Η επιρροή του Χείρωνα στο ζώδιο του Κριού & ο ρόλος στο ωροσκόπιό μας

ASTROTEAM GUEST
13/03/2024

Ο Χείρωνας αποτελεί ένα πλανητοειδή που ανακαλύφθηκε πολύ πρόσφατα για τα αστρονομικά αλλά και αστρολογικά δεδομένα, μόλις το 1977 κάπου ανάμεσα στην τροχιά του Κρόνου και του Ουρανού. Το σύμβολο του μοιάζει με ένα κλειδί, δημιουργώντας έτσι την γέφυρα μεταξύ των δύο αυτών πλανητών, μεταξύ του συνειδητού και του υπερ-συνείδητου. Από την ελληνική μυθολογία είναι γνωστό πως ήταν Κένταυρος, γιος του Κρόνου και της Φιλύρας, όντας μισός άνθρωπος και μισός ζώο γνώριζε πολύ καλά τόσο τα ζωώδη ένστικτα όσο και τα πνευματικά χαρίσματα που είχε. Φέρεται ως “ο πληγωμένος θεραπευτής” καθώς τραυματίστηκε από το βέλος του Ηρακλή και καταδικάστηκε να ζει αιώνια αντέχοντας το τραύμα του. Η λύτρωσή του ήρθε με τον καιρό όταν μάθαινε και στους άλλους πως να αντέχουν οι ίδιοι το δικό τους τραύμα.

Ο Χείρωνας είναι εκείνος που μας διδάσκει ότι δεν είμαστε άτρωτοι, ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, αν δεν αποδεχτούμε την “ευάλωτη” φύση μας.

Στην αστρολογία έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και συνδέεται με τα βαθύτερα τραύματα ή τις πληγές τόσο στο ζώδιο όσο και στον οίκο που βρίσκεται κατά την γέννησή μας αλλά δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τις θεραπεύσουμε. Στην ουσία, το τραύμα δεν θεραπεύεται αλλά καλύτερα μαθαίνεις να ζεις με αυτό αφού το αναγνωρίσεις και το αποδεχτείς, βοηθώντας παράλληλα τους άλλους να γιατρέψουν την δική τους πληγή. Αξιοσημείωτο είναι ότι η παρουσία του Χείρωνα είναι ιδιαίτερη ενεργή όταν έχουμε ένα ατύχημα, όταν προχωράμε σε ένα χειρουργείο ή σε μια εναλλακτική θεραπεία. Ειδικά όσον αφορά τις εναλλακτικές θεραπείες η συσχέτιση αυτών με τον Χείρωνα έγινε την περίοδο της ανακάλυψης του αφού υπήρξε άνοδος της ομοιοπαθητικής και άλλων μεθόδων πέραν της κλασικής ιατρικής. Ο Χείρωνας είναι εκείνος που μας διδάσκει ότι δεν είμαστε άτρωτοι, ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, αν δεν αποδεχτούμε την “ευάλωτη” φύση μας. Στον αστρολογικό μας χάρτη η γενέθλια θέση του δείχνει το πώς (ζώδιο) και πού (οίκος) έχει υπάρξει τραύμα κατά την παιδική μας ηλικία, ποιο είναι εκείνο το σημείο για το οποίο νιώθουμε ντροπή, έλλειψη ή είχαμε βιώσει ασυνείδητα απόρριψη και στην ενήλικη ζωή δυσκολευόμαστε να το διαχειριστούμε. Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά μας για τα οποία είμαστε ανασφαλής και μπαίνουν εμπόδιο στην προσωπική μας εξέλιξη;

Η λύση είναι να αποδεχτεί την διαφορετικότητα του χαρακτήρα του

Ο Χείρωνας στον Κριό η στο 1ο οίκο έχει βιώσει απόρριψη στο ίδιο του το περιβάλλον είτε γιατί έχει κάποια σωματική αδυναμία ή ιδιαιτερότητα, συγκρίνοντας τον πάντα με κάποιο καλύτερό του, είτε γιατί δεν του έδωσαν την απαραίτητη προσοχή κατά την παιδική ηλικία. Το αποτέλεσμα είναι στην ενήλικη ζωή να αποζητά την προσοχή που δεν πήρε ως παιδί και την αποδοχή στους άλλους βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την δική του αυτοέκφραση, μεγεθύνοντας έτσι ένα αίσθημα διαρκούς ανεπάρκειας. Ο Χείρωνας στον γωνιακό αυτό οίκο είναι αρκετά εμφανής και το άτομο γίνεται θεραπευτής-οδηγός στη ζωή των άλλων που έχουν χάσει το προσωπικό τους μονοπάτι, μολονότι ο ίδιος δυσκολεύεται να βρει το δικό του. Η λύση είναι να αποδεχτεί την διαφορετικότητα του χαρακτήρα του, να την αγαπήσει και όχι να φοβάται μήπως δεν είναι αρεστός ή αρκετός από την οικογένεια ή ευρύτερα το κοινωνικό σύνολο αφού η αποδοχή ξεκινά πρώτα από τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτά είναι μερικά στοιχεία για να καταλάβουμε και την τωρινή διέλευση του Χείρωνα στο ζώδιο του Κριού.

Η συμβολή του Χείρωνα το 2024

Ο Χείρωνας στο ζώδιο του Κριού μπήκε το 2019 και θα παραμείνει ως το 2027 ενώ τον Φεβρουάριο του 2024 σχημάτισε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό (κάρμα) επίσης σε αυτό το ζώδιο. Η επιρροή αυτή θα είναι ανοιχτή για αρκετό καιρό ακόμη και αφορά περισσότερο Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους & Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου. Η σύνοδος του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό είναι μια όψη που δείχνει την χρονική στιγμή να κάνουμε ολική επαναφορά σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης, να στρέψουμε τον φακό πάνω μας και να δούμε όλα εκείνα που φοβόμασταν τόσο καιρό να παραδεχτούμε στον ίδιο μας τον εαυτό ή που βολευόμενοι “βάζαμε κάτω από το χαλάκι” για να μην χαλάσουμε ισορροπίες που ευθαρσώς μας επιβλήθηκαν. Η όψη αυτή συνδέεται με ζητήματα ταυτότητας, προσωπικών διεκδικήσεων και αλλαγή προσανατολισμού σε όλη τη γκάμα των διαπροσωπικών σχέσεων καθώς δεν μπορούμε να παραλείψουμε πως στην αστρολογία όλα λειτουργούν σε άξονες και πάντα όταν ο Βόρειος Δεσμός είναι στον Κριό, ο Νότιος είναι στον Ζυγό. Όταν έχεις συμβιβαστεί για να συνυπάρχεις σε μία σχέση ή να συμμετέχεις σε μία ομάδα, πόσο ακόμη θα μπορείς να συνεχίσεις να κρύβεις τί πραγματικά θέλεις ή ποιος πραγματικά είσαι; Μπορεί να δούμε μια αύξηση σε χειρουργεία είτε για λόγους καλαισθησίας είτε για λόγους αλλαγής βιολογικού φύλου είτε ακόμη για βελτίωση της ίδιας της υγείας, μαζική στροφή και κινητοποίηση σε εναλλακτικές μορφές θεραπείας μέσω αθλητισμού ή συλλογικές κινητοποιήσεις για διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα