Έκλειψη στις 25.10.2022 στον Σκορπιό: Η μεγάλη Κρίση

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
21/10/2022

Στις 25.10.2022, θα χαμηλώσουν για λίγο τα συμπαντικά “φώτα” ώστε όταν ανοίξουν πάλι, να δούμε καθαρότερα που στεκόμαστε σε σχέση με τις αξίες μας ως μονάδες κι ως σύνολο. Σε σχέση με την αξία που προσδίδουμε στους εαυτούς μας και τις σχέσεις μας.

Η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Σκορπιού, στις 02° ακριβώς, θα εστιάσει με τον μοναδικά μεταμορφωτικό τρόπο του ζωδίου σε σχέσεις, συνεργασίες, την οικονομία σε προσωπικό και κοσμικό επίπεδο. Τις αξίες που θα πρέπει να προσεγγίσει εκ νέου η κοινωνία μας. Αλλά και τα ζητήματα αφθονίας, αξιών και εκτίμησης γενικά.
Αρχετυπικά, το ζώδιο του Σκορπιού λειτουργεί μεταμορφωτικά μέσα από κρίσεις. Η κάθε μεταμόρφωση για εκείνον, δεν είναι απλή υπόθεση, άλλωστε φροντίζει να αντιστέκεται σε αυτήν ενώ γνωρίζει ασυνείδητα πως αυτή του η αντίσταση τον πονάει ακόμα περισσότερο. Τραβάει τις σάρκες του από ό,τι θεωρεί ότι τον έχει παγιδεύσει, από φόβο ότι θα τον ελέγξει, χωρίς να καταλαβαίνει ότι αφήνει πίσω τα κομμάτια που προσπαθεί να περισώσει. Όταν το καταλάβει, αρχίζει η φάση της θεραπείας: Ή θα βρει υγιή ιστό για να βγάλει καινούργιο δέρμα ή θα καταστρέψει και ό,τι έχει απομείνει για να αρχίσουν όλα πάλι από το μηδέν. Η χειρότερη έκφραση, είναι η πλήρης αυτοκαταστροφή.

Η συμμετοχή της Αφροδίτης στον χάρτη της έκλειψης, υπόσχεται και σε προσωπικό αλλά και σε κοσμικό επίπεδο, την αναβίωση καρμικών, παρελθοντικών καταστάσεων, με σκοπό αυτή τη φορά να τα δούμε υπό ένα άλλο πρίσμα. Έτσι, πολλές σχέσεις θα μεταβληθούν (ή θα συνεχίσουν να μεταβάλλονται για πολύ καιρό ακόμη). Το τι πραγματικά είναι εκείνο που θέλουμε, τι μας ευχαριστεί, τι καλύπτει ή πώς εμείς καλύπτουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες μέσα από τους άλλους, θα είναι θέματα που θα απασχολούν το μυαλό μας για μεγάλο διάστημα. Για να παρθούν απαντήσεις στα παραπάνω, θα δούμε σχέσεις που ήδη “αιμορραγούν” να ολοκληρώνονται, άλλες να δημιουργούνται έχοντας ως βασική ενέργεια το πάθος, την κατάκτηση, τον ανταγωνισμό και την ανάγκη ελέγχου και άλλες να αλλάζουν μορφή και να ξεκαθαρίζουν. Σχέσεις από ένα παρελθόν που δεν θυμόμαστε καν συνειδητά αλλά που η ψυχή δεν ξεχνά και της δίνεται η ευκαιρία να αντιληφθεί με ποιον τρόπο επιθυμεί να μοιράζεται και να λαμβάνει την ενέργεια της αγάπης.

Αν δε δει κατάματα το τέρας που δημιούργησε, δε θα αποδεχτεί ποτέ την ευθύνη της, ούτε και θα αναγκαστεί να το αντιμετωπίσει.

Η ενέργεια της χειραγώγησης θα είναι παρούσα, το ίδιο και τα χαμηλά ένστικτα που θα εκφραστούν στον κόσμο μας το επόμενο διάστημα. Σε κοινωνικό επίπεδο, θα γίνουν σοκαριστικές αποκαλύψεις για σεξουαλικά και οικονομικά εγκλήματα και σκάνδαλα που θα αγγίξουν λεπτές χορδές του συλλογικού ασυνειδήτου και θα φέρουν την αίσθηση απειλής, αν ήδη δεν είναι αισθητή… Όμως η ανθρωπότητα δεν ξέρει άλλους τρόπους να προχωρά. Αν δε δει κατάματα το τέρας που δημιούργησε, δε θα αποδεχτεί ποτέ την ευθύνη της, ούτε και θα αναγκαστεί να το αντιμετωπίσει. Οι οικονομικοί περιορισμοί του επόμενου διαστήματος θα μας οδηγήσουν σε διαδικασίες επαναξιολόγησης, όχι μόνο των αξιών μας αλλά και των προτεραιοτήτων μας. Μέσα από όλη αυτή την κρίσιμη διαδικασία, θα αναγκαστούμε να μετρήσουμε και τις δικές μας δυνάμεις αλλά και τις δικές μας ο υ σ ι α σ τ ι κ έ ς ανάγκες: Η λέξη “ουσία” θα πρέπει ιδανικά να υπάρχει σε κάποιο μέρος του μυαλού μας γιατί η ανεύρεση της θα οφείλει να είναι ένας από τους στόχους στο εξής.

Όλα αυτά, μέσα σε ένα πλαίσιο διλημμάτων, αναποφασιστικότητας και μπερδέματος, με τις διαθέσεις και τα “θέλω” να μεταβάλλονται συνεχώς με ταχείς ρυθμούς. Πλανάται η ανάγκη μίας σημαντικής επιλογής σε κάποιον τομέα της ζωής μας, μα η ομιχλώδης ατμόσφαιρα της εποχής δεν εγγυάται βεβαιότητα. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, έχει σημασία να μείνουμε συνδεδεμένοι με το κέντρο μας και να δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας καταρχάς, να καταλήξει στο ποιες είναι οι πραγματικές του ανάγκες και τι επιζητά να πάρει και να δώσει μέσα στις σημαντικές του σχέσεις. Δεν χρειάζεται βιασύνη, δεν χρειάζεται παρορμητισμός και πάνω από όλα, δεν καθόλου δεν χρειάζεται συναισθηματική χειραγώγηση και δραματικές αντιδράσεις, διότι τα αποτελέσματα δε θα είναι τα επιθυμητά.
Σε κοσμικό επίπεδο, πέραν όσων προαναφέρθηκαν, θα αυξηθούν οι πολεμικές επιθέσεις και θα γίνει αναγκαία η εύρεση διπλωματικών λύσεων. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο δηλητηριάσεων, ατυχημάτων και μολύνσεων του υγρού στοιχείου, προβλημάτων μέσω χημικών και εγκληματικότητας.

Η έκλειψη θα επηρεάσει ακόμα περισσότερο τα Σταθερά ζώδια των πρώτων 7 ημερών (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους), Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς κι Αιγόκερους που γεννήθηκαν τις 2 τελευταίες μέρες του ζωδίου τους αλλά και όσους έχουν πλανήτες, Ωροσκόπο και λοιπά μαθηματικά σημεία από την 0° ως και την έβδομη μοίρα των Σταθερών ζωδίων και από την 28° ως το τέλος των Παρορμητικών ζωδίων.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα