Εγώ πότε θα γίνω μάνα;

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
21/05/2021

Μεγάλη απόφαση να γίνει κάποιος γονιός! Συνειδητά ή όχι, σηματοδοτεί τεράστια αλλαγή πλεύσης στη ζωή… είμαστε άραγε έτοιμοι γι’ αυτό;

Παλαιότερα, η δυνατότητα τεκνοποίησης αλλά και η ανατροφή των παιδιών ήταν μια αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση και μάλιστα κάτω από απόλυτες προδιαγραφές. Άτεκνη γυναίκα=κατεστραμμένη. Κανείς δεν νοιαζόταν για την ιστορία της, για το μέγεθος της απόφασης ή την ευθύνη αυτής. Το σημαντικό ήταν τα κουτσούβελα να γεμίζουν το σπίτι και αν παντρευόσουν και μέσα στο χρόνο δεν ανακοίνωνες τον απόγονο, άρχιζαν τα σχόλια και τα κουτσομπολιά περί αδυναμίας, ασθενειών κλπ, χωρίς να περνάει ούτε καν η ιδέα ότι μπορεί να ήταν και επιλογή να μην θες να προχωρήσεις σε αυτήν την τεράστια ευθύνη.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ στο οικογενειακό περιβάλλον, έχοντας πλέον την ενεργή συμμετοχή των ανδρών σε μητρικό ρόλο (χαζομπαμπάδες), με τη συμβολή βεβαίως οικογενειακών συμβούλων και παιδοψυχολόγων, χωρίς όμως κατ’ ουσίαν να έχει αλλάξει και πολύ η κατάσταση στο γεγονός ότι οι περισσότεροι γονείς εξακολουθούν να αγνοούν το αν κατ’ αρχάς μπορούν να είναι αντάξιοι του ρόλου τους και κατά δεύτερον, ποιες είναι οι ατομικές προδιαγραφές τους προκειμένου να ανταποκριθούν στο όλο εγχείρημα. Η συνδρομή της Αστρολογίας εδώ είναι εξαιρετικά πολύτιμη και ανιχνεύεται μέσω της μελέτης του 5ου οίκου της χαράς και της δημιουργίας.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ με τους απογόνους μας;

Τα παιδιά μας είναι κυριολεκτικά μια δημιουργία που στηρίζεται στην καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του 5ου οίκου στο προσωπικό μας Ωροσκόπιο! Είναι επίσης συγκλονιστικό το πόσο πολύ μας μοιάζουν, είτε στον ένα είτε στον άλλο, συχνά με μια κληρονομική μίξη και των δυο μελών της σχέσης που αντικατοπτρίζεται στο ωροσκόπιο του παιδιού πλέον.

Διερευνώντας τον 5ο οίκο λοιπόν, όχι μόνον στο χάρτη της υποψήφιας μάνας αλλά και σε εκείνον του πατέρα, διακρίνουμε όλες τις δυνατότητες αφενός της τεκνοποίησης (γόνιμοι/άγονοι), αλλά και όλων των προδιαγραφών που κληροδοτούν στα επόμενα μέλη της γενιάς τους.

Οικογένεια Χωραφά ή ένα παιδάκι και καλό;

Αστρολογικά οι ενδείξεις απόκτησης παιδιών δεν συμβαδίζουν πάντα με τον αριθμό των παιδιών που θα μπορούσε να αποκτήσει ένα ζευγάρι θεωρητικά, δεδομένου ότι η αντισύλληψη είναι πλέον ευρεία διαδεδομένη. Μπορούμε να ανιχνεύουμε την κοσμική υπόσχεση ύπαρξης παιδιών σε ένα γενέθλιο χάρτη λαμβάνοντας το σαν προδιαγραφή και όχι σαν τελικό αποτέλεσμα.

Η ακμή του 5ου οίκου φυσικά στα ζώδια της γης και του νερού θεωρείται πιο γόνιμη από τα ζώδια του αέρα και της φωτιάς, ενώ ο 5ος οίκος στο Λέοντα συχνά δίνει παιδιά σε κάπως μεγαλύτερη ηλικία. Η παρουσία πλανητών στον 5ο οίκο, μας δίνει πληροφορίες για τις σχέσεις που θα έχουμε με τα παιδιά, σκιαγραφώντας συχνά και το φύλο ή την ψυχολογία τους.

  • Ο Ήλιος στον 5ο έχει περισσότερο τον χαρακτήρα του μονάκριβου παιδιού και από κει κι ύστερα όλα εξαρτώνται από τις όψεις που δέχεται. Το φύλο του παιδιού εξαρτάται και από το ζώδιο (θηλυκό ή αρσενικό).
  • Αντίστοιχα η Σελήνη και η Αφροδίτη που είναι φορείς θηλυκών ιδιοτήτων αρμόζουν περισσότερο σε κορίτσια αλλά μπορεί να δείχνουν και αγόρια με ξεχωριστές ευαισθησίες. Η παρουσία τους στον 5ο οίκο είναι αρχικά ένα καλό σημάδι ως προς τη γονιμότητα (ιδιαίτερα της Σελήνης η οποία άνετα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως η πριμαντόνα της γονιμότητας) και τις σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών, ωστόσο λόγω της ευαισθησίας τους, αν δέχονται σκληρές όψεις από τον Άρη, τον Κρόνο, τον Ουρανό ή τον Πλούτωνα, το κλίμα συχνά αντιστρέφεται και τα προβλήματα είναι ουκ ολίγα.
  • Ο Άρης, σαν αρσενικός εκπρόσωπος, υποδηλώνει με την παρουσία του αγόρια (είτε κορίτσια με υπέρμετρο όμως δυναμισμό). Το δύσκολο κομμάτι του πλανήτη έχει να κάνει με τις ενδοοικογενειακές μάχες που ξεσπούν, αφού σπάνια το παιδί είναι φρόνιμο και υπάκουο! Ως προς τις εγκυμοσύνες ο Άρης στις καλές του μπορεί να δείχνει ένα παιδί που έρχεται σύντομα και σε νεαρή ηλικία, ενώ ως δυσαρμονικός δημιουργεί συχνά επιπλοκές ή ακόμη και αποβολές.
  • Ο Ερμής είναι ουδέτερος ως προς το φύλο και τονίζει περισσότερο μια διανοητική σχέση γονιού και παιδιού, ενώ επηρεάζεται κι αυτός άμεσα από τις όψεις που δέχεται.
  • Ο Ποσειδώνας εμπλέκεται άμεσα με τις υιοθεσίες, υπονοώντας ότι στο θέμα της γονιμότητας είναι κάπως…άστοχος. Όσον αφορά το φύλο του παιδιού ταιριάζει περισσότερο σε κορίτσι και αν “λοξοδρομήσει” το αγόρι είναι πιθανόν να έχει μια εξαιρετικά ευαίσθητη ιδιοσυγκρασία.
  • Ο Ουρανός είναι γενικά υπεύθυνος για τις βοηθητικές μεθόδους σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται δυσκολίες στη σύλληψη, αλλά χρειάζεται προσοχή στην ερμηνεία του μια και συχνά η εμφάνιση του στον 5ο συνοδεύεται και από ξαφνικές και απρόβλεπτες εγκυμοσύνες ή ακόμα χειρότερα διαταραγμένες όπως πχ εξωμήτριες ή παλίνδρομες κυήσεις πάντα ανάλογα με τις γωνίες που δέχεται.

Κάλιο αργά παρά ποτέ!

  • Στερητικός πλανήτης ο Κρόνος θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι στερεί τη δυνατότητα για τεκνοποίηση. Και σε αρκετές περιπτώσεις ενώ είναι ιδανικός για την ανατροφή ή την εκπαίδευση των ξένων παιδιών, με τα δικά μας κάτι “στραβώνει” επιβεβαιώνοντας στην πράξη τους φόβους, τις ανησυχίες και την ανασφάλεια του Κρόνου. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική όταν υπεισέρχεται ο παράγων χρόνος. Ο Κρόνος δεν στερεί την απόκτηση απογόνων, μπορεί όμως να την καθυστερήσει αρκετά και να αποκτήσει κάποιος σε κάπως περασμένη ηλικία, ίσως και μετά τα 40. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι μάλλον είναι το καλύτερο για κάποιον που διαθέτει Κρόνο στον 5ο να μην αποφασίσει για παιδάκι πολύ νωρίς, προκειμένου να αποφύγει πιθανά προβλήματα και ταλαιπωρίες από την ύπαρξη του, εφόσον είναι σαφές πως ο 5ο οίκος της χαράς και της δημιουργίας περιορίζεται από τον ψυχρό και περιοριστικό Κρόνο.

Ουκ εν τω πολλώ το ευ.

  • Αντίθετα ο Δίας είναι σαφές πως ευνοεί την απόκτηση παιδιών (από μόνος του φτάνει τα 2-3), όταν όμως είναι δυσαρμονικός σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει την υπεύθυνη στάση του γονιού. Γονείς που “κάνουν πάσα” τα παιδιά τους σε παππούδες, θείες ή στο σύντροφό τους, δίνοντας προτεραιότητα στις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες, είναι σύνηθες να διαθέτουν και τον Δία στον 5ο τους.
  • Ο Πλούτωνας στον 5ο οίκο λειτουργεί συχνά με τη γνωστή τακτική του “όλα” ή “τίποτα”.Γι’ αυτό άλλωστε όταν σχηματίζει έντονες όψεις μπορεί να συνδέεται τόσο με θέματα κληρονομικότητας που ενδέχεται να παρεμποδίζουν καίρια την απόκτηση απογόνων, όσο και με έναν συγκριτικά μεγάλο αριθμό παιδιών.

Ο Κυβερνήτης του 5ου οίκου

Ο κυβερνήτης του 5ου οίκου είναι σημαντικός, μια και οι γωνίες που σχηματίζει είναι και ο ενδεχόμενος αριθμός των απογόνων που θα αποκτήσει (εφόσον δεν ακολουθείται κάποια μέθοδος αντισύλληψης). Αν υπάρχουν πλανήτες στον 5ο οίκο, τους λαμβάνουμε υπ’ όψιν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και τον κυβερνήτη του πέμπτου. Πολλές φορές φορές άτομα με δυο πλανήτες στον 5ο τους, αποκτούν και δυο παιδιά. Σε αυτήν την περίπτωση, κάθε ένας πλανήτης περιγράφει και ένα παιδί. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν πολλά παιδιά (10-12,) φυσικά δεν μπορεί να υπάρχουν τόσες προσεγγίζουσες όψεις, ο Δίας όμως μέσα στον 5ο ή με καλές όψεις στον κυβερνήτη του 5ου δείχνουν τις μεγάλες οικογένειες. Σύμφωνα με μια άποψη, ανάλογη πολλαπλασιαστική ικανότητα μπορεί να επιδείξει και ένας ενεργός Πλούτωνας. Είναι όμως μια περίπτωση όπου όλα κρίνονται στο ζύγι ελεύθερης βούλησης και κοινωνικών επιταγών.

Το μεγαλύτερο δημιούργημα ή η μεγαλύτερη ευθύνη και καθήκον για κάποιους άλλους, παραμένει ένα σημαντικό θέμα έρευνας μέσα στα προσωπικά ωροσκόπια. Δεδομένων των αντικειμενικών δυσκολιών της εποχής που το αυξανόμενο άγχος και η οικονομική κρίση αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την απόκτηση παιδιών, η Αστρολογική έρευνα βοηθά να κατανοήσουμε τον προσωπικό μας χάρτη και να εκτιμήσουμε τις γενέθλιες προϋποθέσεις πριν προχωρήσουμε στο πολυπόθητο γεγονός. Αρχικά η τάση και μετέπειτα η επιθυμία ανιχνεύεται με κάθε λεπτομέρεια, ενώ η συμπεριφορά και η στάση ως συνειδητός εκφραστής της γονικής ιδιότητας διαμορφώνεται μέσα από τα χαρακτηριστικά του 5ου οίκου του χάρτη μας. Καλούς Απογόνους!

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα