Η καθηλωτική Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου 2024!

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
03/02/2024

Ο Φεβρουάριος είναι ένας πραγματικά παράξενος μήνας και αποτελεί σημαντικό πεδίο παρατήρησης αστρολογικά.

Κατά τη διάρκεια του και για π ρ ώ τ η φορά για όσους πατάμε αυτή τη στιγμή τα πόδια μας στον πλανήτη, οι τρεις προσωπικοί πλανήτες, Ερμής, Αφροδίτη και Άρης, θα συναντήσουν τον Πλούτωνα από όψη συνόδου, στις 5, 17 και 14/2 αντίστοιχα. Πρόκειται για μία συνθήκη που αποκλείεται να μην δώσει γεγονότα αντίστοιχα της φύσης αυτών των ενώσεων. Αυτό όμως θα ήταν από μόνο του θέμα ενός άλλου άρθρου. Σίγουρα, δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις και οι αντιδράσεις, εφόσον το ζώδιο του Υδροχόου φημίζεται γι’ αυτές, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο… Θα παραμείνουμε στο ζώδιο, με τη Νέα Σελήνη του μήνα να λαμβάνει χώρα στις 20° 40′ του Υδροχόου, σε όψη τετραγώνου (πολύ κλειστή, μόλις 1°30′ απόσταση) με τον κυβερνήτη του ζωδίου, Ουρανό. 

Όπου “βράζει” κάτι, θα είναι εύκολο να φύγει έξω από το σκεύος, ξαφνικά και άγαρμπα και να κάνει “εγκαύματα”.

Η ουσία είναι ότι όλα τα παραπάνω, και πολλά άλλα που δεν είναι ανάγκη να αναλυθούν εδώ (όπως π.χ. η θέση του Άρη), συναινούν στο ότι η Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου, κρύβει πολλή βία, μάλιστα εκφρασμένη με εκρηκτικό τρόπο και ομαδικό χαρακτήρα. Μπορούμε να περιμένουμε ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις που απασχολούν παγκοσμίως την επικαιρότητα αυτή τη στιγμή, δεν έχουν εκτονωθεί πλήρως αλλά και ότι νέες αντιδράσεις κοινωνικού χαρακτήρα θα αφήσουν το στίγμα τους. Η πληροφορία θα είναι σοκαριστική σε ό,τι αφορά ακόμα μεγαλύτερη έκφραση βίας κοινωνικά και είναι επικίνδυνος μήνας για την εκδήλωση σοβαρών ομαδικών ατυχημάτων. Σε κάθε περίπτωση, είναι ικανή να φέρει γεγονότα που θα “μουδιάσουν” (αλλά με σκοπό να αφυπνίσουν) το συλλογικό ασυνείδητο και τη κοινή γνώμη, με βασικό ζητούμενο την αλλαγή μίας κατάστασης. Όμως δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα αν πρώτα δεν το αναγνωρίσουμε. Προκειμένου να γίνει αυτό, το επόμενο διάστημα μπορεί εύκολα να λειτουργήσει σαν “συλλογικό” χαστούκι. Όπου “βράζει” κάτι, θα είναι εύκολο να φύγει έξω από το σκεύος, ξαφνικά και άγαρμπα και να κάνει “εγκαύματα”. Είναι δε, μία σημαντική Νέα Σελήνη σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου και θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις και μετά τον Φεβρουάριο.

Είτε σε προσωπικό, είτε σε κοινωνικό επίπεδο, όσα έρθουν με αυτή την καθηλωτική Νέα Σελήνη, δεν θα δείξουν άμεσα τα αποτελέσματα τους, όχι τουλάχιστον πριν και τον Αύγουστο. Κάτι ξεσπά όμως, σε μία εποχή που δύσκολα λειτουργεί η αυτοσυγκράτηση, έτσι κι αλλιώς. Αυτό έχει αξία να παρατηρηθεί και στα ατομικά ωροσκόπια διότι όλοι θα επηρεαστούμε σε κάποιο βαθμό, θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε Ταύρους που έχουν γεννηθεί 9 -13 Μαΐου, Λέοντες 10 -14 Αυγούστου, Σκορπιούς 10 – 15 Νοεμβρίου, Υδροχόους 8 – 12 Φεβρουαρίου. Επίσης σε όσους έχουν ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια, από την 19η ως την 23η μοίρα τους περίπου.

Σημαντικός μήνας και για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους των δύο πρώτων ημερών και για τους αντίστοιχους ωροσκόπους των πρώτων μοιρών. Σε γενικό επίπεδο, θα είναι και μία περίοδος λαθών κι υπερβολών ή απερίσκεπτων αντιδράσεων κι εκτιμήσεων, ας το προσέξουμε για να μην υπάρξει κόστος. Θα υπάρξουν αρκετά προβλήματα με το διαδίκτυο και χρειάζεται προσοχή ό,τι έχει να κάνει με το ηλεκτρικό ρεύμα, οι διακοπές αλλά και οι ηλεκτροπληξίες, θα είναι ευκολότερες.

Σε ποιους τομείς επηρεάζονται ζώδια και Ωροσκόποι;

Κριός – Προκύπτουν νέες μελλοντικές επιδιώξεις και σχέδια, προκειμένου να πετύχετε υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Μία νέα φιλία ή κάποιο πρόβλημα σε ήδη υπάρχουσα, προκαλεί ανασφάλεια. Συμμετοχή σε συλλογικότητα.

Ταύρος – Ενάρξεις αλλά και ανατροπές στο επαγγελματικό κομμάτι, είτε προέρχονται από εσάς, είτε επιβάλλονται. Μπορεί να αφορούν και κάποια συνεργασία ή να ωθήσουν ακόμα και σε αλλαγές περιβάλλοντος. Θέληση να δείξετε έναν νέο εαυτό, ακόμα και εμφανισιακά.

Δίδυμοι – Ενεργοποιεί τη θέληση για γνώση, αλλά και την αποκάλυψη αναγκών που δεν ήταν συνειδητές. Σπουδές, ταξίδια, έναρξη νομικών θεμάτων. Βοηθά να συνειδητοποιηθούν αλλά και να φιλοσοφηθούν πράγματα, κάτι που δίνει θέληση και ώθηση.

Καρκίνος – Οικονομικές συμφωνίες αλλά και ανάγκη οικονομικών διευθετήσεων. Αποκαλύπτονται ανασφάλειες και φόβοι και υπάρχει η ανάγκη να επικοινωνηθούν. Σχέσεις που μπαίνουν σε νέα φάση. Έντονη σεξουαλική ενέργεια αλλά κι έναρξη κάποιας θεραπείας.

Λέων – Νέα δεδομένα σε σχέσεις και συνεργασίες, είτε ξεκινούν, είτε τελειώνουν, είτε αλλάζουν ενέργεια και προχωρούν. Σε κάθε περίπτωση, αποκαλύπτονται ανάγκες σας. Αλλαγές βάσης: Μετακομίσεις, ανακαινίσεις, ζητήματα οικογενειακής φύσεως και ακινήτων.

Παρθένος – Κάτι αλλάζει στη ρουτίνα σας ή στην επαγγελματική σας καθημερινότητα. Έναρξη διατροφής ή κάποιας διαδικασίας που σχετίζεται με το σώμα ή την υγεία σας. Ανάγκη να διευθετηθούν πρακτικά, καθημερινά ζητήματα. Ένα ζωάκι μπορεί να παίξει ρόλο.

Ζυγός – Ευχάριστη κι αποκαλυπτική φάση στην ερωτική ζωή, που μπορεί να εκπλήξει θετικά. Έντονη σεξουαλική ενέργεια αλλά και δημιουργική σε άλλες περιπτώσεις. Βαθύτερες αποκαλύψεις, ακόμα κι αν αφορά φόβους κι ανασφάλειες: Είναι χρήσιμη διαδικασία απαλλαγής από αυτά.

Σκορπιός – Νέα δεδομένα στο χώρο του σπιτιού, κάτι αλλάζει σε θέματα διαμονής, οικογένειας ή ακίνητης περιουσίας. Σημαντικά άτομα προκαλούν εκπλήξεις και κάποιες σχέσεις αλλάζουν ενέργεια και περνούν σε νέα φάση. Αποκαλύψεις.

Τοξότης – Εποχή όπου ανακοινώνετε πολλά αλλά σας ανακοινώνονται και πολλά. Συμβόλαια, συμφωνίες και μεταφορικά μέσα απασχολούν ενώ λαμβάνονται αποφάσεις για την έναρξη μαθημάτων. Πολλές ιδέες. Αποκαλύψεις που εκπλήσσουν.

Αιγόκερως – Οικονομικές κι επαγγελματικές ενάρξεις, συμφωνίες κι επενδύσεις. Εστιάζει και στις συναισθηματικές ανάγκες, το μοίρασμα και την ανάγκη επικοινωνίας και μοιράσματος με τον/την σύντροφο. Εκμετάλλευση και ανάδειξη ταλέντων, επιχειρηματικές ενάρξεις.

Υδροχόος – Ενάρξεις παντός είδους, εκδήλωση αλλαγών είτε προετοιμάζονταν, είτε προκύπτουν απρόσμενα, ακόμα και για εσάς! Αλλαγές στο σπίτι, σε θέματα οικογένειας ή ακίνητης περιουσίας, εμφανισιακές αλλαγές. Σχέσεις και συνεργασίες, παίζουν σημαντικό ρόλο.

Ιχθύες – Εσωτερικές αποκαλύψεις, αλήθειες μέσα από εσωτερικό διάλογο. Κρυφές επαφές και συνομιλίες αλλά και πληροφορίες που αποκαλύπτονται, όπως και κάποιου είδους παρασκήνιο. Έναρξη θεραπείας ή και φιλανθρωπικής δραστηριότητας.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα