Ο Δίας στους Διδύμους | Επέκταση, εξέλιξη και πνευματική ανέλιξη!

ASTROTEAM GUEST
06/06/2024

Ζεῦ, φύσεως ἀρχηγέ, νόμου μετὰ πάντα κυβερνῶν,
χαῖρε· σὲ γὰρ καὶ πᾶσι θέμις θνητοῖσι προσαυδᾶν.
ἐκ σοῦ γὰρ γενόμεσθα, θεοῦ μίμημα λαχόντες
μοῦνοι, ὅσα ζώει τε καὶ ἕρπει θνήτ᾽ ἐπὶ γαῖαν·
τῷ σε καθυμνήσω, καὶ σὸν κράτος αἰὲν ἀείσω

(Κλεάνθης στωικός φιλόσοφος, 330 – 232 π.Χ.)

Δίας πατέρας Θεών και ανθρώπων. Το αστρολογικό σύμβολο του Δια αποτελείτε από το ημικύκλιο της ψυχής δίπλα στον σταυρό της ύλης βλέπουμε έτσι πως η ψυχή επεκτείνεται πέρα ​​από την ύλη, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί και την μορφή της μέσα σε αυτή. Είναι κυβερνήτης πλανήτης του Τοξότη και παραδοσιακά των Ιχθύων. Σε έξαρση είναι στον Καρκίνο. Σε θέση αδυναμίας στους Διδύμους σε πτώση βρίσκεται στον Αιγόκερω.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης που προωθεί την επέκταση την εξέλιξη και την πνευματική ανέλιξη, πολλαπλασιάζει και μεγεθύνει ότι αγγίζει και ότι βρίσκει μπροστά του είτε με θετικό είτε αρνητικό πρόσημο (κάλλιστα μπορεί λόγω υπερβολής να λειτουργήσει το ίδιο με κάποιον κακεργέτη πλανήτη βλ. Κρόνο, Άρη),δίνει στο άτομο ελπίδα, πιστή, έμπνευση, για ενασχόληση με φιλοσοφικές και θρησκευτικές αναζητήσεις, αφθονία και όραμα. Δίνει αισιοδοξία και χαρά για την ζωή. Η αρχετυπική δύναμη του Δια στον χάρτη μας υποδεικνύει το κομμάτι εκείνο που έχουμε τύχη, και θεϊκή προστασία, το κομμάτι εκείνο που μας καλεί μια ανώτερη δύναμη να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και να μετουσιώσουμε στις γήινες εμπειρίες μας το υψηλότερο νόημα της ζωής. Ο συγγραφέας Richard Tarnas στο βιβλίο του Κόσμος και Ψυχή (Cosmos and Psyche) πολύ εύστοχα μας μιλάει για το αρχέτυπο του Δια και μας χρωματίζει τις ιδιότητες του: «Έχει την ιδιότητα και την παρόρμηση να διευρύνεται και να αναπτύσσεται, να ανεβαίνει και να προοδεύει, να βελτιώνει και να μεγεθύνει, να ενσωματώνει αυτό που είναι εξωτερικό για να κάνει μεγαλύτερο το σύνολο»

Όντας σε εξορία στο ζώδιο των διδύμων εντείνει επίσης την διάθεση κουτσομπολιού και μας αποτρέπει από το να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα των πραγμάτων.

Ο Δίας κάνει ένα κύκλο 12 ετών και μένει σε κάθε ζώδιο μια ολόκληρη χρονιά. Θα μπει στο ζώδιο των Διδύμων στις 26 Μαΐου 2024 έως και τις 9 Ιουνίου 2025. Οι Κύκλοι του Δια χαρακτηρίζονται από επέκταση, αφθονία χαρά, τύχη και ωρίμανση. Η καινούργια ετήσια πορεία του στο αέρινο ζώδιο των Διδύμων που το κυβερνά ο Ερμής περιμένουμε ότι θα μεγεθύνει θα διευρύνει και θα ευνοήσει τα θέματα επικοινωνίας, την γρήγορη μετάδοση της πληροφορίας, θα μας ενσταλάξει δίψα για καινούργιες σπουδές και γνώση, κοντινές μετακινήσεις, ταξίδια και εμπειρίες που σκοπό θα έχουν να διευρύνουν τους Ορίζοντες μας με μια όμως ανέμελη παιχνιδιάρικη και επιφανειακή διάθεση. Όντας σε εξορία στο ζώδιο των διδύμων εντείνει επίσης την διάθεση κουτσομπολιού και μας αποτρέπει από το να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα των πραγμάτων.

Παρακάτω θα δούμε πως θα ευνοήσει κάθε ζώδιο ξεχωριστά και σε ποιο τομέα!

Για τους Κριούς ο Δίας περνάει σε ένα τομέα του ωροσκοπίου σας όπου σχετίζεται με την επικοινωνία, τα κοντινά ταξίδια, τα αδέρφια σας και τις σπουδές. Ευνοεί καινούργιες σπουδές σεμινάρια, εκμάθηση μιας νέας γλώσσας ίσως, μετακινήσεις, αλλαγή μεταφορικού μέσου, επαφές με γείτονες, συγγραφή και γενικά σας ωθεί να μάθετε καινούργια πράγματα και να διευρύνετε τις γνώσεις σας.

Στους Ταύρους ο Δίας καθώς φεύγει από το ζώδιο σας και πηγαίνει στον τομέα του ωροσκοπίου σας που έχει να κάνει με τις ασφάλειες σας, σας παρακινεί να δρέψετε τους καρπούς που σας έδωσε και σας προσφέρει την ευκαιρία να ανανεωθείτε, να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση, νέες οικονομικές απολαβές και να έχετε καινούργια αποκτήματα

Στους Καρκίνους ο Δίας φέρνει ψυχική ανάταση και ανάκαμψη. Αρκετή ξεκούραση αλλά και ανάγκη για ενδοσκόπηση και επαφή με ότι εσείς θεωρείται θείο και ιερό. Η ψυχολογία σας θα είναι καλή και θα βρεθείτε να μάθετε ίσως τώρα πράγματα που είτε διαισθητικά τα ξέρατε είτε δεν είχατε γνώση για αυτά αλλά τώρα θα βγουν στην επιφάνεια και θα έρθουν στο φως. Αυτό θα σας βοηθήσει για να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα των πραγμάτων και θα συνεχίσετε πλέον έχοντας γνώση του παρασκηνίου.

Στους Λέοντες ο Δίας θα φέρει εύνοια σε σχέση με φίλους και διεύρυνση του κοινωνικού σας κύκλου, θα υπάρξει καλυτέρευση στα οικονομικά σας και στις επιχειρήσεις, νέες γνωριμίες προβλέπονται με αξιόλογους ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και χόμπι με εσάς καθώς και καλυτέρευση των σχέσεων με τα παιδιά σας Ίσως λάβετε τώρα μέρος σε συλλογικές προσπάθειες για ένα κοινό σκοπό και όραμα μαζί με άλλους ομοϊδεάτες.

Για τους Παρθένους η επαγγελματική επιτυχία και κατοχύρωση είναι σίγουρη και εξασφαλισμένη καθώς ο Δίας στην κορυφή του Μεσουρανήματος σας θα ευνοήσει το τομέα των επαγγελματικών και της δημοσίας εικόνας σας προς τα έξω. Θα γίνεται περιζήτητοι, θα προβληθεί τώρα η δουλειά σας με πολύ θετικές αντιδράσεις από τους άλλους, καινούργια σχέδια και φιλοδοξίες θα σας εμπνεύσει ο Δίας και θα φέρει αναγνώριση. Προβλέπεται να έχετε στήριξη από άτομα κύρους.

Οι Ζυγοί θα βρουν νέο νόημα στη ζωή τους με τον Δια να επηρεάζει τον τομέα του ωροσκοπίου τους που έχει να κάνει με υψηλές ιδέες και ιδανικά, γνώση, ταξίδια, σπουδές, θρησκευτικότητα και διεύρυνση πνεύματος. Πολλά ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς είτε για σπουδές είτε αναψυχής, νέες φίλιες και σχέσεις με ανθρώπους άλλης κουλτούρας, νέες σπουδές, ιερά προσκυνήματα σε χώρους δύναμης, ψυχολογική ανάταση αλλά και αισιοδοξία. Αποκτάτε αντίληψη της μεγάλης εικόνας των πραγμάτων και αυτό σας δίνει αισιοδοξία και πίστη για το μέλλον.

Για τους Σκορπιούς ο Δίας χαρίζει τα δώρα του σε ένα τομέα του ωροσκοπίου που ευνοούνται τα οικονομικά μέσω αποζημιώσεων που μπορεί να πάρετε, νέων συνεργασιών ανάληψη δανείων, επιστροφή χρημάτων από την εφορία, ή τρίτους, ή δώρα. Ευνοούνται τα χειρουργεία, η απασχόληση με την ψυχοθεραπεία και ψυχανάλυση. Θα υπάρξει ερωτική έντονη διάθεση και ανεβασμένη λίμπιντο και θα έχετε εύνοια στις συνεργασίες σας.

Οι Τοξότες με το πέρασμα του Δια απέναντι σας θα έχετε εύνοια και βοήθεια από τους σημαντικούς άλλους της ζωής σας, νέες σχέσεις και συνεργασίες, νέοι πελάτες και συνεργάτες, ίσως υπάρξει επέκταση στην ήδη υπάρχουσα σχέση σας με τυχόν επισημοποίηση. Οικονομικά τα πράγματα θα πάνε πολύ καλυτέρα και γενικά θα είναι ένα διάστημα κοινωνικό με πολλές συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα και διασκέδαση.

Οι Αιγόκεροι εύνοια στο κομμάτι της φυσικής και ψυχικής τους υγείας καθώς ο Δίας περνάει από τον 6ο οίκο τους αλλά και καλυτέρευση της καθημερινότητα τους, και της εργασίας τους. Βοήθεια στο να κοπούν συνήθειες που δεν τους είναι αρεστές και δεν τους εξυπηρετούν πλέον και στο να υιοθετήσουν ένα νέο τρόπο ζωής να γίνουν πιο δραστήριοι και να αποκτήσουν νέα χόμπι και ασχολίες. Αρκετές νέες προτάσεις για εργασία και νέα πρότζεκτ.

Ο Δίας για τους Υδροχόους φέρνει χαρά και έρωτα, διασκέδαση και επαφή με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, νέες σχέσεις, ενθουσιασμό για την ζωή, νέα δημιουργικά σχέδια, εξομάλυνση σχέσεων με τα παιδιά και εύνοια, ίσως μια εγκυμοσύνη, τύχη στο χρηματιστήριο και γενικά ένα αέρα αισιοδοξίας και ανανέωσης.

Οι Ιχθύες έχουν την εύνοια του Δια κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι τους καθώς ο τομέας που επηρεάζεται είναι της οικογένειας και του σπιτιού Υπάρχει βελτίωση σε σχέσεις με γονείς αλλά και εύνοια σε σχέση με ακίνητα που ίσως πωληθούν η ενοικιαστούν καθώς και σε μετακομίσεις Ξεκούραση μέσα στην θαλπωρή του σπιτιού με αγαπημένα πρόσωπα και σύσφιξη σχέσεων με την οικογένεια, ευχάριστες επισκέψεις από φίλους ή συγκατοικήσεις.

 

Από τη Νικολέττα Γεωργομήτρου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα