Διάσημοι έρωτες στην Ιστορία

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
08/08/2022

Έντονα ερωτική προσωπικότητα, σεξουαλικό πάθος και ένταση; ή ερωτικό ανικανοποίητο, ψυχρός συναισθηματισμός και στερημένη συναισθηματική και ερωτική έκφραση; Άρης και Αφροδίτη καθορίζουν την ερωτική μας ταυτότητα καθώς και τη σεξουαλική μας συμπεριφορά!

Όταν γεννηθήκαμε ο Ήλιος, το φεγγάρι και τα υπόλοιπα αστέρια βρίσκονταν σε μια μοναδική διάταξη που δεν θα παρουσιαστεί ποτέ ξανά στη ζωή μας. Αυτός ο μοναδικός σχηματισμός του σύμπαντος μεταφέρεται εδώ και αιώνες τώρα στο μικροσκόπιο των παρατηρητών των άστρων και στοιχειοθετούν το προσωπικό μας ωροσκόπιο, παίρνοντας πληροφορίες για το χαρακτήρα, για τις προοπτικές μας σε σχέση με τα οικονομικά, την υγεία, τα συναισθηματικά. Λίγο δύσκολο ήταν μέχρι πρόσφατα να ασχοληθούμε με ειλικρίνεια και εντελώς ανοιχτά για τα σεξουαλικά θέματα ενός ατόμου και να τα περιγράψουμε μέσα από το χάρτη γέννησης του. Αφορά εξάλλου απόλυτα προσωπικό θέμα της κάθε οντότητας και δύσκολα προσπερνούνται ταμπού που συνδέονται με αυτά. Περιοριζόμαστε στο να αναλύουμε τη συναισθηματική έκφραση των πλανητών-κυρίως Άρη, Αφροδίτης- μη διαχωρίζοντας το ειδύλλιο από το σεξουαλικότητα. Έχουν όμως διαφορετικά χαρακτηριστικά και είναι μάλλον λάθος να τα συγχέουμε μεταξύ τους.

Κορυφαίες ερωτικές έλξεις δημιουργούνται όταν ο Άρης του ενός κάνει επαφή με την Αφροδίτη ή τη Σελήνη του άλλου.

Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν τα πάντα…Διαφορετικό θέμα το είδος της αγάπης το οποίο θέλουμε να δώσουμε και να πάρουμε και διαφορετικό θέμα η σεξουαλικότητα και πως επιλέγουν τα άτομα να εκφραστούν μέσα από αυτή. Την αγάπη και το συναίσθημα το κυβερνούν η Σελήνη και η Αφροδίτη, το σεξ είναι απολύτως θέμα Άρη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο μέσα σε ένα ωροσκόπιο και ο παράλληλα ο συνδυασμός τους σε μια συναστρία είναι άκρως αποκαλυπτικά για το πως αντιμετωπίζει ο κάθε ένας ξεχωριστά τον εαυτό του μέσα στη σχέση και πως αντανακλάται στη μεταξύ τους επαφή. Κορυφαίες ερωτικές έλξεις δημιουργούνται όταν ο Άρης του ενός κάνει επαφή με την Αφροδίτη ή τη Σελήνη του άλλου. Τα άτομα αδυνατούν να αντισταθούν στην μεταξύ τους χημεία, και οι σχέσεις που δημιουργούνται είναι παθιασμένες, εκρηκτικές και πάντα ζωντανές εφόσον το στοιχείο που κυριαρχεί είναι το σεξουαλικό πάθος και είναι απόλυτα φυσιολογικό! Όταν μιλάμε για γνήσια, ατόφια έλξη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού – δεν μπορεί να σου αρέσει κάποιος επειδή φοράει ωραίο πουκάμισο-, αλλά μόνο επειδή σε ξεσηκώνουν οι αισθήσεις, η μυρωδιά, η αφή, η ακοή, όραση…

Ο Άρης αντιπροσωπεύει την ενεργητική αρσενική δύναμη, το ανδρικό μόριο, το θάρρος, τις μαχητικές ικανότητες, το δυναμισμό άρα και τον τρόπο έκφρασης της ενεργής σεξουαλικότητας! Μέσα σε έναν γυναικείο χάρτη δηλώνει τον εραστή, ή το είδος των ανδρών προς τους οποίους μια γυναίκα νιώθει έλξη. Ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται τον εξετάζουμε για να δούμε προς ποια κατεύθυνση πάει η δύναμη του, η ενέργεια και η δραστηριότητα του.

Άρης και σεξουαλική ταυτότητα ανάλογα με το ζώδιο

 • Ο Άρης στον Κριό έχει τόλμη και θράσος! Μεγάλη φυσική ικανότητα τον καθιστά «κυνηγό», είναι επιθετικός, ενεργητικός, ανήσυχος αλλά και βιαστικός, το φλερτ δεν τον πολυενδιαφέρει. Είναι ικανός να εγκληματήσει εν βρασμώ για τα πάθη του.
 • Ο Άρης στον Ταύρο έχει φυσική αντοχή στο σεξ(και στο φαγητό) κυνηγά την απόλαυση αλλά έχει ανάγκη κατοχής όταν ευαισθητοποιείται ερωτικά. Ήρεμος αν δεν νιώθει ότι απειλείται, γίνεται αγρίμι όταν προσβληθεί (Ταύρος εν υαλοπωλείο).
 • Ο Άρης στους Διδύμους δίνει προτεραιότητα σε πνευματικά θέματα, εκφράζεται επιθετικά από νευρικότητα και όχι από ανασφάλεια, δεν είναι απαιτητικός αλλά ούτε και παθιασμένος. Έχει όμως ενθουσιασμό (αρχικά) και γοητεύει με τα λόγια.
 • Ο Άρης στον Καρκίνο είναι ευαίσθητος και χρειάζεται οικειότητα για να εκφραστεί άμεσα και αυθόρμητα. Είναι υπομονετικός αλλά και επιθετικός(τα συνδυάζει)είναι πολύ συναισθηματικός, ιδεαλιστής κι ονειροπόλος. Γοητεύει με το να περιποιείται και να συμπεριφέρεται με το «γάντι»
 • Ο Άρης στο Λέοντα είναι δυναμικός, αναλαμβάνει ρίσκα, έχει πάθος και είναι γενναιόδωρος και υπερσεξουαλικός όταν βρει το αντικείμενο του πόθου του. Η αυτοπεποίθηση του κερδίζει την προσοχή και η αυταρχική του προσωπικότητα επισκιάζει τύπους και κατεστημένα.
 • Ο Άρης στην Παρθένο είναι έξυπνος και πρακτικός, ενώ προσέχει με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα γύρω του. Αρκετά ντροπαλός, δεν κυνηγά εύκολα αλλά προτιμά να του δώσουν πάσα για να εκφραστεί ερωτικά. Ευγενικός και αξιοπρεπής εκδηλώνει το πάθος του με διάρκεια.
 • Ο Άρης στον Ζυγό δεν εκδηλώνει καμία επιθετικότητα ή βιαιότητα στη συμπεριφορά, δίνει προτεραιότητα στους άλλους αλλά έχει την τάση να ειρωνεύεται όταν φοβάται. Δίνει μεγάλη σημασία στο σεξ αλλά έχει μόνιμα πολλές ρήξεις στις σχέσεις του.
 • Ο Άρης στο Σκορπιό δηλώνει ακραία παθιασμένο άτομο, έχει μαγνητισμό, σεξουαλικότητα, θέληση και τρομερή αντοχή. Αρχικά έχει την τάση να λειτουργεί παθητικά, στην πορεία όμως περνά στην αντεπίθεση. Σεξουαλική αποχή κατά διαστήματα.
 • Ο Άρης στον Τοξότη δεν φημίζεται για την μονιμότητα στις σχέσεις του, συνήθως ανάβει φωτιές και αποχωρεί έχει όμως κέφι, ζωντάνια και εξαιρετικό χιούμορ. Επικοινωνεί πνευματικά και δεν μπορεί τους περιορισμούς.
 • Ο Άρης στον Αιγόκερω δηλώνεται πάντα με ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια και τιμιότητα. Είναι κάπως αυταρχικός αλλά έχει ισχυρή σεξουαλικότητα που δεν του φαίνεται καθόλου. Αντοχές μαραθωνοδρόμου!
 • Ο Άρης στον Υδροχόο είναι προκλητικός, ακραίος και εξτρεμιστής στη συμπεριφορά του. Ρομαντικός και εγκεφαλικός, αποφεύγει τους δεσμούς που του δημιουργούν υποχρεώσεις.
 • Ο Άρης στους Ιχθύς έχει την τάση να κρύβει τις πράξεις του από τους πολλούς. Είναι όμως φιλήδονος, συναισθηματικός και ασταθής. Εξαιρετική φαντασία και μαγνητισμός στο άλλο φύλο.

Διάσημοι έρωτες στην ιστορία του Κόσμου

Ένα ζευγάρι πολυσυζητημένο στη χώρα μας που απασχόλησε την κοινή γνώμη για αρκετά χρόνια ήταν αυτό της όμορφης αεροσυνοδού κα Δήμητρας Λιάνη και του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Ειδύλλιο που τους οδήγησε στα σκαλιά της Εκκλησίας παρόλες τις δυσκολίες της εποχής εκείνης.

Ο Πλούτωνας βάζει τη σφραγίδα του πάντα στις μοιραίες σχέσεις πάθους και δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη συναστρία. Ο Πλούτωνας του Ηγέτη, σε ακριβείας τετράγωνο με την Αφροδίτη της κα Λιάνη ανέπτυξε πολύ βαθιά και έντονα συναισθήματα αλλά και όλο το σκοτεινό παρασκήνιο που έλαβε χώρα το διάστημα εκείνο. Και ο δικός της όμως Πλούτωνας κάνει αντίθεση με την Αφροδίτη και τον Άρη του, έτσι ώστε η έλξη να γίνεται πιο δυνατή όσο περνούσε ο καιρός. Το ισχυρό επίσης τρίγωνο του Άρη της με τον Ήλιο του, δηλώνει ότι αισθανόντουσαν δραστήριοι και ενεργητικοί μόνο όταν ήταν μαζί και συνεργαζόντουσαν για κοινούς σκοπούς, αντλώντας εξαιρετική δύναμη ο ένας από τον άλλο. Εκτός όμως από τις έντονα ερωτικές όψεις μεταξύ τους υπάρχουν κι αρκετές οι οποίες δηλώνουν ότι τα μέλη αυτής της σχέσης είναι συνδεδεμένα με πραγματική γλυκύτητα και αγάπη, καθώς και με μια ιδιαίτερη σχέση στοργής και φροντίδας (Ποσειδώνας με Σελήνη και Σελήνη με Αφροδίτη). Ο Νότιος δεσμός σε απευθείας σύνδεση με τον Άρη της κα  Λιάνη βάζει επίσης την υπογραφή του για την καρμικότητα της σχέσης και δηλώνει ότι ήταν αδύνατον να αποφευχθεί.

Ο Άρης σαν εκφραστής της αρσενικής σεξουαλικότητας δίνει το κλασσικό πρότυπο του ισχυρού, κυρίαρχου και κατακτητικού αρσενικού που στόχο έχει να κατακτήσει τη μαγευτική Αφροδίτη.

Η σεξουαλική χημεία δεν ανήκει στη δικαιοδοσία κάποιου πλανήτη αλλά είναι περισσότερο αποτέλεσμα της συνδυασμένης δράσης του Άρη και της Αφροδίτης στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας. Ο Άρης σαν εκφραστής της αρσενικής σεξουαλικότητας δίνει το κλασσικό πρότυπο του ισχυρού, κυρίαρχου και κατακτητικού αρσενικού που στόχο έχει να κατακτήσει τη μαγευτική Αφροδίτη. Μπροστά της μεταβάλλεται σε γλυκό και τρυφερό αγοράκι ή αντίθετα σε άγριο και αυταρχικό κουρσάρο ανάλογα με τα ζώδια που είναι τοποθετημένοι. Αντίστοιχα η Αφροδίτη ανακουφίζει και κατευνάζει την Άρεια συμπεριφορά με τα ερωτικά της κόλπα, συμπεριφερόμενη είτε σαν άγρια κατακτητική Αμαζόνα, είτε σαν γλυκιά τρυφερή γατούλα που εκλιπαρεί για χάδια, πάλι ανάλογα με τα ζώδια που καταλαμβάνει. Οι δύο μαζί δηλώνουν την ερωτική συμπεριφορά τη δική σας και του συντρόφου σας όπως επίσης και τι αναμένει ο ένας από τον άλλο στις πολύ προσωπικές σας επαφές!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα