Εν αρχή… ην το σεξ | Ο Αστεροειδής Έρως

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
05/01/2022

ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ – Ο Αστεροειδής Έρως και η σχέση του με τα ζώδια

Το φλογερό και παθιασμένο ειδύλλιο που έζησε ο γιος της Αφροδίτης με μια κοινή θνητή, την Ψυχή -κατά τη μυθολογία-, ήταν η απόλυτη έκφραση της έννοιας του πόθου, που εκδηλώνεται όταν ένα γήινο ον τύχει και κεραυνοβοληθεί από τα βέλη του πληγωμένου Θεού Έρωτα. Η Ψυχή ήταν μια πανέμορφη κόρη, πολυμελούς οικογενείας της εποχής, που δεχόταν δεκάδες θαυμαστές κάθε μέρα στο κατώφλι της, προκειμένου να διαλέξει τον υποψήφιο σύζυγό της. Ο Θεός Έρωτας κατευθυνόμενος από την μητέρα του, πήγε με διάθεση να την τιμωρήσει για την ομορφιά της, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να στρέψει τα βέλη του εναντίον του, με αποτέλεσμα να την αντικρίσει και να μαγευτεί από την ομορφιά της. Την ερωτεύθηκε τρελά από την πρώτη στιγμή που την είδε.

Ίσως από κει να λέμε ότι ο έρωτας τελικά είναι «τυφλός»!

Η μητέρα του όμως, επίσης Θεά της ομορφιάς και του κάλους, δεν ήθελε αφενός νύφη της μια κοινή θνητή, πόσο μάλλον αν ήταν και κάποια πολύ νέα και επικίνδυνη για να της κλέψει τα σκήπτρα της ομορφότερης στον κόσμο. Αφού βασάνισε με διάφορους τρόπους το πολύπαθο ζευγάρι και δεν κατάφερε να το χωρίσει, μεσολάβησε ο Δίας μην αντέχοντας άλλο την αδικία, δίνοντας στην Ψυχή την πολυπόθητη αθανασία και κάνοντας και τους δύο αστέρια στον ουρανό. Το συγκλονιστικό στην ιστορία αυτή, ήταν ότι κάποια στιγμή ο Έρωτας ενώ την έχει ζητήσει από τους γονείς της και την έχει παντρευτεί, για να μην τον αναγνωρίσει ως Θεότητα, τη δέχεται μόνο νύχτα και σε βαθύ σκοτάδι, όπου δε μπορεί να τον δει, αλλά νιώθει μόνο τον απέραντο έρωτά του. Έτσι, τον ερωτεύεται και εκείνη με τη σειρά της, χωρίς όμως να τον έχει δει ποτέ της! Ίσως από κει να λέμε ότι ο έρωτας τελικά είναι «τυφλός» και βλέπει το ταίρι του μόνο με τα μάτια της «ψυχής».

Ο Έρως Αστρολογικά

Ο αστεροειδής Έρως στον προσωπικό μας χάρτη περιγράφει την παθιασμένη επιθυμία, το ερωτικό φίλτρο που ο καθένας ξεχωριστά κατέχει και που την κατάλληλη στιγμή ξεχύνεται μπροστά στο αντικείμενο του έρωτά του. Είναι κατά κάποιο τρόπο η ανώτερη οκτάβα του Άρη, με ικανότητες να καθορίζει και να μεταλλάσσει την ασυνείδητη, την ενστικτώδη επιθυμία για σεξ, σαν έκφραση της ερωτικής επιθυμίας. Αναστατώνει, διεγείρει και φορτίζει την ανθρώπινη λίμπιντο, με ενέργεια και βρίσκει τρόπους να εκδηλωθεί και να βάλει φωτιά στα ειδύλλια, όταν κάνει περάσματα από το προσωπικό μας ωροσκόπιο. Η επαφή του με άλλους πλανήτες μέσα στο χάρτη, τονίζει ιδιαίτερα στοιχεία της προσωπικότητας σε σχέση με το πάθος και την ένταση των επιθυμιών μας (π.χ. Έρωτας σε όψη με τον Κρόνο δίνει «έρωτα» με τα επαγγελματικά ή Έρωτας σε όψη με τη Δήμητρα «πάθος» για το φαγητό). Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ έχει σε όψη συνόδου τον Έρωτα με τον Ήλιο και τον Άρη της στους Ιχθύες και είναι γνωστό πως έχει κάνει μέχρι σήμερα οχτώ γάμους!

Ο Έρως στα ζώδια

Ανάλογα με το ζώδιο που καταλαμβάνει ο αστεροειδής Έρως στο χάρτη μας, επισημαίνει την έκφραση του πάθους, των επιθυμιών, της δημιουργικότητας αλλά και της διέγερσης, του ερεθισμού της ερωτικής έκφρασης (καθαρά σεξουαλικά).

Ο Έρως στον Κριό δηλώνει άτομα που η δράση τους είναι άμεση, σε σχέση με το γενετήσιο ένστικτό τους. Διεγείρονται γρήγορα αλλά και ξεφουσκώνουν εύκολα όταν κατακτήσουν αυτό που ποθούν. Παραδίδονται στις αισθήσεις της στιγμής και πιθανά να βλέπουν το σύντροφο σαν επέκταση του εαυτού τους.

Ο Έρως στον Ταύρο δηλώνει υπερβολικά αισθησιακά άτομα, τα οποία καταβάλλονται από κτητικότητα όταν ερωτευτούν. Συχνά λειτουργούν κάπως πρωτόγονα σε σχέση με τη φύση και είναι δυστυχισμένα όταν δεν έχουν σταθερή ερωτική επαφή. Δεν ανάβουν με τον ανταγωνισμό όπως οι παραπάνω, αλλά με την ασφάλεια και τη μονιμότητα.

Ο Έρως στους Διδύμους δίνει εραστές ενδιαφέροντες αλλά και περίεργους να τα μάθουν και να τα δοκιμάσουν όλα! Διεγείρονται με τα «λόγια», γραπτά ή προφορικά και δείχνουν ζήλο σε οποιονδήποτε έχει να τους προσφέρει γνώσεις πάνω στο σεξ.

Ο Έρως στον Καρκίνο έχει ανάγκη να αναπτύξει συναίσθημα και φροντίδα απέναντι στον ερωτικό σύντροφο. Είναι εξαιρετικά διαισθητικοί σαν εραστές και απαιτούν πίστη (όχι από τον εαυτό τους). Αναζητούν ψυχική και συναισθηματική ανανέωση μέσα από τη σεξουαλική πράξη. Φυσικά, το στήθος είναι κορυφαίο σημείο ερεθισμού τους.

Ο Έρως στον Λέοντα έχει μεγάλη αδυναμία στο φλερτ και τις φαντασιώσεις! Φλερτάρει κυρίως για να κρατήσει ζωντανό το πάθος και την ένταση με το σύντροφό του και αποσύρει το ενδιαφέρον του μόνο εφόσον κάτι του έχει τελειώσει οριστικά. Ζει για τον έρωτα και ξεμυαλίζεται εντελώς όταν ερωτεύεται, αλλά διατηρεί την πίστη και την αφοσίωσή του μέχρι τέλους.

Ο Έρως στην Παρθένο λειτουργεί εγκεφαλικά και έχει ανάγκη ταύτισης ιδεών, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Νιώθουν ότι όταν εκφράζονται ερωτικά ξανανιώνουν και πως το σεξ είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Παρουσιάζουν έντονες αλλαγές μεταξύ πλήρους αγαμίας και έκλυτου βίου.

Ο Έρως στο Ζυγό δηλώνει λάτρης του φλερτ και της αποπλάνησης και ενδιαφέρεται τόσο πολύ να ικανοποιήσει τις ανάγκες του συντρόφου του, που συχνά ξεχνά τον εαυτό του! Υπερβολικά ρομαντικός επιδιώκει την επικοινωνία και την κοινωνικοποίηση της σχέσης του.

Ο Έρως στο Σκορπιό είναι πραγματικά μια πολύ ερωτική θέση για το συγκεκριμένο πλανητοειδή. Παθιασμένοι, έντονοι, δεν τους αρκεί να κατακτήσουν το σώμα διαμέσου του σεξ, αλλά επιζητούν και κομμάτι της ψυχής του συντρόφου τους. Ισχυρό σεξουαλικό ένστικτο, συνδυασμένο με βαθύ συναίσθημα.

Ο Έρως στον Τοξότη είναι πάντα ενθουσιασμένος με την ιδέα του έρωτα και δηλώνεται με πληθωρικό τρόπο και πάντα κεφάτη διάθεση. Αντιμετωπίζουν το σεξ σα διασκέδαση που περνούν πολύ καλά και είναι ανοικτοί σε όλες τις προκλήσεις. Το χιούμορ λειτουργεί αφροδισιακά επάνω τους.

Ο Έρως στον Αιγόκερω λειτουργεί αισθησιακά, έχει ισχυρή λίμπιντο, αλλά κατορθώνει πάντα να την κοντρολάρει. Συνδέουν την ερωτική πράξη με κατόρθωμα και μάλιστα πολύ πολύ σημαντικό.

Ο Έρως στον Υδροχόο χρειάζεται το ερωτικό κομμάτι, γιατί του προσφέρει ζωντάνια και δημιουργικότητα. Ενδιαφέρεται για ποικιλία στην ερωτική ζωή και κάνει πάντα ασυνήθιστες και απρόβλεπτες κινήσεις, που σοκάρουν τον ερωτικό του σύντροφο.

Ο Έρως στους Ιχθύες αλλάζει σεξουαλική συμπεριφορά, ανάλογα κάθε φορά με τον τύπο του ερωτικού του συντρόφου. Αυτό δε σημαίνει, βεβαίως, ότι δεν έχουν και δικές τους επιθυμίες ή προτιμήσεις, απλώς βολεύονται να αφήνουν την πλήρη έκφραση στον παρτενέρ τους.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα