Ο Δίας στους Διδύμους – (26/5/24 – 10/6/2025)

ASTROTEAM GUEST
05/01/2024

«Θέση αδυναμίας»

Ο Δίας είναι επέκταση πνευματική και υλική. Είναι πλανήτης που δίνει την εύνοια του σε πνευματικό επίπεδο και μας προσφέρει τη δυνατότητα να ελαφρύνουμε από βάρη. Ανάλογα το ζώδιο που βρίσκεται, έχουμε και το φίλτρο με το οποίο θα λειτουργήσει ο πλανήτης. Ο Δίας λειτουργεί καλύτερα σε ζώδια φωτιάς αφού είναι πλανήτης που κυβερνά ένα πύρινο ζώδιο όπως τον Τοξότη αλλά και σε ζώδια νερού αφού είναι παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων ενώ δεν είναι τυχαίο που η έξαρση του βρίσκεται στον Καρκίνο.

Μπορεί να βελτιώσει οτιδήποτε σχετίζεται με τις μεταφορές ή την επικοινωνία!

Στο ζώδιο των Διδύμων στα τέλη Μαΐου, περνάει σε ένα ζώδιο αέρα, αρσενικό στην ενέργεια και θετικής πολικότητας. Εδώ ο Δίας είναι σε περιβάλλον που κυβερνά ο Ερμής (κυβερνήτης των Διδύμων) και στην παραδοσιακή αστρολογία είναι σε αδυναμία. Τι σημαίνει τώρα αυτό; Είναι κακό θα αναρωτηθεί κανείς αν το διαβάσει έτσι μονοκόμματα. Ο Δίας έχει το ρόλο του δασκάλου με την έννοια ότι του αρέσει να δείχνει τη συνολική εικόνα μιας εμπειρίας και δεν τον ενδιαφέρουν τα πεζά και καθημερινά μικρά μαθήματα της ζωής. Στα απλά και καθημερινά είναι καλύτερος στο ρόλο του ο Ερμής αλλά τώρα ο Δίας μπαίνει κάτω από αυτό το φίλτρο και θα δυσκολευτεί να αποδώσει τα μέγιστα των δυνατοτήτων του. Αυτό σημαίνει η θέση αδυναμίας. Μια φυσική δυσκολία να δούμε την μεγάλη εικόνα στα πράγματα γύρω μας και την τάση να αμφισβητούμε. Τώρα ακόμη περισσότερο θα λέγαμε ότι θα διογκώσει τα θέματα του Ερμή και των Διδύμων μιας και θα μείνει ένα χρόνο εκεί. Θα δούμε την τάση να μην πιστεύουμε σε οτιδήποτε δεν μπορεί να αποδεικνύεται, παρατηρείται αύξηση της αθεΐας και αμφισβήτηση των θρησκευτικών δογμάτων. Μπορεί να βελτιώσει οτιδήποτε σχετίζεται με τις μεταφορές ή την επικοινωνία, τις σχέσεις με αδέρφια – συγγενείς σε πιο προσωπικό επίπεδο.

Οι όψεις που θα σχηματίσει ο Δίας:

  • 2/6/24: Δίας τρίγωνο με Πλούτωνα στις 2ο του Υδροχόου ευνοεί οικονομικά και ψυχικά.
  • 14/8/24: Δίας σύνοδος Άρη στις 16o Διδύμων δίνει ιδιαίτερη δύναμη σε ενάρξεις επιχειρηματικού επιπέδου, κυρίως για όσους ασχολούνται με μίντια/εκπαιδευτικά ιδρύματα.
  • 19/8/24 & 24/12/24: Δίας τετράγωνο Κρόνος στους Ιχθύες. Προσοχή στα ανοίγματα και στα ρίσκα σε επιχειρηματικό επίπεδο, αποσταθεροποίηση κοινωνική – οικονομική.
  • 18/5/25: ο Δίας σε τετράγωνο με Βόρειο/Νότιο Δεσμό στις 25ο Ιχθύων/Παρθένου. Κοσμικά γεγονότα που αφορούν την ανθρωπότητα και όχι τόσο σε προσωπικό επίπεδο σχετικά με την θρησκεία, την εκπαίδευση, τα ταξίδια. Μπορεί να διογκώσει ζητήματα παγκόσμιας μετανάστευσης ή υγείας.
  • Ο Δίας θα βρίσκεται ορθός από 26/5 – 9/10/24 από 0-21ο των Διδύμων.
  • Σε ανάδρομη πορεία από 10/10/24 – 5/2/25 από τις 21 – 11ο των Διδύμων.
  • Σε ορθή πορεία ξανά από τις 6/2 – 10/6/25 από την 11 – 29ο Διδύμων.

Άρα βλέπετε ότι τα πιο τυχερά δεκαήμερα που θα «κλείσει» ο Δίας είναι κυρίως τα β δεκαήμερα των Διδύμων, Ζυγού, Υδροχόου & Τοξότη αλλά και οι πρώτες δύο μέρες γεννημένοι στο γ δεκαήμερο των παραπάνω ζωδίων. Σε όλους όμως όπου βρεθεί θα φέρει μια βελτίωση συνθηκών άσχετα αν αρχικά μπορεί να διογκώσει προβλήματα καθώς η δουλειά του Δία είναι να μεγαλώνει οτιδήποτε ακουμπά σε πρώτη φάση, σε δεύτερη όμως σε ανακουφίζει!

Για κάθε ζώδιο – Ωροσκόπο:

Κριός – ο Δίας στον 3ο φυσικό οίκο βελτιώνει θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία το μεταφορικό σας, την εκπαίδευση, τα αδέρφια και τον περίγυρο. Μπορείτε να αναζητήσετε μια νέα δουλειά ή να κάνετε σεμινάρια για να βελτιώσετε την ήδη υπάρχουσα δουλειά. Ανοίγει η όρεξη για μάθηση.

Ταύρος – ο Δίας φεύγει από το δικό σας ζώδιο και έβαλε τους σπόρους για να κάνετε τα ανοίγματα που θέλατε ή θα θελήσετε παρακάτω. Στο 2ο ηλιακό σας σπίτι βοηθάει να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση σας μέσα από την απόκτηση αγαθών και να τονωθείτε οικονομικά. Προσοχή στις υπερβολές των εξόδων.

Δίδυμοι – ο Δίας έρχεται σε εσάς, στον 1ο φυσικό οίκο και δίνει ανάγκη για επέκταση υλική και πνευματική. Ώρα να ανοίξετε τα φτερά σας αλλά προσέξτε να είναι σταθερά τα πατήματα. Ένα ταξίδι ή σπουδές αλλάζουν την οπτική γωνία της ίδιας σας της ζωής. Προσοχή στα κιλά αν δεν θέλετε να βάλετε.

Καρκίνος – για εσάς ο Δίας είναι στο 12ο ηλιακό σπίτι συμβολίζοντας την ψυχολογία και τη βελτίωση της. Προστατεύεστε από το παρασκήνιο και φανερώνονται οι κρυφοί εχθροί ή όσοι σας επιβουλεύοταν είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Προετοιμάζετε μόνοι σας τα επαγγελματικά βήματα ή δουλεύετε περισσότερο σε ιδιωτικό πλαίσιο.

Λέων – ο Δίας στο 11ο φυσικό οίκο δίνει την ελπίδα ότι οι στόχοι σας επιτυγχάνονται. Μπορείτε να ανοίξετε ένα νέο κοινωνικό κύκλο και φιλικές επαφές με άτομα που δεν συνηθίσατε μέχρι τώρα μέσα από το διαδίκτυο. Ενδιαφέρον για τα κοινά, δικτύωση της δουλειάς σε ευρύ κοινό.

Παρθένος – ο Δίας στο υψηλότερο σημείο, τον 10ο οίκο δείχνει την κοινωνική αναγνώριση που θα έχετε αρκεί να μην θεωρήσετε δεδομένη καμία προαγωγή ή άνοδο χωρίς μόχθο. Σας βλέπει ένα ευρύ κοινό και η δημοφιλία είναι πιο κοντά από ποτέ στα επαγγελματικά σας. Για κάποιους μπορεί να σημαίνει και την κοινωνική αναγνώριση μέσα από μια επισημοποίηση σχέσης αρκεί να βασίζεται στα σωστά θεμέλια.

Ζυγός – ο Δίας εδώ είναι σε φιλικό ζώδιο αέρα και στον 9ο φυσικό οίκο που του αρέσει πολύ! «Ανοίγετε πανιά» για δρόμους στη ζωή σας προς επίτευξη στόχων μέσα από ένα μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό ή ένα μεταπτυχιακό. Πίστη, αισιοδοξία και ελπίδα για το αύριο είναι η θέση του Δία και μπορεί να κάνετε ένα όνειρο σας πραγματικότητα.

Σκορπιός – ο Δίας στο 8ο ηλιακό σας σπίτι βοηθά στο να ηρεμήσετε ψυχολογικά και να κάνετε πιο εύκολα βήματα στην εκκαθάριση οποιασδήποτε τοξικότητας στις σχέσεις σας μέσω ψυχολογικής στήριξης. Καλύτερη έκβαση σε χειρουργεία αν αναγκαστείτε ή θέλετε να κάνετε κάποιες επεμβάσεις. Οικονομικά έχετε να λαμβάνετε από τους άλλους και το αποταμιευτικό ταμείο μπορεί να πάρει μια βαθιά ανάσα ανακούφισης.

Τοξότης – για εσάς ο Δίας περνά απέναντι σας και στο 7ο φυσικό σπίτι στο τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Τώρα μπορεί να δείτε την έναρξη νέων σχέσεων ή συνεργασιών. Κάποιοι από εσάς θα επισημοποιήσετε μια υπάρχουσα σχέση (πχ γάμος) αλλά και να λήξετε μία σχέση η οποία σας εγκλώβιζε στο παρελθόν.

Αιγόκερως – ο Δίας στο 6ο ηλιακό σπίτι βελτιώνει συνθήκες εργασίας και υγείας και γενικότερα θα φτιάξετε τη καθημερινότητα σας. Μπορεί να αποκτήσετε για συντροφιά ένα κατοικίδιο ζώο και αυτό να επιφέρει βελτίωση της ψυχολογίας σας.

Υδροχόος – ο Δίας μπαίνει στο φιλικό ζώδιο των Διδύμων και στον 5ο οίκο του έρωτα και της δημιουργίας. Περισσότερη χαρά, ψυχαγωγία, δημιουργία επιχειρηματικών πρότζεκτ αλλά και μια τάση για να είστε πιο γόνιμες οι γυναίκες του ζωδιακού.

Ιχθύες – ο Δίας στο φυσικό 4ο οίκο βελτιώνει θέματα ψυχολογίας, σπιτιού, σχέσεων με τα μέλη της οικογένειας. Μπορεί να έχετε μια καλύτερη έκβαση σε αγοραπωλησίες αλλά και να ξεκινήσετε από την αρχή την επαγγελματική σας σταδιοδρομία ολοκληρώνοντας ένα κύκλο πρώτα και ξεκινώντας έναν άλλο λίγο μετά.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα