Ερμής στην Παρθένο | Μια διανοητική Αναρρίχηση

ASTROTEAM GUEST
27/07/2023

29/7/2023 – 5/10/2023

Στις 29/7 ο ταξιδευτής Ερμής, περνά στο ζώδιο της γήινης Παρθένου. Έναν χώρο οικείο, μιας και είναι το δεύτερο, πρακτικό του σπίτι. Σε αυτόν τον χώρο, ο Ερμής νοιώθει άνετα και λειτουργεί πρακτικά και κομφορμιστικά, προκειμένου όλα να είναι στην εντέλεια και χωρίς κανένα ελάττωμα. Μπορεί να γίνει κουτσομπόλης, πολυλογάς και να ασκεί αυστηρή κριτική, ωστόσο διαχέει όλη την θετική του ενέργεια στα θέματα που κυβερνά. Πνεύμα οξύ και εύστροφο, μα και ωφελιμιστικό αρκετές φορές, θα διεγείρει την σκέψη μας και τον τρόπο που επικοινωνούμε.

Σε προσωπικό επίπεδο θα μας καλέσει να δώσουμε σημασία στην λεπτομέρεια, να ασχοληθούμε με θέματα της καθημερινής μας ρουτίνας, με τα παιδιά μας, την διατροφή και την υγεία μας, καθώς με θέματα που άπτονται της πνευματικής μας προόδου. Σε συλλογικό επίπεδο θα εγείρει θέματα που αφορούν στις μετακινήσεις, τις συγκοινωνίες, το εμπόριο, τα media και εν γένει τις επικοινωνίες. Το διάστημα από 23/8 – 16/9, που θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, θα υπάρχουν καθυστερήσεις στα σχέδιά μας, ανατροπές σε ταξίδια, προβλήματα με το διαδίκτυο, δυσκολία στην επικοινωνία, αμφιβολίες στην καθημερινότητα και δυσεπίλυτες υποθέσεις. Αυτήν την περίοδο είναι ωφέλιμο να αποφύγουμε τις υπογραφές εγγράφων, το κλείσιμο συμφωνιών, τις επεμβάσεις, τα ταξίδια (εάν δεν έχουμε μεριμνήσει από πριν για τα εισιτήρια), τις επαγγελματικές ενάρξεις και την αρχή σπουδών.

Διαβάστε παρακάτω συνοπτικά ποιο θα είναι το αποτύπωμα του Ερμή σε κάθε ζώδιο.

Κριός

Αρωγός στην καθημερινότητα και την εργασία. Με το πρακτικό βλέμμα της Παρθένου, βοηθά στην οργάνωση δίνοντας έμφαση στην λεπτομέρεια. Κινείστε ευέλικτα και αποτελεσματικά και ίσως έχετε νέες ιδέες προκειμένου να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση. Το διάστημα της αναδρομής του, αποφύγετε την κριτική, και την λήψη αποφάσεων. Μην ξεκινήσετε δίαιτα, και αναβάλετε τυχόν εξετάσεις.

Ταύρος

Με τον Ερμή σε μια εξαιρετική όψη τριγώνου με εσάς, διευκολύνεται η επικοινωνία με τα παιδιά σας, και η λήψη αποφάσεων για οποιοδήποτε δημιουργικό πλάνο. Αίσθηση ευφορίας και χαράς θα σας κατακλύσει, καθώς όλα θα κυλούν σαν το τρεχούμενο νερό. Για κάποιους ένας νέος έρωτας μπορεί να κάνει την εμφάνισή του και όσοι έχουν παιδιά θα πάρουν χαρά από αυτά. Το διάστημα της αναδρομής του, μην δώσετε υποσχέσεις, αποφύγετε την σύναψη σχέσεων και δαμάστε την διάθεση σας για καλοπέραση.

Δίδυμοι

Ο Ερμής από την Παρθένο, θα δώσει έμφαση στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Η σκέψη σας, θα στραφεί στην πρόσωπα της οικογένειάς σας, με τα οποία θα έχετε αγαστή επικοινωνία, ενώ θα δείξετε ενδιαφέρον και στην ακίνητή σας περιουσία. Είναι θαυμάσια περίοδος για αγοραπωλησία ή ενοικίαση ακινήτου, μετακόμιση, εκτός της περιόδου που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος. Το ίδιο διάστημα φροντίστε να είστε διακριτικοί στην επικοινωνία σας με τους δικούς σας, προς αποφυγή καυγάδων.

Καρκίνος

Την εύνοιά του σε θέματα σπουδών θα προσφέρει ο Ερμής σε εσάς και όχι μόνον. Διάθεση για επικοινωνία και άνοιγμα του κύκλου σας, ενώ ευχάριστες σχέσεις με συγγενείς και φίλους θα έχουν την τιμητική τους. Ίσως σκεφτείτε την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, ή προβείτε σε αγορά μεταφορικού μέσου. Οτιδήποτε έχει να κάνει με συμφωνίες και υπογραφές συμβολαίων είναι η κατάλληλη στιγμή, όσο ο Ερμής κινείται ορθόδρομα. Προσοχή επίσης κατά την αναδρομή του στον τρόπο που επικοινωνείτε, στις μετακινήσεις και τα μεταφορικά σας μέσα.

Λέων

Τα οικονομικά σας θα έλθουν στο προσκήνιο. Θα βρείτε νέες πηγές εσόδων, όσο και τρόπους για να ρυθμίσετε τα οικονομικά σας. Είναι ευκαιρία να κάνετε ρυθμίσεις σε οφειλές, και οικονομικές συμφωνίες με ευνοϊκούς για εσάς όρους. Θα σας δοθεί επίσης η δυνατότητα να επανεξετάσετε και να επιλέξετε όλα όσα έχουν αξία για εσάς. Κατά την αναδρομή του, αποφύγετε τα έξοδα, τις αγορές και τις οικονομικές συμφωνίες. Μην πάρετε αποφάσεις.

Παρθένος

Η πνευματική οξύνοια που θα έχετε, θα σας δώσει και μια καθαρή εικόνα του εαυτού σας. Θα είναι για εσάς σαφές, το πώς θα πρέπει να κινηθείτε και τι αποφάσεις να πάρετε. Αβρότητα στην επικοινωνία και ευχάριστες σχέσεις με τον/την σύντροφο και τους συνεργάτες σας. Λίγο προσοχή στον τρόπο που διαχειρίζεστε τον λόγο, μην υπεραναλύετε και κινδυνέψετε να φανείτε αλαζόνες. Στην ανάδρομη πορεία του μην πάρετε αποφάσεις που αφορούν τόσο στην δική σας εξέλιξη, όσο και στις σχέσεις σας.

Ζυγός

Στροφή στην έσω πλευρά του εαυτού σας. Μία απομάκρυνση από το σύνολο, προκειμένου να συνειδητοποιήσετε τι είναι αυτό που πραγματικά σας απασχολεί και πώς θα βγείτε από την δύσκολη κατάσταση. Ιδανική περίοδος προετοιμασίας και σχεδίων που θα λάβουν χώρα από το φθινόπωρο. Προσοχή σε μυστικά και παρασκήνιο κατά την ανάδρομη πορεία, διότι θα αποκαλυφθούν μόλις ορθοδρομήσει.

Σκορπιός

Η κοινωνικότητά σας στο ζενίθ από αυτήν την θέση του Ερμή. Μπορείτε να προσηλωθείτε στους στόχους και τις προσδοκίες σας με πολύ ωφέλιμα αποτελέσματα. Η επαφή με τους φίλους σας θα είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακή και εποικοδομητική, ενώ δεν αποκλείεται να κάνετε νέες γνωριμίες μέσα από ομάδες. Κατά την ανάδρομη πορεία μην πάρετε αποφάσεις που αφορούν στους μακροπρόθεσμους στόχους σας και πολλή προσοχή στο διαδίκτυο.

Τοξότης

Λίγη γεύση από Αιγόκερω θα πάρετε αγαπημένοι μου Τοξότες, μιας και η σκέψη σας θα είναι εξ’ ολοκλήρου στραμμένη στην εργασία σας και την επαγγελματική σας ανέλιξη. Νέες ιδέες και προοπτικές θα διαδραματιστούν, ενώ δεν αποκλείεται η περαιτέρω επαγγελματική σας επιμόρφωση. Το κοινωνικό σας προφίλ θα σας απασχολήσει και θα βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να το αναβαθμίσετε. Όσο ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα, αποφύγετε επαγγελματικές συμφωνίες, συζητήσεις με ανωτέρους, αλλαγή εργασίας και συζητήσεις για την επίλυση προβλημάτων με τον σύντροφο.

Αιγόκερως

Ο Ερμής θα απογειώσει το φιλοσοφικό σας ταλέντο και την δίψα σας για γνώση επί παντός επιστητού. Υιοθετείτε έναν διευρυμένο τρόπο σκέψης, πιο εναλλακτικό από τα κλισέ που έχετε ήδη χτίσει στο μυαλό σας. Ό,τι έχει σχέση με σπουδές, εμπόριο, νόμο, εξωτερικό, ΜΜΕ και ταξίδια θα έχει υποστήριξη και ευμενή εκδήλωση. Όλα αυτά όσο κινείται ορθόδρομα, γιατί με την αναδρόμησή του, καλό είναι να αποφύγετε τις ενάρξεις και τις συμφωνίες σε όλα τα παραπάνω.

Υδροχόος

Εσωτερική η διαδικασία στην οποία θα σας υποβάλει ο Ερμής. Θα σας υποχρεώσει να δείτε τις φοβίες και τα πάθη σας και να τα αντιμετωπίσετε. Από την άλλη θα σας δώσει κίνητρο να τακτοποιήσετε οικονομικές εκκρεμότητες και οφειλές ή να κάνετε μια καλή επένδυση. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του, ίσως προκύψουν λειτουργικά έξοδα για τρίτους και εσωτερική αναστάτωση. Μην κάνετε επένδυση, αγοραπωλησία και οικονομική συμφωνία αυτό το διάστημα.

Ιχθύες

Ευελιξία στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας, για το διάστημα που ο Ερμής θα
διανύει την Παρθένο. Θα έχετε ορθή κρίση για τους συνεργάτες σας και την επίλυση των επαγγελματικών θεμάτων, όσο και εύρυθμη συνεργασία. Η σχέση με τον/την σύντροφο αποκτά επικοινωνιακή χροιά και είναι η ευκαιρία να δώσετε σημασία στην πληρότητα της σχέσης. Νέα πρόσωπα κάνουν την είσοδό τους στην ζωή σας, σε κάποιους στον προσωπικό τους χώρο και για άλλους στον επαγγελματικό τους. Κατά την διάρκεια της αναδρομής του αποφύγετε αντιπαραθέσεις με τον σύντροφο και τους συνεργάτες.

 

Από την Γιούλη-Ιλλύτη Παπαγιάννη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα