Η Πανσέληνος της Αμφιταλάντευσης

ASTROTEAM GUEST
27/09/2023

Χινοπώριασε, και ο πρώτος μήνας, μας αποχαιρετά με το υπέροχο θέαμα μιας πανσελήνου, γεμάτης αμφιβολίες και ερωτηματικά.

Τούτο τ’ ολόγιομο φεγγάρι, στις 29/9/2023, χαρακτηρίζει την συμβιβαστική δράση του Άρη, που θωπεύει την δικαιοσύνη. Μα και η Αφροδίτη σε δεινή σχέση με τον Ουρανό, ερεθίζουν την καρχαλέα του δράση, μιας συνεπικουρούν στις παντός είδους απώλειες και τα επερχόμενα σκάνδαλα. Το ποιος θα βρει την δικαίωση και ποιος όχι, ο καιρός θα μας το δείξει, μιας και όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξισορροπήσει ο καθένας από εμάς, τις εσωτερικές συνθήκες, με τους εξωγενείς παράγοντες.

Το βάρος θα πέσει στις σχέσεις. Σε όλες μας τις σχέσεις. Τις προσωπικές, τις οικογενειακές, τις φιλικές και τις επαγγελματικές, ακόμη και σε ό,τι έχει σχέση με το μεγάλο μας σπίτι που ονομάζουμε πατρίδα.

Μέσα από τις εντάσεις και τις συγκρούσεις, καλούμαστε να βρούμε την χρυσή τομή, ανάμεσα στα θέλω τα δικά μας και τις ανάγκες των άλλων. Οι αλλαγές στις οποίες, θα αναγκαστούμε σε κάποιες περιπτώσεις, να προβούμε, θα είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν εξελικτικά, να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Η ανάπτυξη των σχέσεων και η ένωση των ανθρώπων μεταξύ μας, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Ας αναπτύξουμε ο καθένας την συναισθηματική του νοημοσύνη και ας αφήσουμε αυτήν να γίνει οδηγός μας. Σε κοινωνικό επίπεδο, θα δούμε προκλητικές στάσεις σε σχέση με τα εδάφη μας, αλλά και αναστάτωση ή μεταμόρφωση που αφορά στην παραγωγή και την βλάστηση των εδαφών μας. Άλλωστε η «πτώση των οπωρικών», φάνηκε φέτος από νωρίς, καθώς οι ατέρμονες φωτιές και οι καταστροφικές πλημμύρες, κατέστησαν πολλά εδάφη μας, προσωρινά άγονα. Και οι ζημιές δεν έχουν τελειώσει εδώ. Αρκεί να σκεφτούμε πως δεν είναι μόνο η λάβα του καλοκαιριού ή τα θερινά μελτέμια που είναι ικανά να προκαλέσουν τη λαίλαπα μιας φωτιάς ή μια έκρηξη.

Από την άλλη, η διάθεση για εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας, δεν θα έχει αγαθό σκοπό, μιας και δεν θα προορίζεται για το όφελος της χώρας μας. Αναταράξεις στο εθνικό σύστημα υγείας και ενδεχομένως κάποιο ζήτημα που να αφορά στις ένοπλες δυνάμεις και τον στρατό, ενώ δεν αποκλείεται ένταση ή και εσωτερική διαμάχη στον κλήρο. Τα συνδικάτα θα κινητοποιηθούν για θέματα που έχουν σχέση με την παιδεία, την υγεία, και την εργασία. Σε πρώτη φάση, θα φανεί μια διπλωματική συμφωνία, μια θεωρητικά «ευνοϊκή» διαπραγμάτευση προς το παρόν. Τέλος, θα μας αφήσει έναν υπαινιγμό για σκάνδαλα, οικονομικά και σεξουαλικά.

Ας πάρει ο καθένας τον έλεγχο της ζωής και του εαυτού του, στα χέρια του, και ας πούμε όχι, σε ό,τι δεν εξελίσσει την ποιότητα της ζωής μας. Ας δώσουμε ένα φιλοδώρημα σε ό,τι πορευτήκαμε μαζί έως τώρα και ας ανοίξουμε χαμογελαστοί την πόρτα στο καινούργιο.

 

Από τον Γιούλη-Ιλλύτη Παπαγιάννη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα