Εστία – Το Κόσμημα της Αστρολογίας

ASTROTEAM GUEST
03/05/2024

Ο πιο φωτεινός αστεροειδής, για πολλούς νάνος πλανήτης, που δεν ήρθε στη ζωή μας τυχαία, με τη συμμετοχή του πολύ ενεργή το τελευταίο διάστημα σε αστρολογικές σημαντικές συνθήκες, θα μας απασχολήσει με τις βοηθητικές ενέργειές της.

Αντιπροσωπεύει το πιο ιερό σημείο στον χάρτη μας, τον ανώτερο σκοπό της ζωής μας. Σχετίζεται με την πληρότητα, την απλότητα, την αγνότητα, την αφοσίωση. Δείχνει την αισιοδοξία στην ιδιοσυγκρασία μας, την φλόγα που καίει μέσα μας, και το πού αφιερώνουμε την ουσία της ύπαρξής μας, εκείνον τον τομέα που εστιάζουμε το κέντρο μας, ανάλογα το σημείο που βρίσκεται, ειδικά στα γυναικεία ωροσκόπια. Εκεί που υπάρχει, εντοπίζεται το πιο ιερό σημείο του χάρτη μας, το κομμάτι που μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατόν, αλλά και όπου μπορούμε να ανανεώσουμε την ενέργεια αυτής της φλόγας σε ενδότερα πεδία. Χρειάζεται να μην υπερβάλουμε σε όλα αυτά, βέβαια, για να διατηρήσουμε την θετική επίδραση, τη γλυκύτητα, την ηρεμία και την ισορροπία που προσφέρει.

Θα συμβάλει, σε συνδυασμό και με τους άλλους πλανήτες, στην πλανητική μεταμόρφωση των επόμενων εποχών.

Σαν κοσμική επιρροή είναι η ζωή και το Άγιο Φως, το ανώτατο πυρ που μετατρέπεται σε πνευματικότητα, η μέγιστη συνειδητότητα και ο φύλακας άγγελος αυτών. Εκπροσωπεί την εσωτερική συλλογική έμπνευση που εξελίσσει το γένος μας, τις υπέρτατες επιθυμίες και φιλοδοξίες. Όπως φρόντιζαν οι Εστιάδες να μη χαθεί ποτέ η φλόγα στον ναό της Εστίας, και το θεωρούσαν χείριστο οιωνό αν έσβηνε, ας νοιαστούμε κι εμείς να μείνει άσβεστη στις καρδιές μας αυτή η ένωση των άσπιλων συναισθημάτων με τις συμπαντικές επιταγές. Η τελευταία, όμως δεύτερη σε μέγεθος, εκ των τεσσάρων αστεροειδών, Δήμητρα, Παλλάδα και Ήρα, που ανακαλύφθηκε το 1807,η Εστία, ξεχωριστής σημασίας για την ανθρωπότητα, το μικρό, όπως και το ευρύτερο σπίτι μας, ο τόπος μας, θα συμβάλει, σε συνδυασμό και με τους άλλους πλανήτες, στην πλανητική μεταμόρφωση των επόμενων εποχών.

Θα μπορέσουμε να βγάλουμε πολύ δυνατά προς τα έξω την άποψή μας, και θα την εκφράσουμε με σθένος και κρότο σε συλλογικό επίπεδο.

Ξεκινώντας ήδη, από την περιβόητη έκλειψη Απριλίου, στον Κριό, από το ζώδιο του Καρκίνου, σε όψη 72ο μοιρών όμως, με τον Χείρωνα, συμμετέχοντας ενεργά και σε άλλες συγκυρίες και πλανητικούς σχηματισμούς, θα πλησιάσει και θα πάρει μέρος σε σύνοδο ακριβείας με τον Ήλιο και τον Ερμή στην 27η Λέοντα, στην πολύ δύσκολη για τη χώρα μας Πανσέληνο στις 19 Αυγούστου, σίγουρα με παρηγορητική νότα, για να τελειώσει τις σημαντικές συναντήσεις της για φέτος, με μια ακόμη οδυνηρή σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό, στις 9 Νοεμβρίου, στην 5η του Ζυγού, μοίρα της έκλειψης Μαρτίου. Καθόλου τυχαία, και αξιοσημείωτης βαρύτητας τα περάσματά της, θα βοηθήσουν να εξωτερικεύσουμε την κρυμμένη πνευματικότητα, να της προσδώσουμε τα απαραίτητα εύσημα, και να προχωρήσουμε στην πολυπόθητη ψυχική αναβάθμιση, αφού κλείσουμε πληγές και παλιό καρμικό φορτίο. Θα μπορέσουμε να βγάλουμε πολύ δυνατά προς τα έξω την άποψή μας, και θα την εκφράσουμε με σθένος και κρότο σε συλλογικό επίπεδο.

Οι ξεχωριστές ιδιότητες της Εστία, θα φέρουν νέα δεδομένα σε καλλιτεχνικούς, πνευματικούς, αστρολογικούς, εσωτερισμού και παραψυχολογίας χώρους, όπως και ισορροπία ψυχής-νου. Η συμμετοχή της στα ουράνια δρώμενα Θα αποτελέσει τεράστιο μάθημα για τους ανθρώπους και δεν αποκλείεται να μας ξυπνήσει και να αντικρίσουμε κάποιο παρελθόν που με δόλο δεν μας άφηναν να γνωρίζουμε. Εξάλλου οι κήποι της Εδέμ εδώ είναι κι εδώ πάντα ήταν. Δεν σταμάτησαν ποτέ οι «καρποί» τους να φυτρώνουν, από χέρι Θεϊκό μάλιστα. Εμείς οι άνθρωποι ας αρκεστούμε σ΄αυτούς. Το πονηρό, το ξένο, το πλαστό, που κατασκευάστηκε με δέλεαρ κι ερήμην μας, φαντάζει πάντα πιο απολαυστικό και νόστιμο, ρισκάροντας την πτώση μας όμως

Η Εστία ήρθε και είναι εδώ για όσους νιώθουμε τη χαρά της δημιουργίας, και θέλουμε να μας κρατήσει τη μοναδική σπίθα στο πνεύμα αισιοδοξίας αναμμένη!

 

Από τη Γαβριέλα Βαλλιανάτου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα