Είσαι το ταίρι μου; Τις απαντήσεις μας τις δίνει η συναστρία!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
07/02/2019

Συμπαθούμε ή ερωτευόμαστε με την πρώτη ματιά… Κολλάμε σε άτομα που εκ των προτέρων νιώθουμε ότι θα μας ταλαιπωρήσουν.. αλλά δεν μας νοιάζει! Τι είναι αυτό που μας φέρνει κοντά; Τι είναι αυτό που μας καταπιέζει ή μας απομακρύνει από τις σχέσεις μας;

“Νιώθω σαν να σε ξέρω από παλιά…” ή μήπως γνωριζόμαστε από κάπου; Μήπως λίγο πολύ όλοι μας δεν έχουμε ξεστομίσει τις παραπάνω λέξεις; Δεν μας έχει συμβεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή να συναντήσουμε εντελώς άγνωστους – θεωρητικά – ανθρώπους που όμως νιώθουμε ότι κάπου τους έχουμε ξαναδεί και ότι κάτι απροσδιόριστο μας θυμίζουν; Kι όσο κλειστοί και ντροπαλοί κι αν έχουμε υπάρξει κατευθείαν αναπτύσσουμε οικειότητα και η επικοινωνία ρέει αβίαστα μεταξύ μας;

Αντιθέτως πόσες φορές, νιώθουμε φόβο απέναντι σε κάποιους άλλους ανθρώπους από την πρώτη στιγμή που μας τους συστήνουν; Η απειλή; Χωρίς να ξέρουμε το γιατί, χωρίς να μπορούμε να εξηγήσουμε την πρόθεσή μας να τρέξουμε και να το βάλουμε στα πόδια. Ακόμα πιο περίεργο και ανεξήγητο γεγονός είναι ότι με ορισμένους ανθρώπους μιλάμε και συνεννοούμαστε με δυο κουβέντες, ενώ με κάποιους άλλους κάνουμε αγώνα να τους δώσουμε να καταλάβουν τι ακριβώς εννοούμε και συχνά λέμε το ίδιο ακριβώς πράγμα αλλά… καταλαβαίνουμε διαφορετικό!

Συναστρία λέγεται ο κλάδος της κλασσικής Αστρολογίας που εξετάζει την ποιότητα των ανθρώπινων σχέσεων.

Ακόμα και ο τόνος της φωνής δείχνει να μας είναι ενοχλητικός και να ηχεί στ’ αυτιά μας απαίσια ή επιθετικά ή αποκρουστικά και βεβαίως να μην μπορούμε να εξηγήσουμε το γιατί. Όλα λοιπόν, στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων είναι πάρα πολύ απλά θέμα συναστρίας και το πως θα εξελιχθούν οι σχέσεις αυτές είναι πάλι αρμοδιότητα αυτού του τομέα της κλασσικής Αστρολογίας που εξετάζει τους χάρτες δυο ατόμων μαζί και μπορεί να αποφανθεί γιατί αγαπιούνται ή μισούνται θανάσιμα ή γιατί ένιωσαν αμοιβαία συμπάθεια από την αρχή για να καταλήξουν σε έναν υπέροχο γάμο στο τέλος! Συναστρία λέγεται ο κλάδος της κλασσικής Αστρολογίας που εξετάζει την ποιότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Σύζυγοι και εραστές, γονείς και παιδιά, φίλοι ή συνεργάτες μπαίνουν κάτω από την κοινή παρατήρηση της αστρολογικής συναστρίας και εξηγεί τι πραγματικά είναι αυτό που μας φέρνει κοντά, τι είναι αυτό που μας απομακρύνει, μας φοβίζει, μας βγάζει απωθημένα και μας κάνει να φτιάχνουμε ή να χαλάμε τις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μας.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ και η σημασία τους στη συναστρία

Η επαφή των πλανητών ενός ατόμου με τους πλανήτες του άλλου δηλώνει πρωτίστως τι είδους σχέση αναπτύσσουν  τα άτομα μεταξύ τους αλλά και πως πρόκειται να εξελιχθούν μεμονωμένα σαν ξεχωριστές προσωπικότητες. Συμμετέχουν και οι 8 πλανήτες του ηλιακού συστήματος συν τα 2 φώτα (ήλιος και σελήνη) που παίζουν και τον καθοριστικό ρόλο. Όλοι είναι εξίσου σημαντικοί, επιφέρουν όμως διαφορετική προσέγγιση και κατ’ επέκταση γεννούν και διαφορετικά συναισθήματα τους ενός απέναντι στον άλλο, έτσι όταν υπερισχύει:

 • Ο Πλούτωνας σημαίνει ότι η έλξη είναι μαγνητική και μοιραία
 • Ο Ποσειδώνας δημιουργεί κάτι το ιδεατό, το φανταστικό
 • Ο Ουρανός δηλώνει την ουσιαστική έλξη (και το κεραυνοβόλο συναίσθημα)
 • Ο Κρόνος το ξεκαθάρισμα και τη σταθερότητα (κριτική)
 • Ο Δίας την ανάπτυξη και την δοτικότητα
 • Ο Άρης τη δράση (ερωτική έλξη και δραστηριοποίηση)
 • Η Αφροδίτη την αγάπη (πότε αγαπάμε πραγματικά)
 • Ο Ερμής προσδιορίζει τον τύπο της επικοινωνίας
 • Η Σελήνη καθορίζει αν νιώθουμε τον άλλο ως δικό μας
 • Ο Ήλιος είναι η πνευματική ένωση
 • Οι δεσμοί της σελήνης δηλώνουν καρμικότητα και εξέλιξη μέσα από αυτή
 • Το μεσουράνημα δίνει το νόημα της ζωής ανάμεσα στα άτομα
 • Το vertex (καρμικό σημείο μέσα στο ωροσκόπιο) δηλώνει ούτε λίγο ούτε πολύ «είσαι ειδικά για μένα»
 • Η μαύρη σελήνη ή μαύρη μαντόνα, τα πάθη και τη σεξουαλικότητα, το μαγνητισμό
 • Και τέλος υπάρχουν και οι πλανητοειδείς Ψυχή και Έρως που παίζουν σημαντικότατο ρόλο κυρίως στις ερωτικές συναστρίες μια και αποκαλύπτουν τον βαθύτερο ψυχισμό (ψυχή) και την ερωτική πράξη (έρως)

Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο και όλα είναι θέμα ταύτισης-συμβατότητας των πλανητών μεταξύ τους και βεβαίως έτσι εξηγούνται τα περίεργα ζευγάρια που κατά καιρούς κλέβουν την προσοχή μας είτε ανήκουν στο περιβάλλον μας είτε στην εγχώρια ή διεθνή show-biz! Παραδείγματα άπειρα που εξηγούν την μοναδικότητα της επαφής των ανθρώπων αλλά το παράδειγμα που ακολουθεί ανήκει στις ιστορίες αγάπης που άφησαν πραγματικά εποχή μια και η συγκεκριμένη Κυρία έφτασε σε μια κορυφαία θέση επειδή την αγάπησε ένας Ιστορικά διάσημος άνδρας!

ΔΙΑΣΗΜΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ που άφησαν εποχή.

Ναπολέων Βοναπάρτης και Ιωσηφίνα.
Ναπολέων 15 Αυγούστου 1769 11.00πμ στο Ajaccio France
Και Ιωσηφίνα 23 Ιουνίου 1763 4.00πμ στο Trois-Letts France

Την πρώτη εντύπωση κλέβει ο Ποσειδώνας της ο οποίος βρίσκεται πάνω στο γενέθλιο Ήλιο του! Και πως να μην γοητευθεί από αυτήν όταν με τα μάτια της ψυχής του πλέον, την εξιδανικεύει, την τοποθετεί σε βάθρο και πιστεύει μέσα από το θολό-ιδανικό σύννεφο του Ποσειδώνα ότι πρόκειται για την ωραιότερη γυναίκα που έχει συναντήσει ποτέ! Τον συγκινεί με την ευαίσθητη ψυχή της (Ήλιος Καρκίνο) και τον εξιτάρει ταυτόχρονα με την Αφροδίτη του να βρίσκεται πάνω στον Ήλιο και τον Άρη της. Η ταύτιση Αφροδίτης-Άρη σε μια συναστρία ερωτική είναι από μόνη της εξαιρετικά δυναμική για να ερωτευθούν και να παθιαστούν τα άτομα μεταξύ τους ακόμα και με μια και μόνη επαφή τους!

Αυτομάτως βλέπει τη νεαρή γυναίκα ως μια σχέση σοβαρή (η Αφροδίτη του κάνει εξάγωνο με το γενέθλιο Κρόνο της και ταυτόχρονα ο Δίας της (επίσης νομιμότητα) κάνει γωνία τριγώνου με τη σελήνη του). Είναι βεβαίως και οι όψεις που τους οδήγησαν στη γαμήλια απόφαση.

Από την άλλη πλευρά η Ιωσηφίνα έλκεται από εκείνον ερωτικά και βαθιά ψυχικά εφόσον ο αστεροειδής ψυχή βρίσκεται ακριβώς πάνω στον ωροσκόπο του και ο Έρως βρίσκεται απέναντι από τη μαύρη σελήνη του δίνοντας μοιραία έλξη σε οποιαδήποτε επαφή τους.Ο Ερμής του κάνει τρίγωνο με τη σελήνη του και σίγουρα της αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέπτεται και εκφράζει τις απόψεις του. Μελανό σημείο της επικοινωνίας τους ο δικός του Κρόνος πάνω στον Ερμή της, που δυστυχώς δείχνει ότι της περιορίζει την επικοινωνία, πιθανότατα “δεν την ακούει” όταν του μιλά ενώ ταυτόχρονα ίσως η κριτική που της ασκεί είναι παραπάνω αυστηρή απ’ όσο πρέπει ή απ’ όσο η ίδια αντέχει.Ο Ποσειδώνας του τετραγωνίζει τη σελήνη της οπότε τον εξιδανικεύει και αυτή με τη σειρά της αν και στην πορεία αποδεικνύεται ότι αυτή ή όψη θα επιφέρει και απογοήτευση από τη συμπεριφορά του. Τέλος ο Άρης του είναι σε γωνία τετραγώνου με τον ωροσκόπο της και παρόλη την ερωτική έλξη που αναπτύσσεται υπάρχουν σαφώς και ζητήματα κτητικότητας και ζηλοτυπίας ανάμεσά τους.

Αυτά είναι τα κυριότερα σημεία της συναστρίας τους που εξηγούν τι τους έφερε μαζί και πως ένιωσε ο ένας για τον άλλο μετά τη γνωριμία τους. Σίγουρα υπάρχουν πολλές δευτερεύουσες επαφές πλανητών που εντείνουν περισσότερο την έλξη μεταξύ τους.

Διάρκεια και μελλοντική επιτυχία μίας σχέσης

Η διάρκεια και η κατεύθυνση που θα πάρει μια σχέση στην εξέλιξή της είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι της συναστρίας που ανήκει περισσότερο στο κομμάτι της πρόβλεψης. Η προοδευτική συναστρία είναι μια μέθοδος που ακολουθείται από τους Αστρολόγους προκειμένου να διαπιστώσουν πως θα είναι το μέλλον μιας σχέσης όχι απαραίτητα μόνο ερωτικής αλλά και συνεργατικής ή φιλικής. Στο μεγάλο αυτό θέμα της συναστρίας ανήκουν και οι χάρτες composite που είναι η σύνθεση δύο ωροσκοπίων μαζί παράγοντας ένα κοινό ωροσκόπιο – έναν αστρολογικό χάρτη που τον εξετάζουμε σαν να είναι τα δύο άτομα ένα. Σαν να είναι ένα σώμα, μία ψυχή και βεβαίως η μελέτη του περιγράφει επακριβώς τις κοινές μελλοντικές προδιαγραφές δύο ή και περισσότερων ατόμων μαζί.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα