Ερωτικές σχέσεις και κάρμα

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
09/11/2017

Καρμικές σχέσεις, μαγνητικές, μοναδικές, υπέροχες συχνά όμως εξοντωτικές, ισοπεδωτικές…

Μια  περίεργη  και καθόλου αποσαφηνισμένη έννοια, η έννοια του κάρμα στην καθημερινότητα μας… ακούμε για μοίρα, κάρμα, ντάρμα, πεπρωμένο και κυρίως για καρμικές σχέσεις που μοιραία θεωρούμε ότι μας βασανίζουν και έτσι αποδίδουμε τον όρο “καρμικό” αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε, είναι για καλό; Είναι για κακό; Είναι για να αποκτήσουμε άλλοθι έναντι αυτών που μας συμβαίνουν, είναι η μοίρα που υπέγραψε την είσοδο μας σ αυτή τη ζωή το πως θα ζήσουμε, κάτω από ποιες συνθήκες και με ποιους θα συμπορευθούμε;

Από τότε που το κίνημα της Νέας Εποχής εξαπλώθηκε στη Δύση, όλοι σχεδόν χρησιμοποιούμε συχνά στα σοβαρά και στα αστεία τη λέξη “κάρμα”, αναφερόμενοι συνήθως σε καταστάσεις και γεγονότα που δε μπορούμε να ερμηνεύσουμε με τη λογική. Για την ανατολική φιλοσοφία γενικά το κάρμα είναι ότι για τους επιστήμονες το DNA. Δηλαδή, αυτό που καθορίζει τη ζωή μας από την αρχή ως το τέλος…
Υπάρχουν διάφορες απόψεις ανθρώπων οι οποίες παλεύουν με τις διάφορες ερωτήσεις που αντιμετωπίζουμε στην ύπαρξη μας. Ένα από τα πιο περίπλοκα ζητήματα είναι αυτό της θνησιμότητάς μας… Ένα από τα πιο μεγάλα μυστήρια ίσως είναι τι συμβαίνει τότε που πεθαίνουμε. Έχουν αναπτυχθεί διάφορες πεποιθήσεις με το πέρασμα των χρόνων όσον αφορά την μετά θάνατον ζωή…
Η Ανατολική Φιλοσοφία του κάρμα/μετενσάρκωσης είναι η ευρέως θεωρημένη φιλοσοφία της θείας κρίσης. Η Ανατολική Φιλοσοφία είναι ένα κυριολεκτικό μείγμα ιδεών, πρακτικών, και θρησκευτικών εννοιών. Ο νόμος κάρμα, ο ατελείωτος κύκλος της μετενσάρκωσης και η ενότητα όλων των πραγμάτων είναι κοινά νήματα σε όλες τις απόψεις της ανατολικής σκέψης. Ο νόμος κάρμα στο πιο βασικό του επίπεδο είναι μια διδασκαλία που λέει ότι όλες οι ενέργειές μας, είτε καλές είτε κακές, έχουν και κάποιες συνέπειες. Αυτές οι συνέπειες διαμορφώνουν μια αλυσίδα δημιουργώντας την πραγματικότητά μας στο μέλλον. Δηλαδή, οι επιλογές μας είναι αυτές που κυριολεκτικά διαμορφώνουν και δημιουργούν το μέλλον μας. Το κάρμα επεκτείνεται μεταξύ των επόμενων ζωών και των υπάρξεων. Κάθε πρόσωπο ενισχύει θετικό ή αρνητικό κάρμα κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής η οποία έπειτα καθορίζει τις επόμενες ζωές.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΡΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Όσο δε για τις σχέσεις που μας σημαδεύουν και αποκαλούμε καρμικές, μας οδηγούν στα άκρα της αντοχής και των ορίων μας, ακριβώς γιατί το βαρύ φορτίο τους από τη συσσωρευμένη παρελθούσα εμπειρία οφείλει να διδάξει, να μεταλλάξει και τελικά να εξελίξει την ανθρώπινη ψυχή η οποία αρνείται να προχωρήσει χωρίς το ανάλογο τίμημα, χωρίς τον ανάλογο πόνο.

Μερικές φορές μάλιστα έχουν την ικανότητα να περιορίζουν τόσο τη ζωή, να απαγορεύουν  οποιαδήποτε ελεύθερη βούληση ή πρωτοβουλία, να προξενούν τέτοια προσκόλληση που τα άτομα να νιώθουν ότι ζουν το ένα μέσα από τη ζωή του άλλου. Και συνήθως τέτοιες σχέσεις δείχνουν να διαρκούν πολύ, να περνούν από μυριάδες φάσεις απόγνωσης, χωρισμών κι επανασυνδέσεων που τα μέλη της σχέσης αυτής νιώθουν πως χάνουν τον έλεγχο της ζωής τους και πέφτουν διαρκώς σε ψυχολογικές μαύρες τρύπες.

ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

   Το καρμικό ωροσκόπιο αφορά τους Δεσμούς της Σελήνης να αναφέρονται ως τα κύρια σημεία μελέτης των αστρολόγων: ο Βόρειος δεσμός  περιγράφει τις τάσεις και τα μελλοντικά μονοπάτια που καλείται η ψυχή να ακολουθήσει, ο δε Νότιος δεσμός κρατάει μέσα του όλη την υποσυνείδητη γνώση και εμπειρία του ατόμου που έχει βιώσει στο παρελθόν του και κουβαλάει μαζί του ως γνωσιακή «προίκα», προκειμένου να πατήσει πάνω σ’ αυτή και να προωθηθεί στα θέματα του Βορείου Δεσμού του, τα οποία οφείλει να υλοποιήσει.

Μια πλήρης ανάλυση καρμικού χάρτη περιλαμβάνει ανάλυση δεσμών, ανά οίκο και ζώδιο, όψεις με πλανήτες, κυβερνήτες δεσμών και όψεις με Πλούτωνα και Δεσμούς, τα αντιδιαμετρικά σημεία, ανάδρομους πλανήτες, εμπεριεχόμενους οίκους και βεβαίως τον μεγάλο διδάσκαλο Κρόνο και τα μοιραία διδάγματά του ως μαθήματα πορείας. Αν βάλουμε μέσα σε όλη αυτή την ιστορία και τις καρμικές αναιρετικές μοίρες (29η), τότε ο δρόμος της διερεύνησης γίνεται ακόμη πιο μακρύς και αρκετά… επίπονος που μπορεί όμως να δώσει με ασφάλεια και σαφήνεια όλη την ιστορία της παρελθούσης εμπειρίας, αλλά και την δέουσα κατεύθυνση της μελλοντικής.

Προσπαθώντας να διευκολύνουμε το αχανές πεδίο της αναγνώρισης αν πρόκειται ή όχι για μοιραία συνάντηση, κατευθύνουμε πρωτίστως τη μελέτη μας στις επαφές (όψεις) των Δεσμών της Σελήνης του ενός ωροσκοπίου με τους πλανήτες -προσωπικούς αλλά και συμπαντικούς- του άλλου προσώπου που μας ενδιαφέρει. Έτσι:

— O Ήλιος του ενός σε επαφή με τον Βόρειο δεσμό της Σελήνης του άλλου παράγει καρμικές σχέσεις με σκοπό να προαχθούν και τα δυο μέλη μέσα από διανοητική συναναστροφή και επιθυμία τους είναι να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο να πετύχει το ταίρι τους κάθε φιλοδοξία ή στόχο του, ακόμα κι αν δεν συμμετέχουν οι ίδιοι σε αυτήν την επιτυχία.

— Η Σελήνη του ενός σε επαφή με το Βόρειο δεσμό της Σελήνης  του άλλου παράγει καρμικές σχέσεις υψηλής συναισθηματικής σύνδεσης και όλη τους η προσπάθεια έγκειται στο να προωθήσουν να εκδηλωθούν τα πιο βαθιά τα πιο μύχια συναισθήματα της ψυχής τους.

–Ο Ερμής του ενός σε επαφή με το Β. δεσμό της Σελήνης του άλλου δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν ψυχικά και συναισθηματικά, μέσω μιας εξαιρετικής επικοινωνίας που τους ωθεί να καλλιεργήσουν κοινωνικές σχέσεις γενικότερα, να γίνουν ομιλητικοί, να δίνουν και να λαμβάνουν διεγερτικές ιδέες μεταξύ τους.

— Η Αφροδίτη του ενός σε επαφή με το Βόρειο δεσμό της Σελήνης του άλλου δημιουργεί εγκαρδιότητα, φιλοφροσύνη ειλικρίνεια και ζεστασιά ενώ συνάμα αναπτύσσει ιδιαίτερα ερωτικό σύνδεσμο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Φυσική έλξη, πλούσια ερωτική ζωή με βαθιά αισθήματα στοργής.

— Ο Άρης του ενός σε επαφή με το Β. δεσμό της Σελήνης του άλλου, δημιουργεί ερωτικό πάθος που στηρίζεται αποκλειστικά στην ερωτική έλξη, στη σεξουαλική ένωση. Η συντροφικότητα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα καθώς υπάρχει έλλειψη κοινωνικότητας, προσαρμοστικότητας κυρίως λόγω συγκρούσεων, ζηλοτυπίας και έντονων διεκδικήσεων.

– Ο Δίας του ενός σε επαφή με το Β. δεσμό της Σελήνης του άλλου δημιουργεί ευχάριστες και τυχερές ενώσεις, φιλικές και κοινωνικές σχέσεις καθώς τα άτομα προωθούν και διευκολύνουν τη ζωή τους μέσω των γνωριμιών τους. Επωφελείς σχέσεις και καλές συνεργασίες που προτρέπουν στην επιτυχία.

– Ο Κρόνος του ενός σε επαφή με το Β. δεσμό της Σελήνης του άλλου, αναπτύσσει σχέσεις μεταξύ ατόμων με διαφορές ηλικίας αρκετά σημαντικές. Συνήθως ο ένας λαμβάνει το ρόλο του μέντορα, του πεπειραμένου, του δάσκαλου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί έχει την τάση να καταπιέζει ή να δημιουργεί αισθήματα εσωστρέφειας στα μέλη της σχέσης.

– Ο Ουρανός του ενός σε επαφή με το Β. δεσμό της Σελήνης του άλλου, προωθεί σχέσεις με αντισυμβατικά κοινωνικά στοιχεία. Τα άτομα μαθαίνουν να μοιράζονται νέες εμπειρίες, να αναζητούν τις αλλαγές και να αποφεύγουν τη ρουτίνα, συχνά όμως νιώθουν νευρικότητα, υπερένταση και εκνευρισμό.

– Ο Ποσειδώνας του ενός σε επαφή με το Β. δεσμό της Σελήνης του άλλου παράγει συνήθως ανειλικρινείς σχέσεις, χαλαρές, με παράδοξη παράξενη συμπεριφορά στην κοινωνική ζωή. Κάποιος από τους δυο ίσως είναι εξαιρετικά αδύναμος ή έχει υψηλότερες προσδοκίες από αυτά που η σχέση μπορεί να του προσφέρει.

– Ο Πλούτωνας του ενός σε επαφή με το Β. δεσμό του άλλου προσώπου, ασκεί μια μοιραία επίδραση στην ζωή και των δυο μελών της σχέσης. Ίσως συνδέονται με μια κοινή μοίρα για να αντιμετωπίσουν από κοινού δύσκολες καταστάσεις, ίσως απλά να πρόκειται για μια καρμική ένωση για ένα σκοπό ή για κάποια κοινή εμπειρία.

Γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε ότι κάθε πράξη και κάθε επιλογή μας, ακόμα και η πιο ασήμαντη, ακόμα και εκείνη που γίνεται άθελα μας, οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα, άλλες φορές αναμενόμενο και άλλες όχι, άλλες φορές επιθυμητό και άλλες όχι… Αλλά και το ίδιο το αποτέλεσμα, κάποια στιγμή γίνεται και αυτό αίτιο που φέρνει ένα άλλο αποτέλεσμα. Ο συνήθης ορισμός του κάρμα που ακούμε στον δυτικό κόσμο είναι η απλή αιτία και το αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια αν κάνουμε άσχημες πράξεις σε αυτή την ζωή, θα μας συμβούν άσχημα πράγματα και γεγονότα γενικά στην επόμενη ζωή. Εάν κάνουμε καλές πράξεις σε αυτή την ζωή, στην επόμενη ενσάρκωση μας θα μας συμβούν καλά και ευχάριστα γεγονότα. Το ίδιο ισχύει και στην παρούσα αναλόγως τις πράξεις μας από μια προηγούμενη ζωή μας. Λέμε “ο καθένας ό,τι σπείρει θα θερίσει”… !!!

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα