ΔΗΜΗΤΡΑ – CERES: Η Ικανότητα της διαπραγμάτευσης

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
05/09/2017

Διαπραγματεύεστε έντονα και με επιχειρήματα ή τα παρατάτε στην πρώτη δυσκολία; Δίνετε τα πάντα προκειμένου να πετύχετε το στόχο σας ή ξέρετε τη σημασία του συμβιβασμού προκειμένου να μην χάσετε τα πάντα;

Η πανίσχυρη Θεά που ελέγχει τη φύση και κατ’ επέκταση τη ζωή πάνω στη Γη, ήταν κόρη του Κρόνου και της Ρέας. Δίδαξε στους ανθρώπους την καλλιέργεια του σιταριού γι’ αυτό τα σιτηρά λέγονται και δημητριακά. Συντηρητική σαν θεότητα, συνεσταλμένη αλλά και αρκετά απόμακρη, είχε απαρνηθεί την θεϊκή κατοικία της στον Όλυμπο και ζούσε πάντα κοντά στους Ναούς που της αφιέρωναν οι άνθρωποι. Την ερωτεύθηκε ο Δίας αλλά η σεμνή και ακατάδεκτη φύση της δεν της επέτρεψε ποτέ να παραδοθεί. Την πολιόρκησε και με διάφορα τεχνάσματα κατάφερε να την αποπλανήσει και από την ένωσή τους να γεννηθεί η μονάκριβη και πολυαγαπημένη της κόρη, η Περσεφόνη. Σύμφωνα με το μύθο ο Βασιλιάς του κάτω κόσμου, ο Θεός Πλούτωνας, ερωτεύθηκε τη Περσεφόνη και την πήρε μαζί του στα έγκατα της γης. Απελπισμένη και απαρηγόρητη η Δήμητρα που έχασε το μοναδικό της παιδί, καταράστηκε τη γη να μην καρποφορήσει. Η φύση ξαφνικά ξεράθηκε και δεν υπήρχε πλέον τίποτα να θρέψει τους ανθρώπους που κινδύνευαν να πεθάνουν από την πείνα! Ο Δίας προσπαθώντας να βρει μια λύση, έπεισε τον Πλούτωνα να επιτρέψει στην Περσεφόνη να μένει μαζί του το μισό χρόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και τον υπόλοιπο μισό να επιστρέφει στη μητέρα της, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Έτσι εξήγησαν οι άνθρωποι και την αλλαγή των εποχών, που όσο διαρκούσε το καλοκαίρι υπήρχε ευχαρίστηση από τη θεά της Γεωργίας και η γη καρποφορούσε ενώ το χειμώνα τα δάκρυά της γίνονταν βροχές και δεν υπήρχε αφθονία.

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ και ΔΥΝΑΜΗ (διαπραγμάτευσης)

Αστρολογικά η Δήμητρα (Ceres) αναγνωρίστηκε σαν τη Θηλυκή Ενέργεια έναντι της Αρσενικής του Πλούτωνα, που σπάει τους κανόνες και τα στεγανά του παντοδύναμου άρχοντα του Άδη και με την δυνατή – μέσα από συμβιβασμό – δύναμή της, καταφέρνει να διαπραγματευθεί την παραμονή της κόρης της στον πάνω κόσμο. Συμβολίζει λοιπόν την διαπραγματευτική δύναμη του ατόμου και θεωρεί ότι σημαντικός στόχος είναι αυτός που τελικά οδηγεί σε συμβιβασμό. Κινεί τα νήματα με τέτοιο τρόπο και κάνει ότι είναι απαραίτητο για να βοηθήσει τον άλλο.

Θετική Εκδήλωση

  • Ικανότητα διαπραγματεύσεων παρ’ όλες τις αντιξοότητες
  • Ενδιαφέρον για τη φύση και τα ζώα
  • Ενδιαφέρον για τα παιδιά και την εγκυμοσύνη
  • Σχέση μητέρας – κόρης

Αρνητική Εκδήλωση

  • Διαπραγμάτευση με κάθε κόστος (σκοτώνεις για να πετύχεις αυτό που θέλεις)
  • Υπερβολικά παραχωρητική φύση προκειμένου να διαπραγματευθεί
  • Δεν αφήνει τους άλλους να εκδηλωθούν και να ανοίξουν τα χαρτιά τους.
  • Κακές σχέσεις με μητέρα και γυναίκες γενικότερα

Η ΔΗΜΗΤΡΑ στα 12 ζώδια και οι διαπραγματευτικές τους ικανότητες:

Κριός

Έχει μεγάλη ανάγκη ελέγχου των άλλων και μέσα από έντονες διαμάχες προσπαθεί να βρει τις λύσεις. Επιθυμεί την αυτοδυναμία της μέσα σε σχέσεις ή συνεργασίες. Ζητά διαρκώς νέες εμπειρίες και δύσκολα στεριώνει αλλά επιζητά και σχέσεις με ανθρώπους που έχουν αδυναμία δέσμευσης.

Ταύρος

Οικονομικά και σχέσεις αναμειγνύονται όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Παρηγορείται με οικονομικές απολαβές και  αναζητά την αυτοδυναμία της και την κοινωνική της  καταξίωση. Δεν κάνει σχέσεις με οικονομικά κατώτερα άτομα από εκείνη.

Δίδυμοι

Ο διάλογος μπορεί να είναι πιο σημαντικός από το ίδιο το πρόβλημα. Παράγει πλήθος επιχειρημάτων έστω κι αν πολλά από αυτά είναι ανούσια. Συχνά προσπαθούν να ξεγελάσουν μέσα από ένα συμβιβασμό και επίσης πιστεύουν ότι για όλα υπάρχει λόγος να απαντήσουν. Λειτουργούν σαν χαμαιλέοντες και αλλάζουν συχνά στάση στις διαπραγματεύσεις τους.

Καρκίνος

Έχουν μεγάλη ανάγκη φροντίδας των άλλων και ζηλεύουν όταν κάποιος άλλος παρέμβει σ’ αυτό! Νιώθουν παραμελημένοι και απομονωμένοι όταν δεν τους το επιτρέπουν. Επιθυμούν το γάμο όσο τίποτα, γνωρίζουν πότε να συμβιβαστούν αλλά παραδίδονται πολύ εύκολα όταν κάποιος τους πληγώσει.

Λέων

Συνήθως είναι απρόθυμοι να δουν την πραγματικότητα και λειτουργούν μέσα από μια άκρως ρομαντική – συναισθηματική τακτική. Βλέπουν μόνο τα θετικά και ρισκάρουν πολλά προκειμένου να κερδίσουν. Χρειάζονται χαρά στην καθημερινότητα τους και παραμένουν αιώνια παιδιά.

Παρθένος

Θέματα υγείας και διατροφής είναι πολύ σημαντικά. Ασχολούνται με την κηπουρική και τη φύση γενικότερα και έχουν μια μανία με τις λεπτομέρειες της ρουτίνας της καθημερινότητας σε σημείο που να κουράζουν απελπιστικά τους άλλους και να υποχωρούν ευκολότερα. Χάνουν το νόημα των διαπραγματεύσεων και αναλώνονται στις λεπτομέρειες.

Ζυγός

Η δύναμή τους είναι πάντα οι “άλλοι”! Αν έχουν σχέση παλεύουν και προσπαθούν να κερδίσουν στις διαπραγματεύσεις τους, αν όχι τα παρατάνε εύκολα. Συχνά χάνουν και το στόχο τους αφήνοντας τον έλεγχο στους άλλους .Οι συνεργασίες παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή τους και τους αρέσει να  “δασκαλεύουν” προκειμένου να πείσουν τους αντιπάλους τους.

Σκορπιός

Σκέπτονται και αναλύουν βαθιά όλα τα θέματα πριν προβούν σε οποιαδήποτε συναλλαγή .Είναι σκληροί διαπραγματευτές κυρίως όταν υπάρχει και συναισθηματικό υπόβαθρο (περιβάλλον Πλούτωνα). Γίνονται σαρκαστικοί και δεν δυσκολεύονται να φτάσουν στ’ άκρα προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Λειτουργούν θεραπευτικά στο περιβάλλον τους και παρέχουν τα πάντα στην οικογένεια τους.

Τοξότης

Στοχεύουν κατ’ ευθείαν στο θέμα που τους ενδιαφέρει και δεν τριγυρνάνε γύρω γύρω! Έχουν την ικανότητα να βλέπουν μακριά αλλά οι στόχοι τους δεν είναι πάντα ρεαλιστικοί. Τους χαρακτηρίζει αισιοδοξία, θέλουν αν είναι δυνατό να σώσουν όλο τον κόσμο και μεγάλη τους ανάγκη είναι να βιώσουν μια πνευματική ολοκλήρωση μέσα από το στόχο τους.

Αιγόκερως

Λειτουργούν πάντα βάσει προσχεδιασμένου σχεδίου και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του. Λαμβάνουν υπεύθυνες θέσεις και τους αρέσει να λύνουν τα προβλήματα των άλλων, να τους βγάζουν από τη δύσκολη θέση κλπ. Δεν χρειάζονται οι ίδιοι περίθαλψη αλλά έχουν εμμονή με το να περιθάλπτουν τους δικούς τους. Συχνά αμελούν την προσωπική τους ζωή.

Υδροχόος

Επιθυμούν να είναι μέρος μιας ομάδας διαπραγματεύσεων και να μην λειτουργούν από μόνοι τους. Μέσα από την ομάδα αποκτούν δύναμη και παλεύουν με νύχια και με δόντια να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Δίνουν μεγάλη σημασία στις φιλίες τους και μειονέκτημά τους είναι ότι χάνουν πολύτιμο χρόνο περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν.

Ιχθύες

Προσπαθούν να κρατήσουν Ειρήνη με οποιοδήποτε κόστος! Χάνονται μέσα στις προσδοκίες τους που συχνά δεν έχουν ρεαλιστική βάση και έχουν μια τάση στις παράνομες και απαγορευμένες σχέσεις. Ψάχνουν να βρουν την τελειότητα στην αγάπη (γι’ αυτό την ψάχνουν και εκτός γάμου). Είναι δύσκολοι με τα παιδιά τους.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα