Εμείς και οι Επιταγές των Πλανητών!

ASTROTEAM GUEST
05/07/2023

Ποιες να είναι αλήθεια οι επιταγές αυτές και πόσες φορές έχουμε σκεφτεί γιατί τώρα αυτό; Γιατί ο Κρόνος με πιέζει, γιατί ο Ουρανός μου φέρνει ανατροπές ή γιατί ο Πλούτωνας να μου αλλάζει τόσο πολύ τη ζωή; Εγώ δεν το ζήτησα, ήμουνα μια χαρά όπως ήμουν…

Πόσες φορές έχουμε κοιτάξει τον ουρανό κι έχουμε αναρωτηθεί γιατί σε εμένα, τι έχω κάνει λάθος, δεν αντέχω άλλο… Σκεφτόμαστε εάν θα βγούμε αλώβητοι από τη δυσκολία εκείνης της περιόδου κι όλοι έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τη φράση ότι ο Θεός μας στέλνει μόνο ότι μπορούμε να αντέξουμε… ή ίσως και κάτι παραπάνω προκειμένου να εξελιχθούμε και να βγούμε δυνατότεροι και νικητές από την μπόρα της περιόδου! Εύκολο να πεις ‘go with the flow’ έτσι δεν είναι; Άντε κάντο όμως… κι εάν κάτι έχει σκοπό αυτό το άρθρο είναι να βοηθήσει λίγο στις στιγμές εκείνες που θέλουμε να καταλάβουμε τι μας λέει το Σύμπαν αλλά δυσκολευόμαστε. Γιατί όταν τα πράγματα αφορούν εμάς όλοι μουδιάζουμε και θέλουμε τις ανάσες μας πριν ξανά-βουτίξουμε βαθιά στα θέλω μας και την ψυχή μας!

Κρόνος

Ίσως ο πιο διάσημος από τους ‘δύσκολους΄! Αυτός που όταν ακούμε ότι θα μπει στο ζώδιό μας λέμε ‘Ωχ, τι θα συμβεί πάλι’ και κοκαλώνουμε περιμένοντας με τα μάτια γουρλωμένα σα να βλέπουμε ταινία τρόμου! Κι όμως φίλοι μου… σας έχω νέα…ο Κρόνος όσο κι εάν πιέζει ή στριμώχνει έρχεται πάντα με ξεκάθαρα ζητούμενα! Δεν θα μας μπερδέψει ούτε θα μας ξαφνιάσει, απλά θα μας δείξει κατευθείαν τα κακώς κείμενα της ζωής μας και θα μας ζητήσει άμεσα να εργαστούμε για να τα αλλάξουμε. Ναι, η δουλειά που θα μας βάλει να κάνουμε δεν θα είναι ευχάριστη ούτε εύκολη, θα χρειαστεί να κουραστούμε και να βγούμε από ότι μέχρι τότε μας ήταν άνετο. Όμως εάν αφουγραστούμε την επιταγή του και δεν το βάλουμε κάτω δεν υπάρχει περίπτωση να μην μας ανταμείψει λίγο πριν την έξοδό του. Ο Κρόνος δεν χαϊδεύει, δείχνει άμεσα το που θα πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια κι από τι θα πρέπει ίσως να απαλλαγούμε. Και φυσικά αυτό δεν μας αρέσει, αφού μας βγάζει από την ησυχία μας, είναι όμως ξεκάθαρο, είναι μπροστά μας, δεν χρειάζεται καμία έξτρα δουλειά από εμάς να δούμε τι θα πρέπει να κάνουμε. Το μόνο που πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί είναι να το αποδεχτούμε και μετά να σηκώσουμε τα μανίκια. Μην φοβάστε τον Κρόνο, είναι αυτό που είναι, απλός και ΄σταράτος΄! Εάν γνωρίζετε ότι σύντομα θα πλησιάσει νευραλγικό σημείο του Ωροσκοπίου σας είστε τυχεροί γιατί ξέρετε από τώρα στο που θα πρέπει να στρέψετε το βλέμμα και να ρίξετε το βάρος. Κάντε την απαιτούμενη δουλειά χωρίς περιττό άγχος και είναι σίγουρο ότι λίγο πριν ο πλανήτης φύγει οριστικά από το σημείο αυτό θα σας δώσει κάτι πολύ καλό και κάτι που αυτή τη στιγμή πιθανώς ούτε μπορείτε να φανταστείτε!

Ουρανός

Ο Πλανήτης της αλήθειας, ότι κι εάν αυτό σημαίνει! Είναι αυτός που θα μας ρίξει τον κουβά με τα παγάκια στο πρόσωπο και θα μας ξυπνήσει, θα μας ξαφνιάσει, θα μας σοκάρει. Ναι είναι αυτός που θα μας φέρει το μη αναμενόμενο όμως θα μας φέρει και την απόλυτη πραγματικότητα, δεν θα μας αφήσει να μη δούμε αυτό που συμβαίνει! Οπότε πόσο πιο εύκολο θα είναι για εμάς να δράσουμε μετά, αφού πρώτα ο Ουρανός θα έχει ανοίξει την πραγματικότητα μπροστά μας; Πόσο μεγάλη ευτυχία το να γνωρίζεις τι γίνεται και μπρος και πίσω από την κουρτίνα και πόσο πιο ανοιχτός είναι μετά ο δρόμος για δράση! Σαν να μας ανοίγει η πόρτα σε ένα δωμάτιο που ούτε γνωρίζαμε πριν ότι υπήρχε. Σίγουρα το ξάφνιασμά του στην αρχή είναι αυτό που σου παίρνει την ανάσα, δεν είναι ευχάριστο και σίγουρα χρειάζεσαι τον χρόνο σου να συνειδητοποιήσεις τι έγινε. Όμως όταν πια συμβεί κι αυτό, είσαι έτοιμος να αλλάξεις ριζικά κι έχοντας όλα τα στοιχεία στα χέρια σου, αυτό που μέχρι τότε δεν δούλευε. Με τον Ουρανό είναι σα να βλέπεις το μέλλον, όπως οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας που βλέπαμε μικροί και πιστεύαμε ότι αποκλείεται αυτά να συμβούν…κι αυτά όχι μόνο συνέβησαν αλλά είναι πλέον η καθημερινότητά μας. Έτσι λοιπόν, με το που πλησιάζει ο πλανήτης Ουρανός σημαντικό σημείο του Ωροσκοπίου μας η πρώτη αντίδραση είναι το ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, δεν συμβαίνει, δεν μπορεί… μέχρι να ξεπεράσουμε το πρώτο σοκ και και δούμε το καινούργιο μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας. Αυτό που εμείς έχουμε να κάνουμε από ‘κει και πέρα είναι να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με καινοτόμο και διαφορετικό τρόπο πλέον, να βάλουμε στη ζωή μας και στις συνήθειές μας αυτό που μέχρι τότε θεωρούσαμε αδιανόητο κι έτσι θα βρούμε τις λύσεις μας. Θα κατανοήσουμε τις επιταγές του πλανήτη και θα ΄χρησιμοποιήσουμε΄ όλα τα εφόδια της διέλευσης του. Πάλι, κι εδώ, να μην αφήσουμε τον φόβο του αγνώστου να μας κυριεύσει αλλά να ‘δουλέψουμε΄ με αυτό που μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε, να το οικειοποιηθούμε, να το βάλουμε στην ζωή μας…κι έτσι, για άλλη μια φορά θα είμαστε νικητές!

Ποσειδώνας

Κάθε φορά που σκέφτομαι τον πλανήτη Ποσειδώνα και τις διελεύσεις του μου έρχεται στο μυαλό ένα πράγμα… η λίστα με τα ζώα που ευθύνονται για τους περισσοτέρους ανθρώπινους θανάτους ετησίως! Και τι εννοώ; Ότι εκεί που περιμένεις να δεις τον καρχαρία ή τέλος πάντων τον κροκόδειλο στην πρώτη θέση….με έκπληξη διαπιστώνεις ότι την πρωτιά με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο την έχει το….κουνούπι! Και κάνω αυτόν τον συνειρμό γιατί ο Ποσειδώνας είναι το κουνούπι καλώς ή κακώς. Είναι αυτός που δεν τον πιάνει το μάτι σου και λες σιγά, ο Ποσειδώνας στο κάτω κάτω είναι η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης, πλανήτης του ονείρου και των τεχνών, τι μπορεί να συμβεί δηλαδή; Κι εδώ ακριβώς είναι η παγίδα…ότι ενώ όλοι οι άλλοι πλανήτες έρχονται και σου φέρνουν μπροστά στα μάτια το πρόβλημα και τη δυσκολία ο Ποσειδώνας αντιθέτως σε βάζει σε λήθαργο, σε κοιμίζει και σου θολώνει το τοπίο, με αποτέλεσμα όταν όλο αυτό περάσει ο θόρυβος από την προσγείωση να είναι εκκωφαντικός. Επειδή όμως όπως είπαμε πιο πάνω ο ρόλος του άρθρου δεν είναι να φοβηθούμε αλλά να κατανοήσουμε τις επιταγές των πλανητών, η συμβουλή εδώ είναι το να ΜΗΝ δράσουμε, να κάνουμε υπομονή, να εξετάζουμε τα πάντα 2 και 3 φορές πριν κινηθούμε και να μην πάρουμε αποφάσεις για σημαντικούς τομείς της ζωής μας! Φυσικά όταν βιώνουμε διέλευση του Ποσειδώνα είναι εξαιρετική ευκαιρία να στραφούμε στις τέχνες, να εμπνευστούμε, να στραφούμε στο Θεό, να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο. Να δώσουμε χρόνο σε εμάς να κάνει μία παύση από την καθημερινότητα και να δούμε τα βαθύτερα ζητούμενα μας. Ο πλανήτης έτσι κι αλλιώς θα κάνει τη δουλειά που είναι να κάνει, απλά καλό είναι εμείς να το γνωρίζουμε και να μην αποφασίσουμε εκείνη την περίοδο τίποτα για το οποίο δεν είμαστε 100% σίγουροι. Είναι όμως μια φανταστική στιγμή να νιώσουμε ευγνωμοσύνη και να δούμε την ομορφιά γύρω μας. Σε εκείνη τη φάση ας αφήσουμε λίγο τα πρακτικά, όσο γίνεται, κι ας συνδεθούμε με αυτό που πραγματικά είμαστε, με αυτό που μας έφερε εδώ, τα βαθύτερα θέλω μας αλλά και τον σκοπό μας… κι όταν όλο αυτό περάσει θα είναι πια η ώρα για δράση.

Πλούτωνας

Μόνο στο άκουσμα του νιώθουμε δέος, σιωπούμε και περιμένουμε την σύγκρουση με το παγόβουνο…αυτή που θα μας διαλύσει σε πολλά μικρά κομμάτια για να μπορέσουμε μετά να ξανά-δομήσουμε και να χτίσουμε όχι μόνο τη ζωή μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό από την αρχή, με νέους όρους. Σίγουρα ο πιο καταλυτικός από όλους, ο πιο απόλυτος κι αυτός που δεν θα αφήσει τίποτα σαθρό όρθιο, ότι κι εάν αυτό σημαίνει. Θα πάρει μαζί του ότι πρέπει να απωλέσουμε, πιθανότατα χωρίς να ρωτήσει ή να προειδοποιήσει. Αυτή όμως είναι και η ευλογία της διέλευσης του! Η γνώση του ότι όσο κι εάν μας είναι δύσκολη εκείνη η στιγμή, η ζωή μας μετά από αυτό θα είναι απαλλαγμένη από οτιδήποτε σάπιο ή πεθαμένο, από οτιδήποτε είχαμε μαζί μας απλά από συνήθεια. Πόσο πιο ώριμοι θα είμαστε μετά τη διέλευση αυτή, πόσο άλλοι άνθρωποι, βελτιωμένοι και σοφότεροι. Εάν συνειδητοποιήσουμε το φως που η διέλευση του πλανήτη μπορεί να φέρει στη ζωή μας, το μυαλό μας, την ψυχή μας είναι αρκετό να νιώσουμε ευλογημένοι κι ευτυχισμένοι. Όλοι οι πλανήτες κουβαλούνε κάτι θεϊκό, κάτι από το ανώτερο σχέδιο και την Πηγή, ο Πλούτωνας όμως είναι σαν το ίδιο το θέλημα του Θεού το οποίο έχει έρθει πια μπροστά μας, να το δούμε και να επιτελέσουμε τον σκοπό που ο καθένας μας έχει…κι εάν δεν είναι αυτό ευλογία δεν ξέρω τι είναι! Δεν φοβόμαστε λοιπόν, ούτε τη διέλευση του Πλούτωνα, ούτε και κανενός άλλου πλανήτη. Αυτοί θα κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας. Ας έχουμε την καρδιά μας και το μυαλό μας ανοιχτά και για άλλη μια φορά θα βρούμε τον δρόμο…

 

Από την Κρίστη Κοτσυφάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα