Εκλειπτικά Φεγγάρια – Στα απύθμενα σκοτάδια του Σκορπιού

ASTROTEAM GUEST
19/10/2022

Στο βαθύ σκοτάδι του Σκορπιού, σε εκείνο το σημείο όπου η ψυχή χρειάζεται να λάμψει να βρει τον δρόμο της. Εκεί που οι πνευματικοί ορίζοντες χρειάζεται να είναι αβυσσαλέα διευρυμένοι στα υπαρξιακά μυστήρια της ζωής, ώστε κάθε ακτίνα φωτός να αναδύει απ’ την ψυχή. Σε μια μοίρα απόλυτης πτώσης της Σελήνης, την 02η Μοίρα Σκορπιού το κάθε συναίσθημα αποκαλύπτεται στο Εκλειπτικό Νέο Φεγγάρι της 25ης Οκτωβρίου.

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ανοίγει, σε κάθε Νέο Φεγγάρι, με τα δύο Αρχέγονα Φώτα Ήλιο και Σελήνη να αγκαλιάζονται νοερά, με τις δυνάμεις τους να ενώνονται, θέτοντας κοινούς στόχους, φωτίζοντας τα ζητούμενα κάθε ζωδίου, για την νέα τους πορεία. Ένας Ήλιος, μια προσωπικότητα, ένας άντρας, η λογική, η συνειδητότητα, η αυτοπεποίθηση, η δημιουργία αγκαλιάζει τον φυσικό δορυφόρο της Γης, τη Σελήνη. Μια γυναίκα, το συναίσθημα, τον ψυχισμό, την τροφό, τις ενστικτώδεις αντιδράσεις για ασφάλεια. Δύο φώτα τόσο διαφορετικά και τόσο απαραίτητα στη ζωτικότητα και την εξέλιξη της ζωής. Μα τα εκλειπτικά ηλιακά Φεγγάρια δεν είναι τα ίδια. Είναι αυτά που προκαλούν από την ώρα της γέννησής τους, να εκλείψει κάθε τι που παρεμποδίζει την εξελικτική πορεία.

Το φως της λογικής καλύπτεται από το συναίσθημα, με τη σημαντικότερη του ζωδιακού, Σελήνη, να μην το αφήνει να διεισδύσει στο ανθρώπινο στερέωμα. Οι Δεσμοί της, σε κάθε περίπτωση, κοντά να υποδεικνύουν δεσμά ζωής, μαθήματα–παθήματα καρμικά, μα και το κλειδί της εξελικτικής πορείας. Προκλητικά Φεγγάρια που στρέφουν τα μάτια στον Ουρανό, όχι για να θαυμάσουν των Αστερίων τις «πολύχρωμες διαθέσεις» μα για να ζητήσουν στήριγμα από τον Δημιουργό, γνωρίζοντας καλά πως τίποτα δε μένει το ίδιο στο τέλος μιας εκλειπτικής πορείας.

Στη 02η μοίρα Σκορπιού χάνεται μερικός το φως του Ηλίου 10,48 το πρωί της 25ης Οκτωβρίου, με την ψυχή να αναταράζεται από τις σκληρές αποκαλύψεις και εκ βαθέων μνήμες.

Ο κόσμος του Σκορπιού, είναι βαθύς, απόλυτος, χειριστικός, εμμονικός, ελεγκτικός και κτητικός. Ακόμα και η Γη δείχνει να αναπαύεται την εποχή του Σκορπιού, αλλά στην ουσία μεταλλάζεται σιωπηλά, μετατρέποντας κάθε τι «νεκρό», σε λίπασμα που θα θρέψει την ίδια τη ζωή. Ο κόσμος του Πλούτωνα έχει ως κυριότερο μέλημά του να αναζητεί τα όρια της ίδιας της ύπαρξης, να δοκιμάσει τη ενδόμυχη φύση και κάθε αντοχή μέχρι να εκπληρωθεί ο αναγεννησιακός σκοπός του. Η υπερβατική «ένωση», το σεξ, ο θάνατος, η γέννηση, η κληρονομία, η δύναμη της εξουσίας μα και της θεραπείας, η ανάγκη ικανοποίησης επιθυμιών, η μάχη με τα ανώτερα και κατώτερα ένστικτα, το κάθε τι «μοιραίο», χαρακτηρίζει αυτό τον κόσμο, με την γνωστή ρήση «Death and rebirth», να του ανήκει. Κλειδί του Ήλιου στο Σκορπιό είναι να διαχειριστεί και να «αλχημίσει» κάθε «κρίση», να εξαγνίσει και να εξυψώσει την δύναμη του φωτός, της ίδιας της ζωής μέσα από την κατάδυση στο σκοτάδι, απαλλαγμένος από υλικές υποστάσεις.

Δεν είναι τώρα, πάει καιρός που χρειάζεται να αποκαλυφθεί και να αποκολληθεί από κάθε τι που τη βαραίνει, κάθε τι τοξικό που προκαλεί με προσκολλήσεις και επιβολή τις ψυχοσωματικές της διαθέσεις.

Το φως σβήνει για λίγο, με την σημαντικότερη του ζωδιακού Σελήνη να «κλαίει» για την κακή διαχείριση και κάθε δύναμης εξουσίας που έχει ασκηθεί. Αναλαμβάνει δράση για την πραγματική προστασία και τα δικαιώματα, με τις γυναικείες ομάδες και την κοινή γνώμη να συσπειρώνονται μαζί της. Γυναίκα, μάνα, τροφός, η πατρίδα, οι ίδιες οι ρίζες, αναταράζονται. Η ίδια σε θέση για αυτήν απόλυτης πτώσης, σε μοίρα μηχανορραφίας και κερδοσκοπίας, χρειάζεται να διαχειριστεί κάθε ασυδοσία, ίντριγκα, ζήλια, καχυποψία, κτητικότατα, επιθετικότητα και σηψαιμία. Δεν είναι τώρα, πάει καιρός που χρειάζεται να αποκαλυφθεί και να αποκολληθεί από κάθε τι που τη βαραίνει, κάθε τι τοξικό που προκαλεί με προσκολλήσεις και επιβολή τις ψυχοσωματικές της διαθέσεις. Δραματική μα απόλυτη, χωρίς άλλη εμπιστοσύνη σε γήινους νόμους, ζήτα δικαιοσύνη από τον Θεό και την διεύρυνση των δικών του συμπαντικών νόμων. Έχει κλειδί της την έρευνα εις βάθος, την αντίληψη των μυστηρίων, τη διαίσθηση των σκοτεινών δυνάμεων και την αποκάλυψη αυτών. Τίποτα δε θα αφήσει ανεξερεύνητο, ακόμα και την ψυχή της. Τα λάθη της, τα πάθη της, τις εμμονές, προσκολλήσεις και κάθε τι που την αφήνει δέσμια σε παρελθούσες εμπειρίες. Έχει τη δύναμη της πειθούς, της εκ βαθέως μνήμης και του ενστίκτου. Αυτοί είναι οι φόβοι της, αυτά και τα προικιά της.

Στην ίδια μοίρα με τα «Φώτα» η Αφροδίτη, Κυρία των τιμών, των αξιών, των ασφαλειών μας. Γυναίκα κι’ αυτή χωρίς δυνάμεις στο εν λόγω ζώδιο, τοποθετεί κάθε της ελπίδα, τονίζοντας τα ζητούμενά της ακόμα πιο πολύ. Πόσο αξίζω; Πόσο ασφαλείς, γαλήνιος, ήρεμος αισθάνομαι σε κάθε συγκυρία; Τι σημαίνει μοναξιά και στην ουσία, πόσο είμαι μόνος; Τι αξίζει και τι είναι σημαντικό; Ποια πραγματικά είναι η έννοια της «αξίας» μα και της «αγάπης». Σαν άλλη μια Περσεφόνη από το αγνό ζώδιο της Παρθένου, πέρασε τον Ζυγό όπου με τίτλους είχε κάθε ευκαιρία να αναπτύξει ισορροπία και εναρμόνιση μέσα από τις σχέσεις και συνεργασίες, ώστε να διαπραγματευτεί ό,τι της ανήκει. Είχε ευκαιρία να μιλήσει τις πληγές της, να αφουγκραστεί τη φιλοσοφία και την ιδεολογία της στην αγάπη, τί θα πει συντροφικότητα, μα και συνεργασία. Να αφυπνιστεί και να εκλογικευτεί στον δρόμο του δικαίου, βρίσκοντας άμεσες δίκαιες συμβατές λύσεις ακόμα κι αν αυτό την άφηνε ελεύθερη των δεσμών της.

Λίγο πριν την είσοδό της στον Σκορπιό, ο κύριος μετασχηματιστής και αλχημιστής του όλου Πλούτωνας την περιμένει πρώτος (20/10). Κύριος του Σκορπιού και σύγχρονος κυβερνήτης του εκλειπτικού Νεογέννητου, σε μοίρα Άρια, δύσκολή και πολεμική στην 26η μοίρα Αιγόκερω, έχει βάλει σκοπό να αποκαλύψει και αποκαθηλώσει κάθε είδος κακοδιαχειρισμένης εξουσίας από την καρέκλα της.

Μαγνητικός, ελκυστικός και απόλυτος την προκαλεί ακόμα κι αν γνωρίζει πώς οι «έρωτες» μαζί του είναι ανεξίτηλα μοιραίοι.

Η ομορφότερη των τιμών Αφροδίτη, κάθε φορά που τον συναντά νοιώθει μεγάλος δέος και φόβο. Νοιώθει άβολα, ανίκανη να εκφράσει την αγάπη με την ανιδιοτέλεια που η ίδια εξυψώνει. Μαγνητικός, ελκυστικός και απόλυτος την προκαλεί ακόμα κι αν γνωρίζει πώς οι «έρωτες» μαζί του είναι ανεξίτηλα μοιραίοι. Η ασφάλεια, η γαλήνη, η κάθε της αξία είτε υλική, είτε συναισθηματική, είτε ηθική, καταρρέει με την ίδια να βιώνει ανικανοποιήση, απόρριψη και δυσχέρεια. Θέλει να την εξουσιάσει και να τη μετουσιώσει. Να την αποκολλήσει από ό,τι της ήτανε οικείο και να την αποσυνθέσει από κάθε «εξαγορασμένη ανύπαρκτη» ισορροπία. Θέλει να την εξαγνίσει. Να την μεταμορφώσει. Ο σκοπός του μέσα από κάθε θυελλώδη κρίση, δοκιμασία και σοκαριστική αποκάλυψη, είναι να ανακαλύψει την ασφάλεια και την υπερδύναμη που κρύβεται μέσα της. Να αποκτήσει την αληθινή της αξία και σα γνήσια κυρία των τιμών, να αναδυθεί μέσα από τις «στάχτες της».

Έχει να αντιμετωπίσει ψέματα, θολή εικόνα και την πρόκληση να «παίξει» επικίνδυνα…

Παραδοσιακός κυβερνήτης Άρης, σε θέση Στάσης στην 25η των Διδύμων, έτοιμος να επιστρέψει πίσω και να επανεξετάσει κάθε τι που έχει κάνει στο ζώδιο των Αγγέλων. Ο ίδιος καυστικός και εριστικός, τόσο στο λόγο τόσο και στα χέρια, προκαλεί με τις νευρικές του υπερεντάσεις. Έχει να αντιμετωπίσει ψέματα, θολή εικόνα και την πρόκληση να «παίξει» επικίνδυνα, τόσο με τη νόηση αλλά και με το κορμί και την ψυχή μικρών παιδιών και εφήβων. Σε μια μοίρα που τον παρακινεί ακόμα πιο πολύ σε δίψα για δύναμη και εξουσία, ο Αλ Χέκα σα γνήσιος «Οδηγός», λέει προσοχή! Του υπενθυμίζει πώς είναι σημαντικό να επανεξετάσει και τις δύο όψεις του νομίσματος, να αποφύγει βία, αναστάτωση και με τη δύναμη του μυαλού του, σα γνήσιος στρατηγός, «Υπηρέτης του Δικαίου λόγου», να περάσει την ανθρωπότητα από την πύλη της δυαδικότητας. Κάτω από αυτό το εκλειπτικό νεογέννητο Φεγγάρι, τα γεγονότα θα είναι ακόμα πιο έντονα και έντρομα με το βλέμμα να στρέφεται σε γυναίκες, μικρά παιδία και τα ζητούμενά τους, ενώ η κοινή γνώμη θα σοκάρεται ακόμα πιο πολύ με σεξουαλικές αποκαλύψεις αλλά και από οικονομικά στενέματα. Ένα επερχόμενο χρηματιστηριακό κραχ ή οικονομικές απώλειες, οριστικοί χωρισμοί, οικογενειακές κρίσεις, διλήμματα διαχείρισης συναισθηματικών και υλικών «ασφαλειών» ταλανίζουν τον αέρα. Το βλέμμα σε θέματα μεταναστών και αποκαλύψεις από τον κύκλο των ανωτέρων σπουδών, των δικαστικών αιθουσών και της θρησκείας.

Αυτά τα Φεγγάρια, μην προσπαθήσεις να τα αγναντέψεις με τα μάτια… Αυτά τα φεγγάρια θέλουν ψάξιμο, κάθαρση ψυχής. Να ανακαλύψουμε το πραγματικό υπαρξιακό νόημα της ζωής, Αυτογνωσία και αλήθεια. Να αποτοξινωθούμε από ό,τι μας βαραίνει, ό,τι μας εξουσιάζει και μας σφίγγει τη ψυχή. Να βρούμε μέσα απ’ τους αχαρτογράφητους βυθούς της ψυχής μας ποια είναι η «αξία» μας, που θα γίνει η θεμέλιος λίθος στην εξελικτική μας πορεία. Να ανακαλύψουμε τη δύναμη της Αναγέννησης και της αυτό-θεραπείας των πληγών μας. Καμία Νέα Αρχή δε θα μπορεί να έχει στερεά θεμέλια, εάν πρώτα δεν καταρρεύσουν με ένα τέλος τα σάπια.

Ορατό από Κύπρο, Ελλάδα και υπόλοιπη Ευρώπη επηρεάζει συμπαντικά όλους. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να έχουν Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, όπως και τα παρορμητικά Κριοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι, όσοι έχουν Ωροσκόπο, προσωπικούς πλανήτες και σημεία στα εν λόγω ζώδια.

 

Από τη Δέσποινα Κυπριανού

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα