Δίας στους Διδύμους | Καταλαβαίνω, γνωρίζω σε βάθος, φιλοσοφώ!

ΧΡΥΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
18/05/2024

Δίας στους Διδύμους (από 26 Μαΐου 2024 έως 10 Ιουνίου 2025)

Ο Δίας είναι πλανήτης της επέκτασης, της αναγνώρισης, της αφθονίας, του ανώτερου νους. Επίσης, είναι ο μεγάλος προστάτης, ο μεγάλος δάσκαλος, εκπρόσωπος της δικαιοσύνης και της φιλοσοφίας. Αλλά είναι και αυτός που φέρνει το άπλωμα χωρίς όρια που σε σωματικό επίπεδο μεταφράζεται συνήθως σε επιπλέον κιλά. Είναι ο κυβερνήτης του Τοξότη και των Ιχθύων, δύο διπλά, μεταβλητά, κοινωνικά ζώδια.

Εδώ ο μεγάλος φιλόσοφος θα αναγκαστεί να ξαναγίνει παιδί, οι σκέψεις του θα ξεφύγουν, θα απλωθούν χωρίς να εμβαθύνουν.

Είναι ο μεγάλος δάσκαλος που λέει καταλαβαίνω, γνωρίζω σε βάθος, φιλοσοφώ και επεκτείνω την πνευματική μου γνώση. Θα μπει στον (επίσης διπλό και μεταβλήτό) ζώδιο των Διδύμων, ζώδιο της πληροφορίας, του σκέφτομαι επιφανειακά και γρήγορα, χωρίς πλαίσιο και δομή, και συνέχεια ρωτάω “γιατί”. Ο Δίας στους Διδύμους είναι σε αδυναμία, στο πιο απομακρυσμένο σημείο από το βασικό του κάστρο, το σπίτι του στον Τοξότη. Εδώ ο μεγάλος φιλόσοφος θα αναγκαστεί να ξαναγίνει παιδί, οι σκέψεις του θα ξεφύγουν, θα απλωθούν χωρίς να εμβαθύνουν. Ευτυχώς ότι, κατά την διαμονή του στους Δίδυμους, ο Δίας θα είναι υπό το τετράγωνο του Κρόνου από τους Ιχθύες. Το ζώδιο των Ιχθύων είναι το δεύτερο σπίτι του Δία. Εκεί ο Κρόνος είναι τώρα φιλοξενούμενος και από εκεί θα στηρίξει τον Δία δείχνοντάς του πού, πώς και πότε να βάλει όρια. Όρια που τα χρειάζεται καθώς μπαίνει στους Διδύμους μόλις ένα μήνα μετά από την σύνοδο με τον Ουρανός, έντονα φορτισμένο με την ουράνια ενέργεια της ανατροπής και με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον.

Μπαίνοντας στους Διδύμους, ο Δίας θα δει τον Πλούτωνα από τον Υδροχόο με μία όψη τριγώνου. Μία όψη καλή, μεταμορφωτική, που θα μεταφέρει αναγεννητική ενέργεια από τον Πλούτωνα προς τον Δία. Και έτσι, αυτός ο Δίας φέτος θα μπει στους Διδύμους έτοιμος να ανατρέψει και να αναδομήσει σε μεγαλύτερο επίπεδο τις σκέψεις και τις φιλοσοφίες όλων, με τον παιδικό τρόπο των Διδύμων αλλά και με την σοβαρότητα του Κρόνου. Τα δώρα του για τον επόμενο χρόνο θα είναι πολλά άλλα θα είναι και τα σωστά για τον καθένα από μας.

Ας πάρουμε μια γεύση από την επιρροή του Δία στα 12 ζώδια:

Κριός

Ο Δίας θα διασχίζει τον τρίτο σας οίκο δείχνοντάς σας νέους τρόπους επικοινωνίας με συγγενείς, γείτονες, φίλους. Θα φέρει νέους τρόπους εκμάθησης για όσους ασχολούνται με μαθήματα. Θα ευνοηθεί η αλλαγή μεταφορικού μέσου ή συσκευών επικοινωνίας εφόσον αυτό είναι αναγκαίο (προσοχή στις επιπολαιότητες).

Ταύρος

Ο Δίας θα μπει στον δεύτερό σας οίκο βοηθώντας σας να αυξάνετε τα εισοδήματα και τα αποκτήματά σας. Θα βελτιωθεί το κλίμακα αξιών σας θα βρείτε καλύτερους τρόπους εκμετάλλευσης των ταλέντων σας.

Δίδυμοι

Ο Δίας στον πρώτο σας οίκο θα αλλάξει τον τρόπο που φαίνεστε στους άλλους. Θα σας γεμίζει αισιοδοξία, θα σας δίνει καλή διάθεση, αυξάνοντας προσωπικές και επαγγελματικές συνεργασίες. Κάτω από αυτήν την διέλευση θα πρέπει να βρείτε την ταυτότητα σας, ποιοι πραγματικά είστε. Και να το δείχνετε επειδή τώρα ξεκινάει ένας νέος κύκλος ζωής που θα διαρκέσει δώδεκα έτη. Δώστε προσοχή στην διατροφή, διότι ο Δίας θα σας σπρώχνει σε υπερβολές και μπορεί να βρεθείτε γρήγορα με καμία δεκαριά κιλά παραπάνω από αυτά που θέλετε.

Καρκίνος

Για σας ο Δίας θα μπει στον δωδέκατο σας οίκο. Αφεθείτε στην διαίσθηση σας. Θα σας προστατεύει από κρυφούς εχθρούς, θα οδηγήσει στο κλείσιμο κύκλων ζωής που δεν έχουν πια τίποτα να σας προσφέρουν. Η σύνδεση με το συλλογικό υποσυνείδητο θα σας φέρει καινούργιες ιδέες που θα σας εξελίξουν.

Λέων

Η διέλευση του Δία από τον ενδέκατό σας οίκο θα βοηθήσει την υλοποίηση των μακροχρόνιων σας στόχων και σχεδίων. Θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε νέους φίλους, να μπείτε σε καινούργιες ομάδες, να δεχτείτε στήριξη στα όνειρα σας από τους νέους σας φίλους. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες θα δείτε αύξηση στα εισοδήματα της επιχείρησης σας.

Παρθένος

Για σας τα δώρα του Δία θα έχουν σχέση με τα θέματα του δέκατου οίκου. Η καριέρα, το κοινωνικό σας στάτους θα βελτιωθούν. Το τι θα πρέπει να μετριάσετε εσείς είναι τον εγωισμό σας. Μην τον αφήσετε να σας οδηγήσει στην υπεραισιοδοξία για εύκολη επιτυχία, διότι μόλις φύγει ο Δίας η πτώση θα είναι απότομη και δυνατή. Δώστε προσοχή στην νευρική εξάντληση που μπορεί να φέρει προβλήματα αναπνευστικά ή εντερικά.

Ζυγός

Ο Δίας στον ένατο σας οίκο θα φέρει επιτυχίες στον τομέα των υψηλών σπουδών. Θα περάσετε επιτυχώς τις εξετάσεις και θα πάρετε εκείνο το δίπλωμα που τόσο καιρό ποθείτε. Ευνοούνται τώρα και τα μακρινά ταξίδια και η επαφή με ξένες κουλτούρες και θρησκείες. Ακόμα και οι επενδύσεις που έχουν σχέση με το εξωτερικό ευνοούνται κατά την διάρκεια αυτής της διέλευσης.

Σκορπιός

Εσείς θα είστε οι τυχεροί που θα δουν τα δώρα του Δία στον όγδοο τους οίκο. Τον οίκο που φέρνει την βελτίωση των οικονομικών μέσο τον άλλον ή μέσο κάποιας κληρονομιάς. Μπορεί να καλυφθεί τώρα η ανάγκη σας για σταθεροποίηση στα συναισθηματικά και ψυχολογικά σας θέματα. Ο Δίας θα σας το δώσει απλόχερα αυτό, μήπως και περισσότερο, καλύτερο σεξ καλύπτοντας έτσι την ανάγκη σας για βαθιά ένωση με το σημαντικό σας άλλον. Θα πρέπει να προσέχετε τα προβλήματα παχέος εντέρου που μπορεί μαζεύει τοξίνες, επιβαρύνοντας έτσι την υγεία σας.

Τοξότης

Ο κυβερνήτης σας, ο Δίας, θα σας κοιτάξει από απέναντι, από τον έβδομό σας οίκο. Εκεί βρίσκονται οι σημαντικοί σας άλλοι και ο Δίας θα σας δείξει μάλλον έναν μεγάλος δάσκαλος, έναν γκουρού, που κρυβόταν εκεί από πάντα. Ο Δίας θα σας προστατεύει από τους εχθρούς και θα σας φέρει λύσεις στα προβλήματα των σχέσεων σας. Αν ήρθε η στιγμή να τελειώσει οριστικά μία σχέση ή να βελτιωθεί, να φτιαχτεί μια που δεν πήγαινε καλά, ο Δίας τώρα θα σας το δείξει. Μην αντισταθείτε, μην φανατίζεστε να κρατήσετε κάτι που πρέπει να φύγει. Είναι για το καλό σας. Ο Δίας σας βοηθά να κάνετε χώρο στην ζωή σας για κάτι καινούργιο, καλύτερο.

Αιγόκερως

Για σας, οι καριερίστες του ζωδιακού, ο Δίας θα περάσει στον έκτο σας οίκο. Τον οίκο της ρουτίνας που τόσο αγαπάτε γιατί σας στηρίζει να πετύχετε τους στόχους σας, να αναρριχηθείτε στην κορυφή. Ο Δίας εδώ θα σας ωθήσει σε υπερβολές. Και εδώ σας συνιστώ προσοχή στις υπερβολές καθώς ο έκτος είναι και οίκος υγείας. (Π.χ. μία καλή συνήθεια που το κάνετε τρεις φορές την ημέρα μπορεί να γίνει βλαβερή αν θα το κάνετε έξι φορές την ημέρα.) Πιθανώς να έχετε πρόβλημα με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Είναι πολύ πιθανό να δεχτείτε αύξηση μισθού ή ακόμα και προαγωγή σε καλύτερη επαγγελματική θέση. Ευχάριστη καθημερινότητα εν όψει.

Υδροχόος

Για σας ο Δίας θα είναι στον πέμπτο σας οίκο. Οίκος χαράς, δημιουργίας, φλερτ, παιδιών. Θα σας δώσει την έμπνευση να υλοποιήσετε τα όνειρα σας, να κάνετε τα χόμπι καθημερινότητα. Θα έχετε χαρές από τα παιδιά σας ή θα θέλετε να αποκτήσετε παιδιά αν δεν έχετε. Καινούργιους έρωτες μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους. Όσοι έχουν ήδη μία σταθερή σχέση αγάπης ας είναι προσεκτικοί διότι η εμφάνιση τρίτου προσώπου μπορεί να χαλάσει την υπάρχουσα σχέση. Το φλερτ και η διασκέδαση με μέτρο είναι καλοδεχούμενα, όχι υπερβολές.

Ιχθύες

Εσείς θα δεχτείτε τον Δία στον τέταρτο σας οίκο. Οίκος γωνιακός, η βάση του χάρτη. Το οίκο της οικογένειας, του σπιτιού που μένουμε. Εδώ ο Δίας είναι σε έξαρση καθώς αυτός ο οίκος αντιστοιχεί στο ζώδιο του Καρκίνου. Θα σας δώσει την χαρά να βρίσκεστε με την οικογένεια σας, να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί τους. Αν οι σχέσεις με τους γονείς σας έχουν ραγίσει τώρα είναι η ώρα να φτιάξουν. Θα δείτε βελτίωση στα συναισθηματικά σας. Μήπως να θελήσετε να ανακαινίσετε τους χώρους που ζείτε ή, γιατί όχι, την αγορά ενός καινούργιου ακινήτου. Η εποχή είναι καλή και για πώληση ακινήτου.

 

Από τον Raul Lalu

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα