Δίας στους Ιχθύς

ASTROTEAM GUEST
28/12/2021

Η μεγαλύτερη Θεότητα του ελληνικού Πανθέου. Ήταν Θεός του αίθριου ουρανού!

Από τη Θεογονία μαθαίνουμε πως η Ρέα γέννησε το στερνοπαίδι του Κρόνου. Η Ρέα για να γλιτώσει τα παιδιά της από το πατρικό θυσιαστήριο, κατέφυγε νύχτα στην Κρήτη και με τη βοήθεια της μητέρας της Γης, ήρθε στο κόσμο το «Θείο βρέφος». Το σπήλαιο που ανέλαβε να φιλοξενήσει τον κατατρομαγμένο «Θείο επισκέπτη», κατά τη γνώμη των πρώτων αρχαιολόγων, είναι το Δικταίον Άντρον. Η παράδοση μας λέει ότι ο μικρός Δίας ανατράφηκε με το γάλα της κατσίκας Αμάλθειας.

Το όπλο που έχει ο Δίας στην αποκλειστική διάθεσή του, είναι το αστροπελέκι, τον κάνει ανίκητο να τον τρέμουν Θεοί και άνθρωποι. Με αυτό κατατροπώνει τους Τιτάνες, με αυτό απειλεί τους Ολύμπιους Θεούς, αν παρακωλύσουν τις εντολές του. Στην αρχαϊκή εποχή τον απεικονίζουν συχνά να κράτα τον κεραυνό στο χέρι.

Ο Δίας δεν ήταν όμως μόνο Θεός που έστελνε ουράνιο φως…

Όσο οι νόμοι είναι άγραφοι, είναι ο Δίας που προστατεύει τον ξένο, το φτωχό, το φυγάδα, τον ικέτη, γι’ αυτό και λέγεται Ζευς Ξένιος. Ο Δίας εποπτεύει και τους όρκους (Ζευς Όρκιος), αλίμονο σε αυτόν που θα τους πατούσε. Ο Δίας δεν ήταν όμως μόνο Θεός που έστελνε ουράνιο φως, αλλά και των καιρικών μεταβολών γενικά. Αυτός έστελνε τους ανέμους, τα σύννεφα, τη βροχή, το χαλάζι, το χιόνι, την αστραπή, τη βροντή, τον κεραυνό κάτω στη γη, είτε για καλό είτε για κακό των ανθρώπων.

Δίας, ο πατέρας των Θεών και των ανθρώπων, σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική μυθολογία, απελευθερώνεται από το Κρόνιο περιβάλλον του Υδροχόου στις 29 αυτού του Δεκέμβρη, μην ξεχνάμε ότι παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου πριν τον Ουρανό ήταν ο Κρόνος. Πριν ήταν στον Αιγόκερω, πάλι κυβερνήτης Κρόνος, άρα κρυβόταν για δυο τουλάχιστον χρόνια η λάμψη του και τώρα πλησιάζει η ώρα να βγει νικητής μιας τιτανομαχίας που κρατάει αιώνες! (Ο πλανήτης βρίσκεται σε κυριαρχία στον Τοξότη και στους Ιχθύες, σε έξαρση στον Καρκίνο, σε εξορία στους Διδύμους και σε πτώση στον Αιγόκερω).

Τί δώρα θα φέρει στα 12 ζώδια, γιατί εκτός από κεραυνό ορίζει και την απεραντοσύνη, τη φιλοξενία, τη δικαιοσύνη, τη φιλομάθεια και την ποιότητα μιας ζωής με ήθος και υγιείς απολαύσεις!

Κριός

Είναι η ώρα για μια εσωτερική πορεία, μια πολύ μοναχική εξέλιξη σε ψυχολογικό επίπεδο, με την ιερή σιωπή της προσευχής, σ’ ένα δρόμο αυτογνωσίας. Ο Δίας εδώ θα βοηθήσει τη συμπόνια σ’ εσάς πρώτα από όλους και στον εαυτό σας πάνω από όλους. Αυτοσυγχώρεση και αυτοαγάπη θα είναι το μεγάλο σας δώρο! Με τη μεγαλοσύνη του Θείου πατέρα, ίσως αγκαλιάσετε το μικρό παιδί μέσα σας που το έχετε παραμελήσει. Μια αφορμή για αλτρουισμό και θυσιαστική απελευθερωτική βοήθεια, μια αφορμή για μελέτη και στοχευμένο προγραμματισμό, πριν το μεγάλο ξεκίνημα!

Ταύρος

Το δώρο της τεχνολογίας το έχετε σκεφτεί; Θα φωτιστεί σε εσάς ένας δρόμος μη παραδοσιακός, να εργαστείτε με ό,τι καινοτόμο σας προσφέρεται στο δρόμο σας, αλλά μη φανταστείτε ότι θα το κάνετε μόνοι σας! Ομάδες, παρέες και φίλοι, θα ενωθείτε για σκοπούς που πια θα γίνονται ευδιάκριτοι και προσανατολισμένοι για ομαδικό καλό! Τεχνολογική κοινωνικοποίηση να το πω; Πάντως επέκταση σίγουρα σε φίλους και συνεργάτες και όλος ο κόσμος μια αγκαλιά.. έστω και μέσω βίντεο κλήσης!

Δίδυμοι

Δουλειά, φήμη και αναγνώριση! Στο ψηλότερο σημείο ο πλανήτης της επέκτασης θα δώσει το δώρο της φιλοδοξίας και το ελάττωμα του υπερεγώ! Προσοχή στις ισορροπίες και σκληρή δουλειά, γιατί σας περιμένει εκπλήρωση στόχων σε επαγγελματικό και ενδεχομένως και προσωπικό επίπεδο! Τίποτα όμως δε γίνεται εύκολα, θέλει προσοχή! Θυμηθείτε στον τοίχο της αναρρίχησης -στάσεις να κοιτάτε την αφετηρία και τους συνοδοιπόρους σας, έστω κι αν προηγείστε!

Καρκίνος

Μια θέση που θα σας δώσει την όρεξη να ταξιδέψετε, να ερευνήσετε, να μάθετε, να πειραματιστείτε με ό,τι ξένο, δίψα για γνώση, μελέτη, σπουδές, φιλοσοφία και αναθεώρηση! Η ώρα να κοιτάξετε έξω από το παράθυρο του σπιτιού σας που σας περιχαρακώνει και να βγείτε από το καβούκι σας για καινούριες εμπειρίες, που έτσι κι αλλιώς τις φοβάστε! Να το δώρο σας! Τόλμη, γνώση και εξερεύνηση!

Λέων

Ο Ξένιος Ζευς θέλει τους άλλους να σας δίνουν χρήματα, σας φιλοξενεί λοιπόν με κληρονομιές, πιο εύκολα δάνεια, βάζει ένα χεράκι να πουλήσετε εκείνο το ακίνητο που θέλετε ή σας διευκολύνει γενικά σε επενδύσεις και βοήθειες σε οικονομικό επίπεδο. Παράλληλα, μια εσωτερική ματιά σε τραύματα και άλλου τύπου συμπεριφορές, που ήρθε η ώρα να αναλύσετε και να αναζητήσετε ενδεχομένως μεγαλύτερο βάθος στις προσωπικές σας σχέσεις!

Παρθένος

Μα το δώρο σας θα είναι σημαντικό! Οι σχέσεις σας! Θα σταθεροποιηθούν, θα ερωτευτείτε, θα συνεργαστείτε, θα δεσμευτείτε ή θα απελευθερωθείτε για τα καλύτερα! Θα μπείτε σε σχέσεις η συνεργασίες που επιθυμείτε και το χέρι που θα σας χαϊδέψει σε όλα τα επίπεδα, θα ‘ναι ευγενικό και βελούδινο!

Ζυγός

Θα βελτιώσει τη δουλειά σας σε επίπεδο συνθηκών, ενδεχομένως να αρχίσετε να σκέφτεστε την υγεία σας, το σώμα σας και να βρείτε τη γυμναστική που σας ταιριάζει! Η δουλειά σας θα αρχίσει να φαίνεται και τα ταλέντα σας να αξιοποιούνται! Η υγεία θα βρει λύσεις και θα μπει σε προτεραιότητα!

Σκορπιός

Ω εσείς οι υπόγειοι τύποι, θα βγείτε από το βαθύ έλος στην επιφάνεια να πάρετε το οξυγόνο του έρωτα, να φλερτάρετε να παίξετε, να μιλήσετε και να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας, να ζωγραφίσετε και να κάνετε τα απωθημένα σας που τα κρύβατε τόσο καλά! Διασκέδαση και επέκταση σε απογόνους; Πάνε μαζί αυτά, όχι;

Τοξότης

Ασφάλεια και βάσεις για το σπίτι και την οικογένεια, οι γονείς και οι ρίζες θα σας απασχολήσουν με τον καλύτερο τρόπο, να σκεφτείτε, να επουλώσετε, να πείτε τα ανείπωτα! Θα σας βρει χώρο καινούριο σπιτικό ή θα ασχοληθείτε με το υπάρχον για την καλυτέρευση των συνθηκών του! Θα συγκατοικήσετε; Θα κάνετε πλάνα οικογένειας; Ε ήρθε η ώρα να δείτε το χώρο που θα στεγάσετε εσάς και τους σημαντικούς άλλους, σε πραγματικό ή ψυχολογικό επίπεδο!

Αιγόκερως

Η βοήθεια θα έρθει από αδέλφια, ξαδέλφια με κάποιο τρόπο. Θα μετακινηθείτε πολύ και ίσως χρειαστεί να αλλάξετε το μέσον σας. Θα πάρετε καινούριο αυτοκίνητο; Θα διαβάσετε περισσότερο, θα ενδιαφερθείτε για κάτι καινούριο ή θα διαφημίσετε κάτι παλιότερο. Θα μιλήσετε, θα επικοινωνήσετε και θα έχετε ευκαιρίες και οφέλη από την επικοινωνία!

Υδροχόος

Δώρο-εισροή εσόδων! Οικονομική επέκταση και αναθεώρηση αξιών! Ευκολία στην αύξηση των οικονομικών σας και πνευματική ισορροπία, προσοχή στην υπερβολή και την υπερεκτίμηση!

Ιχθύες

And the Oscar goes… σε εσάς! Όλα νέα! Νέοι στόχοι, νέοι άνθρωποι, νέα προσωπικότητα! Αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση επιτέλους! Προχώρημα και εξέλιξη, μια εσωτερική λάμψη που θα φωτίσει μια περσόνα κρυμμένη, με ένα φως αναγέννησης και εξέλιξης, είτε μέσω σπουδών, είτε μέσω συνεργασιών, είτε μέσω ενός έρωτα.. Εκπλήρωση ονείρου και επιτυχία όπου στοχεύσετε!

 

Από τη Δώρα Χαραλαμπάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα