Έρωτες με διαφορά ηλικίας

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
26/01/2021

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά (υποτίθεται), λέει ο λαός μας.

ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Ευτυχώς η δεκαετία του ’60, με την παρουσία του Πλούτωνα και τ’ Ουρανού στην Παρθένο έφερε τη μεγάλη επανάσταση στα εργατικά ζητήματα και έβγαλε τη νέα γυναίκα στην αγορά εργασίας με εξαιρετικά δυναμικό τρόπο. Οι κοινωνικές συνθήκες άλλαξαν το τοπίο στην Ελληνική πραγματικότητα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η είσοδος του Ουρανού στον Ζυγό έδωσε μια διαφορετική αντίληψη στα θέματα σχέσεων και συντροφικότητας. Οι γυναίκες ανεξάρτητες πλέον οικονομικά, διεκδίκησαν και πήραν ισότιμη θέση μέσα στη σχέση και το γάμο τους. Η απιστία θεωρητικά πάντα, ήταν προνόμιο των ανδρών -μην πω δικαίωμα- και αφού γυρνούσαν σπίτι τους τελικά, καμία δεν έπρεπε να μιλάει αφού ήταν μία Κυρία και κρατούσε την οικογένειά της ενωμένη! Οι διαφορές ηλικίας ήταν πάντα υπέρ των ανδρών. Τα μισά χρόνια των ανδρών +7 ήταν η τέλεια απόσταση ηλικιακά υπέρ των ανδρών. Δηλαδή κάποιος που ήταν 60 έπρεπε να παντρευτεί γυναίκα που να ήταν το περισσότερο 37!!!

Ο Πλούτωνας και ο Ουρανός στο σκορπιό έδωσαν το τελικό χτύπημα στις σχέσεις των 2 φύλων. Σεξουαλική απελευθέρωση μεν -με τα όποια προβλήματα ανέκυψαν- αλλά επιτέλους οι γυναίκες μιλούν ανοικτά για τη σεξουαλική τους ζωή. Συζητούν, διεκδικούν, χωρίζουν εξαιτίας αυτού, αλλά και διαμορφώνουν νέα εικόνα για τις επόμενες γενιές που θα ακολουθήσουν και θα γεννηθούν την δεκαετία του 90 και του 2000. Οι κόρες δεν κρύβονται πλέον από τις μανάδες τους, μιλούν για τα αυτονόητα της ερωτικής τους ζωής καθαρά και ανταλλάσσουν μεταξύ τους γνώμες τίμια και ειλικρινά, χωρίς να υπάρχει πια το λεγόμενο χάσμα γενεών.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και ΟΥΡΑΝΟΣ

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 πάντως τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για τις γυναίκες που πλέον ΔΕΝ έχουν ηλικία (τουλάχιστον εμφανώς). Ποσειδώνας και Ουρανός στον Αιγόκερω γκρέμισε κυριολεκτικά κάθε μορφή κοινωνικής συμβατότητας και εξουσίας. Δεν ζητούσαν πια την γνώμη κανενός για να φτιάξουν τον εαυτό τους και έγιναν οι ίδιες ο άνδρας της ζωής τους, όπως είχε πει η αείμνηστη και πρώτη διδάξασα Αλίκη Βουγιουκλάκη.  Πολλαπλοί και πολύπλευροι ρόλοι, με κορυφαίο αυτόν της μητρότητας, δεν θεωρείται πλέον ότι αναστέλλει την καριέρα της ή χαλάει τη σιλουέτα της καταστροφικά. Οι γυναίκες ομόρφυναν και μίκρυναν απελπιστικά, προφανώς για να προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στα χιλιάδες πράγματα που ζητάει η κοινωνία από αυτές σήμερα. Δεν προλάβαιναν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα όσο ήταν πολύ νέες και ωραίες και ο καλός Θεός τους έστειλε χρήματα και τη βοήθεια της Επιστήμης ώστε να πάρουν το αίμα τους πίσω για τις γιαγιάδες τους και τις προγιαγιάδες τους που στα 30 αν δεν είχαν παντρευτεί, έπαιρναν τον τίτλο της γεροντοκόρης και την ρετσινιά της «κακομοίρας της ξινής». Δεν χρειάζεται πλέον να είσαι η Μαντόνα ή η Ντέμι Μουρ για να έχεις σχέση ή να παντρευτείς μικρότερο σε ηλικία άνδρα από σένα. Μπορείς να είσαι 65 ή 55 και να μοιάζεις ή να φαίνεσαι 35 ή 40. Εύκολα! Το μοναδικό καταραμένο νούμερο που φοβούνται πια οι γυναίκες δεν είναι το έτος γεννήσεως τους αλλά η ποσότητα θερμίδων που τους επιτρέπεται ημερησίως!

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα