Η Πληγωμένη Εταίρα | Αφροδίτη στον Σκορπιό

ΓΙΟΥΛΗ-ΙΛΛΥΤΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
19/12/2023

Πόσοι ύμνοι, και πόσα ποιήματα δεν έχουν αφιερωθεί στην Αφροδίτη; Τη Θεά της Αγάπης και του Έρωτα, που υμνούν ακόμη και σήμερα οι ποιητές. Αυτήν, που απ’ όπου περνούσε ξυπνούσε τον πόθο των ανδρών, ακόμη και των Θεών. Αυτήν που ζήλεψαν όσο καμίαν άλλη, θνητές και Θεές. Εκείνη, αφιέρωσε το ίδιο της το σπλάχνο, τον καρπό του δικού της, παράνομου έρωτα, στην δημιουργία της ζωής, ξυπνώντας στον κόσμο αισθήματα πάθους και πόθου. Τον Έρωτα τον ίδιο!

Όπου την συναντούμε στον Ουράνιο θόλο, καθισμένη στο άρμα του εκάστοτε ζωδίου, πάλι γι’ αγάπη μιλούμε. Γι’ αγάπη και την ασφάλεια που παίρνουμε μέσα από αυτήν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αναλόγως πως εκφράζεται μέσα από το κάθε ζώδιο. Όμως κι αυτή υπήρξε άπιστη. Μα ακόμα και Εκείνη ζήλεψε, την ίδια την Ψυχή, σαν έμαθε πως η απαράμιλλη ομορφιά της ξεπερνούσε την δική της και γύρεψε απ’ αυτήν εκδίκηση. Μα μήπως δεν έγινε και συνένοχη της Έριδας, όταν εκμεταλλεύτηκε τον έρωτα και τα δόλια χείλη της έταξαν το αντικείμενο του πόθου στον Πάρη, προκειμένου να κερδίσει; Ίσως αυτό έρχεται να μας θυμίσει κάθε εννέα μήνες περίπου (εκτός των περιόδων που αναδρομεί, οπότε παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο), η Αφροδίτη στον Σκορπιό. Κάτι σαν από τιμωρία, για τα χαμερπή αισθήματα και τις ύπουλες πράξεις της Θεάς. Η πανούργα, μα και πληγωμένη Αφροδίτη, που πληρώνει το τίμημα της ομορφιάς και της αγάπης, με ζήλια, κτητικότητα, φανατισμό στον έρωτα, ταλαντευόμενη ανάμεσα στον αυτοέλεγχο και την ακολασία, όπως μας περιγράφει ο R. Ebertin. Γι’ αυτό και η θέση της στον Σκορπιό είναι θέση αδυναμίας. Περιβάλλον ακατάλληλο για να εκφράσει τα χαρίσματά της, περιπλανώμενη σαν την ερωμένη που την έχουν εξαπατήσει.

Καλό είναι να αποφύγετε και οικονομικές συμφωνίες αυτές τις ημέρες.

Μέσα από το Σκορπίσιο περιβάλλον, η Αφροδίτη θα αντιμετωπίσει τα βέλη τ’ Ουρανού από 19-23/12. Αυτή τους η αντίθεση θα προκαλέσει τάσεις ανεξαρτησίας, μα και αδόκητες παρορμήσεις. Αστάθεια, νευρικότητα και ροπή να μας άγουν τα συναισθήματά μας. Ερωτικά σκάνδαλα και συναισθηματικές μεταπτώσεις, ενώ κάποιους δεν αποκλείεται να τους κεραυνοβολήσει ο έρωτας από εκεί που δεν το περιμένουν. Σε αυτήν την περίπτωση, κρατήστε μικρό καλάθι. Ημέρες, που καλό είναι να προσέχουμε και τις οικονομικές μας συναλλαγές, καθώς λόγω των εορτών θα κινηθούμε στις αγορές, μην έχουμε οικονομικές απώλειες. Κάντε καλό κουμάντο στο πορτοφόλι σας και προσέχετε τις διαδικτυακές συναλλαγές επίσης. Καλό είναι να αποφύγετε και οικονομικές συμφωνίες αυτές τις ημέρες. Όσων η σχέση ή ο γάμος δοκιμάζεται, ωφέλιμο θα είναι να αποφύγουν το πείσμα και την ισχυρογνωμοσύνη και με γόνιμο διάλογο και ειλικρίνεια, θα καταφέρουν να επιλύσουν τα ζητήματα της σχέσης τους, κάτι που μπορούν να υποστηρίξουν η Αφροδίτη και ο Ουρανός από τις θέσεις που βρίσκονται.

Σκοτσέζικο ντους θα μας κάνει η Αφροδιτούλα…

Από τις 23-28/12, θα πλαγιάσει στην αγκαλιά του Ποσειδώνα για παρηγοριά. Να παραδοθεί στον έρωτα κι ας είναι μια ψευδαίσθηση. Σκοτσέζικο ντους θα μας κάνει η Αφροδιτούλα, μιας και από την αντίθεση, την νευρικότητα και τον διαχωρισμό, θα γίνουμε όλοι πιο ευαίσθητοι. Ο ρομαντισμός θα κυριαρχήσει αυτές τις ημέρες, και η ανάγκη για αγάπη και επαφή, κι ας είναι μια φαντασίωση. Φαντασίωση που θα μας έχει αναζωογονήσει όμως. Θα είμαστε δεκτικοί στα θετικά μηνύματα, φθάνει να έχουμε υπ’ όψιν πως σαν χτυπήσει το ξυπνητήρι μπορεί όλα να ήταν ένα όνειρο. Ένα όνειρο που θα το έχουμε βιώσει έντονα, και ποιος ξέρει; Κάτι θετικό μπορεί να μείνει μέσα μας. Η φιλανθρωπία, όσο και με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, θα βοηθήσει, τόσο αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, όσο και θα θεραπεύσει αυτούς που την προσφέρουν.

Εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας και αυτό που θέλουμε να ζήσουμε. Κι αν είναι μια φαντασίωση για λίγο, δεν πειράζει. Πόσες φορές το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα; Αρκεί, στην πρόθεσή μας να υπάρχει αγάπη. Αυτό μας ζητά η Αφροδίτη και από τον Σκορπιό. Μόνο που εκεί, η αγάπη περνά πρώτα από το βάσανο και τον βραχνά. Και ίσως αυτό να είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων, από την διάσπαση να περνάει κανείς στην ένωση, και από τα κατώτερα στρώματα της ψυχής, να ανέρχεται στα ανώτερα πνευματικά, σε άμεση σύνδεση με τα μορφικά πεδία, δημιουργός ο καθένας της δικής του μαγείας.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα