Ερωτικές Εξισώσεις

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
01/08/2021

Ερωτικές Εξισώσεις Χημείας και Φυσικής!

Σ’ αγαπώ όχι γι’ αυτό που είσαι…αλλά γι’ αυτό που γίνομαι εγώ όταν είμαι μαζί σου! Καλύτερος, σοφότερος, ωραιότερος άνθρωπος.

Συμπάθειες και αντιπάθειες

Σε όλους μας συμβαίνει να γνωρίζουμε ανθρώπους που να τους συμπαθούμε με την πρώτη ματιά και εξίσου συχνά να συναντούμε ανθρώπους που για ανεξήγητους λόγους είτε μας ξενίζουν, είτε μας τη δίνουν στα νεύρα, ακόμα και μόνο από τον ήχο της φωνής τους! συχνά νιώθουμε άδικοι και αρνητικοί που βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζουμε τον άλλον και όμως να έχουμε καταλήξει ότι μας είναι αντιπαθής! Όσο και να προσπαθούμε να το δούμε θετικά, όλο κάτι γίνεται, κάτι λέει, κάπως κοιτάει και μας απομακρύνει όλο και περισσότερο. Αν βεβαίως το ψάξουμε κάτι θα βρούμε για να δικαιολογήσουμε τη στάση μας όπως μια φίλη που μου εξηγούσε την αντιπάθειά της για κάποιον -που δεν γνώριζε επί προσωπικού- αλλά την νευρίαζε αφάνταστα γιατί όταν μιλούσε στριφογύριζε το βλέμμα στο δωμάτιο και δεν κοιτούσε πουθενά συγκεκριμένα! Όλα καλά μέχρι εδώ, δεν θα μπορούσαμε να συμπαθούμε όλοι, όλους, ούτε να συνεργαζόμαστε χωρίς προβλήματα με όλους, ούτε καν να ερωτευόμαστε και να παντρευόμαστε όποιον μας έπεφτε μπροστά και ήταν διαθέσιμος.

Μαζί σου νιώθω τυχερός!

Εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών έχει συμβεί πάμπολλες φορές να είμαστε πολύ καλά επαγγελματικά και οικονομικά, να βιώνουμε προσωπική ηρεμία και ευημερία, να ζούμε ήσυχα και καλά και ξαφνικά να συνδεθούμε με άτομο που- εντελώς κατά τύχη; – να μας αλλάξει τελείως όλα τα προϋπάρχοντα δεδομένα και η ζωή μας να πάρει την ανάποδη σε όλα τα επίπεδα. Μια γνωστή μου κυρία μου έλεγε συχνά για τον άνδρα της ότι δεν υπήρξε στιγμή πραγματικής ευτυχίας στον 20ετή γάμο τους που να μην της χαλάσει-ακυρώσει την χαρά που ένιωθε κάθε φορά που συνέβαινε κάτι πραγματικά χαρμόσυνο. Περνούσε το παιδί τους στο πανεπιστήμιο, την έκοβε λέγοντας της ότι θα μπλέξει και θα το χάσουν δια παντός από το σπίτι! Έπαιρνε προαγωγή στη δουλειά της; της έλεγε ότι ήταν κομπίνα για να την εκμεταλλευτούν περισσότερο τ’ αφεντικά της .Με δυο λόγια της έκοβε τη χαρά της ζωής με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πολύ αργότερα παρατηρώντας και εξετάζοντας την μεταξύ τους συναστρία διαπίστωσα ότι ήταν εντελώς αδύνατον να την αφήσει να χαρεί εφόσον ο Κρόνος του συζύγου της ήταν εγκατεστημένος στον δικό της 5ο οίκο, δηλαδή τον οίκο της φυσικής χαράς της ζωής, της διασκέδασης, του παιχνιδιού και του φλερτ! Πάλι καλά που απέκτησαν παιδί -σκέφτηκα-.

Συν-Υπάρχω σημαίνει Συν-Αστρία

Συναστρία είναι η σύγκριση δύο γενέθλιων ωροσκοπίων με σκοπό να βρεθούν οι ομοιότητες, τα κοινά ενδιαφέροντα και οι διαφορές μεταξύ δύο ατόμων. Είναι απίστευτα σημαντικό εκτός από την εξέταση των πλανητών και των όψεων μεταξύ τους, να δούμε και σε ποιους από τους οίκους του ενός χάρτη πέφτουν πλανήτες του άλλου και το αντίθετο. Με αυτόν τον τρόπο θα φανεί πως το ένα άτομο δέχεται το άλλο, πως και αν προάγει πτυχές του χαρακτήρα του, αν θα το βοηθήσει, αν θα το ανακόψει από την εξέλιξή του, αν θα το ευνοήσει γενικότερα και σε ποιόν τομέα ή αντίθετα αν το κακοποιήσει συναισθηματικά ή ακόμα και σωματικά.

Πλανήτες στη Συναστρία

  • Ο Ήλιος στη Συναστρία σε όποιον οίκο του άλλου ατόμου εμφανιστεί έρχεται για να φωτίσει αυτόν τον τομέα της ζωής του! Αν υπάρχουν ευνοϊκοί πλανήτες μέσα είναι εξαιρετικά θετικό γιατί όλα τα πλεονεκτήματα έρχονται στην επιφάνεια εξαιτίας της σχέσης μας με το συγκεκριμένο άτομο. Προσοχή μόνο αν υπάρχουν δύσκολοι και δεσμευτικοί πλανήτες μέσα γιατί μπορεί να λάμψουν στο μεγαλείο τους και τα αρνητικά σημεία μας-( κόμπλεξ, ενοχές, επιθετική ή αμυντική στάση κ.λπ.)
  • Η Σελήνη στη Συναστρία είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική εξαιτίας της υπέρμετρης ευαισθησίας και της απορροφητικότητας που εκδηλώνει σε όποιον οίκο του παρτενέρ μας πέσει μέσα. Έχει την δυνατότητα να του μεταβάλει τη διάθεση για τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τον οίκο και να παίξουν μεγάλη σημασία στην ψυχολογική του ισορροπία.
  • Ο Ερμής στη Συναστρία δείχνει σε ποιόν τομέα θα μεταδώσουμε τις ιδέες μας και που θα έχουμε ιδιαίτερη επικοινωνία με το συγκεκριμένο άτομο. Π.χ. αν ο Ερμής του συντρόφου μας πέφτει στον 5ο γενέθλιο οίκο μας η επικοινωνία θα εστιάζεται στα συναισθηματικά, αν πέφτει στον 11ο θα εστιάζεται στο φιλικό μας περιβάλλον, στους στόχους μας, σε συλλογικούς χώρους ή στην πολιτική.
  • Η Αφροδίτη στη Συναστρία θα δείξει τον τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων μας, και το πως «βλέπουμε» αισθητικά το άλλο άτομο. Αν κάποιος βάζει την Αφροδίτη του στον Ωροσκόπο μας πχ σημαίνει πως του αρέσει πάρα πολύ η εμφάνισή μας και θα έχει την τάση να μας συμπεριφέρεται με ευγένεια και αβρότητα, να ενδιαφέρεται για τον τρόπο ντυσίματος μας, να μας αγοράζει ρούχα κ.λπ.
  • Ο Άρης στη Συναστρία σε όποιον οίκο πέσει θα δείξει που το ένα άτομο θα δώσει ώθηση και κινητοποίηση σε αυτόν που διαθέτει τον οίκο. Αν πχ είναι στον 10ο θα ενεργοποιήσει την δράση και την αποφασιστικότητα για να πετύχει επαγγελματικά. Ας μην ξεχνάμε βεβαίως ότι ο Άρης είναι και κάπως ενοχλητικός, ανυπόμονος και ερεθιστικός σαν πλανήτης και ώρες-ώρες μπορεί να μας εκνευρίσει με τις απαιτήσεις του, επί των θεμάτων του οίκου που τον ενδιαφέρει.
  • Ο Δίας στη Συναστρία είναι ευεργετικός για τον οίκο που θα απασχολήσει. Θα δώσει εύνοια, ευκαιρίες, θα μεταδώσει πίστη και αισιοδοξία, θα κάνει τα πάντα για να αναπτύξει και να καλλιεργήσει τα θέματα του οίκου του συντρόφου του ή συχνά του συνεταίρου του, καθότι παίζει μεγάλο ρόλο και στις επαγγελματικές συνεργασίες.
  • Ο Κρόνος στη Συναστρία ασφαλώς θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να βάλει πειθαρχία και όρια στις προσδοκίες και στις επιδιώξεις του οίκου που θα βρεθεί. Σίγουρα όποιος έχει τον οίκο θα ενοχληθεί από την παρουσία του Κρόνου εκεί, ας αναρωτηθεί όμως μήπως το χρειάζεται ή έχει ανάγκη από μια δεσμευτική κατάσταση στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής του
  • Ο Ουρανός στη Συναστρία θα δείξει τον τομέα που θα θελήσουμε να αντιδράσουμε, που θα επιθυμούμε να είμαστε πιο ελεύθεροι , πιο ανεξάρτητοι! Συχνά είναι και ο οίκος που μας βγαίνει το επαναστατικό το απρόβλεπτο, το πιο εκκεντρικό κομμάτι του εαυτού μας
  • Ο Ποσειδώνας στη Συναστρία έχει την δυνατότητα να μας κάνει να ονειροβατούμε. Στον οίκο που θα πέσει χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μας δώσει την έμπνευση και τη φαντασία που θα χρησιμοποιηθεί θετικά αλλά χωρίς την εξιδανίκευση και την πλάνη που μπορεί να οδηγήσουν σε απογοητεύσεις.
  • Ο Πλούτωνας στη Συναστρία λειτουργεί δυναμικά και μεταλλακτικά. Στον οίκο που θα πέσει θα θελήσει να ανατρέψει την μέχρι τώρα κατάσταση του οίκου και να δημιουργήσει μια καινούργια στον 8ο να μας αλλάξει την μέχρι τώρα σεξουαλική συμπεριφορά.

Μέσα από τις σχέσεις μας μπορούμε να συμπληρώσουμε στοιχεία του χαρακτήρα μας, να εξελιχτούμε, να ανταπεξέλθουμε στις αντιξοότητες της ζωής, να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι κι ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Δεν είναι δύσκολο να εντοπίσουμε τους «κατάλληλους» μέσα στο πλήθος που μας περιβάλει, αρκεί να ακολουθήσουμε ένστικτο και καρδιά και να κατανοήσουμε ότι και στην πιο ιδανική σχέση υπάρχουν διαφορές και συγκρούσεις. Μέσα από την ανταλλαγή έρχεται η συμπλήρωση, μέσα από τη διαφορετικότητα έρχεται το ταίριασμα. Θα ήταν εξαιρετικά βαρετό άλλωστε αν είμαστε όλοι ίδιοι. Με την ανάλυση της συναστρίας δύο ατόμων μπορούμε να κατανοήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας σχέσης όχι πάντα απαραίτητα ερωτικής, αλλά ίσως ακόμα πιο σημαντικής όπως του γονιού με το παιδί του, του χειρουργού και του υποψηφίου ασθενή, του ψυχαναλυτή και του αναλυόμενου.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα