Ερμής στους Ιχθύς (23/2 – 10/3/24) | «Θέση πτώσης»

ASTROTEAM GUEST
24/02/2024

Ο Ερμής πλανήτης της επικοινωνίας, των μεταφορών και των αντιλήψεων προχωρά στους Ιχθύς (παραδοσιακά θέση πτώσης).

O Ερμής στο ζώδιο των Ιχθύων δεν φιλοξενείται όπως θα ήθελε καθώς τώρα βρίσκεται στην χώρα του υγρού κι ασταθούς «Ποσειδώνιου» περιβάλλοντος. Ο πλανήτης της λογικής και της μεταφοράς των πληροφοριών περνά από το διάτρητο φίλτρο του Ποσειδώνα και δεν μπορεί με αυτόν τον τρόπο να μεταφέρει τις πληροφορίες αλλά να τις φανταστεί, του λείπει η αντικειμενικότητα και η διάκριση! Η φαντασία και η καλλιτεχνική του φλέβα είναι το θετικό του σημείο και μπορούμε να δούμε με την θέση αυτή εδώ άτομα που έχουν έντονες καλλιτεχνικές τάσεις όπως στη μουσική, το χορό ή τη συγγραφή, είτε σύνθεση μουσικής είτε τη λογοτεχνία και τη ποίηση! Κι αυτά φυσικά χρειάζονται σε ένα κόσμο αστείρευτα πεζό. Δυσκολεύεται στις καθημερινές του ασχολίες, στη συγκέντρωση, στην οργανωτικότητα του προγράμματος ή στην μεταφορά ειδήσεων ακριβώς όπως είναι, είτε άλλοτε θα ξεχνούν πληροφορίες, είτε θα τις μεγεθύνουν κατά πως τους βολεύει.

Εσείς που ξέρετε ότι έχετε στον αστρολογικό σας χάρτη την θέση του Ερμή στους Ιχθύς προσπαθήστε να κρατάτε ένα ημερολόγιο ή σημειώσεις που θα σας βοηθούν να έχετε μια σειρά ακόμη κι αν δεν τα τηρήσετε κατά γράμμα αυτή τη περίοδο, θα σας βοηθήσει αρκετά το να έχετε ένα πρόγραμμα.

«Οι όψεις του Ερμή από τους Ιχθύες»

Οι όψεις του σε σχέση με το υπόλοιπο πλανητικό σύστημα μπορούν να δημιουργήσουν περιπλοκές στην επικοινωνία ή τις μεταφορές γι αυτό ας δούμε τα σημαντικότερα! Αρχικά (28/2) η σύνοδος του Ερμή με τον Ήλιο και τον Κρόνο στις 9ο Ιχθύων μας μιλά για εξαιρετικές ιδέες εφόσον οργανώσουμε το μυαλό μας. Προσοχή στη βιαστική χρήση του λόγου ενώ είναι απαραίτητη η συγκέντρωση της σκέψης για να μην γίνει δριμεία κριτική σε όσα θα πούμε. Προσοχή σε μετακινήσεις και αποφάσεις που παίρνετε, προσοχή σε ζωάκια ή νεαρά άτομα. Το εξάγωνο με τον Ουρανό (4/3) από θέσεις πτώσεις τόσο του Ερμή όσο και του Ουρανού είναι μια λίγο καλύτερη συνθήκη να αξιοποιήστε ιδέες και φαντασία! Στις 8/3 τα πράγματα γίνονται πιο θολά – δυσδιάκριτα στη καθημερινότητα μας αφού ο Ερμής θα βρεθεί με τον Ποσειδώνα στις 29ο των Ιχθύων. Προσοχή σε κλοπές, εξαπατήσεις αλλά και υποσχέσεις που δεν τηρούνται ποτέ!

Πως θα επηρεάζει τη καθημερινότητα κάθε ζωδίου η νέα θέση του Ερμή:

Κριός – ο Ερμής ένα ζώδιο πίσω από το δικό σας δείχνει την τάση να υπάρχουν μυστικά αλλά & παρασκηνιακές συζητήσεις για τα επαγγελματικά σας. Προσοχή σε κλοπές και ληστείες!

Ταύρος – ο Ερμής στο ενδέκατο σπίτι φέρει συζητήσεις με φίλους, περισσότερη εξωστρέφεια & κοινωνικότητα. Προσέξτε μόνο τις δόλιες άπατες ή τις παρεξηγήσεις στο κοινωνικό σας κύκλο.

Δίδυμοι – ο Ερμής στο δέκατο ηλιακό οίκο (μεσουράνημα) δείχνει την επικοινωνία & τις μετακινήσεις που θα κάνετε για επαγγελματικούς λόγους. Προσέξτε καλά τις συμφωνίες που κλείνετε τις δύσκολες περιόδους που επισήμανα.

Καρκίνος – ο Ερμής στο 9ο ηλιακό σπίτι βοηθάει στο να σχεδιάσετε τα μελλοντικά σας πλάνα, πιθανά ταξίδια η προγραμματισμός τους, προσέξτε όμως τις λεπτομέρειες/τα ψιλά γράμματα σε έγγραφα, εισιτήρια ή τις διαδικασίες όπου είναι απαραίτητο.

Λέων – ο Ερμής στο 8ο ηλιακό σπίτι φέρνει νεότερα για οικονομικά, οφειλές, κάρτες, δάνεια, τα έξοδα ή τους φουσκωμένους λογαριασμούς να έχετε υπόψιν και να μην τα πληρώσετε άμεσα αλλά να το ψάξετε καλύτερα! Συζητήσεις με το έτερον ήμισυ μπορεί να σας φέρουν ενώπιον ενόχων ή ανασφαλειών. Προσοχή στις αποφάσεις για επενδύσεις!

Παρθένος – ο Ερμής περνά απέναντι σας και στο 7ο ηλιακό σπίτι θα σημάνει συζητήσεις επί συζητήσεων για νέες σχέσεις ή και συνεργασίες, επαφές για τα επαγγελματικά, προσέξτε μονάχα όταν θα είναι σε κόντρα όψεις τα συμπεράσματα που θα βγάλετε!

Ζυγός – ο Ερμής στο 6ο ηλιακό σπίτι δείχνει την έντονη καθημερινότητα και τους ρυθμούς που αυξάνονται στις υποχρεώσεις σας, διαχωρίσετε τη θέση σας όταν βλέπετε ότι δεν λειτουργούν κάποια πράγματα στο εργασιακό περιβάλλον και μην ανακατεύεστε χωρίς να υπάρχει λόγος σε καταστάσεις αδιέξοδες. Προσοχή σε συμπεράσματα από εξετάσεις υγείας!

Σκορπιός – ερωτικά ενσταντανέ/φλερτ σας φέρνει ο Ερμής από το 5ο ηλιακό σπίτι, διάθεση ανεβασμένη για να βγείτε, να βολτάρετε, να δημιουργήσετε ή να επικοινωνήσετε τα επιχειρηματικά σας σχέδια! Κάποιοι από εσάς μπορεί να πάρετε νέα για μια εγκυμοσύνη ή ό,τι αφορά τα παιδιά σας!

Τοξότης – ο Ερμής μες το 4ο ηλιακό οίκο στρέφει τις συζητήσεις μεταξύ των οικογενειακών προσώπων & όσων συμβιώνετε! Πιθανόν να πρέπει να πάτε στο πατρικό σας αν μένετε μακριά από αυτό ή να γίνουν συζητήσεις για κάποιο ακίνητο! Προσοχή στις απαιτητικές μέρες σε ζημιές που μπορεί να γίνουν στο σπίτι, στα υδραυλικά ή γενικά να το ασφαλίσετε καλύτερα όταν φεύγετε!

Αιγόκερως – ο Ερμής στο 3ο ηλιακό σπίτι δίνει συζητήσεις & επαφές με αρκετό κόσμο στον περίγυρο σας, με τα αδέρφια σας και γενικώς η επικοινωνία θα γίνει αρκετά έντονη τώρα. Προσοχή στις παρεξηγήσεις που μπορεί να υπάρχουν στον εργασιακό χώρο, να γίνεστε πιο συγκεκριμένοι σε αυτά που ζητάτε ή συγκεντρωμένοι όταν μετακινείστε με τα οχήματα ή τα μεταφορικά μέσα!

Υδροχόος – ο Ερμής φεύγει από εσάς και περνά στο επόμενο ζώδιο & τον 2ο ηλιακό σας οίκο δείχνοντας τις συζητήσεις/τα νεότερα που αφορούν την δουλειά και τα οικονομικά σας! Πιθανόν να συζητήσετε για δουλειές για μια καλύτερη προοπτική στα οικονομικά αλλά τα ευρήματα να μην σας ικανοποιούν! Προσοχή στις αγορές και τα έξοδα το ίδιο διάστημα!

Ιχθύες – ο Ερμής έρχεται στο δικό σας ζώδιο και γίνεστε αρκετά κινητικοί και επικοινωνιακοί. Η προσοχή έγκειται στο να μην υποσχεθείτε πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε ή να τηρήσετε ειδικά με τα δικά σας άτομα! Προσοχή στα συμπεράσματα που θα βγάλετε από ειδήσεις/νεότερα/συζητήσεις που θα κατακλύσουν την καθημερινότητα σας!

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα