Επιλεκτική Αστρολογία και Σχέσεις | Αφιερωμένο στα ζευγάρια

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
14/02/2018

«Ο έρωτας είναι σαν πίνακας ζωγραφικής. Για να τον καταλάβεις πρέπει να σταθείς σε κάποια απόσταση»
Ράντγιαρντ Κίπλινγκ

Ο έρωτας είναι μια δύσκολη υπόθεση να την διαχειριστεί κανείς ειδικά όταν κάποιος είναι «μέσα» σ’ αυτόν. Τα έντονα συναισθήματα που κατακλύζουν την ψυχή και το μυαλό δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για λογική σκέψη και συχνά το μέτρο χάνεται, καθώς οι μεγαλύτεροι φόβοι του ανθρώπου βγαίνουν στην επιφάνεια και υπερτονίζουν τις ανασφάλειες ετών, τα καταπιεσμένα πάθη, τις προηγούμενες απώλειες…

Η χαρά και η λύπη εναλλάσσονται διαρκώς και με εξωφρενικές ταχύτητες κάνοντας μας αφόρητα κυκλοθυμικούς, ανυπόφορα θλιμμένους αλλά και ανέλπιστα χαρούμενους. Συχνά, φτάνει μια λέξη ή ένα βλέμμα να μας απογειώσει στους επτά ουρανούς αλλά και μια λάθος στιγμή για να μας ρίξει στην άβυσσο της κολάσεως. Συχνά, θυμώνουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό που συμπεριφέρθηκε βεβιασμένα, που ξεστόμισε απειλές, που δεν μπόρεσε να κρατηθεί και είπε τα λάθος πράγματα, τη λάθος στιγμή και πλήγωσε κάτι που αγαπάμε πολλές φορές περισσότερο κι απ’ τον ίδιο μας τον εαυτό… Και επίσης συχνά αναρωτιόμαστε πως οι άλλοι βλέπουν με ψυχραιμία την κατάστασή μας και δίνουν «εύκολες» λύσεις όταν εμείς οι ίδιοι για ένα τηλέφωνο που καθυστέρησε να χτυπήσει 4 λεπτά έχουμε βυθιστεί στην κόλαση της ανασφάλειας και της απελπισίας. Σε περιπτώσεις δε, που έχουμε μπει σε διαδικασία να καυγαδίσουμε ή και να φτάσουμε σε χωρισμό, βεβαίως το δράμα κορυφώνεται και αρχίζουμε εκείνα τα δυσοίωνα απελπισμένα σενάρια του τύπου «πάει τώρα, τελείωσε» ή «ήρθε το τέλος και δεν με θέλει πια». Και επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είμαστε ποτέ σίγουροι για τίποτα, θολώνουμε και κάνουμε άπειρα λάθη εξαιτίας κυρίως του πληγωμένου μας εγωισμού.

Μήπως όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως θέλουμε να τα βλέπουμε έστω και προσωρινά; Μήπως επιλέγοντας με ηρεμία και ψυχραιμία την κατάλληλη στιγμή καταφέρουμε να πετύχουμε το ταίρι μας σε μια συμβιβαστική στιγμή που θα είναι κι αυτό έτοιμο να μας ακούσει και να μας καταλάβει καλύτερα; Μήπως η προηγούμενη πανσέληνος έριξε πολύ «φως» στα αδύνατα σημεία της σχέσης μας και μας ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι πρώτα απ’ όλα γιατί είδαμε τις δικές μας ελλείψεις; Μήπως τελικά το ερώτημα είναι αν πρέπει να φανούμε δίκαιοι και συνετοί κάνοντας το πρώτο βήμα και δείχνοντας καλή πρόθεση, δώσουμε τέλος στα χιλιάδες ερωτηματικά που μας βασανίζουν; Αυτό το πρώτο βήμα όμως είναι το μεγάλο θέμα όλων μας! Είναι αυτό που στη σκέψη του, νιώθουμε το μεγαλύτερο φόβο την απίστευτη ανασφάλεια, εκεί που τα πόδια μας τρέμουν και η αναπνοή μας σταματάει για το πως θα μας αντιμετωπίσει η άλλη πλευρά.

Αλήθεια πόσες φορές δεν έχουμε δει ζευγάρια μπροστά μας να τσακώνονται, ενώ στην πραγματικότητα έλεγαν ακριβώς τα ίδια πράγματα αλλά καταλάβαιναν διαφορετικά!

Η κλασσική Αστρολογία περιέχει πολλούς τομείς που ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα προσωπικών-ερωτικών σχέσεων ζευγαριών. Με μια γενέθλια συναστρία π.χ μπορεί κάποιος να εντοπίσει ποια είναι τα δυνατά σημεία που ενώνουν δυο ανθρώπους και τι είναι αυτό που τους έχει φέρει κοντά. Δίνει πληροφορίες για τα δύσκολα, τα αδύναμα στοιχεία που χρειάζονται περισσότερη προσοχή, στην επικοινωνία, στην γενικότερη συμπεριφορά, στην ερωτική προσέγγιση. Π.χ. μια δύσκολη γωνία μεταξύ των δύο Ερμήδων ενός ζευγαριού, μπορεί να δημιουργήσει ένα απέραντο χάος στην επικοινωνία, συχνά χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος αλλά γιατί έχουν μάθει να εκφράζονται διαφορετικά. Αν αυτό το γνωρίζουν και κάθε φορά που διαφωνούν σιγουρεύονται πως έχουν ακριβώς καταλάβει τι εννοούν μεταξύ τους, μειώνουν σοβαρά τις πιθανότητες να χωρίσουν… λόγω ασυνεννοησίας. Αλήθεια πόσες φορές δεν έχουμε δει ζευγάρια μπροστά μας να τσακώνονται, ενώ στην πραγματικότητα έλεγαν ακριβώς τα ίδια πράγματα αλλά καταλάβαιναν διαφορετικά!

Υπάρχει επίσης η προοδευμένη συναστρία, που δείχνει την εξέλιξη της σχέσης των δυο συντρόφων, δηλαδή πως τείνουν να προχωρήσουν μαζί στο μέλλον για 1, 2, 3 χρόνια μπροστά, καθώς και το πως θα αισθάνονται – συγκεκριμένες στιγμές ο ένας απέναντι στον άλλον! Και τέλος υπάρχει το κοινό ωροσκόπιο ενός ζευγαριού (composite) το οποίο ενώνει τους δυο χάρτες μαζί και δείχνει τι είδους είναι η σχέση η οποία έχουν δημιουργήσει, την ποιότητά της, ποια είναι τα ζητούμενα της και πως θα ήταν καλύτερα να εκφραστούν αυτά. Αντιμετωπίζει κατά κάποιο τρόπο δηλαδή τα 2 άτομα σαν να είναι ένα. Στη δεδομένη στιγμή όμως εδώ, θα ασχοληθούμε με το ευαίσθητο κομμάτι της Επιλεκτικής Αστρολογίας, του χάρτη δηλαδή που θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε την κατάλληλη στιγμή προκείμενου να επικοινωνήσουμε με το ταίρι μας (ή και γενικότερα με το άτομο που μας ενδιαφέρει) ειδικότερα ύστερα από μια άτυχη στιγμή, έναν έντονο καυγά, οτιδήποτε μας έχει απομακρύνει στο παρελθόν και θέλουμε να το διορθώσουμε, να το διώξουμε προκειμένου να κάνουμε νέο ξεκίνημα με σύμμαχό μας τις καλύτερες Αστρολογικές συγκυρίες.

Σημαντικά Βήματα για την επιλογή της τέλειας στιγμής (και μικρά κόλπα):

Βασικός μας στόχος όπως πάντα, στην επίτευξη ενός διαλεχτού χάρτη είναι η ανεύρεση του όσον τον δυνατόν ισχυρότερου, δυνατότερου Ωροσκόπου στιγμής που θα κάνουμε την κίνηση προσέγγισης.

  • Ο Ωροσκόπος μαζί με τη Σελήνη αντιπροσωπεύουν πάντα εμάς τους ίδιους και θέλουμε φυσικά να δώσουμε μεγάλο βάρος ώστε να παρουσιαστούμε όσον το δυνατόν περισσότερο σίγουροι και αποφασιστικοί με τα λόγια αλλά και με την εμφάνισή μας.
  • Ψάχνουμε για περιόδους όπου οι πλανήτες που μας ενδιαφέρουν να είναι σε ζώδια δύναμής τους π.χ. Αφροδίτη στον Ταύρο και Άρης στον Κριό.
  • Επίσης προσέχουμε αυτοί οι δυο, να μην βάλλονται από δύσκολες όψεις. Π.χ. να μην είναι η Αφροδίτη στον Ταύρο αλλά να  πηγαίνει να συναντήσει δύσκολη όψη με Ποσειδώνα (και δούμε το όνειρό μας να καταρρέει).
  • Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου πάρα πολύ δυνατός και απαλλαγμένος από κάθε άσχημη γωνία.
  • Δίνουμε μεγάλη προσοχή στις προσεγγίζουσες όψεις των πλανητών που μας ενδιαφέρουν και όχι σε αυτές που έχουν προηγηθεί (ότι έγινε, έγινε).
  • Η Σελήνη πρέπει να είναι εξίσου δυνατή και να κλείνει μόνο καλές όψεις μπροστά στην κίνησή της. Εξίσου δυνατός πρέπει να είναι και ο χορηγός του ζωδίου της Σελήνης, π.χ. αν επιλέξουμε τη Σελήνη να είναι στον Τοξότη, δεν πρέπει να αγνοήσουμε και την θέση του Δία στο χάρτη μας, μια και κυβερνά το ζώδιο της Σελήνης.
  • Προσέχουμε στους οίκους που μας ενδιαφέρει να μην έχουμε μέσα πλανήτες που μπορεί να είναι ανασταλτικοί ή χτυπημένοι από δύσκολες όψεις.
  • Και τέλος Προσπαθούμε να τοποθετήσουμε τον κυβερνήτη του ωροσκόπου στον οίκο που μας αφορά!

Ένα μικρό παράδειγμα:

Ο παρακάτω χάρτης αφορά επιλογή μιας νεαρής κυρίας που ύστερα από ένα έντονο διαπληκτισμό ήθελε να τηλεφωνήσει ή να στείλει μήνυμα προσέγγισης στον αγαπημένο της.

Ο Ωροσκόπος Ζυγός του χάρτη είναι εξαιρετικός για κάθε τύπου συμφιλιώσεις και διαπραγματεύσεις που επιθυμούμε να είναι και η άλλη πλευρά με διάθεση διπλωματική και ανοιχτή για συνομιλίες. Η 23η μοίρα θεωρείται επίσης από τις πιο ευνοϊκές εφόσον εκεί βρίσκεται ο απλανής Spica που συνδέεται με επιτυχίες και είναι άκρως ευνοϊκός. Κυβερνήτης του ωροσκόπου Αφροδίτη σε μια από τις πιο δυνατές θέσεις της στους Ιχ1οθείς. Κυβερνήτης 7ου οίκου (του άλλου προσώπου που μας ενδιαφέρει) ο Άρης, στον Αιγόκερω, σε μια επίσης πολύ δυνατή του θέση. Οι δυο αυτοί, από θέσεις δύναμης τείνουν σε εξάγωνο μεταξύ τους και άρα διαφαίνεται η καλή τους πρόθεση (τα εξάγωνα μιλούν για ευκαιρίες συνήθως) προκειμένου να τα βρουν μεταξύ τους. Η Σελήνη στον Υδροχόο στον 3ο οίκο της επικοινωνίας και συνδιαλλαγής οδεύει να συναντήσει τον Δία και να κάνει την επικοινωνία πιο εύκολη και πιο ευχάριστη. Και ο 1ος και ο 7ος οίκος δεν περιέχουν πλανήτες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν διάσπαση ή καθυστέρηση αλλά απεναντίας ο Ποσειδώνας κλείνει ένα εξαιρετικό τρίγωνο με τον Ωροσκόπο που δίνει έμπνευση στη φίλη μας να πει τα κατάλληλα ρομαντικά λόγια που να την φέρουν πιο κοντά στο ζητούμενο αποτέλεσμα και να ξαναβρεθεί το ζευγάρι κοντά. Ο κλήρος της τύχης υποστηρίζει τον Ωροσκόπο και το τέλος της υπόθεσης Κρόνος σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ερμή (για τους περισσότερο μυημένους στο χώρο της Αστρολογικής γνώσης) υποστηρίζει την ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών μεταξύ τους με απόλυτη σύμπνοια. Η παρουσία της Αφροδίτης στον 5ο οίκο βοηθά το ερωτικό στοιχείο που υπάρχει μεταξύ τους να εκδηλωθεί, εφόσον πρόκειται να του μιλήσει για τη χαρά της ζωής και την ερωτική συνεύρεση τους.

Το τηλεφώνημα έγινε και η συνομιλία στέφθηκε με επιτυχία βρίσκοντας απλά μια καλή στιγμή που και τα δυο άτομα ένιωθαν καλά για να το κάνουν.

Καλή επιτυχία και στις δικές σας προσπάθειες!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα