Ερμής ανάδρομος 10/5–3/6 – Καιρός να ξανά συστηθούμε!

ASTROTEAM GUEST
17/05/2022

Ο Ερμής πέρασε στην ανάδρομη του πορεία και θα κινηθεί από την 4η μοίρα των Διδύμων μέχρι την 26η Ταύρου μέχρι τις 3/6, θέλοντας να αναθεωρήσει προηγούμενες συμφωνίες και διαπραγματεύσεις. Μεταφέρει λόγια, μέσα από τις μετακινήσεις του αναμοχλεύει πράγματα από το παρελθόν και όποια εκκρεμότητα του έχει μείνει, ώστε να φέρει ένα αποτέλεσμα αυτή τη φορά.

Αναθεωρήσεις, επαναπροσδιορίσεις, επαναπροσεγγίσεις, επανεξετάσεις και όλα τα σχετικά. Σπασμένο τηλέφωνο στο δικό του ζώδιο, που θα επαναφέρει συζητήσεις για ό,τι τον αφορά μα και για τις ασφάλειες και τους έρωτες της ομορφότερης του ζωδιακού, αφού διάλεξε μοίρα Έκλειψης να «κλειδώσει» τη στάση του στον Ταύρο. Εμφανείς θα είναι η παρουσία του στην Έκλειψη, όπου με τη δύναμη της πειθούς και τις αποκαλύψεις του σε μυστικά παιχνίδια εξουσίας, θα αναγκάσει σε επαναπροσεγγίσεις λεγόμενων και πράξεων. Αυτό δεν το κάνει μόνος, μα σε κρυφή όψη «αντισκιάς», έχει τον Πλούτωνα ανάδρομο στον Αιγόκερω. Η αγριάδα που υπάρχει τόσο σε προσωπικό επίπεδο και σε κοσμικό, αποκαλύπτεται και ο νεαρός Ερμής θα μας αναγκάσει να τη δούμε ακόμα και μέσα από τις οθόνες μας. Μικρά παιδιά, ζωάκια, εμμονικές, προσκολλημένες τάσεις και ριζικά βαθιά μυστικά θέλουν προσοχή. Κάθε τύπος εξουσίας χρειάζεται εξάγνιση, ώστε να κυριαρχήσει η ασφάλεια, μα οι δύο αυτοί ανάδρομοι επαναφέρουν στην επιφάνεια αποφάσεις εξουσιών ή αντιστρέφονται. Επίσης, υπόσχεται πως μέχρι τις 3/6 με τα ξαφνικά γεγονότα να αναγκάζουν σε επαναπροσεγγίσεις και ραγδαίες αποφάσεις.

Το επανεξετάζω και επανεστιάζω της αναδρομίας αλλά και το «απεταξάμην», από σκληρές συμπεριφορές και λόγια, από την κάθε σκληρή μας στάση και προσκόλληση, θρασυδειλία και φανατισμό.
  • Στην ανάδρομη πορεία του στις 20/5, έχει την ευκαιρία να συναντήσει τον Δία, που μόλις έχει περάσει στον Κριό και η ανθρωπότητα «γιορτάζει». Πράγμα που προσφέρει διανόηση, σωστή κρίση και αξιολόγηση, αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Η προνόηση και το φρόνιμα είναι έννοιες κλειδιά που θα εκδηλωθούν θετικά σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο τρόπος του «λέγειν» είναι χάρισμα σε κάθε περίπτωση.
  • Παράλληλα, στις 21/5 συναντά τον Ήλιο στην 00° Διδύμων, με τη συνείδηση και το μυαλό να παίρνει δράση, μα σαν το νεαρό Ίκαρο χρειάζεται να ακολουθήσει κάποιες οδηγίες, να μην κάψει τα φτερά του. Ο διδακτικός χαρακτήρας του μύθου είναι προφανής: η απερισκεψία και η επιπολαιότητα των «νέων», που αδιαφορούν για τις συμβουλές και την εμπειρία, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στη ζωή τους. Έτσι, σε μια Ερμιακή Έκλειψη, χρειάζεται να καεί η κάθε νοητική παρόρμηση και να αναγεννηθεί ένας νέος τρόπος σκέψης και κατεύθυνσης.
  • Στις 24/5 έχει την ευκαιρία να συναντήσει Άρη. Έχουν καθίσει και οι δύο σε αναιρετικές μοίρες. 29η του Ταύρου αυτός – 29η των Ιχθύων ο Άρης. Πάνω στο κεντρικό αστέρι των Πλειάδων, η Αλκυόνη χαρίζει δάκρυα βροχή στον Κύριο της λογικής και της νόησης. Θολώνει μάτια, θολώνει κρίση. Κακόβουλος αστέρας, προκαλεί θυμό, φανατισμό και σκληρότητα. Η διαπραγμάτευσή του με τον Άρη δύσκολη, γιατί και η δικιά του θέση είναι σε θέση τελεσίδική στην τελευταία μοίρα του ζωδιακού. Με τραγωδίες και ναυάγια προκαλεί ο Sheat τον πολεμιστή μας Άρη. Μαζί όμως προάγουν το έξυπνο μυαλό, την έξυπνη δράση ακόμα και εάν αυτή απαιτεί οπισθοχώρηση για ισορροπία και αποφυγή εντάσεων, νευρικότητας και σκληρότητας σε λόγο. Το επανεξετάζω και επανεστιάζω της αναδρομίας αλλά και το «απεταξάμην», από σκληρές συμπεριφορές και λόγια, από την κάθε σκληρή μας στάση και προσκόλληση, θρασυδειλία και φανατισμό.
Η δύναμη της πειθούς παρούσα σε κάθε περίπτωση, έτσι παιχνίδια εξουσίας θα είναι έντονα.

Κράτημά του ο Πλούτωνας, όσο παράξενο, δύσκολο και απαιτητικό αν ακούγεται. Μεγάλος δάσκαλος του βάθους και της έρευνας, ζητά και αυτός -στη θετική τους συνάντηση στις 25/5- ο νεαρός Ερμής να αναμοχλεύσει σε ριζικό βάθος την κάθε κατάσταση που τον απασχολεί, ώστε να υπερισχύσει η πνευματική υπεροχή. Η δύναμη της πειθούς παρούσα σε κάθε περίπτωση, έτσι παιχνίδια εξουσίας θα είναι έντονα. Ο Πλούτωνας ζητά ξανά την ανάσυρση κρυμμένων ή βαθιών μυστικών και την αντιμετώπιση κάθε αλήθειας που θα αναδυθεί. Η πνευματική δύναμη που αποκτάται και η ικανότητα της ανάλυσης εν κατακλείδι γίνονται κλειδί διαύγειας και κατορθώματος. Το κουτί της Πανδώρας βρίσκεται στην 26η μοίρα. Μοίρα Έκλειψης με τον Algol εδώ και καιρό «αποκεφαλίζει» χωρίς σκέψη. Μοίρα Έκλειψης διάλεξε να σταματήσει και επανεξετάσει και να ορθοποδήσει στις 3/6, όπως έχουμε αναφέρει. Μοίρα που θα φέρει άσχημα νέα, αν δεν πάρεις από τον λαιμό όλα τα λάθη, πάθη της αποπλάνησης στον γήινο κόσμο μέσα από πόθους «Γης και ύλης». Κάθε πλοκάμι αναστολών ή και καταστάσεων που προκαλούν πνιγμό. Και κάπου εδώ ξεκινάμε από την αρχή και θυμόμαστε την Πύλη αυτή της Μαθητείας, από όπου και έχει ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του. Πύλη που αναγκάζει να περισυλλέξει τις γνώσεις του και να επανεξετάσει με σύνεση την κάθε του στάση, ενώ κάθε του γνώση χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί με την καλύτερη μορφή, σε όλη του την πορεία.

  • Υπενθυμίζουμε ότι σε ανάδρομο Ερμή υπάρχουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Αποφεύγουμε νέες αγορές, εμπόριο (ευνοούνται μεταχειρισμένα προϊόντα μόνο).
  • Κάνουμε έρευνα αγοράς και επιστρέφουμε για την απόκτησή του μετά την αναδρόμηση.
  • Δεν υπογράφουμε, δε δεσμευόμαστε, παρά σκεφτόμαστε και αξιολογούμε όλα τα δεδομένα, ώστε να γίνει η απαιτούμενη προετοιμασία.
  • Ευκαιρία, όπως έχουμε πει, για αναθεωρήσεις επαναπροσεγγίσεις και επιστροφές σε ό,τι δεν έχει τεκμηριωθεί ή τελειώσει.
  • Ευνοημένοι από την ανάδρομη πορεία του αρχικά τα ζώδια του αέρα, Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι πρώτου δεκαημέρου και γης Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι τελευταίου δεκαημέρου σε μετέπειτα στάδιο, όσοι έχετε πλανήτες και προσωπικά στοιχεία στα παραπάνω ζώδια.

Ανάδρομος Ερμής, φυσικά τους επηρεάζει όλους. Πότε δεν ξέρεις ο απέναντι τί μπουρίνια έχει!

 

Από τη Δέσποινα Κυπριανού

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα