Η Δύναμη και η Αδυναμία στη σχέση

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
27/07/2021

ΣΥΝΘΕΤΟΣ ΧΑΡΤΗΣ composite

Ο Σύνθετος Ήλιος – Η Δύναμη και Αδυναμία στη σχέση. Αιώνια πηγή ζωής ο Έρωτας μπορεί να μας απογειώσει…μπορεί να μας κατεδαφίσει! Αντλούμε δύναμη, αυτοπεποίθηση, χαρά και ηρεμία προπάντων όταν η σχέση λειτουργεί με αμοιβαιότητα και ισοτιμία. Θυμάστε όταν πρωτοερωτευθήκατε; Όταν πρωτοσυναντήσατε το έτερον ήμισυ; Τι ήταν αυτό που σας τράβηξε πρωτίστως το βλέμμα, τι προσέξατε και σας έκανε να ξεχωρίσετε το συγκεκριμένο πρόσωπο ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα; Κάποιοι άνθρωποι πέφτουν σε έκσταση όταν ερωτεύονται, κάποιοι άλλοι είναι διαρκώς αφηρημένοι, κάποιοι τρίτοι δεν τρώνε ή δεν κοιμούνται… Μια μικρή μερίδα (εγωιστών) το βιώνουν ως ίωση και περιμένουν να τους περάσει! Και τι βαθιές αλλαγές δεχθήκατε στην προσωπικότητα σας, χωρίς να τις επιλέξετε και χωρίς καλά καλά να τις πολυκαταλάβετε; Ξαφνικά η εσωτερική ένταση ανεβαίνει, υπάρχει δράση, υπάρχει ενέργεια, όλα είναι διαφορετικά γύρω τριγύρω, τα χρώματα πιο ζωντανά, η μουσική πιο έντονη, οι στίχοι αποκτούν διαφορετικό νόημα και όλα περιστρέφονται γύρω από τον/την αγαπημένο/η. Το σημαντικότερο όλων; Ο χείμαρρος δύναμης που κατακλύζει την ψυχή και αίφνης μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Τα πάντα όλα! Το δυνατότερο συναίσθημα –σύμφωνα με την ψυχολογία- είναι ο φόβος, το μόνο που μπορεί να τον νικήσει, είναι το συναίσθημα του Έρωτα. Ο Ερωτευμένος δεν λογαριάζει τίποτα εφόσον δεν είναι πλέον εκείνος το κέντρο του εαυτού του. Κάθε κίνηση, κάθε αναπνοή, κάθε σκέψη πηγάζει μέσα από το ενδιαφέρον του για κάποιον άλλο άνθρωπο. Τι συγκίνηση, τι δύναμη που έχει αυτή η συγκίνηση! Και από την αντίθετη πλευρά ο κίνδυνος της απογοήτευσης. Θυμάστε το στομάχι σας να βουλιάζει ποτέ από αγωνία ή αδημονία για μια συνάντηση… ή για ένα τηλέφωνο; Θυμάστε τις τρομερές μεταπτώσεις μεταξύ ενθουσιασμού και φόβου ότι θα σας απορρίψουν; Μια κουβέντα ή ένα βλέμμα ήταν αρκετό να σας πάει στον Παράδεισο ή αντίθετα στην κόλαση. Απελπισία κι έρωτας συνοδεύουν ο ένας την άλλη χέρι χέρι. Η απόρριψη καταρρακώνει και αφοπλίζει την ψυχή από κάθε πιθανό όπλο που μπορεί να διαθέτει. Όλα καταρρέουν, καμιά επιθυμία για ζωή, για δράση… η απόλυτη δύναμη περνά στην απόλυτη αδυναμία. Η

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Οι άνδρες έχουν το αίσθημα της δύναμης. Οι γυναίκες τη δύναμη των αισθημάτων. Οι άνδρες την αυταπάτη του ελέγχου. Οι γυναίκες την αυταπάτη της ασφάλειας. Οι άνδρες την ευθύνη και την ενοχή που πάει μαζί με τη δράση. Οι γυναίκες την αθωότητα και την ντροπή που πάει με την παθητικότητα. Παραδοσιακά αυτό είναι το παιχνίδι της ισορροπίας των δύο φύλων, ποιος είναι ο αδύναμος και ποιος ο δυνατός; Ή μήπως είναι λάθος να το βλέπουμε ως έτσι; Άραγε μήπως να μιλήσουμε για δύναμη στη σχέση; πόσο δυνατή μπορεί να είναι ή να γίνει , που στηρίζεται και από πού αντλεί τη δύναμή της; Και είναι άραγε ικανή να νικήσει τους αιώνιους εχθρούς της; Την ρουτίνα και τα καθημερινά προβλήματα;

Ο ΣΥΝΘΕΤΟΣ ΗΛΙΟΣ

Ο Σύνθετος Ήλιος μιας σχέσης παράγεται από το μεσοδιάστημα των Ήλιων των προσωπικών ωροσκοπίων και συμβολίζει ακριβώς αυτό: Τη δύναμη μιας σχέσης! Την καρδιά μιας σχέσης!

Σύνθετος Ήλιος στον 1ο οίκο: Υπερβολικά ισχυρή σχέση όπου και τα δύο μέλη νιώθουν πιο δυνατοί όταν είναι μαζί, ενώ νιώθουν διαρκώς ότι έχουν σκοπούς και στόχους να εκπληρώσουν από κοινού. Η παρουσία ως ζευγαριού γίνεται ιδιαίτερα αισθητή και τραβά τα βλέμματα του κόσμου. Πρόκειται συνήθως για πολύ όμορφες παρουσίες, λαμπερές αλλά και με δυναμικό χαρακτήρα.

Σύνθετος Ήλιος στον 2ο οίκο: Ισχυρή σχέση και δέσμευση μεταξύ των μελών αν και η κτητικότητα μπορεί κατά καιρούς να δημιουργήσει προβλήματα. Με το πέρασμα του χρόνου, οι δεσμοί συσφίγγονται, νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και τείνουν να ασχολούνται περισσότερο με πρακτικά θέματα παρά με πνευματικά. Νιώθουν την ανάγκη των από κοινού αποκτημάτων.

Σύνθετος Ήλιος στον 3ο οίκο: Βασικό πλεονέκτημα η φιλική κι επικοινωνιακή πλευρά της σχέσης που χρειάζεται προσοχή ώστε να μην μείνει μόνο στα «λόγια». Απουσιάζει το στοιχείο του βάθους και συχνά η ένωση αυτή δεν δίνει δύναμη στις προσωπικότητες αλλά ούτε στην σχέση αυτή καθαυτή. Πλεονέκτημα η χαρούμενη και φιλική της εξωτερική παρουσία.

Σύνθετος Ήλιος στον 4ο οίκο: Γερό κι ακλόνητο δημιούργημα η σχέση αυτή, όπου ο καθένας νιώθει ισχυρά το αίσθημα της αφοσίωσης και της προσφοράς έναντι του άλλου. Εξαιρετικά δυνατή σχέση που αντλεί ενέργεια μέσα από την αλληλουποστήριξη και βοήθεια των μελών της. Το οικογενειακό περιβάλλον τους είναι απαραίτητο για να λειτουργήσουν με το συναίσθημα της προστασίας της «φωλιάς».

Σύνθετος Ήλιος στον 5ο οίκο: Η Δύναμη της σχέσης πηγάζει μέσα από τη δημιουργία που αναπτύσσουν από κοινού και τους κρατά διαρκώς σε εγρήγορση. Προβάλλεται η χαρούμενη κι αισιόδοξη πλευρά της ζωής και τα μέλη της ενισχύουν το ένα το άλλο αυθόρμητα και χωρίς ανταγωνισμούς. Τα συναισθήματα είναι ισχυρά αλλά δυστυχώς αμφίβολης διάρκειας.

Σύνθετος Ήλιος στον 6ο οίκο: Θεωρείται από τις πιο αδύναμες θέσεις για την ποιότητα της σχέσης εφόσον στην πορεία της δημιουργούνται ανισότητες που την υπονομεύουν. Συνήθως ο ένας από τους δύο υποχωρεί περισσότερο, κάνει εξυπηρετήσεις ή παροχές που στη συνέχεια τις «χτυπάει» και κρατά μνησικακία. Αν κρατήσουν συνεργατική ή παροχής υπηρεσίας σχέση, δηλαδή υπάλληλου-αφεντικού, μπορεί να επιβιώσουν άριστα.

Σύνθετος Ήλιος στον 7ο: Εξαιρετικά ισχυρή και δυνατή σχέση μια και ο 7ος οίκος εκφράζει απόλυτα το θέμα του γάμου και της συνεργασίας των μελών. Υπάρχει ταύτιση απόψεων, ισοτιμία αλλά συχνά κι ένας υπόγειος ανταγωνισμός που προκύπτει από μια ενστικτώδικη αγωνία ότι ο καθένας χάνει την προσωπική του ταυτότητα και αφοσιώνεται πλήρως στον άλλο. Αντλούν ασφάλεια και υποστήριξη αλλά χρειάζεται να βρουν τις απαραίτητες ισορροπίες που να τους επιτρέπουν και την αυτοέκφραση προκειμένου να επιτύχουν στη διάρκεια.

Σύνθετος Ήλιος στον 8ο: Μοιραία ένωση, με ισχυρά συναισθήματα, σφοδρές επιθυμίες, οικειότητα και «δέσιμο» που είναι αδύνατον να εξηγηθεί με απλά λόγια. Δύναμη και αδυναμία εναλλάσσονται ανάλογα με την ποιότητα των συναισθημάτων που επικρατούν ανά εποχή. Μπορεί να τους πάει στα ύψη, μπορεί να τους πετάξει στα Τάρταρα.

Σύνθετος Ήλιος στον 9ο: Περισσότερο πνευματική παρά συναισθηματική αυτή η ένωση, δεν παρέχει δύναμη στα μέλη της αλλά ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων. Η σύνδεση αυτή θα ανοίξει ορίζοντες φιλοσοφικούς ή θρησκευτικούς και πιθανότατα να τα μέλη της να μεταναστεύσουν ή να χρειαστεί να ταξιδεύσουν για κοινούς σκοπούς. Μπορεί να παραμείνουν μαζί αρκετά αλλά σε πλατωνικό επίπεδο. Σύνθετος

Ήλιος στο 10ο οίκο: Ισχυρή, επιφανής και πειθαρχημένη σχέση που παρέχει υποστήριξη και αναγνώριση στα μέλη της. Τα άτομα αντλούν δύναμη, ενέργεια και παρακινούν το ένα το άλλο προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Κατά διαστήματα ίσως απουσιάσει το συναισθηματικό στοιχείο, εξαιτίας της πλήρους αφοσίωσης σε πρακτικά ζητήματα ωστόσο εύκολα μπορεί να επανέλθει εφόσον και οι δύο στηρίζουν τη δημόσια εικόνα τους αποκλειστικά στην μεταξύ τους συμμαχία. Σύνθετος Ήλιος στον 11ο: Η δύναμη της σχέσης είναι η αμοιβαία ελευθερία κινήσεων που απολαμβάνουν μεταξύ τους. Συναίσθημα, συντροφικότητα και φιλία συνυπάρχουν και δημιουργούν πνεύμα εκτίμησης, ισοτιμίας και αποδοχής. Ο κίνδυνος που υπάρχει να διαλύσει το σχήμα αυτό, είναι ένας από τους δύο να θελήσει να περιορίσει τις ελευθερίες του άλλου ή να δημιουργήσει κλίμα ζηλοτυπίας και καχυποψίας.

Σύνθετος Ήλιος στον 12ο οίκο: Ευαίσθητη θέση για μια σχέση δηλώνει ο Ήλιος εδώ, και σαφώς πρέπει τα μέλη της να έχουν τα μάτια τους ανοικτά για τυχόν παρανοήσεις ή εξαπατήσεις. Πιθανότατα κάποιος από τους δύο να χρειαστεί να κάνει υπερβολικές θυσίες οπότε δεν υπάρχει το στοιχείο της ισοτιμίας. Τα άτομα αναγκάζονται να αποκαλύψουν κρυφές πτυχές του εαυτού τους, να μην μπορούν να κρατήσουν τίποτα για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να πνίγονται από ενοχές και αδυναμία να υπερασπιστούν το είναι τους!

Οι άνθρωποι έχουμε μια εμμονή να χωρίζουμε τις σχέσεις σε πετυχημένες ή όχι. Τι σημαίνει επιτυχία όμως; Να έχει απαραίτητα ένα ευτυχισμένο τέλος (happy end); Σύμφωνα με τις κοινωνικές συνθήκες κι επιταγές; Όλοι οι άνθρωποι και όλες οι σχέσεις που περνούν απ’ τη ζωή μας δεν έχουν κάτι να μας δώσουν; Κάτι να μας προσθέσουν στο μακρύ εξελικτικό ταξίδι της ψυχής ; Είναι πάντα οι «πετυχημένες» σχέσεις αυτές που μας  βοηθούν να δυναμώσουμε, να πάρουμε εμπειρίες και να προχωρήσουμε ώστε να γίνουμε σοφότεροι ή μήπως οι «άλλες», οι «ταλαιπωρηματικές», αυτές που μας βάζουν σε διαδικασίες εσωτερικού ψαξίματος, αναθεωρήσεων και γενικώς ανίχνευσης της πραγματικής μας υπόστασης; Σχέσεις με προπληρωμένο κόστος δηλαδή, ανεξάρτητα απ’ το τελικό φινάλε;

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα