Δία στους Διδύμους | O βασιλιάς των Θεών

ASTROTEAM GUEST
03/05/2024

Στην αρχαιοελληνική μυθολογία, ο Δίας αναδεικνύεται ως ο ανώτερος θεός, ο βασιλιάς των Θεών, του ουρανού και των κεραυνών. Στην αστρολογία, ο πλανήτης Δίας αντιπροσωπεύει την δύναμη, τη φιλοδοξία και την αυτοπεποίθηση. Η θέση του στον αστρολογικό χάρτη, δεικνύει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και τις ευκαιρείς στη ζωή μας, καθώς και τον τρόπο που εκφράζουμε τις φιλοδοξίες μας. Κατά την είσοδό του στο ζώδιο των Διδύμων, ενισχύεται η επιθυμία για γνώση και επικοινωνία, καθώς η πολυμέρεια και η περιέργεια που τους χαρακτηρίζουν.

Ας εξερευνήσουμε λοιπόν τον ρόλο που θα παίξει ο Δίας σε κάθε ζώδιο με την είσοδό του στο ζώδιο των Διδύμων.

Κριός

Σκέφτεστε μήπως να οργανώσετε θρησκευτικά ταξίδια με αδέλφια, ξαδέλφια; Υπάρχουν ευκαιρίες για ταξίδια που θα σας εμπλουτίσουν με καινούριες εμπειρίες. Κάποιοι άλλοι επιδιώκετε ευχάριστες συναναστροφές με συμμαθητές και δασκάλους σε σχολικές βιβλιοθήκες και άλλοι σχεδιάζετε να ξεκινήσετε σπουδές. Οι απεριόριστες ιδέες σας μαζί με τη διευρυμένη έμπνευση σας, λειτουργούν ενισχυτικά αυτή την περίοδο για εσάς που ασχολείστε με συγγραφή και διδασκαλία. Είναι μια θέση όπου η επικοινωνία χρωματίζεται με ανάλαφρο χιούμορ συνδυασμένη με φιλοσοφική διάθεση.

Ταύρος

Το ταλέντο σας για υλικά αποκτήματα ενισχύεται και διευρύνεται με αποτέλεσμα την οικονομική σας επέκταση! Έλκεται ευκαιρίες για χρηματική ροή, υλικών αγαθών και κληρονομιών. Τα ταξίδια, η διδασκαλία και η επικοινωνία γίνονται αφορμή για οικονομικά οφέλη. Ανανεωμένος αέρας πνέει σε θέματα αξιών δίνοντας έτσι ένα καινούριο νόημα ζωής! Η περίοδος προσφέρεται για εσωτερική εμβάθυνση και επεκτατική ενδοσκόπηση, διασφαλίζοντας σας έτσι πνευματική και ψυχική σταθερότητα και ισορροπία. Προσοχή από το υπερβολικό φαγοπότι!

Δίδυμοι

Το εσωτερικό, νοητικό σας ταξίδι που σας προετοίμαζε τόσο καιρό, ολοκληρώθηκε. Έφτασε η ώρα να φανεί και να αναδειχτεί η λαμπερή και ανανεωμένη προσωπικότητα σας, γεμάτη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για καινούρια ξεκινήματα και πρωτοβουλίες σε πολλαπλά επίπεδα. Νέοι στόχοι και φιλοδοξίες, σπουδές, ταξίδια, καινούριες, συνεργασίες και έρωτες, ή αναζωογόνηση της ήδη υπάρχουσας σχέσης, ανανεώνουν το νόημα ζωής. Είναι μια θέση που σας υπόσχεται καλή τύχη, υγεία και δημοτικότητα. Η διασκέδαση και χαρά επικρατούν στην ζωή σας, ευλογίες που τις μοιράζεστε με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας. Προσέξτε την αύξηση του σωματικού σας βάρους!

Καρκίνος

Περίοδος που θα νιώσετε την ανάγκη να αποτραβηχτείτε στο καβούκι σας, όπου εκεί θα ανακαλύψετε μέρη του ψυχισμού σας, τα οποία χρειάζονται επεκτατική διανοητική επεξεργασία, για να λειτουργήσουν ως μέντορες που θα σας οδηγήσουν στο εξελικτικό μονοπάτι σας. Αποτέλεσμα αυτής της πορείας είναι η ψυχική και η διανοητική σας διεύρυνση, η ικανότητα της συγχώρεσης και της συλλογικής συμπόνιας. Δίνοντας έτσι νέο νόημα ζωής στην καθημερινότητά σας. Η ένωση σας με το θείο, μέσω προσευχής και διαλογισμού, σας δίνει το αίσθημα της ασφάλειας μέσα στην αγκαλιά της συλλογικής ολότητας, ενώ οι οικογενειακοί ορίζοντες επεκτείνονται και διευρύνονται σε νέα μήκη και πλάτη.

Λέων

Πνευματικοί καθοδηγητές, δάσκαλοι και φίλοι θα σας εμπνεύσουν και θα σας στηρίξουν στους καινούριους στόχους και επιδιώξεις σας. Εναλλακτικοί τρόποι διδασκαλίας και μάθησης θα σας απασχολήσουν. Ο ενθουσιασμός και η ευαισθησία σας, σας καθιστούν αμετάκλητους στις μεταρρυθμιστικές, πολιτικές και κοινωνικές σας απόψεις. Οι ανθρωπιστικές σας προθέσεις θα εκφράζονται μέσω διεθνών ομάδων και οργανώσεων με επιπρόσθετο εργαλείο την τεχνολογία, η οποία θα συμβάλει στην δημόσια διεύρυνση σας. Σας περιμένουν έρωτες, ευχάριστα διανοητικά ενδιαφέροντα, διασκεδάσεις και ταξίδια στο εξωτερικό, με φίλους και ομάδες.

Παρθένος

Τα φιλόδοξα σχέδια σας για επαγγελματική καταξίωση και καλή φήμη εκπληρώνεται με την είσοδο του Δία στο πιο ψηλό στερέωμα του ζωδιακού. Η σκληρή δουλειά, ο προγραμματισμός και η μεθοδικότητά σας ευδοκιμούν και ανταμείβεστε γενναιόδωρα. Είναι η περίοδος που η επικοινωνία με την οικογένεια και τους γονείς αποκτά καινούριο ευγενές νόημα, ενώ το σπίτι γίνεται το πεδίο γνώσης και πνευματικής επέκτασης. Ενδέχεται οι γονείς σας, να χρειάζονται περισσότερο τη φροντίδα σας αυτή την περίοδο. Προσέξτε από τυχόν προβλήματα υγείας λόγω υπερκόπωσης.

Ζυγός

Με ανώτερη γνώση, ενασχόληση με ξένες γλώσσες, φιλοσοφία, ταξίδια, εκπαιδευτικά ταξίδια με δασκάλους και συμμαθητές, θα σας καλωσορίσει ο ευεργέτης πλανήτης του ζωδιακού που βρίσκεται μέσα στο σπίτι του. Για εσάς που είστε χωρίς σύντροφο, να είστε έτοιμοι να τον συναντήσετε σε ταξίδια, ή σε πανεπιστημιακό και φιλοσοφικό περιβάλλον, μπορεί να είναι ο καθηγητής σας, ή κάποιος από εξωτερικό. Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η πνευματική και η νοητική σας ισορροπία και η αρμονία.

Σκορπιός

Με τον Δία εδώ λειτουργείτε σαν μαγνήτης οικονομικής ευμάρειας, χρηματικής ροής και κληρονομιών. Κληρονομικά θέματα προς επίλυση διευκολύνονται και ολοκληρώνονται με επιτυχία. Ευνοϊκή περίοδος για βαθιά ενδοσκόπηση, επεκτατική ανάλυση και κάθαρση των σκοτεινών πτυχών, που υποβόσκουν στον ψυχισμό σας, ώστε να μπορέσετε να συγχωρέσετε εσάς και τους άλλους για να αναδυθείτε πλέον νικητές, φωτεινοί, ανάλαφροι και απελευθερωμένοι.

Τοξότης

Η ήδη υπάρχουσα σχέση σας ανανεώνεται και διευρύνει ποιοτικά τη ζωής σας, σε πνευματικό και διανοητικό επίπεδο. Για εσάς τους αδέσμευτους μια νέα, όμορφη ευγενική σχέση δίνει νόημα στην ζωή σας. Οι συνεργασίες ευνοούνται και επεκτείνονται. Καινούργιες ευχάριστες φιλίες εμπλουτίζουν τους κοινωνικούς σας κύκλους, ενώ για εσάς που έχετε νομικά θέματα επιλύονται υπέρ σας. Η τύχη σας και η καλή σας φήμη προέρχεται από τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας, ξεκλειδώνοντας έτσι την επίγνωση των αξιών, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

Αιγόκερως

Βελτιωμένες και υγιείς συνθήκες θα επικρατήσουν στο εργασιακό σας περιβάλλον, ενώ ο τρόπος σκέψης σας διευρύνεται και γίνεται πιο λειτουργικός μέσα στην καθημερινότητά σας. Περίοδος που ενισχύεται η διάθεση σας για να ενταχτείτε σε προγράμματα διατροφή και σωματικής άσκησης τα οποία θα συμβάλουν ευεργετικά και υποστηρικτικά για επίλυση θεμάτων σωματικής και ψυχικής υγείας. Ενδεχομένως κάποιοι άλλοι να καθιερώσετε το περπάτημα ως αερόβια άσκηση παρέα με το κατοικίδιο σας. Προσοχή στην υπερβολική ή λανθασμένη λήψη φαρμάκων!

Υδροχόος

Είναι μια θέση όπου ο έρωτας ξεκινά μέσα από τις φιλικές σχέσεις, εξελίσσεται σε εγκεφαλικό έρωτα και καταλήγει σε ερωτικό ειδύλλιο. Για κάποιους άλλους η ανάγκη για παιχνίδι και ενασχόληση με τα παιδιά, εκφράζεται σε καλλιτεχνικό, γνωσιακό και δημιουργικό επίπεδο, με την συμμετοχή της τεχνολογίας. Εδώ ο Δίας δίνει πολλούς απογόνους για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν αυτή την περίοδο. Για εσάς τους συγγραφείς και τους καλλιτέχνες η επιτυχία και η καλή σας φήμη είναι πλέον δεδομένη. Ιδανική περίοδος για επιτυχείς επιχειρηματικές επεκτάσεις, ενώ ευνοούνται τα τυχερά παιχνίδια. Η διασκέδαση και η χαρά είναι στο προσκήνιο.

Ιχθύες

Η οικογένεια, οι γονείς και το σπίτι σας θα σας απασχολήσουν. Ευκαιρία να δείξετε την συμπόνια και τη θυσιαστική σας διάθεση απέναντι στους γονείς σας που ενδεχομένως να σας έχουν περισσότερη ανάγκη αυτή την περίοδο. Κατάλληλη εποχή για επέκταση και ανακαίνιση του σπιτιού σας, το οποίο γίνετε το καταφύγιο σας για να ζωγραφίσετε, να διαλογιστείτε και να προσευχηθείτε περισσότερο. Για κάποιους από εσάς το σπίτι σας γίνεται ο καταλληλότερος επαγγελματικός χώρος για να κυνηγήσετε τους φιλόδοξους επαγγελματικούς σας στόχους. Κάποιοι άλλοι, ενδεχόμενος να μετακομίσετε σε ένα ήσυχο απόμερο σπίτι κοντά στην θάλασσα για να ασχοληθείτε με μελέτη και συγγραφή.

 

Από τη Σοφία Καλλή Μουγιάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα