Η επιρροή του Χείρωνα για κάθε ζώδιο & Ωροσκόπο

ASTROTEAM GUEST
13/03/2024

Κριός – προφανώς και η διέλευση του Χείρωνα με τον Β. Δεσμό στο ζώδιό σας είναι μια συνθήκη που σας αφορά εξ ολοκλήρου. Καλείστε να αντιμετωπίσετε τους μεγαλύτερους φόβους σας και οτιδήποτε θάψατε κατά το παρελθόν ως συμπεριφορά για την οποία νιώθατε ενοχή ή ντροπή. Δεν αποκλείεται να βρείτε λύσεις σε προβλήματα υγείας. Τώρα είναι η ώρα να αποδεχτείτε τα λάθη που κάνατε και να παλέψετε, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα σας βγάλουν από το τέλμα που βρίσκεστε. Αναζητήστε τη στήριξη σε ένα ειδικό ψυχικής υγείας ή κάποιο εναλλακτικό θεραπευτή προκειμένου να βρείτε ξανά τη προσωπική σας διαδρομή και τους στόχους σας ξεκινώντας από το ίδιο σας τον εαυτό, γίνοντας η έμπνευση και για τους άλλους γύρω σας.

Ταύρος – η διέλευση του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό γίνεται σε ένα πιο εσωτερικό και αθέατο σημείο του ωροσκοπίου σας όπου νιώθετε αρκετά ευάλωτοι. Τώρα ήρθε η στιγμή να δείτε οτιδήποτε σας δημιουργεί εξαρτητικές τάσεις είτε αφορά μια συνήθεια ή έναν άνθρωπο. Η όψη αυτή σας διδάσκει να ψάξετε θέματα πίστης και να έρθετε σε επαφή με το θείο κομμάτι που στην πορεία της ζωής αμφισβητήσατε. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει ένα ανώτερα πνευματικό άτομο, ένας εναλλακτικός θεραπευτής (πχ δάσκαλος yoga). Καλείστε να αντιμετωπίσετε το σύνδρομο του σωτήρα ή της τάσης ενοχοποίησης του ίδιου του εαυτού λόγω έλλειψης ορίων στις σχέσεις σας.

Δίδυμοι – η πορεία του Χείρωνα στον Κριό και η συνάντηση του με τον Βόρειο Δεσμό φέρνει μπροστά πληγές που αφορούν φίλους και την κοινωνικοποίησή σας. Οφείλετε να αποδεχτείτε την διαφορετικότητά σας στο κοινωνικό σύνολο και πολύ περισσότερο όταν ανήκετε σε μία ομάδα. Κάθε οπτική είναι χρήσιμη σε ένα σύνολο καθώς η ποικιλομορφία των απόψεων ακόμη και αν διίστανται είναι αυτή που φέρνει τα πιο υγιή αποτελέσματα. Καλείστε να λειτουργήσετε συλλογικά ακόμη κι αν αρχικά είστε διστακτικοί ή ψυχροί. Μην επιτρέψετε πληγές του παρελθόντος από κάποια φιλικά πρόσωπα να σταθούν τροχοπέδη στα μελλοντικά σχέδια ή την πίστη σας σε ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν μαζί σας νέες εμπειρίες.

Καρκίνος – κομβική η παρουσία του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό στον γωνιακό δέκατο οίκο καθώς αφορά γεγονότα της οικογένειας, του ονόματος και της επαγγελματικής πορείας σας. Μπορεί να νιώθατε καταπιεσμένοι σε μια επαγγελματική στέγη και τώρα να κάνετε την αλλαγή που τόσο φοβόσασταν ή πιστεύατε ότι δεν αξίζατε. Καλείστε να συνειδητοποιήστε τις ισορροπίες ανάμεσα στις φιλοδοξίες σας στον επαγγελματικό στίβο και την επιρροή που ασκεί η οικογένεια. Οι επιλογές είναι καθαρά δικές σας όπως και το να πιστέψετε στις δυνάμεις σας χτίζοντας ένα καλύτερο μοντέλο ζωής όπου δεν θα αισθάνεστε κοινωνικά παρείσακτοι διαγράφοντας τις ρίζες σας.

Λέων – η διέλευση του Χείρωνα στον Κριό και η σύνοδος του με τον Β.Δεσμό έρχεται σε μια πιο ήπια γωνία προς το δικό σας ζώδιο και δίνει μεγαλύτερες ευκαιρίες τώρα να βρείτε ξανά το νόημα που χάσατε στη πορεία της ζωής σας. Είναι η στιγμή να επαναπροσδιορίσετε το lifestyle, την φιλοσοφία σας γενικότερα απέναντι στη ζωή, η οποία πολλές φορές περιορίστηκε στις υλικές επιταγές και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Καλείστε να βρείτε την πίστη σας σε κάτι ανώτερο, στην επαφή με άτομα που σας προωθούν πνευματικά ανοίγοντας σας τους ορίζοντες. Ίσως τέτοια άτομα να βρεθούν μέσα από την έναρξη φοίτησης σε ένα αντικείμενο που τόσο επιθυμούσατε αλλά φοβόσασταν ή μέσα από ένα ταξίδι μακριά από τους συνήθη προορισμούς αλλάζοντας τις προσλαμβάνουσες που ξέρατε μέχρι τώρα.

Παρθένος – η συνάντηση του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο του ωροσκοπίου σας, στον 8ο οίκο σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά με τις απόλυτα τραυματικές εμπειρίες του θανάτου, είτε συμβολικά είτε πραγματικά. Μπορεί να βιώνετε την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου (πχ χωρισμό από σύντροφο), ενός ζώου ή μιας κατάστασης κατά την οποία νιώθετε ότι χάνετε τον έλεγχο του εαυτού σας. Μπορεί να σας απασχολήσει ένα χειρουργείο ή μια επέμβαση ή ακόμη να έρθει ένα τραύμα στην επιφάνεια που συνδέεται με την σεξουαλικότητά σας. Σε κάθε περίπτωση η επαφή με το στοιχείο του θανάτου είναι κάτι που σας παραλύει αλλά με την κατάλληλη ψυχοθεραπευτική μέθοδο και την αποφασιστικότητά σας, έχετε τη δυνατότητα να ξεπεράσετε και τους πιο αρχέγονους φόβους και να αναγεννηθείτε. Η όψη αυτή σας καλεί να αποδεχτείτε τον πόνο, παίρνοντας απόσταση από σκοτεινά σενάρια ή εκδικητικές τάσεις και να μεταμορφωθείτε κυριολεκτικά από μέσα προς τα έξω.

Ζυγός – η σύνοδος του “πληγωμένου θεραπευτή” Χείρωνα με τον άξονα των Δεσμών (Βόρειος στον Κριό – Νότιος στο Ζυγό) αγγίζει τις πολύ λεπτές ισορροπίες των διαπροσωπικών σχέσεων και συνεργασιών. Ως ζώδιο που ζυγίζει τα πάντα και δεν θέλει να χαλά το αρμονικό κλίμα στις σχέσεις του πολλές φορές βάζετε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα την προσωπικότητά σας ενώ ο ετεροπροσδιορισμός είναι δεύτερη φύση σας. Το αποτέλεσμα είναι ότι αν δεν πάρετε την έγκριση από τους συνεργάτες ή τον σύντροφο βραχυκυκλώνετε και δεν μπορείτε να βρείτε ικανοποίηση, χάνοντας τον εαυτό σας μέσα στην αμφιβολία. Τώρα, καλείστε να ξεκαθαρίσετε τις γραμμές και τα όρια στη συντροφική ζωή ή το γάμο και στις επαγγελματικές συνεργασίες, φέρνοντας τον εαυτό σας στο προσκήνιο χωρίς να αγωνιάτε για την πολυπόθητη αποδοχή των άλλων ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να θυσιάσετε την ειρηνευτική σας πλευρά. Να αγαπήσετε, να αποδεχτείτε και να ομορφύνετε τον εαυτό σας πρώτα για εσάς και όχι για χάρη των άλλων, διαφορετικά θα αναπαράγετε το ίδιο πληγωτικό μοτίβο στις σχέσεις αλλάζοντας απλά τα πρόσωπα.

Σκορπιός – η σύζευξη του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό γίνεται μέσα στο κομμάτι που αφορά την εργασία, τις σχέσεις με συναδέλφους, τον αγωνιώδη ρυθμό της καθημερινότητάς σας που πολλές φορές έχει αντίκτυπο στην ίδια σας την υγεία. Ακριβώς αυτό έρχεται να φέρει στην επιφάνεια αυτή η όψη, την τάση να θέλετε να είστε τέλειοι τόσο στην εργασιακή σας ρουτίνα όσο και με τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνετε στην υπόλοιπη καθημερινότητα εξυπηρετώντας τους άλλους, ξεχνώντας όμως να φροντίσετε την υγεία σας. Πιθανόν ένα πρόβλημα υγείας να ανακόψει την φόρα με την οποία τρέχετε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας και θα αναγκάσει να δείτε το ψυχολογικό υπόβαθρο αυτής της συμπεριφοράς που δεν είναι άλλο από τον φόβο της κριτικής. Ήρθε η στιγμή να δώσετε έμφαση σε φυσική κατάσταση και να οριοθετήσετε πρέπει και ψυχαναγκασμούς, βάζοντας φρένο στην κριτική και την ανεξάντλητη αυστηρότητα που ασκείτε στον εαυτό σας και στους άλλους, κυρίως τους συναδέλφους σας.

Τοξότης – η διέλευση του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό βρίσκει σε θετικότερη γωνία το ζώδιό σας και είναι μια περίοδος όπου θα δείτε να σας απασχολούν ζητήματα παιδιών και προσωπικών επιθυμιών. Αμφιταλαντεύεστε για το αν αξίζετε να περνάτε όμορφα ή νιώθετε ενοχές αν εσείς περνάτε καλά στην προσωπική σας ζωή ενώ οι άλλοι όχι; Τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπίσετε τις ανασφάλειες σας, τις φοβίες σας σχετικά με την δημιουργικότητα και την προσωπική σας έκφραση άσχετα με το αν αρέσει στους άλλους ή όχι, οφείλετε να βρείτε το παιδί που θάψατε μέσα σας. Μπορεί να έχετε δυσκολία στο να διαχειριστείτε θέματα με τα παιδιά ή ευρύτερα το κεφάλαιο “παιδί”, σας διδάσκουν όμως ότι το κλειδί κρύβεται στο να είσαι ειλικρινής και αυθεντικός σε ο, τι κάνεις.

Αιγόκερως – η πορεία του Χείρωνα στον Κριό και η συνάντησή του με τον Βόρειο Δεσμό αποτελεί μέγιστη πρόκληση για το δικό σας ζώδιο καθώς γίνεται σε ένα κρίσιμο οίκο, τον 4ο. Όσο σκληροί και αν δείχνετε δεν είστε από ατσάλι και τώρα το συνειδητοποιείτε. Είναι η στιγμή που θα έρθετε σε επαφή με ανασφάλειες ή φόβους που αφορούν στην οικογένεια, τις ρίζες, το παρελθόν,την πατρική εστία και οτιδήποτε σας προσφέρει φαινομενικά ασφάλεια. Η όψη αυτή σας καλεί να βρείτε το δικό σας μονοπάτι πάνω στο οποίο θα χτίσετε την ζωή σας από την αρχή αφήνοντας παλαιά μοτίβα και σχέσεις προστασίας που κρύβουν τάσεις προσκόλλησης και εν τέλει φόβου για την προσωπική σας εξέλιξη. Με λίγα λόγια ήρθε η ώρα να αυτονομηθείτε, να απαγκιστρωθείτε από γόρδιους δεσμούς με οικογενειακά πρόσωπα που σας κρατάνε πίσω. Μπορείτε να ζητήσετε την στήριξη από ένα ειδικό ψυχικής υγείας, έτσι σταδιακά θα στηριχτείτε αποκλειστικά στις δικές σας δυνάμεις.

Υδροχόος – η συνάντηση του Χείρωνα, του “πληγωμένου θεραπευτή” με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό δείχνει την πόρτα της θεραπείας που ξεκινά από το ίδιο σας το μυαλό. Μπορείτε να απογοητεύεστε από τον περίγυρο και τους φίλους ή να είχατε κάποιες άσχημες εμπειρίες με τα αδέρφια σας αλλά τώρα ήρθε η ώρα να πείτε τα πράγματα με το όνομα τους. Αν φοβηθήκατε το προηγούμενο διάστημα μήπως δεν γίνατε κατανοητοί ή υπήρχαν ανασφάλειες σχετικά με το μορφωτικό σας επίπεδο ή αν είχατε παρεξηγηθεί από τις απόψεις και το τρόπο σκέψης σας, να η ευκαιρία να βγείτε μπροστά και να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι δεν φοβάστε να πείτε αυτά που θέλετε ή να εκφράσετε τα ταλέντα σας και σίγουρα θα βρεθούν νέοι φίλοι και συνοδοιπόροι να σας στηρίξουν. Το να είστε αυθεντικοί ίσως σας στερεί από την πλειάδα του κόσμου που αγαπάτε να έχετε γύρω σας αλλά έτσι θα κάνετε χώρο για να βρείτε τους κατάλληλους για εσάς.

Ιχθύες – η σύνοδος του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό γίνεται στο κομμάτι που συνδέεται με τις ασφάλειες και τις αξίες σας, τις σταθερές που έχετε στη ζωή. Σας τονίζει να δείτε ζητήματα οικονομικών και αυταξίας. Το πιθανότερο είναι να πρέπει να αφήσετε πίσω κάποιες αξίες που βλέπατε ότι περισσότερο σας δεσμεύουν κάτω από ένα πέπλο υλικών προσταγών παρά σας απελευθερώνουν. Τί είναι σημαντικό για εσάς; Τί είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε αυτοπεποίθηση; Μήπως περιοριστήκατε μόνο στην απόκτηση υλικών αγαθών κι έτσι κρίνεται και τους ανθρώπους γύρω σας; Η όψη αυτή σας καλεί να βρείτε την αξία σας πέρα από τα υλικά – όχι πως δεν είναι σημαντικά- αλλά είναι καλύτερο να νιώθετε αυτοπεποίθηση, χαρά και σιγουριά χωρίς προϋποθέσεις οικονομικής άνεσης.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα