχρι μέσα Μαΐου αλλά τη πιο έντονη επίδραση θα την έχει ο Απρίλιος.
 • Φυσικές καταστροφές
 • Ο κόσμος θα συσπειρωθεί ενάντια σε παγιωμένες μορφές εξουσίας. Κάτι τελειώνει ή αλλάζει με μοιραίο τρόπο για τη πλουτοκρατία και σίγουρα οι παγκόσμιες οικονομικές αλλαγές που αναμένονται θα παίξουν βασικό ρόλο σε αυτό.

Σε προσωπικό επίπεδο:

Επηρεάζονται άμεσα όσοι είναι γεννημένοι 18-21/01, 18-21/04, 20-23/07, 21-24/10 αλλά και όσοι έχουν Ωροσκόπο, Σελήνη, Μεσουράνημα ή κάποιο σημαντικό προσωπικό πλανήτη μεταξύ 27°00′ -29°59′ των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) αλλά και στη μηδενική των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος). Μερικά πράγματα σας έχουν δώσει σήμα εδώ και καιρό απλά τώρα θα συμβούν και κάποια γεγονότα που θα σφραγίσουν το αποτέλεσμα. Τι έχετε να περιμένετε;

 • Για κάποιους που ήδη έχουν σοβαρά προβλήματα στον γάμο ή τη σχέση τους μπορεί να προχωρήσουν σε έναν οριστικό χωρισμό.
 • Ίσως να αντιμετωπίσετε πίεση ή βία από ένα πρόσωπο εξουσίας είτε αυτό είναι ο σύντροφος, είτε ο γονιός, είτε ο εργοδότης σας, είτε ο φίλος σας. Αυτό θα οδηγήσει σε μια οριστική ρήξη.
 • Αλλαγή δουλειάς ή καριέρας ολοκληρωτικά για κάποιους και ένα σημαντικό νέο ξεκίνημα που θα σας κάνει πιο ισχυρούς σε βάθος χρόνου.
 • Θέματα υγείας μπορεί να απασχολήσουν εσάς ή αγαπημένα σας πρόσωπα.
 • Κάποιοι θα αλλάξετε τη ζωή σας μέσω ενός γάμου ή μιας εγκυμοσύνης. Σε περίπτωση γάμου ή επισημοποίησης αποφύγετε τις ημερομηνίες από 15/04 έως και 15/05 λόγω εκλείψεων και ανάδρομου Ερμή.
 • Σημαντικές οικονομικές αλλαγές λόγω κάποιας κληρονομιάς αλλά και προβλήματα με χρέη ή δάνεια που θα σας ταλαιπωρήσουν.

Η μεταμόρφωση που θα βιώσουμε όλοι -ο καθένας με τον τρόπο του- είναι αναγκαία και ενώ μπορεί να μας πονέσει στην αρχή, θα μας ανοίξει νέους δρόμους που θα μας ανταμείψουν αργότερα. Να θυμόμαστε ότι ο Πλούτωνας αφαιρεί από τη ζωή μας μόνο καταστάσεις και ανθρώπους που μας έχουν δώσει ότι μπορούν αλλά δε βοηθάνε πια στην εξέλιξη μας.

 

Από τη Σουλάη Κατερίνα

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα