«Η Πανσέληνος της Υπερβολής»

ΓΙΟΥΛΗ-ΙΛΛΥΤΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
24/01/2024

Ο Ιανουάριος μας αποχαιρετά με μία πανσέληνο στις 5 μοίρες του Λέοντα, στις 25 του μηνός. Μέσα από αυτήν εγείρονται αισθήματα ανάγκης για την ικανοποίηση του Εγώ μας. Όχι όμως με την έννοια του Κριαρίσιου ΕΓΩ. Στον Λέοντα μιλούμε για ικανοποίηση των αναγκών μας, της προσφοράς, της αγάπης και της φιλοδοξίας μας, όλων όσων κάνουμε και αναμένουμε την αναγνώριση, μα και την αποδοχή από τους άλλους. Ό,τι τονώνει την αυτοπεποίθησή μας και ενισχύει την δημιουργικότητά μας.

Ωστόσο, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί ως προς την έκφραση αυτής της εσωτερικής μας ανάγκης για αναγνώριση, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπερεκτιμήσουμε τον εαυτό μας και αντί να εκφράσουμε την πηγαία ανάγκη μας, σαν αυτή που έχουν τα μικρά παιδιά να ακούσουν μπράβο για το κατόρθωμά τους, να βγάλουμε σνομπισμό και υπεροψία. Και μην ξεχνάμε ότι οι πανσέληνοι πάντα δηλώνουν και μια αντιπαράθεση, την οποία θα οξύνει η ταυτόχρονη σύνοδος του Ερμού με τον Άρη, στον Αιγόκερω, δημιουργώντας φιλονικίες και καυγάδες, ισχυρογνωμοσύνη, οξυθυμία και νευρικότητα στο περιβάλλον. Και ποιος μπορεί να καθυποτάξει, τον εγωισμό και την επιμονή του Άρη, μα και να μετριάσει την φιλοδοξία του Ερμή που είναι η κινητήριος του δύναμη;

Εξελίξεις θα έχουμε και στον τομέα της ενέργειας, τόσο σε ό,τι αφορά στην μεταφορά και παροχή της ενέργειας, όσο και στην αποθήκευσή της.

Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω, να κατευνάσουμε λίγο το αίσθημα υπεροχής που θα έχουμε, και να φροντίζουμε την υπερβολή και την απερισκεψία όχι μόνον σε αυτά που λέμε, αλλά και στον τρόπο που τα λέμε.Την υπερβολή και την επιπολαιότητα θα προσυπογράψει και ο Δίας από την σχέση του με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Μια περίοδος απαιτητική, που θα υπάρχει αλαζονεία, ρήξεις, και σπατάλες. Οι διενέξεις στα ζευγάρια, θα οξυνθούν, ενώ η βία κατά των γυναικών θα μας απασχολήσει και πάλι. Η προσοχή μας θα πρέπει να είναι στραμμένη στα παιδιά και τους νέους, ώστε να αποφευχθούν όσο το δυνατόν δυσάρεστες καταστάσεις. Σκάνδαλα, που θα έχουν κυρίως σχέση με άτομα εξουσίας, πολιτικούς ή άτομα από το χώρο της τέχνης και του θεάματος, θα αποκαλυφθούν, ενώ θα μας απασχολήσει κάποιο ζήτημα που θα προκύψει με τον κλήρο, ή την περιουσία της εκκλησίας. Το θέμα με την παιδεία και τις καταλήψεις δεν θα λήξει εύκολα, τα περισσότερα πανεπιστήμια στην χώρα τελούν υπό κατάληψη και θα έχουμε αιφνίδια γεγονότα, σε σχέση με την εκπαίδευση, τα πανεπιστήμια, ενώ είναι πολύ πιθανό να προβούν σε κινητοποιήσεις και οι καθηγητές. Εξελίξεις θα έχουμε και στον τομέα της ενέργειας, τόσο σε ό,τι αφορά στην μεταφορά και παροχή της ενέργειας, όσο και στην αποθήκευσή της. Τι διαχείριση θα κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και αν ένα μπλακ ουτ επιφέρει την λύση, αυτό θα το δείξει ο χρόνος.

Θετική τροπή θα πάρει η προσπάθεια για την ασφάλεια της υγείας των πολιτών μέσω φαρμάκων ή εμβολίων.

Οι ανατιμήσεις στα προϊόντα, και η αύξηση του κόστους στις κατοικίες, θα είναι μείζονος σημασίας, ενώ η θέση της Σελήνης κατά την πανσέληνο, παραπέμπει σε δυσοίωνη συγκυρία για το λαό, απώλεια και περιορισμό, είτε βάσει νόμου, λόγω ειδικών συνθηκών, είτε εξ’ αιτίας κανόνων υγιεινής. Θα περιοριστεί η διασκέδαση; θα είναι με κάποιον τρόπο οικονομικός περιορισμός; ή μήπως ακόμη και μέσω μη ακραιφνών αιτίων ανακύψει σοβαρό θέμα με τις ιδιοκτησίες και τους πλειστηριασμούς; Θετική τροπή θα πάρει η προσπάθεια για την ασφάλεια της υγείας των πολιτών μέσω φαρμάκων ή εμβολίων, η οποία ναι μεν θα είναι προσωρινή, θα είναι ένα βήμα δε. Οι ακτιβιστικές δράσεις θα βρουν πρόσφορο έδαφος για συζήτηση, με θετικό αποτέλεσμα, ενώ θα γίνει και οργανωμένη και δυναμική, νομική προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων που θα αφορά είτε σε ζητήματα υγείας, ή σε θέματα ιδιοκτησίας.

Ας καταλαγιάσουμε, το πείσμα και την μονοδιάστατη οπτική, κάνοντας συνετή διαχείριση της ενέργειάς μας, χωρίς υπερφίαλες προσδοκίες. Είναι πολύ σημαντικό να αποδεχόμαστε και τις πεποιθήσεις των άλλων, όχι απαραίτητα να τις ενστερνιστούμε, αλλά να ανοίξουμε λίγο το πεδίο μας στην διαφορετικότητα των απόψεων και κυρίως των αναγκών των ανθρώπων με τους οποίους συνυπάρχουμε, τόσο σε προσωπικό, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό μας πλαίσιο.

Κριός

Εγείρονται θέματα που αφορούν στους στόχους σας. Είναι μία περίοδος που θα εξελιχθείτε με ό,τι κάνετε και θα προβληθείτε. Φροντίστε να κρατήσετε τις ισορροπίες τόσο στην συμπεριφορά σας, όσο και στα οικονομικά σας. Ξεκαθαρίζετε το περιβάλλον, και αλλάζει ο κοινωνικός σας κύκλος. Επαγγελματικές εξελίξεις, που θα πιέσουν τις καθημερινές σας υποχρεώσεις.

Ταύρος

Η πανσέληνος σας βρίσκει με καλή διάθεση, αγάπη και προσφορά στην οικογένεια, και το σπίτι, αλλά και έξοδα. Έξοδα είτε για οφειλές, είτε για αλλαγές στο σπίτι ή μετακόμιση. Κάποιοι θα χρειαστεί να υποστηρίξετε οικονομικά τα παιδιά ή τους γονείς σας. Απρόσμενα έσοδα, από συνεργασία με το εξωτερικό ή συμφυή επαγγέλματα. Μπορείτε τώρα να δρομολογήσετε νομικές υποθέσεις. Προσοχή στην διατροφή σας, μην παχύνετε.

Δίδυμοι

Αποκαλύπτονται πράγματα που έχουν ειπωθεί για εσάς, παρασκηνιακά, ή ενέργειες που έχουν γίνει ερήμην σας, και αναστατώνεστε. Ενδεχομένως να ακυρωθούν συμφωνίες, αλλά και νέες συμφωνίες χρειάζεται να μελετηθούν πολύ. θα κοινωνικοποιηθείτε περισσότερο και θα βάλετε νέους στόχους. Έσοδα από τον/την σύζυγο, είτε από την διευθέτηση κάποιας κληρονομιάς, την εκμετάλλευση ενός ακινήτου, ακόμη και χρήματα που σας χρωστούσαν και τα είχατε σχεδόν ξεγραμμένα.

Καρκίνος

Η πανσέληνος χρωματίζει τα οικονομικά σας. Σε επενδύσεις που είχατε σκεφθεί ή κάνει από το καλοκαίρι, τώρα θα δείτε το αποτέλεσμά τους. Σπατάλες για κοινωνικούς λόγους και κλείσιμο κύκλων. Ευνοούνται θέματα επιμόρφωσης, σπουδών και έσοδα από τυχερά παιχνίδια.

Λέων

Προβάλλεστε μέσω της νέας σας εικόνας και κερδίζετε τον θαυμασμό των άλλων. Έξοδα τόσο για την κοινωνική σας προβολή, όσο και για την προβολή της δουλειάς σας για όσους είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Επαγγελματική εξέλιξη και έσοδα από νέες συνεργασίες. Προσοχή μην γίνετε καταπιεστικοί στους άλλους.

Παρθένος

Αποκαλύπτονται μυστικά που είχατε εμπιστευτεί σε φίλους, ή ακόμη και στον επαγγελματικό σας τομέα, γεγονότα που διαδραματίστηκαν πίσω από την πλάτη σας. Κάποια υπόσχεση ή κάποια επένδυση σε κάτι επαγγελματικό, θα αποκαλυφθεί ότι ήταν μάταια. Ευνοούνται τα ταξίδια, καθώς επαφές με άτομα που έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο και μπορούν να διαδραματίσουν τον ρόλο του μέντορα, θα σας διευκολύνουν στην καθημερινότητά σας. Κάποιοι θα πάρουν αναπάντεχη χαρά από τα παιδιά τους, ενώ προβλέπονται βελτιωμένα τα οικονομικά σας.

Ζυγός

Αποκαλύπτονται άτομα από το φιλικό σας περιβάλλον, που χρησιμοποιούσαν την σχέση σας για ίδιον όφελος. Θα μπείτε στην διαδικασία, να σκεφτείτε, πιο ώριμα για να δείτε πως θα δρομολογήσετε το μέλλον σας. Σημαντικό ρόλο για εσάς θα διαδραματίσει η οικογένεια και η εργασία σας και ο τρόπος που θα τα συνδυάσετε προκειμένου να διατηρήσετε μία σχετική ισορροπία. Θα έχετε έσοδα από χρήματα που θα διεκδικήσετε.

Σκορπιός

Εργάζεστε μετά μανίας, έχοντας αναλάβει πολλές ευθύνες. Θα έχετε επαγγελματική επέκταση η οποία θα συνοδεύεται και με υλική ανταμοιβή. Αναγνώριση και βοήθεια από γυναικεία πρόσωπα. Αποφύγετε τις υπερβολές, καθώς θα είστε ευέξαπτοι, και προσοχή στην οδήγηση. Πιθανές ερωτικές επιστροφές.

Τοξότης

Θα προβληθείτε μέσω μιας μεγάλης ιδέας, ενός υψηλού ιδανικού που θα επικοινωνήσετε και θα επεκταθείτε επαγγελματικά. Σε θέματα σπουδών για τους νεότερους και επιμόρφωσης για τους μεγαλύτερους, θα κληθείτε να δείτε πως θα τα διαχειριστείτε. Επαγγελματικά ταξίδια και ευκαιρίες στο εξωτερικό. Μπορεί να μάθετε κάτι που δεν θα σας αρέσει, από συγγενείς εξ αγχιστείας.

Αιγόκερως

Χρήματα μη αναμενόμενα, είτε από τον/την σύντροφο, είτε από οργανισμούς, χρήματα που σας οφείλουν και χαρά στην διασκέδαση και τον έρωτα. Ευκαιρίες για αύξηση και των δικών σας εσόδων, και της προβολής σας. Ευνοούνται θέματα επιμόρφωσης ενώ απολαμβάνετε την θαλπωρή του σπιτιού σας.

Υδροχόος

Αναπροσδιορισμός σχέσεων και συνεργασιών. Θα μάθετε πράγματα που λέγονται και γίνονται πίσω από την πλάτη σας, αλλά θα αποκαλυφθούν και δικές σας παρασκηνιακές δράσεις, εάν έχετε πράξει. Κρατήστε χαμηλό προφίλ στην δουλειά σας. Εμφανίζονται πρόσωπα, με τα οποία υπάρχει δυνατότητα επέκτασης και κοινωνικοποίησης. Θα σας απασχολήσουν θέματα κατοικίας.

Ιχθύες

Θέματα της τακτικής σας ρουτίνας και ζητήματα που αφορούν στην εργασία σας, θα έλθουν στην επιφάνεια. Θα μπείτε στην διαδικασία, να αλλάξετε συνήθειες και θα κάνετε μία εκ νέου κοστολόγηση του τι ακριβώς έχετε ανάγκη και ζητάτε για την επαγγελματική σας εξέλιξη, αλλά και την απόλαυση της ζωής σας. Ανοίγονται νέοι δρόμοι, για την υλοποίηση των στόχων σας, καθώς και για την εύρεση νέων πηγών εσόδων. Φροντίστε την υγεία σας και την διατροφή σας.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα