Η Πανσέληνος της 4ης Ιουνίου θα παίξει με το μυαλό μας!

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
31/05/2023

Η Πανσέληνος της φράουλας

Η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού του 2023 θα παίξει με το… μυαλό μας. Ένα φωτεινό πρώιμο καλοκαιρινό Φεγγάρι στον άξονα της διανόησης, στον άξονα της δια βίου μαθητείας, στον άξονα Διδύμων/ Τοξότη.

Ο Ήλιος στους Διδύμους με χορηγό τον άχρονο και άφυλο Ερμή, παραμένει πάντα νέος, επιπόλαιος, αρνείται να ενηλικιωθεί… είναι παιδί και παίζει. Η Σελήνη απέναντι του, στον Τοξότη με χορηγό τον μέντορα Δία, είναι σοφή είναι ταξιδιάρα, έχει αποκτήσει εμπειρίες και θέλει να τις μεταλαμπαδεύσει. Ο Ήλιος και Σελήνη απέναντι. Το Πνεύμα και Ψυχή απέναντι. Ο Άνδρας και η Γυναίκα απέναντι. Ο εραστής και η ερωμένη απέναντι. Αυτή είναι η φύση της Πανσελήνου, τα δύο Φώτα να στέκονται απέναντι και να αναμετρούν τις δυνάμεις τους. Κι ενώ εμείς θαυμάζουμε το ρομαντικό Φεγγάρι που σκορπά το φως του στη Γη, εκεί ψηλά στον Ουρανό γίνεται πόλεμος. Συγκεκριμένα γίνεται μια μάχη υψηλής διανόησης με τη συμμετοχή του Άρη στο Λιοντάρι, του Κρόνου στους Ιχθύς και των Δεσμών της Σελήνης να ενεργοποιούν τις Εκλείψεις τις περασμένες…

Κάτω από το φως της Πανσελήνου της φράουλας θα ειπωθούν βαριά λόγια. Κάτω από το φως της Πανσελήνου της φράουλας θα φανερωθούν πικρίες και παράπονα που είχαν μείνει για πολύ καιρό κρυμμένα. Κάτω από το φως της Πανσελήνου της φράουλας θα πάψουν οι έρωτες και θα βγουν από τα θηκάρια του μυαλού τα όπλα της χειραγώγησης. Αυτή η Πανσέληνος η πρώτη του καλοκαιριού του 2023 θα στήσει τα μαύρα και τα άσπρα πιόνια σε ένα σκάκι κοσμικό και δύσκολο που τα ζώδια του Μεταβλητού κυρίως Σταυρού Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του δεύτερου δεκαήμερου θα κληθούν να αποδείξουν την ευελιξία του μυαλού τους. Και το παιχνίδι αρχίζει…

Κριός

Η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού με τον κυβερνήτη σας τον Άρη σε ενεργή συμμετοχή από τη θέση του στο Λιοντάρι θα σας ενεργοποιήσει σε θέματα που αφορούν τη σκέψη και τις ιδέες σας. Νοητική η δράση της, δημιουργική η δική σας δράση, θα παρακινηθείτε να δώσετε μάχες τις οποίες και θα έχετε κερδίσει μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Η θέση της Σελήνης στον Τοξότη θα σας ξεσηκώσει ερωτικά και θα σας βάλει σε ταξιδιωτικές περιπέτειες καθώς θα επαναφέρει θέματα που αφορούν στο εξωτερικό και ό,τι περιμένετε από αυτό. Σημαντική θα είναι η εύνοια και σε νομικά θέματα που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη άνοιξη και τώρα περιμένετε τα αποτελέσματα τους. Η νέα θέση του Δία στον Ταύρο θα αποδειχθεί εξαιρετική για τα οικονομικά σας και την αυτοπεποίθηση σας σε αυτή τη φιλική για εσάς Πανσέληνο του Τοξότη. Ευνοημένοι κυρίως οι Κριοί που έχετε γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο 1- 10 Απριλίου. Εξαιρετικά τυχεροί και οι γεννημένοι 21 και 22 Μαρτίου με τα υπέροχα εξάγωνα του Πλούτωνα να ενισχύουν την κοινωνική σας εικόνα.

Ταύρος

Η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού, η Πανσέληνος της φράουλας θα… γεμίσει σίγουρα με πολλές φράουλες το καλάθι σας από τη στιγμή που ο Δίας ο πλανήτης της αφθονίας βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο. Μια διαφορετική Πανσέληνος θα είναι αυτή, με την Αφροδίτη κυβερνήτη πλανήτη σας στις τελευταίες μοίρες του Καρκίνου και σε τρίγωνο με τον ονειροπόλο Ποσειδώνα. Οικονομική ασφάλεια και ανεβασμένη ψυχολογία για τους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο, 1- 10 Μαΐου, αλλά και συναισθηματική αφθονία για τους γεννημένους το τρίτο δεκαημέρου 11- 20 Μαΐου. Τώρα είναι η στιγμή να επενδύσετε. Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να σταθείτε οι γεννημένοι τις δύο πρώτες ημέρες 21 και 22 Απριλίου με τα βαριά τετράγωνα του Πλούτωνα να σκοτεινιάζουν τον Ήλιο σας.

Δίδυμοι

Η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού πραγματοποιείται με τον Ήλιο στο δικό σας αεικίνητο και αεράτο μεταβλητό ζώδιο. Υπό την βαριά εποπτεία του Κρόνου από τους Ιχθύς και τον κυβερνήτη σας τον Ερμή στο ζώδιο ακόμη του Ταύρου, η Πανσέληνος αυτή θα έχει μια ειδική βαρύτητα. Τα λόγια, τα πολλά λόγια θα είναι περιττά και προτεραιότητα θα έχουν τα έργα. Τα έργα αυτά που θα απαιτήσουν να δουν οι άλλοι από εσάς. Δουλειά με τον εαυτό σας, σημαντικές αποφάσεις και σταθερές βάσεις θα είναι οι προτροπές της Πανσελήνου του Ιούνη κυρίως για τους γεννημένους 3, 4 και 5 Ιουνίου που θα πάρετε το ολόγιομο φεγγάρι του Τοξότη στις αποσκευές της Ηλιακής σας επιστροφής. Η προσοχή σας στραμμένη στις σχέσεις σας και στις εντάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν. Εξαιρετικά τυχερή του διαστήματος αυτού οι Δίδυμοι που έχουν γεννηθεί τις δύο πρώτες ημέρες, 21 και 22 Μαΐου με τη βοήθεια των ανυπέρβλητων τριγώνων του Πλούτωνα.

Καρκίνος

Η πρώτη Πανσέληνος του φετινού καλοκαιριού θα έχει… ψυχομετρικό χαρακτήρα για εσάς! Η Σελήνη δικός σας κυβερνήτης σε ένα ζώδιο ασύμβατο με το δικό σας, σας αναστατώνει ψυχολογικά και σας ξυπνά φοβίες που κοιμούνται. Η Σελήνη του Τοξότη είναι ελεύθερη, είναι ταξιδιάρα, μα εσείς δε θέλετε να μπείτε σε περιπέτειες! Εσείς θέλετε να σκεφτείτε και να εμβαθύνετε σε ότι σας πληγώνει, θέλετε να κρύψετε καλά τα μυστικά σας και το δυνατό της φως σας φοβίζει. Περισσότερο αγχωμένοι οι Καρκίνοι του δεύτερου δεκαημέρου 1 – 10 Ιουλίου με την ένταση να κορυφώνεται μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Σε εντελώς διαφορετική διάθεση και με την προστασία του Κρόνου στα τρίγωνα οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο, 21 – 30 Ιουνίου. Δύναμη, αυτοπεποίθηση και τόλμη σας φέρνουν όλο και πιο κοντά στους σημαντικούς σας στόχους.

Λέων

Η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού θα είναι εξαιρετικά ερωτική για εσάς τα Λιοντάρια, τις κόρες και τους γιούς του Ήλιου. Η φιλική θέση της Σελήνης στο ζώδιο του Τοξότη θα σας πραγματοποιήσει ξεσηκωτικά τρίγωνα που θα ανεβάσουν τη λίμπιντο σας και θα σας παροτρύνουν να μπείτε σε περιπέτειες… αγάπης. Ο Άρης στο δικό σας ζώδιο, αλλά και η Αφροδίτη από τις 6 Ιουνίου θα ενισχύσουν αυτή σας τη διάθεση αλλά θα ενισχύσουν και τα οικονομικά σας εγχειρήματα. Οι τυχεροί των δώρων της Πανσελήνου θα είναι οι Λέοντες που έχουν γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο, 3- 12 Αυγούστου και η εύνοια αυτή θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα. Ιδιαιτέρως προσεκτικοί πρέπει να φανούν οι Λέοντες των δύο πρώτων ημερών, 23 και 24 Ιουλίου με την εξοντωτική παρουσία του Πλούτωνα ακριβώς απέναντι τους.

Παρθένος

Η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού θα έχει προκλητικό χαρακτήρα για εσάς καθώς θα πραγματοποιεί πιεστικά ταυ τετράγωνα με τον Ήλιο σας. Οι θέσεις των Φώτων, Ήλιου και Σελήνης θα πραγματοποιούν μια διελκυστίνδα και εσείς θα είστε παρατηρητές σε αυτή την πάλη, στην οποία θα κληθείτε όμως να λάβετε μέρος. Οικογενειακά κυρίως θα είναι τα θέματα που θα σας απασχολήσουν και ίσως βιώσετε απογοήτευση από άτομα που αγαπάτε και έχετε σε εκτίμηση. Προσέξτε να μη μεταφέρετε αυτό το κλίμα έντασης και στο επαγγελματικό σας πεδίο γιατί μπορεί να χάσετε σημαντικούς συμμάχους. Εξαιρετικά προσεκτικοί οι Παρθένοι που έχουν γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο 3 – 12 Σεπτεμβρίου καθώς η Πανσέληνος μπορεί να φέρει μη αναμενόμενες αποκαλύψεις. Προσεκτικοί και οι Παρθένοι που έχετε γεννηθεί 24 – 29 Αυγούστου με την εντατική πίεση του Κρόνου και την απαίτηση του να δοκιμαστείτε ψυχολογικά και επαγγελματικά.

Ζυγός

Η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού θα έχει εκπαιδευτικό και ταξιδιωτικό χαρακτήρα για εσάς, τα παιδιά του παρορμητικού αέρα. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας, η Ουράνια Αφροδίτη θα βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Καρκίνου και στις 6 Ιουνίου θα περάσει στο φιλικό για εσάς ζώδιο του Λιονταριού. Θα είναι μοναδική η ευκαιρία που θα σας δώσει το ολόγιομο φεγγάρι του Ιουνίου έτσι ώστε να επικοινωνήσετε με τον καλύτερο τρόπο τις επαγγελματικές σας ανάγκες. Αιτήσεις, βιογραφικά, πτυχία και μεταπτυχιακά θα διευκολυνθούν και θα βρουν το δρόμο που οδηγεί στην επιτυχία αρκεί οι δικές σας κινήσεις να γίνουν μέχρι 15 Ιουνίου. Θα έχει και ερωτικό κλίμα η Πανσέληνος της φράουλας για εσάς και οι έρωτες μπορεί να διανύσουν χιλιόμετρα για να έρθουν να σας βρουν, ή να διανύσετε εσείς χιλιόμετρα για να τους βρείτε. Οι τυχεροί της Πανσελήνου θα είναι οι Ζυγοί που έχουν γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο, 3- 12 Οκτωβρίου. Οι υπέρ τυχεροί του διαστήματος θα είναι οι Ζυγοί των δύο πρώτων ημερών, 23 και 24 Οκτωβρίου καθώς τα υπέροχα τρίγωνα του Πλούτωνα θα τους ευνοήσουν στα προσωπικά και στα επαγγελματικά τους.

Σκορπιός

Η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού θα σας φέρει οικονομικούς πειραματισμούς και έκτακτα έξοδα αγαπημένοι μου Σκορπιοί. Οικονομικό θα είναι το πλαίσιο λοιπόν με κύριο μέλημα σας να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες που είχατε αφήσει ανοικτές από το τέλος του προηγούμενου χρόνου. Ο Πλούτωνας, κυβερνήτης πλανήτης σας από τη νέα του θέση στον Υδροχόο παραμένει πολύ πιεστικός και ο Άρης παραδοσιακός σας κυβερνήτης από τη θέση του στο Λιοντάρι δε σας διευκολύνει ιδιαιτέρως. Βοηθητικός θα παραμείνει μέχρι τις 11 Ιουνίου ο Ερμής στον Ταύρο απέναντι σας καθώς θα βοηθά στην εξομάλυνση των προσωπικών σας σχέσεων. Εξαιρετικά τυχεροί οι γεννημένοι 26 – 31 Οκτωβρίου με το Δία απέναντι σας να πριμοδοτεί κάθε νέα σας προσπάθεια και να τη στέφει με επιτυχία. Εξαιρετικά προσεκτικοί οι γεννημένοι τις πρώτες δύο μέρες 24 και 25 Οκτωβρίου καθώς ο Πλούτωνας στα τετράγωνα του θα ανακινήσει οικογενειακά και επαγγελματικά ζητήματα.

Τοξότης

Η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού στα δικά σας Τοξοτίσια χέρια θα φέρει ανάγκη για …δραπέτευση και περιπέτεια. Με τον πλανήτη κυβερνήτη σας το Δία στη νέα του θέση στον Ταύρο, μια θέση αρκετά κοφτερή για εσάς, ενδέχεται να προκύψουν εντάσεις μέσα στις σχέσεις σας. Αποκαλύψεις θα φέρει η Πανσέληνος με τη Σελήνη στο δικό σας ζώδιο και θα φωτίσει τα κακώς κείμενα των προσωπικών, ερωτικών, αλλά και επαγγελματικών σχέσεων σας. Οι πρώτες αυτές ημέρες του καλοκαιριού απαιτούν σύνεση και συντονισμένες κινήσεις. Αποφύγετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις ζωής κυρίως οι γεννημένοι 3, 4και 5 Δεκέμβρη καθώς το φως της Πανσελήνου μπορεί να αποδειχθεί… τυφλωτικό και όχι εκτυφλωτικό για εσάς. Εξαιρετικά τυχεροί οι Τοξότες των δύο πρώτων ημερών, 21 και 22 Νοεμβρίου καθώς η μεταλλακτική δύναμη του Πλούτωνα από τον Υδροχόο θα αυξήσει την πειθώ και το επικοινωνιακό σας ταλέντο.

Αιγόκερως

Η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού θα σας βρει έτοιμους και τολμηρούς σε επαγγελματικά και όχι μόνο ανοίγματα. Τώρα, κάτω από το πρώιμο καλοκαιρινό της φως καλό θα ήταν να μπουν οι βάσεις από τη στιγμή που ο κυβερνήτης πλανήτης σας ο Κρόνος βάζει τα δυνατά του να σας βοηθήσει. Η συμμετοχή του Κρόνου από τους Ιχθύς σε αυτή την Πανσέληνο έχει δυναμικό χαρακτήρα και σας ωθεί να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες του φιλικού και κοινωνικού σας κύκλου. Η Αφροδίτη που θα παραμείνει μέχρι και τις 6 Ιουνίου στο ζώδιο του Καρκίνου ακριβώς απέναντι σας κάνει πιο συναισθηματικούς και πιο έτοιμους να κατανοήσετε και τις θέσεις των άλλων. Εξαιρετικά τυχεροί οι Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου, γεννημένοι 21-31 με την πολύτιμη και επεκτατική βοήθεια του Δία στα τρίγωνα να στρώνει δρόμους πολλαπλής επιτυχίας.

Υδροχόος

Η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού θα αποδειχθεί πολύ ευνοϊκή για εσάς καθώς ο κυβερνήτης πλανήτης σας ο Ουρανός στη σύνοδο του με τον Ερμή στον Ταύρο, οξύνει το μυαλό και την κρίση σας. Η θέση των Φώτων Ήλιου και Σελήνης θα σας ενεργοποιήσουν και ερωτικά και θα είναι σα να ξυπνάτε από ένα λήθαργο… το λήθαργο που σας είχε μέχρι πριν λίγο επιβάλλει ο Κρόνος. Νέοι φίλοι εισχωρούν στη ζωή σας που μέχρι το τέλος του Ιουνίου μπορεί να μετατραπούν σε ερωτικούς συντρόφους. Ο κοινωνικός σας κύκλος ανοίγει κι άλλο και αυτή τη φορά η δική σας συμμετοχή θα είναι ενεργή και χαρούμενη καθώς ενδέχεται να προκύψουν και ξαφνικές επαγγελματικές ευκαιρίες μέσα από αυτή. Οι τυχεροί της πρώτης Πανσελήνου του καλοκαιριού θα είναι οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο, 1- 10 Φεβρουαρίου με τον έρωτα προ των θυρών και τη δημιουργικότητα σε μεγάλα ύψη. Εξαιρετικά προσεκτικοί οι γεννημένοι τις δύο πρώτες ημέρες 21 και 22 Ιανουαρίου με τον Πλούτωνα να καραδοκεί σε σύνοδο με τον Ήλιο σας με σκοπό να δοκιμάσει την ψυχολογία σας, ενίοτε και την υγεία σας.

Ιχθύες

Η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού θα σας βρει αγαπημένα και ρομαντικά Ψαράκια κάτω από τη βαριά σκιά του Κρόνου. Τα Φώτα της Πανσελήνου, Ήλιος και Σελήνη σε προκλητικές θέσεις με το δικό σας Ήλιο θα προκαλέσουν τριγμούς στο οικογενειακό και επαγγελματικό σας περιβάλλον. Περισσότερο προσεκτικοί θα πρέπει να είστε οι γεννημένοι 3, 4 και 5 Μαρτίου προκειμένου να μην εκτεθείτε σε οικογένεια και εργασία. Η Πανσέληνος είναι ικανή να φέρει αποκαλύψεις που δεν επιθυμείτε και ο Κρόνος είναι ικανός να σας στερήσει τη χαρά αν αυτές οι αποκαλύψεις γίνουν. Δώστε λοιπόν σημασία στη λεπτομέρεια και μέχρι το τέλος του Ιουνίου μην αφήνετε δικές σας αρμοδιότητες στα χέρια άλλων. Περισσότερο προστατευμένοι οι γεννημένοι το Φεβρουάριο με την προστασία των εξαγώνων του Δία από τον Ταύρο. Στα δίχτυα του έρωτα σε αυτή την Πανσέληνο θα πέσουν οι γεννημένοι τις τρεις τελευταίες ημέρες, 18, 19 και 20 Μαρτίου, με τον κυβερνήτη πλανήτη σας τον Ποσειδώνα να πραγματοποιεί τρίγωνα αγάπης στη Αφροδίτη στις τελευταίες μοίρες του Καρκίνου.

Στην πρώτη Πανσέληνο

Στην πρώτη Πανσέληνο του καλοκαιριού το κοσμικό παιχνίδι συνεχίζεται…

  • «Είσαι έτοιμος να χάσεις;» ρωτά η Σελήνη του Τοξότη.
  • «Είσαι έτοιμη να διαπραγματευτείς;» Ο Ήλιος των Διδύμων είναι έξυπνος.
  • «Ξέρεις ότι πάντα κερδίζω» του απαντά αυτή, «εγώ είμαι ενήλικη»
  • «Ναι, μα τώρα έχω μεγαλώσει με την πίεση του Κρόνου, έχω μάθει καλύτερο ‘’σκάκι’’… την προηγούμενη φορά ήμουν νεότερος…» της απάντησε.
  • «Έχεις πάρει λοιπόν αρκετά μαθήματα πια και νομίζεις πως μπορείς να κερδίσεις…»
  • «Τώρα έχω μάθει να κάνω καλύτερες συμφωνίες και να συλλογίζομαι τα πράγματα και από τις δυο μεριές τους… και από αυτή που στέκομαι εγώ, αλλά και από την απέναντι» Η Σελήνη του Τοξότη τον αναμέτρησε με το φως της.
  • «Μπορώ να πω πως είναι ένδειξη ωριμότητας αυτό. Όμως συλλογίζεσαι μόνο τον απέναντι ή έχεις μάθει να τον καταλαβαίνεις κιόλας; Για να δούμε λοιπόν πόσο καλό δάσκαλο είχες και πόσο επιμελής μαθητής ήσουν…»

Στην πρώτη Πανσέληνο του καλοκαιριού του 2023, την Πανσέληνο της φράουλας, μαθητής ο Ήλιος στους Διδύμους, καθηγήτρια η Σελήνη στον Τοξότη. Λαίμαργος να μάθει αυτός, πρόθυμη να τον διδάξει αυτή.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα