Ερμής – Ποσειδώνας ή αλλιώς “Τα ψεύτικα τα λόγια τα Μεγάλα”

ASTROTEAM GUEST
22/06/2023

Κι ενώ το καλοκαίρι δείχνει επιτέλους να έχει ξεκινήσει κι όλοι λίγο ως πολύ να σχεδιάζουμε τι όμορφο θα κάνουμε φέτος για να ξεχαστούμε, όσο γίνεται, από έναν ομολογουμένως μακρύ και δύσκολο χειμώνα κάτι μας κρατάει και μας μπερδεύει. Και σα να ακούμε πολλά λόγια χωρίς όμως αντίκρισμα… Και σα να θέλουμε να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει και να ονειρευτούμε, παράλληλα όμως νιώθουμε και το απατηλό του πράγματος. Και παίζουν και λίγο και τα διλήμματα τύπου «απ’ την Κική κι απ’ την Κοκό ποια να διαλέξω». Και μπερδευόμαστε και συγχυζόμαστε κι ενώ θέλουμε να πιστέψουμε και να ακούσουμε τη διαίσθησή μας κάπου αμφιβάλλουμε και για αυτή!

Θετικές πλευρές, αρκεί να διοχετεύσουμε την ενέργεια σωστά!

Λοιπόν φίλοι μου, όλο αυτό το υπέροχο κατά τα άλλα αστρολογικό δρώμενο που μας έχει βρει ονομάζεται Ερμής Ποσειδώνας, κι όχι σε τρίγωνο να πεις ότι κάπως βοηθάει την κατάσταση, ούτε καν σε σύνοδο…αλλά σε ένα φανταστικό τετράγωνο μεταξύ τους το οποίο κλείνει στις 26 Ιουνίου του 2023. Κι επειδή το Σύμπαν έχει πάντα χιούμορ (εμείς μόνο κοντεύουμε να το χάσουμε με αυτά και με αυτά) εκείνη την ημέρα θα βρίσκεται και η Σελήνη στις τελευταίες μοίρες των μεταβλητών ζωδίων, έτσι για να γίνει Ταυ το τετράγωνο και να έρθει το χάος για τα καλά! Για εσάς δε τους Μεταβλητούς του τελευταίου δεκαημέρου ή για όσους έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις τελευταίες μοίρες Διδύμων, Παρθένου, Τοξότη και Ιχθύων μόνο αγωνιστικούς χαιρετισμούς έχω να στείλω μετά και το πέρασμα του Άρη τόσους μήνες στο ζώδιο των Διδύμων που το ενίσχυσε όλο αυτό αλλά και τη Νέα Σελήνη της προηγούμενης εβδομάδας που σίγουρα σας επανέφερε θέματα και δυσκολίες που πιθανά είχατε ξεχάσει. Εάν έχω να πω κάτι είναι ότι η υπομονή είναι αρετή κι ότι καλό είναι σε αυτή τη φάση να μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις, φιλτράρετε ότι σας λένε και περιμένετε όσο γίνεται εξετάζοντας όλες τις πτυχές των πραγμάτων. Παραπάνω χαρακτήρισα υπέροχη την αστρολογική αυτή συγκυρία όχι μόνο για να βάλω λίγο χιούμορ στην όλη κατάσταση αλλά και γιατί κι αυτή έχει τις θετικές τις πλευρές, αρκεί να διοχετεύσουμε την ενέργεια σωστά. Άλλωστε το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις κι όταν η ζωή μας δίνει λεμόνια εμείς απλά της κλείνουμε το μάτι πονηρά και φτιάχνουμε λεμονάδα!

Οι μέρες αυτές δεν είναι κατάλληλες για πρακτικές δουλείες και πιθανότατα δεν θα έχουμε κι όρεξη να τις κάνουμε…

Δεν ξεχνάμε λοιπόν ότι κι ο Ερμής στους Διδύμους βρίσκεται στην θέση της κυβέρνησης του αλλά και ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες, κι έτσι και οι δύο παντοδύναμοι μπορούν να δώσουν και τα θετικά τους στοιχεία! Πρώτα από όλα ενισχύονται θετικά οι τέχνες, οπότε όσοι ασχολείστε με κάτι τέτοιο αφήστε την έμπνευσή σας ελεύθερη ή επικοινωνήστε αυτό που κάνετε στο ευρύ κοινό. Θα έχουμε όλοι φαντασία, ιδεαλισμό και φυσικά ευαισθησία σε οτιδήποτε μας αγγίζει την ψυχή. Οι μέρες αυτές δεν είναι κατάλληλες για πρακτικές δουλείες και πιθανότατα δεν θα έχουμε κι όρεξη να τις κάνουμε, είναι όμως κατάλληλες για να ανοίξουμε την καρδιά και την ψυχή μας στον συνάνθρωπο δείχνοντας συμπόνια αλλά και διάθεση να κατανοήσουμε αυτό που θέλει να μας επικοινωνήσει. Εάν νιώσετε ότι παρεξηγήστε κι ότι δε σας καταλαβαίνουν, κάντε ένα βήμα πίσω και ξανα-προσπαθήστε αργότερα με λίγο διαφορετικό τρόπο. Κι εάν κάτι ξέρετε ότι θα σας απογοητεύσει απλά αποφύγετέ το για μερικές ημέρες. Μην δώσετε και μην πιστέψετε σε υποσχέσεις, κρατήστε μικρό καλάθι και φιλτράρετε ότι ακούτε πάνω από μία φορές. Τέλος οι μέρες αυτές θέλουν προσοχή σε καταχρήσεις παντός είδους που βοηθούν στην ‘φυγή’ από την πραγματικότητα.

Πάμε όμως να δούμε πως θα λειτουργήσει αυτή ή όψη για τα 12 ζώδια (διαβάζουμε πάντα και τον Ωροσκόπο μας)

Κριός

Σίγουρα βρίσκεστε σε μία φάση επικοινωνιακή, που ταξιδεύετε ή σχεδιάζετε ταξίδια. Η όψη αυτή δεν σας επηρεάζει αρνητικά καθώς πιθανότατα έχουν παρουσιαστεί ευκαιρίες σε εσάς που έχουν να κάνουν με μικρές αποδράσεις ή νέους τρόπους επικοινωνίας με κοντινούς σας κι όχι μόνο. Το μόνο που θα σας έλεγα να προσέξετε είναι το παρασκήνιο και πράγματα που αφορούν την καθημερινότητά σας και λέγονται πίσω από την πλάτη σας. Κατά τα άλλα δεν έχετε κάτι να φοβάστε.

Ταύρος

Επίσης κι εσείς δεν χρειάζεστε να προβληματίζεστε ιδιαίτερα από την όψη αυτή. Ίσως μπείτε σε συζητήσεις που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά σας και πως μπορείτε να τα αυξήσετε ή ίσως βρείτε τρόπους προσωπικής προβολής μέσα σε μία ομάδα ή σε ένα φιλικό πλαίσιο. Όπως και να έχει είναι ευνοϊκή για εσάς συγκυρία, απλά για να κάνετε πράξη ότι ιδέες σκεφτείτε τώρα περιμένετε λίγες μέρες για να αποφύγετε λαθάκια λόγω παρερμηνειών.

Δίδυμοι

Από ότι έχετε καταλάβει εσείς θα πρέπει λίγο να προσέξετε! Καλό θα είναι τις επόμενες ημέρες να περιορίσετε αυτά που λέτε αλλά κι αυτά που ακούτε όσο το δυνατό περισσότερο. Μην μπείτε σε διαμάχες και μην πάρετε ‘τοις μετρητοίς’ ότι σας πούνε. Δώστε ένα καλό χρονικό περιθώριο σε εσάς και τους άλλους για ενδοσκόπηση αλλά και για να ακούσετε τη διαίσθησή σας.

Καρκίνος

Κι εσείς είστε από τους ευνοημένους των ημερών καθώς πιθανότατα ονειρεύεστε ή σχεδιάζετε ένα μικρό ή μεγαλύτερο ταξίδι, κάποιου είδους σπουδές ή ακόμη μπορεί και να έχετε απλές καθημερινές επικοινωνίες με δικούς σας οι οποίες σας φτιάχνουν τη διάθεση. Μία προσοχή θέλει μόνο σε λόγια που μπορεί να λέγονται για εσάς στο παρασκήνιο και σύντομα θα βγουν μπροστά.

Λέων

Επίσης είστε ζώδιο που δεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα με την όψη αυτή. Σίγουρα θέλει λίγο προσοχή ο τομέας των οικονομικών καθώς πιθανότατα δεν υπάρχει σαφήνεια στα χρήματα που είναι να λάβετε το επόμενο χρονικό διάστημα και ίσως εκεί υπάρξει μπέρδεμα. Όμως θα έχετε τη δυνατότητα επικοινωνίας με φίλους καθώς και του να περάσετε πολύ όμορφα συζητώντας μέσα σε ομάδες.

Παρθένος

Παρθένοι μου και εσείς πρέπει να προσέξετε λίγο λόγια που θα ακούσετε κι αφορούν στενές σχέσεις και συνεργασίες, καριέρα κι ότι άλλο σας είναι σημαντικό. Ειδικά εάν ανήκετε σε αυτούς των τελευταίων ημερών δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αποφάσεις που αφορούν σημαντικούς πυλώνες της ζωής σας. Επικεντρωθείτε στον εαυτό σας για να αφουγκραστείτε τις πραγματικές σας ανάγκες χωρίς να δίνεται σημασία σε φωνές που σας αποσυντονίζουν.

Ζυγός

Για εσάς η όψη αυτή έχει και την θετική και την αρνητική της πλευρά. Στα θετικά συγκαταλέγονται τα ταξίδια που μπορεί τώρα να σκεφτείτε ή να προγραμματίσετε ή οι σπουδές που μπορεί να προχωράτε ενώ στα αρνητικά θέλει λίγο προσοχή η υγεία. Εάν κάτι παρουσιαστεί παρακαλώ μην το αμελήσετε απλά θα συμβούλευα να πάρετε παραπάνω από μία γνώμες, καθώς ο Ποσειδώνας στον τομέα της υγείας δεν δίνει ξεκάθαρη εικόνα.

Σκορπιός

Αυτές τις ημέρες πιθανότατα μιλάτε για θέματα που αγαπάτε πολύ, όπως τα οικονομικά, τα χρήματα των άλλων, το σεξ. Σίγουρα λοιπόν δεν βγαίνετε έξω από τα νερά σας, περνάτε όμορφα και διασκεδάζετε. Προσοχή μόνο σε αυτά που ίσως πείτε εσείς και τάξετε γιατί μπορεί ο λογαριασμός να έρθει λίγο πιο μετά και να έχετε παραπλανηθεί ή παραπλανήσει. Κατά τα άλλα περάστε όμορφα με φίλους.

Τοξότης

Τοξότες μου (που λέει και η δασκάλα), μία συμπόνια νιώθω, ειδικά για εσάς των τελευταίων ημερών δεν σας κρύβω. Εγώ θα έλεγα να πάρετε τον χρόνο σας λίγες μέρες, να πάτε κάπου μακριά ή κοντά, αφού σίγουρα σας αρέσουν τα ταξίδια κι αν είναι δυνατόν να κλείσετε και τα κινητά. Μην πιστεύετε αυτά που σας υπόσχονται, πάρτε τις αποστάσεις σας για να σκεφτείτε καθαρά κι όταν επιστρέψετε με το καλό κινηθείτε σύμφωνα με τη δική σας βούληση και το ένστικτό σας.

Αιγόκερως

Κι εσείς Αιγόκεροι μου όλο και κάποιο ταξιδάκι προγραμματίζετε αυτές τις ημέρες. Κάτι μου λέει βέβαια ότι και αυτό με κάποιου είδους δουλειά θα το συνδυάσετε ή θα το προγραμματίσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μη ξεφύγετε και πολύ από την καθημερινότητά σας. Θετικές λοιπόν οι ημέρες αυτές για εσάς κάτι που άλλωστε χρειάζεστε καθώς ο Πλούτωνας πάλι επηρεάζει όσους έχετε γεννηθεί στο τέλος του ζωδίου, οπότε αυτή είναι μια ανάσα που σίγουρα πρέπει να εκμεταλλευτείτε.

Υδροχόος

Πιθανότατα εσείς μιλάτε για πράγματα ευχάριστα το τελευταίο διάστημα, όπως η διασκέδαση, ο έρωτας, το φλερτ. Οπότε παίρνετε τις ανάσες σας μέσα σε μία περίοδο που έχει αρκετά ζόρια για εσάς. Θέλει προσοχή μόνο μην παρασυρθείτε και ξενοιάσετε λίγο παραπάνω από όσο πρέπει γιατί τα χρήματα και οι ασφάλειές σας θέλουν μία προσοχή εδώ. Φυσικά και να περάσετε καλά όμως ρίχνετε και μία ματιά στα έσοδα και τα έξοδά σας, τι δίνετε και τι παίρνετε από τους άλλους.

Ιχθύες

Ω καλοί μου Ιχθύες, γλυκά μου ψαράκια, που μόνο το καλό θέλετε για όλο τον κόσμο. Ο Ποσειδώνας εκεί τόσο καιρό στο ζώδιό σας, πόση έμπνευση σας έχει δώσει και πόσο αστείρευτη αγάπη για τον συνάνθρωπο. Αλλά και πόσο εύκολα μπορεί να σας θολώσει την εικόνα, να σας ρίξει, να σας κάνει να μη δείτε το προφανές. Πάρτε λοιπόν κι εσείς τον χρόνο σας, βγείτε στη φύση, ζωγραφίστε ή κάντε ότι εσείς αγαπάτε. Επικεντρωθείτε στα θέλω σας έτσι ώστε να ορίσετε τον εαυτό σας. Και προς Θεού μην ενδώσετε σε καταχρήσεις… κάντε τις ημέρες αυτές πηγή έμπνευσης και θα βγείτε κερδισμένοι!

 

Από την Κρίστη Κοτσυφάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα