Εστίες έντασης 2022 – Το ζήτημα της Ουκρανίας: Α’ Μέρος

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ
16/03/2022

Για να μιλήσουμε για το Ουκρανικό ζήτημα και την πρόσφατη εισβολή των Ρώσων στη χώρα, πρέπει να εντρυφήσουμε πρωτίστως στις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, την Ε.Ε., την Κίνα και το ΝΑΤΟ.

Από αστρολογικής πλευράς, έχει πολύ ενδιαφέρον το επίκαιρο αυτό θέμα και δεν είναι τυχαίο, πρακτικά ή μεταφυσικά, που επιλέχτηκε το έτος 2022 για να πραγματοποιηθεί αυτή η πρόθεση των Ρώσων. Εγώ πάντως θα πω με δυο λόγια ότι η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία είναι ένα είδος αντιποίνων, στους Αμερικανούς για την αιφνίδια αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν.

Ας δούμε όμως τις πληροφορίες που μας δίνει η αστρολογική ανάλυση. Η Ρωσία, στην τρέχουσα χρονική περίοδο και μέχρι το 2024 βιώνει την τετράγωνη όψη του διερχόμενου Πλούτωνα από τον Αιγόκερω με τον γενέθλιο Ήλιος της, στο τέλος του Ζυγού. (χάρτης 22.10.1721, 12 μεσημέρι, Αγία Πετρούπολη).

Το άγγιγμα του Πλούτωνα επάνω στον Ήλιο της Ρωσίας έδωσε γεγονότα στο παρελθόν, όπως ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος το 1736, η κατάργηση του εθνοτικού στοιχείου κάθε περιοχής το 1777, η επέμβαση στην Τσεχοσλοβακία το 1968, ο παρά λίγο παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος εξ αιτίας δυσλειτουργίας του ρωσικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης το 1983 και η τρομοκρατική επίθεση κατά των πολιτών της Μόσχας στο θέατρο Ντουμπρόβκα το 2002.

Εξάλλου και οι εκλείψεις του 2022 υπερτονίζουν το πρόβλημα της αδυναμίας ελέγχου πάνω στην χρηματο-οικονομική πολιτική της χώρας και στο νόμισμα.

Παρόλο που η Ρωσία έχει μεταφέρει τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας στο κράτος, εξακολουθεί να έχει πρόβλημα της νομισματικής σταθερότητας, εξ αιτίας του ότι, σαν φιλελεύθερη οικονομία δεν επιβάλει περιορισμούς στην Κίνηση Κεφαλαίων. Και το «παραθυράκι» αυτό, φροντίζουν να το εκμεταλλεύονται οι αντίπαλοί της ρίχνοντας και αποσύροντας κεφάλαια από τη χώρα – μέσω χρηματιστηρίου – με επιπτώσεις στη ρωσική οικονομία. Εξάλλου και οι εκλείψεις του 2022 υπερτονίζουν το πρόβλημα της αδυναμίας ελέγχου πάνω στην χρηματο-οικονομική πολιτική της χώρας και στο νόμισμα. Τις συνέπειες αυτού του προβλήματος στην ηγεσία της χώρας, στο νομοθετικό σώμα και στους συμμάχους της χώρας, αλλά και στα σχέδιά της για το μέλλον. Την ίδια επίσης περίοδο και ενώ παρουσιάζεται μια ευκαιρία διαμόρφωσης μιας αναπτυξιακής πολιτικής βασισμένη στον ενεργειακό τομέα, το πράγμα κολλάει εξ αιτίας επιχειρηματικών πρακτικών. (Διελαύνων Ποσειδώνας γωνία 60ο με γενέθλιο, 135ο όψη με γενέθλιο Ερμή και αντίθεση με γενέθλιο Πλούτωνα). Αυτά έχουν να κάνουν με την κίνηση κεφαλαίων και στοχεύουν να μπλοκάρουν τα σχέδια της Ρωσίας. Και αυτό αναγκάζει την κυβέρνηση να επιβάλει περιοριστικές απαγορεύσεις (στην κίνηση κεφαλαίων), επειδή σε διαφορετική περίπτωση θα μείνει χωρίς ρευστό. (Διελαύνων Ουρανός, αντίθεση με γενέθλια Σελήνη στον Σκορπιό και σύνοδο με γενέθλιο Άρη στον Ταύρο).

Επομένως το 2022 θα είναι μια χρονιά που η Ρωσία θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σε κινήσεις που μπορεί να επηρεάσουν τα χρηματικά της αποθέματα. Θα είναι επίσης μια χρονιά που δεν θα μπορέσει να στηρίξει όπως θα ήθελε τους συμμάχους της, ή και μια χρονιά που οι σύμμαχοί της δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τη Ρωσία. Άλλο τόσο προβλέπεται ότι η προϋπολογιζόμενη εισροή συναλλάγματος από πώληση ενεργειακών προϊόντων δεν θα είναι η αναμενόμενη. Αυτό μπορεί να οφείλεται και στο κενό που μεσολαβεί χρονικά μέχρι να αρχίσει να αποδίδει η στρατηγική στροφή στις αγορές της Άπω Ανατολής. Θα έχει επίσης θέμα με τις άλλες μεγάλες δυνάμεις και γενικά με όσους τοποθετούνται στην έννοια «εταίροι». Και με δυο λόγια δε θα μπορέσει να εφαρμόσει την ανεξάρτητη, εξωτερική πολιτική που θα ήθελε.

Δεν αποκλείεται επίσης, οι Ρώσοι, μέχρι το 2024 να μεταφέρουν τη μπάλα στο γήπεδο της Δύσης θέτοντας θέμα μη νομιμοποίησης της ένωσης των δύο Γερμανιών, επειδή η πράξη συνένωσης δεν υπογράφηκε από τους Ρώσους και επειδή η Γερμανία είναι βασικός πυλώνας του ΝΑΤΟ. Επομένως, η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο στη φάση αυτή, αλλά και δεν θα διστάσει να τον κάνει αν προκληθεί.

Υπερδνειστερία, Αμπχαζία, Νότια Οσετία, Αρτσάχ

Ο όρος που ισχύει για τις τέσσερις αυτές μη επισήμως αναγνωρισμένες δημοκρατίες, της τέως ΕΣΣΔ, είναι μετασοβιετική ζώνη «παγωμένων συγκρούσεων». Οι χώρες αυτές δεν είναι αναγνωρισμένες από τη διεθνή κοινότητα ΟΗΕ και, ειδικά οι τρείς πρώτες, είναι υπό τον έλεγχο της Ρωσίας. Το Αρτσάχ διεκδικείται από το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία. Ο βαθμός επικινδυνότητας πολεμικών συγκρούσεων στις χώρες αυτές, από το 2022 – 2024 είναι υψηλός και τάξης πιθανοτήτων 75%. Όλες αυτές οι χώρες έχουν τον Κρόνο τους στις 2 πρώτες μοίρες του Υδροχόου. Από εκεί θα περάσει ο Πλούτωνας την περίοδο 2024 – 2025, που θα θελήσει να δώσει οριστική λύση στο τι εκφράζει αυτός ο Κρόνος.

Η προαναφερθείσα σύνοδος διελαύνοντος Πλούτωνα πάνω από γενέθλιο Κρόνο θα συμβεί σε μια εποχή, που η Ρωσία θα δρομολογήσει την επανίδρυση της κοινοπολιτείας της ΕΣΣΔ και το ζητούμενο είναι, ποιες από αυτές τις χώρες θα ενταχθούν και ποιες θα παραμείνουν εκτός.

 

Οι εγγραφές για το διετές πρόγραμμα ξεκίνησαν!

Νέο τμήμα 29 Ιανουαρίου 2025 

Σχετικά άρθρα