Έκλειψη Σελήνης στο Ζυγό | 25.3.2024

ΧΡΥΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
14/03/2024

Έκλειψη Σελήνης στις 05.07ο του Ζυγού – (25.3 – 09.00 π.μ.)

Έρχεται η πρώτη έκλειψη του 2024 που αφορά τον άξονα των Δεσμών της Σελήνης (Κριού – Ζυγού) και το καρμικό μονοπάτι της ανθρωπότητας συνεχίζεται στα θέματα που διαπραγματεύεται. Η έκλειψη πραγματοποιείται στις 25.3 στις 5ο του Ζυγού και αφορά το 1ο δεκαήμερο του παρορμητικού σταυρού, δηλαδή των Κριών/Ζυγών, Καρκίνων & Αιγόκερων με γενέθλια από 23-27/3, 25-29/9, 24-28/6 & 24-28/12 ή όσους έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες από 3ο – 7ο των παραπάνω ζωδίων. Η ενθύμηση των εμπειριών πηγάζει μέσα από το ζώδιο του Ζυγού (Νότιος Δεσμός) και η εξελικτική πορεία ή πρόκληση αν θέλετε είναι να αντιληφθούμε τα ζητούμενα του απέναντι ζωδίου, του Κριού (Βόρειος Δεσμός). Ο άξονας Κριού – Ζυγού ενεργοποιήθηκε έντονα από το καλοκαίρι του 2023 όπου οι δεσμοί πέρασαν στην 29ο των ζωδίων αυτών και ο Πλούτωνας από την τελευταία μοίρα του Αιγόκερω έκανε όψη τετραγώνου, όπου έφερε και ενέτεινε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς τις πολεμικές συρράξεις στη Μέση Ανατολή.

Αλλαγή των δεδομένων και απελευθέρωση των προτύπων ομορφιάς και αισθητική…

Τώρα η έκλειψη αυτή στο Ζυγό, σε κοσμική κλίμακα έρχεται για να ρίξει φως εκ νέου σε θέματα που αφορούν την παγκόσμια ειρήνη, τον Ο.Η.Ε και τα θεσμικά όργανα που πλαισιώνουν θέματα διακρατικών σχέσεων και ισορροπιών. Έρχονται στην επιφάνεια ζητήματα σχετικά με τις νομοθεσίες για τις ανθρώπινες σχέσεις και την αναγνώριση δικαιωμάτων σε πολιτειακό και κοινωνικό επίπεδο, όπως είδαμε ήδη την θέσπιση του πολιτικού γάμου ανάμεσα σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Ελλάδα, έτσι θα προχωρήσουν και άλλες χώρες σε αυτό το μοτίβο. Αλλαγή των δεδομένων και απελευθέρωση των προτύπων ομορφιάς και αισθητικής θα είναι το αποτέλεσμα του τριγώνου του Πλούτωνα προς την έκλειψη, ο οποίος έχει προχωρήσει αυτή τη φορά στο ζώδιο του Υδροχόου.

Κερδισμένα στον έρωτα και στις σχέσεις τους θα βγουν τα ζώδια που είναι στο 2ο δεκαήμερο του Ταύρου, Καρκίνου, Σκορπιού και Αιγόκερω.

Σε πιο προσωπικό επίπεδο, παρατηρούμε τον κυβερνήτη της έκλειψης αυτής που είναι η Αφροδίτη να βρίσκεται στους Ιχθύες σε μια σύνοδο με τον Κρόνο, κάτι που μας λέει ότι τα θέματα των σχέσεων αλλά και των οικονομικών χρειάζονται σοβαρή και γενναία αντιμετώπιση χωρίς υπεκφυγές ή ακρότητες γιατί εύκολα μπορεί να δεχθούμε ή να κάνουμε δριμεία κριτική προς τους άλλους και να απογοητευτούμε πλήρως. Υπό αυτές τις συνθήκες, δυσκολίες στις ισορροπίες των σχέσεων εκτός από τα παρορμητικά ζώδια θα έχουν και όσοι βρίσκονται στο 2ο δεκαήμερο των Διδύμων, Παρθένων, Τοξοτών και Ιχθύων. Η άλλη μετάφραση είναι το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Δία στο Ταύρο ενώ έχουμε και το φαινόμενο της αμοιβαίας υποδοχής μεταξύ Αφροδίτης – Δία. Αυτό συμβαίνει όταν ένας πλανήτης φιλοξενείται στο περιβάλλον του άλλου. Εδώ ο Δίας, παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων βρίσκεται στον Ταύρο (θέση Αφροδίτης) και η Αφροδίτη, κυβερνήτης του Ταύρου, βρίσκεται στους Ιχθύς (θέση Διός). Αυτή η πρόσμιξη μόνο εξισορροπηστικά και θετικά μπορεί να λειτουργήσει στην σκληρότητα της προηγούμενης όψης με τον Κρόνο και μέσα από την συγχώρεση και την κατανόηση να μάθουμε ότι μας ενώνουν πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Κερδισμένα στον έρωτα και στις σχέσεις τους θα βγουν τα ζώδια που είναι στο 2ο δεκαήμερο του Ταύρου, Καρκίνου, Σκορπιού και Αιγόκερω.

Η έκλειψη αυτή έχει διάρκεια μπρος – πίσω 9,5 μήνες και έχει ήδη ξεκινήσει η επιρροή της από τον Ιούνιο του 2023 ενώ θα κρατήσει ως τον Ιανουάριο του 2025. Τα χρονικά διαστήματα που ενεργοποιείται είναι τα παρακάτω όπου και θα δείτε να συμβαίνουν τα γεγονότα: 12/3, 7/5, 19, 21 & 26/6, 2, 13, 27 & 29/9, 16/11 & 26/12.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα