Ερωτικό καλοκαίρι 2023| Από τον Κώστα Λεφάκη

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ
05/07/2023

Αιφνίδιοι έρωτες, απρόοπτη ψυχαγωγία

Καλοκαίρι 2023 ένα διαφορετικό καλοκαίρι όπως προβλέπουν οι πλανητικοί παράγοντες. Η στενή προσέγγιση του Άρη και της Αφροδίτης είναι μια μεγάλη ουράνια υπόσχεση για όλους τους ερωτικά ενδιαφερόμενους. Ο Αύγουστος θα το επιβάλει. Ερωτευτείτε ξανά με τον άνθρωπο που ίσως συναντήσετε στις διακοπές, ή με τον αγαπημένο σας. Αφήστε τη φαντασία να σας περιπλανήσει και μη χάνετε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν! Οι προβλέψεις που σας παραθέτουμε θα σας βοηθήσουν να χειριστείτε καλύτερα τον εαυτό σας, το χρόνο και τα εξωτερικά περιστατικά.

Κριός

Ο Αύγουστος καραδοκεί για να σας ξεκουράσει και να σας διασκεδάσει. Επιμείνετε στις προσπάθειες κατάκτησης του ερωτικού σας πόθου , έστω και αν πρέπει να λειτουργήσετε αντίθετα με τις συνθήκες. Οι διακοπές σας φέρνουν στο πλάι ενός σημαντικού για τη ζωή σας ανθρώπου. Αποφύγετε τις πολυσύχναστες παραλίες αφού εκεί εύκολα διασπάται η προσοχή και φροντίστε να είστε κάπου άνετα για να απολαύσετε τους καρπούς της σχέσης σας. Αποφύγετε τις πολυπληθείς συντροφιές, τα σπορ που δεν έχετε δοκιμάσει και απαρνηθείτε την τεχνική δημιουργίας εντυπώσεων για το τίποτα. Είναι σημαντικό να περάσετε με επιτυχία τις εξετάσεις που δίνετε, ώστε να έχετε μια αξιόλογη συντροφιά το χειμώνα, που θα σας βοηθήσει να ζήσετε ευχάριστα και φυσιολογικά. Μην τρομάζετε με το οικονομικό κόστος όλων αυτών, αφού σίγουρα θα βρείτε τις κατάλληλες λύσεις!

Ταύρος

Φτάσαμε αισίως στην καρδιά του καλοκαιριού. Είναι ο Αύγουστος που θα δαμάσει στην αρένα του τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει. Χρειάζονται βέβαια κάποιοι ιδιαίτεροι χειρισμοί εκ μέρους σας, αλλά οι ευχάριστες συγκυρίες θα σας επιτρέψουν να αποβάλετε το σχετικό άγχος. Προβάλετε τα καλά σας στοιχεία, ξεπεράστε τις αδυναμίες που σας επιβάλει ο εγωισμός σας και προσαρμοστείτε στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος που έχετε επιλέξει γύρω σας. Ο μήνας θα είναι ήρεμος στο μεγαλύτερο μέρος του και θα εξελιχθεί σύμφωνα με το πρόγραμμά σας. Στη διάρκειά του θα υπάρχουν απ΄ όλα και είστε εσείς εκείνοι που καθορίζετε τις ισορροπίες. Ξεχωρίζετε επίσης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είτε από το θόρυβο που δημιουργείτε γύρω σας, είτε από την προτίμηση που σας δείχνει ο ερωτικός σας σύντροφος. Η γοητεία σας αιχμαλωτίζει, επομένως τολμήστε να την απευθύνετε προς τις κεραίες που θέλετε να την εντοπίσουν.

Δίδυμοι

Η ικανότητα επικοινωνίας σας επιτρέπει ουσιαστικές επαφές με ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλλου, ενώ η παρουσία σας είναι έντονη παντού. Η νύχτα βοηθά στις ερωτικές επιδιώξεις σας και θα πρέπει να είστε έτοιμοι κάθε στιγμή για το ευχάριστο αναπάντεχο. Η Αφροδίτη στον Λέοντα καλλιεργεί πρωτίστως ιδέες στο μυαλό σας και δυναμώνει κάποιες σχέσεις στοργής με το περιβάλλον σας. Το μεγάλο σας πλεονέκτημα είναι ότι απαλλάσσεστε πολύ γρήγορα από οτιδήποτε φρενάρει τη διάθεσή σας για ζωή, επικοινωνία, εξέλιξη και επιβεβαίωση του σημαντικού σας ρόλου στο περιβάλλον που κινείστε. Ο Αύγουστος για σας θεωρείται ένας εξαιρετικά επιτυχής μήνας, αφού καταφέρνετε να διασκεδάσετε, να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τη συντροφιά και τις προσφορές του ανθρώπου που αγαπάτε. Αφήστε όμως κάποια περιθώρια στα γεγονότα που σας αφορούν να αποδείξουν τον χαρακτήρα τους και μην ταλαιπωρείτε τη φαντασία σας με υποθέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι περισσότεροι έχετε χαράξει το δικό σας δρόμο και έχετε αποφασίσει να τον ακολουθήσετε όποιοι και αν είναι οι οιωνοί που συναντάτε στην πορεία σας. Ο πολύς κόσμος ίσως είναι για πρώτη φορά πρόβλημά σας, ενώ θα πρέπει να φροντίσετε και για τη σωματική σας υγεία με καλοκαιρινά σπορ. Δεν έχει σημασία αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, καθώς αυτή τη φορά φαίνεται να τα καταφέρνετε μια χαρά σε όλα. Επαγγελματικά, κάποιοι θα φροντίσουν και για τα δικά σας συμφέροντα.

Καρκίνος

Οι εντυπώσεις που προκαλείτε προβλέπονται ουσιαστικές και καθοριστικές για το υπόλοιπο καλοκαίρι. Ο Αύγουστος σας χαρίζει ευχάριστες διακοπές, τις οποίες προβλέπεται να περάσετε συντροφιά με ιδιαίτερους ανθρώπους, αν όχι με έναν και αναντικατάστατο. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, φροντίστε να είστε διακριτικοί και ουσιαστικοί. Απαλλαγείτε από τυχόν αίσθημα ανασφάλειας και λειτουργήστε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Εξ άλλου, οι μεγάλες συντροφιές θα σας κουράσουν, αλλά και πάλι, δεν πρέπει να οδηγηθείτε στο άλλο άκρο της απομόνωσης. Κάποια πρόταση για κάτι έξω από τα συνηθισμένα στο χώρο των διακοπών θα σας ενθουσιάσει, αλλά θα πρέπει να εξετάσετε όλα τα ενδεχόμενα μιας θετικής σας απόφασης. Ταξιδέψτε, επικοινωνήστε με ανθρώπους που έρχονται από άλλες χώρες και δείξτε εμπιστοσύνη στο ένστικτό σας. Η κούραση των προηγούμενων μηνών θα ξεπεραστεί και η ρομαντική σας διάθεση θα βρει συμπαραστάτες. Φροντίστε μόνο να μην αναλωθείτε σε καταστάσεις που δεν σας ταιριάζουν και να μην παρασυρθείτε από συναισθηματισμούς που μπορεί να επηρεάσουν το πρόγραμμα των διακοπών σας.

Λέων

Προσωπική και συναισθηματική εύνοια επιφυλάσσει για σας η εξέλιξη του υπόλοιπου καλοκαιριού, με την Αφροδίτη να διατρέχει το ζώδιό σας και να στηρίζει τις επιλογές σας, να σας χαρίζει έμπνευση τις στιγμές που άλλοι βρίσκονται σε αδιέξοδο και γενικότερα, να αποδεικνύει τον ηγετικό σας ρόλο σε ό,τι κατάσταση και αν ζείτε! Ήδη έχετε καταφέρει πολλά και έχετε τακτοποιήσει τα δύσκολα, έστω και αν κρατήσατε κάποιους ανθρώπους σε απόσταση. Αυτή τη φορά θα έχετε πολλούς συμμάχους στο πλευρό σας, ή αν θέλετε, πολλούς αδύναμους αντιπάλους γύρω σας. Χειριστείτε έξυπνα τα πλεονεκτήματά σας και ενισχύστε τις θέσεις και τις απόψεις σας με ουσιαστικά επιχειρήματα. Φροντίστε μόνο να μην πυροδοτήσετε ουσιαστικούς πολέμους με τους άλλους, γι’ αυτό, μάθετε που να σταματάτε για να απολαμβάνετε τις νίκες σας. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που σας αποζημιώνει για όλα και δεν πρέπει να αφήσετε τις ευκαιρίες του να χαθούν. Ο χρόνος που διαθέτετε θα αποδειχτεί πολύτιμος και θα σας επιτρέψει να καλλιεργήσετε φιλίες και αισθήματα με ανθρώπους πολύτιμους για το προσωπικό σας μέλλον. Οι διακοπές θα πάρουν άλλη διάσταση εξαιτίας πολλών παραγόντων, σπουδαιότερος των οποίων είναι ο έρωτας. Μια διφορούμενη κατάσταση που σας ταλαιπώρησε μέχρι τώρα φαίνεται να ξεκαθαρίζει και να σας απελευθερώνει από προσωπικές εξαρτήσεις με τρόπο οριστικό.

Παρθένος

Συνηγορούν πολλά για να περάσετε ουσιαστικά και δημιουργικά το καλοκαίρι που συνεχίζεται. Φροντίστε να μην είστε μονομερείς και να μην σπαταλάτε χρόνο σε μια μόνο δραστηριότητα. Θυμηθείτε πως έχετε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σας και τώρα, είναι ο καιρός να κάνετε αυτά που σας ζητά. Ο Αύγουστος φαίνεται να δημιουργεί ένα ιδιαίτερο σκηνικό για εσάς, τόσο στα αισθηματικά, όσο και στην κοινωνική σας ζωή. Τολμήστε όσα διστάζατε μέχρι τώρα, προβάλετε τον εαυτό σας σε χώρους που θέλετε να κατακτήσετε, επικοινωνήστε με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες με σας διαθέσεις και, ξεχάστε για όσο καιρό μπορείτε, τις πρακτικές σας ασχολίες και υποχρεώσεις. Ένα καλό άθλημα θα τόνωνε τη σωματική σας φόρμα, που, σε συνδυασμό με τον καλοκαιρινό ήλιο, θα έκανε τις προκλήσεις πιο συγκεκριμένες. Όσο για ταξίδια, διαλέξτε μέρη που διεγείρουν τη φαντασία σας και όχι μέρη που θα σας επιβάλλουν κάποιοι γνωστοί. Οι ερημικές παραλίες είναι για τους άλλους αυτόν τον μήνα, γι αυτό ανακατευτείτε με όσο περισσότερο κόσμο μπορείτε. Οι ζήλιες του συντρόφου σας είναι μάλλον δικαιολογημένες για τώρα.

Ζυγός

Ξέρετε να αφουγκράζεστε το κλίμα της εποχής, να φέρνετε τις καταστάσεις στα μέτρα σας και να δημιουργείτε ένα καλό σκηνικό με την παρουσία σας. Ο Αύγουστος σας βρίσκει ερωτευμένους και ταυτόχρονα αποφασισμένους να επιβάλετε τη νέα σας κατάσταση σε όλους τους χώρους που σας αφορούν και μπορούν να λειτουργήσουν μέσα στο πρόγραμμά σας. Πολλοί μπορεί να αποφασίσετε ένα γάμο, ή να βάλετε τις βάσεις για μια πιο πρακτική λειτουργικότητα των υπηρεσιών που προσφέρετε στους άλλους. Αργά ή γρήγορα η πολύμηνη παραμονή της Αφροδίτης, που είναι ο κυβερνήτης σας και δεσπόζει στο ζώδιο του Λέοντα, θα συμβάλλει στην πραγματοποίηση των ερωτικών σας προσδοκιών. Στο μεταξύ, σε όλο το μήκος της παραμονής της, δηλαδή μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, οι μεγάλες συντροφιές είναι το πλεονέκτημά σας γιατί θα αποκτήσετε διαβατήριο εισόδου στη ζωή ανθρώπων που θα γνωρίσετε φέτος. Οι περισσότερο εστέτ του ζωδίου σας ταξιδέψτε τον Αύγουστο, στις διακοπές, σε μέρη που συνδυάζουν το στοιχείο που σας αντιπροσωπεύει, δηλαδή κοσμική ζωή, ήλιο, θάλασσα και εναλλακτικές συντροφιές. Φορέστε χαρούμενα ρούχα και μη διστάσετε να καθιερώσετε μόδια κάποιο από τα αξεσουάρ σας με τον τρόπο που θα το φορέσετε.

Σκορπιός

Με την Αφροδίτη στο ζενίθ του ωροσκοπίου σας, εσείς οι Σκορπιοί, αυτό το καλοκαίρι θα οριοθετήσετε τις δυνατότητές σας και θα ζήσετε γεγονότα τα οποία θα καθορίσουν τη στάση σας σε προσωπικά και επαγγελματικά ζητήματα. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, έτσι θα πρέπει να υπολογίσετε αν έχετε το χρόνο, τη διάθεση, την υπομονή και την εμπειρία να τα βάλετε με ότι χρειάζεται διόρθωση και αντικατάσταση. Η οικογένεια θα πιέσει για καταστάσεις που την αφορούν, αλλά εσείς φαίνεστε αποφασισμένοι να είστε ξεκάθαροι απέναντί της. Στην πορεία του ο Αύγουστος παίρνει το μέρος σας και αποδεικνύει την ορθότητα των κινήσεών σας. Αποφύγετε να παραπονεθείτε για κάτι που δεν σας αποδόθηκε, καθώς αυτό είναι το κόστος μιας επόμενης απολαβής σας. Τα πράγματα λοιπόν θα μπουν στη θέση τους ενώ παίρνετε αναπνοές ταχύτητας και αποτελεσματικότητας. Σας επιτρέπει να φύγετε διακοπές με βαλίτσα τα όνειρά σας. Ο έρωτας καραδοκεί, αν και θα τον διεκδικήσετε έντονα κι αυτός με τη σειρά του θα σας χαρίσει όλες εκείνες τις χαρές για τις οποίες τον είχατε αποζητήσει. Η απλότητα της συμπεριφοράς σας θα είναι το μεγάλο σας πλεονέκτημα, καθώς η ικανότητά σας να αντιλαμβάνεστε το χαρακτήρα των στιγμών, σας επιτρέπει να προσαρμόζεστε αυτόματα.

Τοξότης

Με την Αφροδίτη να συνεχίζει την πορεία της στον Λέοντα απολαμβάνετε τυχερές στιγμές και χαρές, που τόσο έχετε ανάγκη αυτήν την εποχή. Δείχνετε μεγαλύτερη κατανόηση σε ότι έχει συμβεί και καταλαβαίνετε τώρα τη σημασία μιας δυνατής σχέσης με έναν πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο. Τα όνειρά σας παίρνουν σάρκα και οστά, αρκεί να τα επιδιώξετε συστηματικά και στην ώρα τους. Σημασία έχει να μη χάσετε τον προσανατολισμό σας και να μην παρασυρθείτε από Σειρήνες που καραδοκούν στο δρόμο σας. Ο Αύγουστος προβλέπεται ουσιαστικός, πιο ήρεμος σε γεγονότα ανατρεπτικά και πιο βοηθητικός για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, γεγονός που μειώνει την ένταση που έφτασε μέχρι το μεδούλι σας. Οι διακοπές προβλέπονται ευχάριστες και χωρίς ανατρεπτικά απρόοπτα αν και το εξαιρετικό που περιμένετε δεν θα συμβεί αν δεν το προκαλέσετε. Αισθηματικά, κάποιος άνθρωπος δένεται περισσότερο μαζί σας και, όσο και αν δεν θέλετε να το παραδεχτείτε, το ίδιο συμβαίνει και με εσάς. Προσέξτε μόνο όσα δηλώνετε και όσα κάνετε. Δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μόνοι σας το σκηνικό της ευτυχίας σας, τη στιγμή που αυτό υπάρχει και λειτουργεί αυτούσια. Καλλιεργήστε από τώρα το έδαφος μιας ουσιαστικής βελτίωσης της ζωής σας, τόσο σε πρακτικό, όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Εκείνοι που υποστηρίζουν τις επιλογές σας θα έχουν την ευκαιρία να σας το αποδείξουν έμπρακτα και εσείς να το απολαύσετε!

Αιγόκερως

Εσείς αποφασίζετε την κατεύθυνση και την υφή που θα πάρει το καλοκαίρι που ζείτε. Μη φοβηθείτε ούτε να αλλάξετε γνώμη, ούτε να διαμορφώσετε την καθημερινότητά σας έτσι ώστε να είναι και πιο ξεκούραστη και πιο αποδοτική. Οι ανατροπές προβλέπεται να είναι ευχάριστες και καθοριστικές. Ένα λάθος μπορεί να διορθωθεί έγκαιρα και αυτό να προσθέσει κύρος στην προσωπικότητά σας, μόνο και μόνο επειδή το αναγνωρίσατε και το παραδεχτήκατε. Επίσης να θυμάστε ότι η εργασία δεν είναι πανάκεια, επομένως δεν υπάρχετε για να κρατάτε κανενός είδους λογαριασμού. Η Αφροδίτη στον Λέοντα προσθέτει ελευθερία και ευχάριστα απρόοπτα. Ο Αύγουστος επιμένει να σας παρασύρει μακριά από τα τυπικά και καθιερωμένα και καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις συμβουλές και τις προτροπές του για να δείτε από διαφορετική και πιο ανάλαφρη οπτική το σκοπό της ζωής σας. Αρχίστε από τα εύκολα και, αν έχετε διάθεση, ή και περιέργεια ακόμα, συνεχίστε και με τα πιο δύσκολα. Οι άλλοι θα σας πολιορκήσουν με όποιο τρόπο διαθέτουν και οι ερωτικοί παλμοί θα ανεβάσουν ταχύτητα. Πρέπει να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας και πρέπει να οργανώσετε τις σχετικές σας δραστηριότητες. Ο έρωτας γίνεται ουσιαστικός και απολαυστικός και ίσως, για πρώτη φορά φέτος να νιώσετε έντονη την ανάγκη να αφιερωθείτε στον σύντροφό σας. Φύγετε μαζί του σε διακοπές, οπουδήποτε! Αν διαλέξετε την ησυχία, τότε να είστε σίγουροι ότι δεν θα πλήξετε!

Υδροχόος

Το κλίμα αλλάζει αισθητά για εσάς και σας επιτρέπει να αποκαταστήσετε ταλαιπωρημένες σχέσεις, ή να πιστέψετε στο πεπρωμένο και να απαλλαγείτε από ενοχές, ή ακόμα και ανασφάλειες που δεν σας επέτρεψαν να ανατρέψετε τα καθιερωμένα. Η Αφροδίτη στον Λέοντα είναι υπεύθυνη για μια αισθητή ανανέωση και εξωστρέφεια του χαρακτήρα σας. Γίνεται ο από μηχανής θεός που σας βγάζει από τα δύσκολα και σας προστατεύει από αδικίες και παραλογισμούς του περιβάλλοντος. Οι απόψεις σας είναι έτσι δομημένες ώστε να γίνονται κατανοητές και πιστευτές σε κάθε συνθήκη που αυτές αναπτύσσονται. Ο κατ εξοχήν καλοκαιρινός μήνας Αύγουστος, λειτουργεί γενικά, ωφέλιμα και αρκετά καταπραϋντικά. Υπάρχουν όλων των ειδών οι ευκαιρίες να διασκεδάσετε, να επικοινωνήσετε, να ερωτευθείτε και να ξεκουραστείτε. Η αναζωπύρωση των αισθημάτων σας για κάποιον άνθρωπο θα αποδείξει σύντομα τη σημασία και την καταλληλότητά του. Το φεγγάρι φωτίζει έντονα τις νύχτες σας και διαγράφει με αχνές γραμμές τις αρετές της ψυχής σας. Διαλέξτε τον τρόπο των διακοπών που σας ταιριάζει και μη σκέφτεστε ευθύνες, περιορισμούς και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να μη σας αφήσει να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε. Ξαναβρείτε παλιές, αγαπημένες σας συνήθειες, ή αποκτήστε νέες, ακόμα πιο ανανεωτικές και ενδιαφέρουσες. Στροβιλιστείτε στους ήχους της μουσικής που σας αρέσει, εκμυστηρευτείτε ότι θέλετε στον άνθρωπο που σας έχει εντυπωσιάσει και μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, από λίγες και μόνο ενδείξεις της συμπεριφοράς του. Διαθέτετε κάθε λόγο να είστε ο εαυτός σας και κάθε αφορμή για να τον υπερασπίζετε!

Ιχθύες

Το καλοκαίρι του 2023 προβλέπεται επεισοδιακό για σας. Από τη μια ο Άρης στην Παρθένο και από την άλλη η Αφροδίτη στον Λέοντα μεταβάλλουν συνέχεια τον παράγοντα της τύχης και δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής σας. Φροντίστε να παραμένετε ψύχραιμοι όταν εκνευρίζεστε από οτιδήποτε, όσο σημαντικό ή ασήμαντο σας φαίνεται εκείνη τη στιγμή. Η πορεία του καλοκαιριού θα έχει ευχάριστες ανατροπές, ιδιαίτερες καταστάσεις, έντονες στιγμές απόλαυσης και θετικές εκτροπές. Αισθηματικά δίνετε μάχη με αντίζηλους αλλά θα βγείτε κερδισμένοι. Ταξίδια και μετακινήσεις δεν ευνοούνται ιδιαίτερα αλλά η δύναμη της επιθυμίας σας θα σας βοηθήσει με ένα μαγικό τρόπο να τα πραγματοποιήσετε. Η καρδιά του καλοκαιριού, από ένα σημείο και μετά σας υποχρεώνει να φανείτε προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο θα χειριστείτε ανθρώπους που σας αφορούν, αλλά και υποθέσεις που σας τροφοδοτούν οικονομικά. Τα φεγγάρια του Αυγούστου θα αποδειχτούν γενναιόδωρα απέναντί σας, αν και θα πρέπει κι εσείς με τη σειρά σας να αναστατώσετε κάπως τις εξαρτήσεις και τη φυσική συνέχεια κάποιων καταστάσεων που σας περιτριγυρίζουν. Η επέμβασή σας σε υποθέσεις τρίτων δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ερωτικά η σχέση σας ευδοκιμεί και γίνεται περισσότερο γόνιμη σε παροχές απέναντί σας. Διαλέξτε έντονο τρόπο διακοπών που θα συμβάλλει στη συντήρηση του κοινωνικού σας μύθου, με την προϋπόθεσή να μην εξαντληθείτε.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα