Εαρινή Ισημερία, τα γενέθλια της Γης… και μία Νέα Σελήνη στον Κριό!

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
21/03/2023

Εαρινή Ισημερία και γιορτάζουμε την Πρωτοχρονιά της Γης και τα γενέθλια της Αστρολογίας. Η άνοιξη κάνει την είσοδο της επισήμως στο Βόρειο Ημισφαίριο και η Περσεφόνη εγκαταλείπει πια τα ζοφερά σκοτάδια του Άδη…

Κάθε τέτοια γιορτινή Εαρινή Ισημερία η Γη έχει γενέθλια και η ημέρα σχεδόν κερδίζει την πρώτη μάχη που δίνει με τη νύχτα… σχεδόν, γιατί το σκορ είναι ισοπαλία. Τόσο φως όσο και σκοτάδι. Μια τέτοια γιορτινή ανοιξιάτικη ημέρα διάλεξε ο Πλάστης και έδωσε την εντολή: Ας γεννηθεί το Φως… και ας εισχωρήσει όσο πιο βαθιά μπορεί στα πλάσματα του, να τα θρέψει, να τα φωτίσει, να τα ”καθαρίσει”. Ανοίξτε την καρδιά σας λοιπόν να μπει ο Ήλιος της Εαρινής Ισημερίας να στεγνώσει τις υγρασίες και από τις πιο μύχιες γωνιές της! Ανοίξτε τα μάτια σας και αφήστε τα να χορτάσουν με τα χρώματα της άνοιξης που θα πλημμυρίσουν τα αναθρεμμένα χώματα. Ανοίξτε το μυαλό σας και αφήστε το να ταξιδέψει εκεί που δεν μπορούν να σας πάνε τα βήματά σας. Ανοίξτε την αγκαλιά σας και γεμίστε τη με αισιοδοξία, γεμίστε τη με λιακάδα και όνειρα.

Φέτος, η Πρωτοχρονιά της Γης και τα γενέθλια της Αστρολογίας ήρθαν μια ημέρα νωρίτερα στις 20 Μαρτίου, λίγο βιαστικά βλέπετε, γιατί για Κριό μιλάμε και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά;

Εύκολο δεν είναι, το γνωρίζω. Όλοι μας το γνωρίζουμε γιατί αυτός ο Μάρτης ξεκίνησε πικρά. Οι δρίμες του ήταν σκληρότερες από κάθε άλλη φορά. Αφού όμως δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα, ας αλλάξουμε για λίγο τα μάτια που την βλέπουν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία από αυτή, σήμερα, που ξανά δημιουργείται ο κόσμος! Γιατί κάθε Εαρινή Ισημερία είναι και μια Γένεση! Ο Ήλιος στη 00 μοίρα του Κριού βρίσκεται στην κρίσιμη μοίρα της ανθρωπότητας, στην πρώτη, πρώτη στιγμή της Δημιουργίας! Φέτος, η Πρωτοχρονιά της Γης και τα γενέθλια της Αστρολογίας ήρθαν μια ημέρα νωρίτερα στις 20 Μαρτίου, λίγο βιαστικά βλέπετε, γιατί για Κριό μιλάμε και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Ο πολιορκητής αυτός που μπαίνει με ορμή και τσαμπουκά στη ζωή, που την αρχίζει άσκεφτα και αχόρταγα, που ήρθε να φέρει το νέο, το καινούργιο, το άφθαρτο. Εαρινή Ισημερία και μια Νέα Σελήνη στον Κριό με ένα απίστευτα δυναμικό Stelium στην παρορμητική αυτή φωτιά της έναρξης. Στον Κριό που θέλει να προχωρήσει τον κόσμο μπροστά, να τον κάνει να ξεχάσει, να τον γιατρέψει με τη συμμετοχή του Χείρωνα όσο πιο γοργά μπορεί.

Η Νέα Σελήνη για τα ζώδια της φωτιάς

Κριός

Αγαπημένοι Κριοί χρόνια σας πολλά! Τα γενέθλια σας ξεκινούν και εσείς σαν έτοιμοι από πάντα θα βγείτε μπροστά θαρρετά και θα αδράξετε τις ανεπανάληπτες ευκαιρίες που θα σας έρθουν. Ευκαιρίες και για ανανέωση τόσο στα προσωπικά σας όσο και στα επαγγελματικά θα προκύψουν και θα δείτε τη θετική ενέργεια να ρέει και να σας περικυκλώνει. Τώρα, σε αυτή τη Νέα Σελήνη ήρθε η στιγμή να θέσετε νέους στόχους, να δώσετε νέες υποσχέσεις και να προσπαθήσετε να φέρετε την άνοιξη στη ζωή σας και στις ζωές αυτών που αγαπάτε. Ιδιαιτέρως ευνοημένοι οι Κριοί του Μαρτίου.

Λέων

Ο Ήλιος, ο δικός σας φωτεινός κυβερνήτης στο φιλικό ζώδιο του Κριού σε σύνοδο με τη Σελήνη δημιουργούν υπέροχα τρίγωνα που θα σας φέρουν τύχη και σωματική ευεξία. Είστε από τους ευνοημένους της Εαρινής Ισημερίας και της Νέας Σελήνης στον Κριό καθώς θα ενεργοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι εσωτερικές σας δυνάμεις, αυτές οι Λιονταρίσιες. Η ανάγκη για προσωπικές αλλαγές και νέες περιπέτειες θα είναι έντονη και θα σας βάλει στον πειρασμό να εξερευνήσετε ‘’τόπους’’ διαφορετικούς, από αυτούς που μέχρι τώρα είχατε συνηθίσει. Ιδιαιτέρως ευνοημένοι οι Λέοντες του Ιουλίου.

Τοξότης

Ο Δίας, δικός σας κυβερνήτης αγαπημένοι Τοξότες συμμετέχει με όλη του την ‘’καρδιά’’ σε αυτή τη Νέα Σελήνη του Μάρτη, σε αυτή τη βιαστική Εαρινή Ισημερία του 2023. Οι μέρες αυτές της άνοιξης θα είναι φωτεινές, χαρούμενες και δημιουργικές για εσάς, γιατί με τόσους πλανήτες στη φιλική Φωτιά του Κριού η χαρά για ζωή θα είναι τόσο ζωντανή μέσα σας ώστε να νιώθετε πως μπορείτε να υπερνικήσετε κάθε εμπόδιο. Ξεκινήματα ερωτικά, ξεκινήματα καριέρας, ξεκινήματα σχέσεων, αλλά και ευκαιρίες οικονομικές, θα είναι στο πρόγραμμα με τυχερότερους Τοξότες τους γεννημένους το Νοέμβριο.

Η Νέα Σελήνη για τα ζώδια της γης

Ταύρος

Η Νέα Σελήνη στον Κριό θα έχει μια μικρή μελαγχολία για εσάς σταθερά παιδιά της Γης. Οι αλλαγές έρχονται πολύ γρήγορα και σας τρομάζουν λίγο και θέλετε λίγο περισσότερο χρόνο να σκεφτείτε… Η Αφροδίτη δικό σας κυβερνήτης σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης επιθυμεί να σας ενδυναμώσει ψυχολογικά και να ενισχύσει τις ασφάλειες σας. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείτε, αφεθείτε με εμπιστοσύνη στην Εαρινή Ισημερία και ευθυγραμμιστείτε με τον εσωτερικό σας κόσμο. Ο διαλογισμός, η προσευχή, η ψυχοθεραπεία θα μπορούσαν να σας ηρεμήσουν έτσι και να σας επιφέρουν τη πνευματική και ψυχική γαλήνη που επιθυμείτε. Περισσότερο ευάλωτοι οι Ταύροι του δεύτερου δεκαημέρου.

Παρθένος

Ο Ερμής δικός σας κυβερνήτης σε σύνοδο με τη Νέα Σελήνη προσπαθεί να βρει τρόπους να ξεκλειδώσει το μυαλό σας. Η πλανητική μάζωξη στον Κριό σε ένα ζώδιο με το οποίο σας συνδέει απίστευτη καρμικότητα, μοιάζει με μια σπαζοκεφαλιά που θα πρέπει να λύσετε. Μη σας καταλαμβάνει το άγχος και μην περιμένετε τώρα σε αυτή την Εαρινή Ισημερία να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Προτεραιότητα σας οι οικονομικές σας και ερωτικές σας εκκρεμότητες που θα διευθετήσετε με λογική και αυτοπεποίθηση. Περισσότερο ευνοημένοι οι Παρθένοι των δύο τελευταίων ημερών.

Αιγόκερως

Ο Κρόνος δικός σας κυβερνήτης από τη νέα του θέση στους Ιχθύς προσπαθεί να προσαρμοστεί και να βάλει τάξη στις σκέψεις και στα διλλήματα σας. Η Νέα Σελήνη στον Κριό θα τονίσει κυρίως τα οικογενειακά σας θέματα και θα σας δείξει ποιες θα πρέπει να είναι οι νέες βάσεις που θα μπουν προκειμένου τα πράγματα να πάψουν να είναι δυσλειτουργικά. Είναι αλήθεια πως δεν θα είναι πολύ εύκολη διαδικασία και εσείς θα πρέπει να είστε σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσετε με τον καλύτερο τρόπο θέματα οικογενειακών σχέσεων και ακίνητης περιουσίας. Ιδιαιτέρως προσεκτικοί οι Αιγόκεροι των δυο τελευταίων ημερών.

Η Νέα Σελήνη για τα ζώδια του αέρας

Δίδυμοι

Ένας πύρινος Ερμής, δικός σας κυβερνήτης θα συμμετέχει σε σύνοδο με τη Νέα Σελήνη στον Κριό σε αυτή την Εαρινή Ισημερία αγαπημένοι Δίδυμοι. Ένας ασυγκράτητος Ερμής σε παρορμητική Φωτιά που ποθεί να ”κάψει” κάθε πνευματική αντίσταση. Και ένας Άρης στο δικός σας ζώδιο για τόσο πολύ καιρό που έχετε σχεδόν ξεχάσει τι σημαίνει να είστε ήρεμοι. Οι σχέσεις σας κινδύνεψαν, οι φιλίες σας κινδύνεψαν, οι οικογενειακές σας σχέσεις κινδύνεψαν και εσείς αισθάνεστε τόσο μα τόσο εξαντλημένοι. Η Νέα Σελήνη στην αρχή του Κριού αυτές τις ‘’ζημιές’’ θα προσπαθήσει να μπαλώσει και μέχρι το τέλος του Μάρτη θα τα έχει καταφέρει! Περισσότερο ευνοημένοι οι Δίδυμοι του Μάη.

Ζυγός

Αγαπημένοι Ζυγοί, τόσοι πολλοί πλανήτες μαζεμένοι ακριβώς απέναντι σας και η Αφροδίτη δικός σας κυβερνήτης στο ζώδιο του Ταύρου πασχίζουν να σας φωτίσουν τα μονοπάτια των προσωπικών σας σχέσεων. Οι αντιπαραθέσεις και οι διεκδικήσεις δε σας λείψουν σε αυτή τη Νέα Σελήνη, αλλά να είστε σίγουροι πως μέσα από αυτές θα βρείτε τις λύσεις των προσωπικών σας προβλημάτων. Πολύ σημαντικό θα ήταν να κάνετε εσείς την πρώτη κίνηση εκεχειρίας, όσο αναποφάσιστοι και αν είστε γατί έτσι θα βάλετε τα προσωπικά σας όρια και θα προσδιορίσετε τις δικές σας ανάγκες. Ιδιαιτέρως ευνοημένοι οι Ζυγοί του Σεπτέμβρη. Προσεκτικοί οι Ζυγοί των δύο τελευταίων ημερών.

Υδροχόος

Παιδιά του επαναστάτη Ουρανού, ανένταχτοι Υδροχόοι, η Νέα Σελήνη του Κριού έχει βαλθεί να ‘’παίξει’’ με το μυαλό σας. Σε αυτή την Εαρινή Ισημερία νιώθετε έτοιμοι να μπείτε σε νέες συναρπαστικές περιπέτειες, νιώθετε την ανάγκη να απελευθερωθείτε από τα δεσμά του παρελθόντος. Ο Κρόνος μόλις εγκατέλειψε το ζώδιο σας και εσείς στέκεστε σχεδόν αμήχανοι ακόμη μπροστά στην τόση ελευθερία. Η ανάγκη σας για προσωπική ανανέωση είναι έντονη και οι ευκαιρίες να τα καταφέρετε άπειρες. Ανήκετε σε ένα ζώδιο με υψηλό δείκτη ευφυΐας που την επιστρατεύετε όταν παραστεί ανάγκη. Περισσότερο ευνοημένοι οι Υδροχόοι του Ιανουαρίου.

Η Νέα Σελήνη για τα ζώδια του νερού

Καρκίνος

Ο κυβερνήτης σας, η κυκλοθυμική Σελήνη στην απαρχή του Κριού καθορίζει τον τρόπο συμπεριφοράς σας κυρίως στα θέματα που αφορούν τα επαγγελματικά σας. Η Νέα Σελήνη στον Κριό σε σύνοδο με τον Ερμή, το Χείρωνα και το Δία, δίνουν το έναυσμα για νέες αρχές, για νέα σημαντικά ξεκινήματα. Η κατάκτηση της επιτυχίας, η δημόσια εικόνα σας και η κοινωνική σας καταξίωσης θα είναι οι στόχοι σας σε αυτή την Εαρινή Ισημερία τρυφεροί και ευαίσθητοι Καρκίνοι. Επιλέξτε σοφά μέσα από τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν και κρατήστε κοντά σας τους ανθρώπους που σας έχουν βοηθήσει στην επαγγελματική σας άνοδο μέχρι τώρα. Ιδιαιτέρως προσεκτικοί οι Καρκίνοι των δύο τελευταίων ημερών.

Σκορπιός

Ο Πλούτωνας δικός σας κυβερνήτης αγαπημένοι Σκορπιοί, μια ανάσα πριν περάσει στον Υδροχόο σας έχει αναστατώσει, σας έχει αγχώσει κάνοντάς σας να χάσετε τη συνηθισμένη Σκορπίσια σας σιγουριά. Η θέση του στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερω σε αυτή τη Νέα Σελήνη πραγματοποιεί ένα ασύμβατο αλλά πολύ δεμένο εξάγωνο που ενδέχεται να φέρει ευχάριστες ανακατατάξεις στα θέματα της εργασίας σας. Σε αυτή την Εαρινή Ισημερία, οφείλετε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να επανεκτιμήσετε τις καταστάσεις της ζωής και της υγείας σας. Η Νέα Σελήνη στον Κριό θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να περιορίσετε βλαβερές συνήθειες και να ενδυναμώσετε το φυσικό σας σώμα. Ιδιαιτέρως προσεκτικοί οι Σκορπιοί των δύο πρώτων ημερών.

Ιχθύες

Η Εαρινή Ισημερία του 2023 και η Νέα Σελήνη στον Κριό, σας βρίσκουν εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους σε σχέση με το παρελθόν. Η παρουσία του Κρόνου στο δικό σας ζώδιο από τις 7 Μάρτη, αν και είναι πολύ φρέσκια ακόμη, έχει αρχίσει να σας φέρνει προ των ευθυνών σας και η Νέα Σελήνη του Μάρτη θα σας φέρει προ των οικονομικών σας ευθυνών. Έχει έρθει η στιγμή να αναλάβετε πρωτοβουλίες έτσι ώστε να βελτιώσετε την οικονομική σας ασφάλεια και να θέσετε νέους επαγγελματικούς στόχους. Η καλή διαχείριση των οικονομικών σας πόρων θα πρέπει να είναι η κύρια μέριμνά σας και η αποφυγή των οικονομικών ρίσκων επίσης. Η περίοδος είναι πολύ θετική για την αύξηση της αυτοπεποίθησης σας και της αυτοκυριαρχίας σας. Εξαιρετικά πιεσμένοι οι Ιχθύες των δύο πρώτων ημερών.

Σε κάθε Εαρινή Ισημερία…

Σε κάθε Εαρινή Ισημερία η Γη έχει γενέθλια και προσθέτει ένα χρόνο ακόμη ζωής στη χιλιόχρονη πλάτη της.

Σε κάθε Εαρινή Ισημερία η Γη επαναστατεί.

Σε κάθε Εαρινή Ισημερία η Γη ξεκινά και πάλι από την αρχή.

Σε κάθε Εαρινή Ισημερία η Γη ξυπνά από τη χειμερία της νάρκη σαν βαρύθυμη πεινασμένη αρκούδα.

Σε κάθε Εαρινή Ισημερία η Γη δίνει τη μάχη του Φωτός και την κερδίζει.

Κάθε Εαρινή Ισημερία είναι μια Επανάσταση που φέρνει την αλλαγή ξεκινώντας πρώτα από «μέσα». Ο Μάρτης είναι επαναστατικός και μπροστάρης. Ξυπνά τη Φύση και αυτή με τη σειρά της ξυπνά τα πλάσματά της. Φωτιές θα σπείρει η Πρωτοχρονιά της Γης. Μικρές –μικρές εστίες που θα θρέψουν τη μεγάλη φωτιά… Φωτιές μικρές- μικρές σαν αυτές που άναψαν στο Μοριά το Μάρτη του 1821, τότε που ενώθηκαν και έδωσαν τη μεγάλη Φωτιά της Επανάστασης. Τότε, σ’ ένα Μάρτη μακρινό πριν 202 χρόνια…

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα