Έκλειψη Σελήνης στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 8.11.2022 – Όλα αλλιώς!

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
08/11/2022

Η σεληνιακή έκλειψη της 8ης Νοεμβρίου 2022 γίνεται στις 16° του άξονα Ταύρου – Σκορπιού και γδύνει είτε μας αρέσει είτε όχι την πραγματικότητα (μας) και την παρουσιάζει ολόγυμνη, σαν αποκάλυψη. Για κάποιους, την αλήθεια που υποψιάζονταν, για άλλους, εκείνη που απέφευγαν επιμελώς ως τώρα να δουν. 

Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε στις μέρες μας, δεν είναι ωραίος. Έχει ειπωθεί και σε άλλα μου άρθρα: Με τον Νότιο Δεσμό στο ζώδιο του Σκορπιού, ξεπηδούν από το συλλογικό ασυνείδητο τέρατα, φόβοι κι ενοχές, θυμός και μανίες, σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα, εγκληματικότητα, με σκοπό η ανθρωπότητα να δει με άλλο βλέμμα τις αξίες μέσα από τις οποίες λειτουργεί, να βρει νέους τρόπους να νιώσει ασφάλεια και να επανεκτιμήσει τα βασικά – υλικά και μη – που ως τώρα ήταν δεδομένα. Και αυτή η φάση, με τον Κρόνο σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, δεν είναι μία φάση που μπορούμε να αποφύγουμε. Αντίθετα, πρέπει να αποδομηθούν και να δομηθούν πολλά από την αρχή και όσο η ανθρωπότητα αντιστέκεται, θα συνεχίζει να μένει στην ίδια τάξη.

Οι προσωπικές και συνεργατικές σχέσεις, θα βρίσκονται στο προσκήνιο!

Έτσι, ειδήσεις, γεγονότα και φυσικά φαινόμενα, αλλά και αιφνίδιες αλλαγές σε προσωπικό επίπεδο, θα διαταράξουν για άλλη μία φορά την αίσθηση ασφάλειας, την αίσθηση του ανήκειν. Οι προσωπικές και συνεργατικές σχέσεις, θα βρίσκονται στο προσκήνιο και η εξέλιξη τους μπορεί να μας εκπλήξει (αφορά περισσότερο τα ωροσκόπια που επηρεάζονται ασφαλώς).

Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να ανήκουμε κάπου, από τη φύση μας. Κατατάσσουμε μόνοι μας τον εαυτό μας σε ομάδες, σε χρώματα, οχυρωνόμαστε πίσω από ιδέες, σχέσεις, ανθρώπους, ταμπέλες. Κι έρχεται κάποια στιγμή που ένα γεγονός, ένα άτομο, μας δείχνει ότι όσα ξέρουμε μας προσπέρασαν και στεκόμαστε ουραγοί πίσω από όσα πιστεύαμε… Κάτι άλλο συμβαίνει, εμείς δεν μένουμε ίδιοι, ο κόσμος δεν μένει ίδιος, άρα και το σημείο απ’ όπου βλέπουμε τα πράγματα, πρέπει ν’ αλλάξει: Κανείς δεν διανοείται πόσο δύσκολο είναι αυτό, μέχρι να έρθει η στιγμή να το αντιμετωπίσει! Δεν είναι όμως αναγκαίο απλά αλλά και απελευθερωτικό. Η ανάγκη ελέγχου που επί της ουσίας είναι αγνός φόβος, είναι εκείνη που μας εμποδίζει να το δούμε…

Πρόκειται για μία έκλειψη που θα φέρει σαρωτικές αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες αλλά και οικονομικού τύπου διαφοροποιήσεις. Ο χαρακτήρας της είναι μοιραίος και όλοι θα μετρηθούμε για το πώς θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την αλλαγή, που έχει αφυπνιστικό χαρακτήρα. Κάτι θα μας στήσει μπροστά στον καθρέφτη χωρίς μακιγιάζ, χωρίς φίλτρα. Όλα τα παραπάνω μπορεί να αφορούν ύλη αλλά και συναίσθημα, σχέσεις ή και πεποιθήσεις, συνεργασίες αλλά και ψυχολογικά ζητούμενα. Η αποκαλυπτική έκλειψη, θα δείξει που θα προκύψει γεγονός που θα διαφοροποιήσει κάτι εντός ή εκτός μας, μια για πάντα. Θα απομακρύνει ό,τι αποτελεί “νεκρό ιστό” και τη θέση του θα πρέπει να αντικαταστήσει κάτι πιο αληθινό, πιο ουσιαστικό. Η αντίσταση απέναντι σε αυτό, δεν βοηθά, ο νικητής έχει ανακοινωθεί ήδη και δεν είναι το κομμάτι που θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε και φοβόμαστε να το κάνουμε.

Θα δοθούν οι ευκαιρίες να εντοπίσουμε πόσο απομακρυνθήκαμε από τον πυρήνα που μας συνδέει όλους σαν ανθρωπότητα.

Όλα τα παραπάνω, σχετίζονται όχι μόνο με εμάς σαν μονάδες αλλά και με την θέση μας στο σύνολο, άλλωστε το επιβεβαιώνουν ο Κρόνος και ο Ουρανός. Θα δοθούν οι ευκαιρίες να εντοπίσουμε πόσο απομακρυνθήκαμε από τον πυρήνα που μας συνδέει όλους σαν ανθρωπότητα και τι μπορούμε να κάνουμε για να επανασυνδεθούμε σε ένα νέο επίπεδο. Βιώνουμε μέρες γεμάτες αμφιβολίες και καχυποψία ακόμα και για το ποιος είναι ο διπλανός μας, πλανάται η ενέργεια του φόβου και της έλλειψης εμπιστοσύνης. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι λίγο ως πολύ, όλοι έχουμε συντελέσει στο χάος που παρατηρούμε σαν θεατές και η ευθύνη αναδόμησης πάνω σε νέες βάσεις, είναι εξίσου ευθύνη όλων μας. Όσο δεν λειτουργούμε συνεκτικά κι υπεύθυνα, τόσο το Σύμπαν θα φέρνει λόγους για να το κάνουμε επιτέλους.

Η έκλειψη θα επηρεάσει ακόμα περισσότερο τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό, Υδροχόο) του Β’ δεκαημέρου και των αρχών του Γ’ δεκαημέρου αλλά και όσους έχουν πλανήτες, Ωροσκόπο και μαθηματικά σημεία, από την 10°ως την 22° των παραπάνω ζωδίων. 

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα