Γιατί είναι σημαντική η επιστροφή του Δία;

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
25/05/2024

Ο Δίας ως συνώνυμο της ελπίδας, συγκεντρώνει πάντα το ενδιαφέρον, ειδικά σε περιόδους όπως η τωρινή, που αλλάζει ζώδιο και περνά σε εκείνο των Διδύμων!

Τι μπορούμε όμως να γνωρίζουμε για την επιστροφή του Δία στη γενέθλια θέση του στο ωροσκόπιο; Είναι μία ερώτηση που γίνεται όλο και συχνότερα.

Καταρχάς, ας ξεκαθαρίσουμε ότι όλοι οι πλανήτες επιστρέφουν κάποια στιγμή στη γενέθλια θέση τους, αν και φυσικά κανείς δεν μπορεί να βιώσει την επιστροφή του Πλούτωνα του για παράδειγμα, διότι κανείς δεν ζει 248 χρόνια (όσο δηλαδή χρειάζεται ο συγκεκριμένος πλανήτης για να διανύσει όλο τον ζωδιακό). Έχουμε επιστροφή πλανήτη, όταν ξαναβρίσκεται στο ίδιο ζώδιο και την ίδια μοίρα που βρισκόταν κι όταν γεννηθήκαμε. Συμβαίνει κάθε χρόνο στα γενέθλια μας ας πούμε, όταν ο Ήλιος επιστρέφει στη θέση αυτή!

Έτσι, με τον Δία να εισέρχεται στο ζώδιο των Διδύμων στις 26.5.2024, θα έχουν επιστροφή Δία όσοι γεννήθηκαν με τον πλανήτη στο ίδιο ζώδιο, κάτι που συμβαίνει μία φορά κάθε δώδεκα χρόνια!

Γιατί όμως είναι σημαντική η επιστροφή του Δία;

Επειδή σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός δωδεκαετούς, σημαντικού κύκλου, κατά τον οποίο ο Δάσκαλος Δίας βοήθησε να πάρουμε σημαντικές εμπειρίες και μαθήματα, ώστε να κατανοήσουμε τι πραγματικά έχει νόημα για εμάς, σε τι βαθμό μας ωρίμασαν τα γεγονότα, πώς επηρεάστηκε η οπτική μας στη ζωή και η φιλοσοφία μας.

Σε ποιους τομείς – και σε ποιο επίπεδο – αναπτυχθήκαμε, πνευματικά και υλικά, μέσα από τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν. Πόσο άνοιξαν οι ορίζοντες μας και από τι απαλλάξαμε τον εαυτό μας.

Παράλληλα, ξεκινά ένας νέος, πολύ σημαντικός δωδεκαετής κύκλος μέσα από νέες ευκαιρίες βελτίωσης, ανέλιξης, εκπαίδευσης κι επέκτασης του εαυτού μας. Ο Δίας επιθυμεί την ανάπτυξη μας (πρωτίστως την πνευματική) και βοηθά να προκύψουν οι ευκαιρίες γι’ αυτό. Φυσικά, πάντα υπάρχει και πρακτική εκδήλωση σε κάποιον από τους βασικούς τομείς της ζωής μας, ανάλογα με τη θέση του γενέθλιου Δία μας και των υπολοίπων αστρολογικών συνθηκών τη δεδομένη χρονική φάση. Τα υπόλοιπα, είναι δική μας δουλειά, όπως και το να αναγνωρίσουμε τις πόρτες που ανοίγει.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Επιστροφή Δία, δε σημαίνει ότι για 12 χρόνια είμαστε πλήρως προστατευμένοι από ό,τι δυσάρεστο ή από όποια δυσκολία. Πολλοί λένε ότι οι χρονιές επιστροφής του Δία τους, υπήρξαν δύσκολες χρονιές. Ναι, υπάρχουν ωροσκόπια, όπως και παράλληλες συνθήκες και ενέργειες σε αυτά, που δεν θα αναγνωρίσουν εύκολα την εύνοια και την προστασία του Δία ανάμεσα σε άλλες, δύσκολες προκλήσεις. Όμως μάθημα είναι κι αυτό, εκτός του ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο δυσκολότερα θα ήταν τα πράγματα χωρίς την ταυτόχρονη επιρροή του Δία.

Η γενέθλια υπόσχεση και το ωροσκόπιο του καθενός ατομικά, δείχνει την δυναμική εκδήλωσης. Κάποιος γίνεται πλούσιος, άλλος παντρεύεται (ή δημιουργεί τις συνθήκες), παίρνει πτυχίο, φέρνει στον κόσμο παιδί, φτιάχνει επιχείρηση, είναι άπειρες οι εκδηλώσεις. Άλλος πάλι, σώζεται από ατύχημα κι αυτό του αλλάζει τη ζωή και τον τρόπο που την αντιμετωπίζει!  Επίσης είναι  πολύ βασικό το κατά πόσο “λειτουργεί” κανείς τον Δία του, άρα δουλεύει για την ανάπτυξη της συνειδητότητας του. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πλανήτης είναι ταυτισμένος με τις έννοιες “πίστη”, “ευγνωμοσύνη”, “αλτρουϊσμός”, “πνευματική καλλιέργεια”. Είναι υπέρ της μεγάλης εικόνας κι αυτό μπορεί να αφήσει πίσω πράγματα και καταστάσεις με τα οποία εμείς ταυτιζόμαστε αλλά δεν την εξυπηρετούν…

Όπως και να ‘χει, οι ευκαιρίες ανάπτυξης είναι δεδομένες. Είναι πρόθυμος μάλιστα, να μας “προικίσει” με μεγαλύτερη πίστη και περισσότερη αισιοδοξία στο ξεκίνημα του νέου αυτού κύκλου. Με σύμμαχο τη γνώση που κληρονομήσαμε απ΄ τις παρελθοντικές μας εμπειρίες, εγκαινιάζουμε μία καινούργια φάση ζωής, επεκτείνοντας ολόκληρους τομείς μέσα από τον κύκλο ευκαιριών που παρουσιάζεται για τον καθένα. Ιδανικά, κάθε επιστροφή του Δία μας βρίσκει ωριμότερους και πιο “φιλοσοφημένους”, ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό μας.

Εύχομαι σε όλους μας, να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε τον “σπόρο” που φυτεύει ο Δίας στον χάρτη μας σε κάθε επιστροφή του και να τον κάνουμε δέντρο γεμάτο καρπούς μέχρι την επόμενη του επιστροφή.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα