Επιλεκτική Αστρολογία – ΑΓΧΗ και ΦΟΒΙΕΣ

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
08/09/2021

Ποτέ άλλοτε οι σκεπές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά η μια με την άλλη, αλλά και ποτέ άλλοτε οι καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο μακριά μεταξύ τους (μα που να βρεθεί και ο χρόνος άλλωστε…)!

Πολλές μοντέρνες ασθένειες έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, συνέπεια του έντονα αγχωτικού τρόπου ζωής, που έχει αναγκαστεί να ακολουθήσει η μέση ελληνική οικογένεια. Η παγκοσμιοποίηση, η ανάπτυξη διαρκώς νέων αναγκών που μας επιβάλλονται από τα μέσα επικοινωνίας και το τρέξιμο της καθημερινότητας, να πρέπει να ανταποκριθούμε σε πολλαπλούς ρόλους, μας οδηγούν συχνά πυκνά σε κρίσεις άγχους και πανικού.

 Ο χρόνος μας όλο και ελαττώνεται, με αποτέλεσμα να μη συζητάμε καν για ποιότητα ζωής, αλλά για ένα Μαραθώνιο υποχρεώσεων που δεν έχει τελειωμό.

Η τεχνολογική ανάπτυξη που κανονικά θα έπρεπε να μας αποδεσμεύσει χρόνο και να μας διευκολύνει τη ζωή, αντιθέτως μας εξαναγκάζει να τρέχουμε πίσω της και να προσδοκούμε καλύτερο κινητό -και ακριβότερο συνάμα-, μικρότερο φορητό υπολογιστή -με κόστος βέβαια-, μεγαλύτερη και καλύτερη τηλεόραση κ.λπ. Όλα αυτά και άλλα χιλιάδες μικρότερα και μεγαλύτερα στοιχίζουν ακριβά, είμαστε αναγκασμένοι -για να μη μείνουμε πίσω- να δουλεύουμε και να τρέχουμε ολημερίς, προκειμένου να καλύψουμε τα ακάλυπτα, καθότι κάθε τόσο γεννιέται και κάτι καινούργιο, με το οποίο πρέπει να αντικαταστήσουμε το παλιό.
Έτσι, ως δούλοι της σκληρής καθημερινότητας, ο χρόνος μας όλο και ελαττώνεται, με αποτέλεσμα να μη συζητάμε καν για ποιότητα ζωής, αλλά για ένα Μαραθώνιο υποχρεώσεων που δεν έχει τελειωμό. Βεβαίως, κάπου εκεί αρχίζουν οι ενοχές των γονιών που δε βλέπουν τα παιδιά τους, των παιδιών που δε συμπαραστέκονται αρκετά στους ηλικιωμένους γονείς τους, στα ζευγάρια που δεν έχουν χρόνο ο ένας για τον άλλο και πάει λέγοντας… Η αύξηση των διαζυγίων, οι μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και η γενικότερη αποξένωση είναι φαινόμενα των τελευταίων ετών, που μας θυμίζουν ότι «ποτέ άλλοτε οι σκεπές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά μεταξύ τους, αλλά και ποτέ άλλοτε οι καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν και τόσο μακριά μεταξύ τους». Όταν, όμως, επί σειρά ετών καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε τέτοιες κοινωνικές συνθήκες, φυσικό είναι ο ανθρώπινος οργανισμός να αντιδράσει και να φερθεί αντιδραστικά με το μόνο τρόπο που γνωρίζει: με προειδοποιητικά σημάδια!

Είναι εκείνα τα περίεργα παιχνίδια που μόνο το ανθρώπινο μυαλό, για λογαριασμό του, μπορεί να παίξει…

Διαταραχές ύπνου, εκνευρισμός, υπερβολική λύπη, νευρικότητα και δυσκολία στη συγκέντρωση οδηγούν σε κρίσεις άγχους ή χειρότερα σε κρίσεις πανικού, που σε κάθε άτομο εκδηλώνεται διαφορετικά. Κλειστοφοβίες και άρνηση να μπούμε σε ασανσέρ, σε αεροπλάνα, σε σκηνές,οπουδήποτε μας γεννά μια φοβία και μας δημιουργεί τρόμο. Άλλοι φοβούνται την πολυκοσμία και άλλοι δε μπορούν να μείνουν μόνοι τους, άλλοι δε μπαίνουν κάτω από γέφυρες και άλλοι δεν περνούν πάνω από αυτές. Είναι εκείνα τα περίεργα παιχνίδια που μόνο το ανθρώπινο μυαλό, για λογαριασμό του, μπορεί να παίξει, που είναι αυστηρά προσωπικό και κανείς δε μπορεί να επέμβει ή να βοηθήσει πέρα από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.

Οι νεαρές ηλικίες, βάλλονται πολύ νωρίς από το άγχος της μόρφωσης και της επαγγελματικής καταξίωσης!

Το περίεργο σε όλα αυτά είναι ότι δεν υπάρχει διάκριση ηλικιών. Οι νεαρές ηλικίες, μάλιστα, βάλλονται πολύ νωρίς από το άγχος της μόρφωσης και της επαγγελματικής καταξίωσης, προκειμένου να επιβιώσουν. Νιώθουν πολύ νωρίς ότι ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός και πιέζονται εξαιρετικά από γονείς και κοινωνία, για να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια και να καταφέρουν να σταθούν. Νεαρός ποδοσφαιριστής, -κάτω των 25-, εξαιρετικά ταλαντούχος και με ανοδική πορεία στην καριέρα του παρουσίασε κρίσεις πανικού, ακριβώς τη στιγμή που έβγαινε στον αγωνιστικό χώρο και δε μπορούσε να κάνει βήμα, βλέποντας το αχανές γήπεδο να ορθώνεται γύρω του απειλητικά! Πόσο κρίμα και πόσο άδικα θα τερμάτιζε την καριέρα του, αν η οικογένειά του δεν τον έστρεφε κατευθείαν σε ψυχοθεραπευτή, ο οποίος διέγνωσε, αυτοστιγμεί, ότι ο νεαρός είχε αγοραφοβία, που πήγαζε από την αγωνία του να αναγνωριστεί η προσπάθειά του κυρίως, από τον πατέρα του, ο οποίος τύχαινε να είναι πετυχημένος και καταξιωμένος επαγγελματίας του ίδιου χώρου.

Κατανοώντας, λοιπόν, τα φοβικά σύνδρομα της εποχής μας, η Επιλεκτική Αστρολογία μπορεί να δώσει χάρτες που να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τουλάχιστον τα συχνότερα φαινόμενα που μας απασχολούν.

Γενικές οδηγίες

Η κατάστρωση ενός επιλεκτικού χάρτη για μια ιατρική επίσκεψη δε διαφέρει στο σκεπτικό της από τις γενικές αρχές της κλασσικής μεθόδου. Αυτό σημαίνει ότι πρωτίστως θα πρέπει:

  • ο χάρτης να περιγράφει το γεγονός (π.χ. αν πρόκειται για ταξίδι, να έχουμε ωροσκόπο Διδύμους, αν πρόκειται για εκδόσεις ωροσκόπο Τοξότη κ.λπ)
  • οι φυσικοί σημειοδότες να είναι σε άριστες ζωδιακές θέσεις (για υγεία ο Ήλιος και ο Άρης)
  • ο επιλεκτικός χάρτης να συμπνέει με το γενέθλιο χάρτη
  • ο επιλεκτικός χάρτης, αν «ερμηνευτεί» σαν Ωριαίος, να δίνει πάντα θετική απάντηση.
  • η Σελήνη να είναι απαλλαγμένη από δύσκολες όψεις μέχρι να βγει από το ζώδιο και φυσικά να μην είναι κενή πορείας)
  • Να θυμόμαστε πάντα πως η χρήση της Επιλεκτικής Αστρολογίας δε μας επιτρέπει να γινόμαστε «Θεοί». Παρόλο που θεωρητικά είναι πρόσφορο να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε την ιδανική στιγμή για κάθε μας ξεκίνημα, δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα, αν δεν είναι «γραμμένο» τη δεδομένη στιγμή στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας. Παραδείγματος χάρη, αν θέλουμε να πάμε ένα αεροπορικό ταξίδι και επιθυμούμε να καταστρώσουμε έναν καλό χάρτη για να μπούμε σε αεροπλάνο, αν το προσωπικό μας ωροσκόπιο δεν προβλέπει αεροπορικό ταξίδι, πολύ απλά δε θα καταφέρουμε να το υλοποιήσουμε. Πρώτα, λοιπόν, εξετάζουμε το χάρτη μας, αν έχει τις δυνατότητες και στη συνέχεια επιλέγουμε τα ξεκινήματά μας.

Επιλεκτικός χάρτης ιατρικής επίσκεψης

Ο χάρτης καταστρώθηκε για ιατρικές εξετάσεις 4 Ιανουαρίου 1999, στις 17:38 το απόγευμα, στην Αθήνα.
Παρόλο που για πολλούς ανθρώπους φαίνεται απλό, υπάρχει μια ακόμη μεγαλύτερη μερίδα κόσμου, που είναι διστακτικοί και φοβισμένοι, ακόμα και έξω από το κατώφλι του οδοντίατρου.
Το παρακάτω παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιεσδήποτε εξετάσεις ρουτίνας, γενικά check up, αλλά και για πιο ειδικές περιπτώσεις που θέλουμε να επισκεφτούμε ένα γιατρό και να πάρουμε τη γνώμη του. Το βασικό μας ζητούμενο, λοιπόν, είναι να πετύχουμε τον πλέον ενδεδειγμένο και σωστό τρόπο να υλοποιήσουμε τις εξετάσεις μας, αλλά και να πάρουμε την καλύτερη ιατρική συμβουλή.

Οι φυσικοί δείκτες είναι ο Ερμής και ο 6ος οίκος που σχετίζονται με όλα τα θέματα υγείας, φυσικής κατάστασης, υγιεινής διατροφής και δίαιτας. Επίσης, ο γιατρός και οι εξετάσεις που θα γίνουν αφορούν τον 6ο οίκο. Στο χάρτη μας, η κυρία που έκανε την επίσκεψη αντιπροσωπεύεται από τον Ωροσκόπο Καρκίνο και τη Σελήνη στο Λέοντα -μια σταθερή και θετική Σελήνη, που βοηθά να ξεπεραστούν φοβίες και άγχη-. Ο Ωροσκόπος στον Καρκίνο, σε παρορμητικό ζώδιο δηλαδή, είναι ό,τι καλύτερο για μια γρήγορη επίλυση του θέματος.
Η πρώτη όψη της Σελήνης -η κυρία- θα είναι ένα εξάγωνο με Άρη κυβερνήτη του 10ου οίκου -της επιτυχίας-. Στη συνέχεια, θα έχει ένα εξαιρετικό μεγάλο τρίγωνο με Κρόνο και Ερμή, οι οποίοι κατέχουν θέσεις που μας δημιουργούν ασφάλεια (ο Κρόνος στη φυσική του θέση, 10ος οίκος).
Ο 6ος οίκος που μας ενδιαφέρει, πρέπει να μην περιέχει δύσκολους πλανήτες. Αντιθέτως εδώ, ο Ήλιος, που συμβολίζει την ενέργεια και τη ζωτικότητα, βρίσκεται σε καλή σχέση εξαγώνου με το Δία. Επίσης, ο Ωροσκόπος τείνει σε γωνία τριγώνου με το Δία, έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε πως η ασθενής θα αισθάνεται και άνετα με το γιατρό που θα την κουράρει.
Τελική όψη της Σελήνης -που όπως είπαμε αντιπροσωπεύει την ασθενή- είναι τρίγωνο με τον Ερμή, φυσικό κυβερνήτη του 6ου οίκου της υγείας αλλά και του 3ου οίκου στο συγκεκριμένο χάρτη, που συμβολίζει τις εξετάσεις και τα tests γενικότερα, έτσι ώστε να μην έχουμε περίπτωση παρεξηγήσεως ή λάθους. Το τέλος της υπόθεσης το δίνει πάντα ο 4ος οίκος και ο κυβερνήτης του, Αφροδίτη στον Αιγόκερω σε τελευταία μοίρα που σημαίνει «τέλος καλό, όλα καλά».

Η τέλεια κατάστρωση χάρτη επιλογής πρέπει απαραίτητα να συνδέεται με τον προσωπικό μας χάρτη γέννησης.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα