Ερμής στους Ιχθύς – Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
22/02/2024

Οι Ιχθύες είναι ένα δύσκολο ζώδιο για τον πλανήτη της παρατήρησης, της διάκρισης και της σαφήνειας.

Ο Ερμής καθορίζει τα επικοινωνιακά δεδομένα της εποχής ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται, κι εδώ λειτουργεί κάπως σαν… ανάδρομος, με τις παρανοήσεις και τις παρεξηγήσεις να έχουν την τιμητική τους, κάνοντας τα πράγματα πιο περίπλοκα απ’ ό,τι θα έπρεπε. Κι έτσι θα είναι από τις 23 Φεβρουαρίου ως τις 10 Μαρτίου, γεγονός που καθιστά αναγκαίο να γνωρίζουμε κάποιες γενικές οδηγίες, ώστε να μην πέσουμε σε παγίδες που μπορεί εύκολα να μας εκθέσουν αλλά και τα θετικά στοιχεία που μπορούμε να “εκμεταλλευτούμε”.

Θα υπάρχουν τάσεις αποπροσανατολισμού και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά, που θα δυσκολεύουν τη λήψη αποφάσεων. Όλα δε, θα έχουν μία… υπερβολή!

Ο Ερμής των Ιχθύων δεν χαρακτηρίζεται από το ταλέντο του να είναι σαφής και ξεκάθαρος αλλά μάλλον δυσνόητος. Αυτό δημιουργεί παρεξηγήσεις κι απογοητεύσεις στο περιβάλλον του αλλά και στον ίδιο, αφού τελικά δεν ικανοποιεί τα επικοινωνιακά του ζητούμενα. Δεν τα πάει καλά με τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, ούτε με όσα υπόσχεται. Χαρακτηρίζεται από ενσυναίσθηση και φαντασία αλλά όχι από πρακτικότητα και νοητική διαύγεια, που είναι ζητούμενα του πλανήτη. Άρα, το τι λέμε και το τι κρατάμε από όσα ακούμε αλλά και το τι καταλαβαίνουμε, είναι καλό να περνά από καλύτερο έλεγχο το επόμενο διάστημα. Θα είναι δυσκολότερες οι μετακινήσεις γενικά, όπως και η εύρυθμη λειτουργία των Μ.Μ.Μ, ενώ εύκολα θα προκύπτει χάος. Θα υπάρχει αρκετή διάθεση εξαπάτησης ή τουλάχιστον, δε θα λέγεται όλη η αλήθεια σε πολλές περιπτώσεις, κι αυτό θα είναι εμφανές και στο διαδίκτυο, όπου θα χρειάζεται προσοχή διότι θα αυξηθούν οι απάτες. Θα υπάρχουν τάσεις αποπροσανατολισμού και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά, που θα δυσκολεύουν τη λήψη αποφάσεων. Όλα δε, θα έχουν μία… υπερβολή!

Τα ζώα και οι έφηβοι θα χρειάζονται περισσότερη προσοχή για κακόβουλες ενέργειες, εξαφανίσεις και δηλητηριάσεις. Παράλληλα, θα αυξηθούν γενικά οι κλοπές και η εγκληματικότητα αλλά και η μετάδοση ιών και ασθενειών. Σε μία εποχή που ασθένειες όπως η ιλαρά και ο στρεπτόκοκκος απασχολούν πολύ γονείς κι ενήλικες, είναι καλό να μην αφήνουμε τίποτα στη τύχη του. Γεγονότα με το υγρό στοιχείο, αέρια και δηλητηριάσεις.

Όλα τα παραπάνω, χρειάζονται προσοχή περισσότερο τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου κι από 6 έως και 10 Μαρτίου. 

Από αυτή τη θέση, θα λειτουργήσει περισσότερο με διαίσθηση. Είναι ιδανικός για τους καλλιτέχνες αλλά και γενικά για όποιον χρειάζεται έμπνευση. Θα “κατέβουν” πολλές ιδέες, έχει σημασία όμως να είναι κι εφαρμόσιμες. Θα παίξει ρόλο το αλτρουιστικό στοιχείο και η διάθεση προσφοράς. Είναι καλός για θεραπείες αλλά και διαλογισμό και ενασχόληση με την τέχνη! 

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα