Εκλείψεις Μαρτίου | Δύο εκλείψεις σε διαφορετικό άξονα, όμως κάτι τις ενώνει!

ASTROTEAM GUEST
13/03/2025

14 Μαρτίου | Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων

Η διαίσθηση είναι ενεργή και η κριτική φύση της Παρθένου έχει πίσω της μεγάλη έμπνευση.

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον νότιο δεσμό μας καλεί να αφήσουμε πίσω οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί την καθημερινότητα μας, η επεξεργασία των συναισθημάτων όσο παραμένει διανοητική και συντηρητική ελλοχεύει τον κίνδυνο αποδιοργάνωσης ψυχισμού. Χρειάζεται να φωτίσουμε την διαίσθηση, την ευαισθησία και τον ρομαντισμό. Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον βόρειο δεσμό, Κρόνο και Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Ίσως μας καλεί να κλείσουμε σοβαρά κεφάλαια στη ζωή μας με το αίσθημα της κατανόησης, αποδοχής και αγάπης, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο. Η έκλειψη λειτουργεί σαν τον φωτεινό σηματοδότη που δίνει την ικανότητα στο άτομο να δώσει τη δική του ζωτική ενέργεια για να υλοποιήσει τα συνειδητά ιδανικά και τις επιθυμίες του. Εκείνη την ημέρα ο Ερμής κάνει στάση για να ξεκινήσει την φαινομενική ανάδρομη πορεία του στην 9η μοίρα του Κριού. Μία μοίρα που ζητά από μόνη της την εστιασμένη προσοχή! Ενώ η έκλειψη ζητά να κλείσουν κεφάλαια, ο πλανήτης της νόησης κοντοστέκεται και ο πλανήτης της αρμονίας και ισορροπίας, η Αφροδίτη, είναι ήδη ανάδρομη . Εσωτερική συζήτηση, σιωπή και παρατήρηση των προκλήσεων που καλούνται σε λήψη αποφάσεων αλλά δεν είναι η στιγμή. Περίμενε! Αφουγκράσου! Λόγισε ορθά!

Κάθε νέος κύκλος για να ανοίξει χρειάζεται οργάνωση μεθοδικότητα – Κρόνος-Χρόνος!

Έτσι η μια έκλειψη διαδέχεται την άλλη, κάνοντας στάση ο Ερμής πάνω στην 9η μοίρα του Κριού, πάνω ακριβώς στην ηλιακή έκλειψη της 29η Μαρτίου. Μια έκλειψη βορείου δεσμού – μια νέα Σελήνη, που δείχνει που πρέπει να κατευθυνθούμε… Δυο εκλείψεις που κάτι τις ενώνει, που η μια ζητά από την άλλη την συνέχεια του έργου της και του σκοπού της . Χωρίς παρόρμηση και βιασύνη αφού Ερμής -σκέψη, λογική, κριτική ικανότητα και Αφροδίτη -οι ασφάλειες μας, οι αξίες μας είναι σε ανάδρομη πορεία. Η στάση αυτή θα τολμούσα να πω ότι μας λέει “περίμενε,ξανά σκέψου, σκέψου, μην λειτουργήσεις παρορμητικά ή ατυχηματικά αλλά με σύνεση, ηρεμία και αργά βήματα”. Ο βόρειος δεσμός με τον Κρόνο σύνοδο στους Ιχθύς σε καλεί να μείνεις λίγο μόνος σου, δώσε χώρο στον εαυτό σου να σκεφτείς, να αποφασίσεις ορθά, περιόρισε το όνειρο την ουτοπία, το παραμύθι που σε μαγνητίζει για να φτάσεις τον σκοπό σου. Για να μπορέσεις να κάνεις ενέργειες με καινούργιες γνώσεις και σπιρτάδα. Κάθε νέος κύκλος για να ανοίξει χρειάζεται οργάνωση μεθοδικότητα – Κρόνος-Χρόνος!

Ένας μήνας τόσο ενεργοποιημένος από αφυπνίσεις – εκλείψεις. Ας παρατηρήσουμε αγαπημένε συνταξιδιώτη μέσα από τις προκλήσεις που πρέπει να κατευθυνθείς και μόλις ορθοδρομήσουν οι πλανήτες Ερμής – Αφροδίτη μετά τις 15 Απριλίου ας πάρεις αποφάσεις για τις αλλαγές και τα νέα μονοπάτια. Ας αφουγκραστούμε και ας ανοίξουμε χωρίς αντιστάσεις τις επιταγές των ουράνιων σχηματισμών. Αφορά το τρίτο δεκαήμερο των μεταβλητών. Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύες και των το πρώτο των παρορμητικών Κριός, Ζυγός και Καρκίνο Αιγόκερω.

Καλή Αφύπνιση με αγάπη, συγχώρεση, αποφασιστικότητα και δυναμισμό!

 

Από την Ευφροσύνη Τσεγκέλη

 

Οι εγγραφές για το διετές πρόγραμμα ξεκίνησαν!

Νέο τμήμα 29 Ιανουαρίου 2025 

Σχετικά άρθρα