Ο Δίας στους Διδύμους – 26/5/2024 – 9/6/2025

ASTROTEAM GUEST
11/05/2024

Μια ανάσα πριν το μακροβούτι στην κρυστάλλινη θάλασσα του Υδροχόου

Αν κάποιος ήθελε να εξηγήσει τι συμβολίζει ο Δίας στον χάρτη του κάθε ανθρώπου θα έλεγε ότι αντιπροσωπεύει την ηθική μας και τις επιδιώξεις του ανώτατου εαυτού μας. Ο Δίας είναι η πυξίδα που διαθέτει ο καθένας μας για να βρει την τύχη του στη ζωή και υπαγορεύει τους τρόπους δράσης που μπορούν να οδηγήσουν σε αυτοπεποίθηση και σοφία. Στους ώμους του κουβαλάει την πίστη μας και την προσωπική μας φιλοσοφία ενώ η γενναιοδωρία μας και η ανεκτικότητά μας εκφράζεται μέσα από την γλώσσα που μιλάει ο Δίας στον χάρτη μας. Κυβερνάει το ζώδιο του Τοξότη ενώ είναι και παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων. Πνευματικός  ηγέτης που καθοδηγεί, βασιλιάς που δείχνει την εύνοιά του, φιλόσοφος που κοιτάζει μακριά και εμπνέει για αυτό και σχετίζεται με την διδασκαλία στην ανώτερή της μορφή.

Στους Διδύμους, ο Δίας βρίσκεται θεωρητικά σε πτώση. Πως μπορεί ο πλανήτης που θέλει να αντιληφθεί και να εκφρασει το Μεγάλο σχέδιο, την φιλοσοφική άποψη και την αρχή των μεγάλων ιδεών να αποδώσει όλο του το μεγαλείο σε ένα ζωδιο όπως οι Δίδυμοι που ενδιαφέρεται για την πληροφορία, για το πως λειτουργούν τα πραγματα, που το απασχολούν δηλαδη τα δέντρα μεμονωμένα και όχι το δάσος στην ολότητα του. Ωστόσο, αυτός ο Δίας έχει σημαντικό ρόλο να παίξει σε τούτη την μεταβατική εποχή που ο Πλούτωνας κάνει το τελευταίο του πισωγύρισμα στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω θέλοντας να ολοκληρώσει και τις τελευταίες του υποχρεώσεις με το ζώδιο των εξουσιών του πλανήτη μας για να μπει σταθερά στον φιλελεύθερο Υδροχόο για να τον μεταλλάξει και να τον αναγεννήσει σταδιακά μέσα στα επόμενα 20 περίπου χρόνια.

Πώς μπορεί λοιπόν να αξιοποιηθεί ο Δίας στους Διδύμους στην απαρχή της νέας εποχής; Η απάντηση βρίσκεται στα χαρακτηριστικά του ίδιου του ζωδίου, του φιλομαθή και φιλοπερίεργου Δίδυμου που ασχολείται με πολλά και δυστυχώς αρκετές φορές διασπάται σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Επέκταση σε θέματα μάθησης και διδασκαλίας, σε θέματα ενημέρωσης,  επικοινωνίας και μετακίνησης είναι η κύρια συνεισφορά του για ένα έτος περίπου. Η επέκταση αυτή θα αποτελέσει το πρώτο σκαλοπάτιγια να ανακαλύψει ο καθένας από μας το δικό του μοναδικό, προσωπικό μονοπάτι που θα θελήσει να χαράξει μεσα στα επόμενα χρόνια. Ας μην ξεχνάμε η επόμενη εικοσαετία θα αφορά την επιστήμη και την τεχνολογία, την κοινωνική διεκδίκηση, την διαμόρφωση ιδεών και ιδεολογιών, την αστρολογία και τις εναλλακτικές θεραπείες, τις έννοιες  της φιλίας, της ετερότητας, της συλλογικότητας, της αλήθειας και της αυθεντικότητας.

Ο Δίας στους Διδύμους για κάθε ζώδιο ξεχωριστά:

Κριός

θα υπάρξει εύνοια και επέκταση σε θέματα μάθησης, διακίνησης πληροφορίας και μετακίνησης μιας και ο 3ος οίκος τους είναι ο φυσικός οίκος των Διδύμων. Θετικές σχέσεις με αδελφια και γείτονες καθώς επίσης και κάποια θετική αλλαγή/μετακίνηση στο άμεσο περιβάλλον. Κοντινά ταξίδια ευνοούνται και θα δοθούν ευκαιρίες για αυτά. Ότι θετικό φέρει ο Δίας για τους Κριούς θα είναι αρμονικό με τα ζητούμενα του Πλούτωνα στον Υδροχόο στον 11ο οίκο τους για τα επόμενα 20 χρόνια ο οποίος θα επηρεάσει τον κύκλο των γνωριμιών, τις ελπίδες και τους στόχους τους για το μέλλον.

Ταύρος

Η αξία για τον εαυτό ενισχύεται αλλά και το εισόδημα γενικά και ίσως προκύψουν ευκαιρίες για δεύτερη πηγή εσόδων που να σχετίζεται με επικοινωνία, εμπόριο, εκπαίδευση. Οι Ταύροι ίσως να θελήσουν να επενδύσουν σε γνώσεις μέσω σεμιναρίων και σπουδών παντός είδους. Ευνοείται η αγορά μεταφορικού μέσου. Προσοχή σε σπατάλες και άσκοπες αγορές. Για τους Ταύρους, ο Πλούτωνας στον 10ο τους θα θελήσει σε βάθος χρόνου να αλλάξει τον τομέα της καριέρας και της δημόσιας εικόνας τους και ο Δίας αυτήν την χρονιά θα τους φέρει την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να κάνουν την αρχή.

Δίδυμοι

Ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η αίσθηση ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα. Περισσότερη αισιοδοξία και χαρά. Ανάληψη πρωτοβουλιών και επιθυμία για πρωταγωνιστικό ρόλο στον επαγγελματικό στίβο, στην προσωπική ζωή και στις κοινωνικές επαφές. Προσοχή στην αλαζονεία και στην υπέρμετρη αισιοδοξία. Για τους Διδύμους η αυτοπεποίθηση που θα δώσει ο Δίας θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα και ενώ ο Πλούτωνας θα διελαύνει τον 9ο οίκο σας σε μια αλλαγή της φιλοσοφίας σας για τη ζωή.

Καρκίνος

Ευνοείται η επαφή με τον εσωτερικό εαυτό και η εύρεση γαλήνης μετά από το τρικυμιώδες πέρασμα και την διόγκωση που έφερε ο Δίας στον 11ο, τον οίκο των συλλόγων, των φίλων, των στόχων και των ελπίδων για το μέλλον. Αφου κατακαθίσει ο κουρνιαχτός έπεται ένα έτος όπου δίνεται η δυνατότητα για μια διαδικασία επεξεργασίας της ψυχικής/ψυχολογικής πληροφορίας και μια ευκαιρία συγχώρεσης και αποδοχής του εαυτού και των άλλων. Ένα έτος προστασίας από κρυφούς εχθρούς και ευκαιριών για μεταφυσικές, θρησκευτικές/πνευματικές, φιλοσοφικές αναζητήσεις οι οποίες μπορούν να συνεισφέρουν στην θεμελίωση της προσωπικής τους φιλοσοφίας ή/ και των γνώσεών τους μέσω ανώτατων σπουδών (Κρόνος στους Ιχθείς – διέλευση 9ος οίκος). Γενικότερα, η περιστασιακή εκούσια απομόνωση, η εθελοντική προσφορά για κάποιο ιδανικό, πιστεύω ή σκοπό, η πνευματική δουλειά και η ενασχόληση με τον εσωτερικό εαυτό υποστηρίζεται από τον Δια στον 12ο οίκο για το επόμενο έτος και σαν διαδικασίες θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, αν όχι αναγκαίες, πριν εισέλθει για τα καλά ο Πλούτωνας στον 8ο οίκο των Καρκίνων όπου και θα περπατήσει για τα επόμενα 20 περίπου χρόνια.

Λέων

Οι φιλίες, οι παρέες, οι σύλλογοι διευρύνονται και έρχονται ευκαιρίες μέσω αυτών. Οι Λέοντες θα θέλουν να είναι ανάμεσα σε ομοϊδεάτες και μπορεί να θελήσουν να δραστηριοποιηθούν μεσα σε ομάδες που έχουν έναν κοινό κοινωνικό, ανθρωπιστικό, επιστημονικό στόχο/σκοπό (π.χ. φιλανθρωπία, πολιτική κ.α.). Το διαδίκτυο επίσης θα παίξει σημαντικό ρόλο. Οι ελπίδες και τα σχέδια για το μέλλον αναπτερώνονται και πλέον αντιμετωπίζεται με περισσότερη αισιοδοξία. Το άνοιγμα αυτό στους κοινωνικούς τους κύκλους θα είναι εκείνο που θα τους φέρει σε επαφή με ανθρώπους που μακροπρόθεσμα θα τους ενδυναμώσουν πράγμα το οποίο θα συνεισφέρει στα σχέδια που κάνουν οι Λέοντες για το μέλλον (Πλούτωνας στον Υδροχόο – διέλευση 7οςοίκος).

Παρθένος

Απόκτηση φήμης θετικής αλλά και αρνητικής αν το προηγούμενο διάστημα με τον Δία στον Ταυρο δεν έγινε σωστή διαχείριση των καταστάσεων και δεν αξιοποιήθηκαν σωστά οι ευκαιρίες που έφερε. Στη θετική της έκφραση θα σημάνει αναγνώριση κοινωνική ή επαγγελματική καθώς επίσης και τύχη και ευκαιρίες στην καριέρα αλλά και θετική δημόσια εικόνα. Με τον πλούτωνα να διελαύνει τον 6ο οίκο, η αναγνώριση αυτή θα αλλάξει την καθημερινότητά τους και την ρουτίνα τους σε βάθος χρόνου.

Ζυγός

Ο Δίας στους Διδύμους και για ένα έτος περίπου θα διελαύνει τον 9ο οίκο τους του οποίου είναι και φυσικός κυβερνήτης. Είναι λογικό λοιπόν ότι η επεκτατική του ενέργεια θα εκφραστεί με περισσότερη άνεση για τους Ζυγούς. Συγγραφή, εκπαίδευση, πτυχία, ανώτατη εκπαίδευση, διδασκαλία ευνοούνται καθώς επίσης και τα νομικά θέματα. Επίσης μπορεί να υπάρξουν επαφές με το εξωτερικό αλλά και επαφή με άλλες κουλτούρες και φιλοσοφίες είτε μέσω ταξιδιού, είτε μέσω της επαφής με διαφορετικούς ανθρώπους, είτε με το μυαλό μέσα από αναγνώσματα και διηγήσεις. Όπως και να χει το πεδίο του νου ανοίγει περαιτέρω. Γενικότερα, οι Ζυγοί θα αποκτήσουν μια πιο διευρυμένη στάση ζωής. Η διεύρυνση αυτή θα τους εισάγει σε μία έντονα δημιουργική περίοδο της ζωής τους για τα επόμενα 20 χρόνια. (Πλούτωνας στον 5οοίκο)

Σκορπιός

Ο Δίας στον 8ο οίκο μπορεί να προσφέρει εύκολα έσοδα από σύντροφο ή συνεργάτη αλλά και εύκολο δανεισμό. Προσοχή στην διαχείριση των οικονομικών των άλλων. Ευνοείται η ενασχόληση με την ψυχολογία και την μεταφυσική και βελτιώνεται η ψυχολογία ίσως και μέσα από την ενασχόληση με τέτοιας φύσεως αντικείμενα και την δουλειά με τον εαυτό γενικά. Με τον Δία αυτόν δίνεται η ευκαιρία για την έναρξη μιας διαδικασίας ενδυνάμωσης και συμφιλίωσης με το παρελθόν ή την σύμπραξη με έναν συνεργάτη/ερωτικό σύντροφο έτσι ώστε, σε βάθος χρόνου, οι Σκορπιοί να οδηγηθούν σε αλλαγές σε θέματα σπιτιού, ή ακόμα και στην καριέρα τους και την δημόσια εικόνα τους.

Τοξότης

Η εύνοια έρχεται από τους άλλους ως «απάντηση» στη δική μας θετική στάση και διάθεση για καλή συνεργασία με αυτούς. Προσωπικές σχέσεις και επαγγελματικές συνεργασίες ευνοούνται ενώ η απαλλαγή από σχέσεις που δεν δουλεύουν σωστά ή δεν είναι θετικές για τους ίδιους γίνεται ευκολότερα. Η επέκταση αυτή του Δία στις διαπροσωπικές σχέσεις έρχεται για να διευκολύνει την είσοδο του Πλούτωνα στον 3ο οίκο για τα επόμενα 20 χρόνια κατά τα οποία οι Τοξότες βιωματικά θα ερθουν σε επαφή και με άλλους τρόπους σκέψης οι οποίοι θα συνεισφέρουν σε μια αναζωογόνηση της οπτικής τους.

Αιγόκερως

Όταν ο Δίας διελαύνει τον 6ο οίκο μπορούμε να περιμένουμε καλή υγεία και καθημερινότητα κυρίως σαν αποτέλεσμα των δικών μας ενεργειών. Αυτό μπορεί να σημαίνει σωματική άσκηση, διατροφή, θεραπείες συμβατικές ή εναλλακτικές. Επίσης βρισκουμε πιο ευκολα λύσεις σε θέματα και δουλειές της καθημερινότητας. Η σκληρή καθημερινή εργασία που συνήθως χαρακτηρίζει την ζωή των Αιγόκερων γίνεται ευκολότερη πράγμα που θα τους βοηθήσει, με τον Πλούτωνα να εισέρχεται στον 2ο οίκο τους , των αξιών, να ξεκινήσουν μια διαδικασία αναθεώρησης του τι αξίζει για να επενδύουν στη ζωή τους και τί αξίζουν οι ίδιοι εν γένει.

Υδροχόος

Για τους Υδροχόους, ο Δίας περνάει στον 5ο τους οίκο ενεργοποιώντας τον τομέα της χαράς, της διασκέδασης, της δημιουργικότητας, των παιδιών και του έρωτα. Θα υπάρχει ανάγκη για κοινωνικοποίηση και δημιουργική έκφραση ενώ παράλληλα είναι μια περίοδος που μπορεί να προκύψει μια εγκυμοσύνη. Τέλος, υπάρχει μια εύνοια στα τυχερά παιχνίδια αλλά θα πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί και να μην πιέζουμε την τύχη μας. Όλη αυτή η επικοινωνία η κίνηση και η μάθηση που θα φέρει ο Δίας στους Διδύμους θα δώσει χαρά και ικανοποίηση στους Υδροχόους και θα τους δώσει την αρχική δύναμη να προωθήσουν και να υλοποιήσουν σταδιακά τις ιδέες που εγκυμονούν στο κεφάλι τους μέσα στα επόμενα 20 περίπου χρόνια.

Ιχθύες

Ο Δίας στον 4ο οίκο για τους Ιχθύες σηματοδοτεί ένα έτος ευκολίας σε θέματα που αφορούν τα περιουσιακά και το σπίτι είτε το κτήριο είτε την οικογένειά μας. Οι Ιχθύες αντλούν χαρά από το οικογενειακό περιβάλλον ενώ τυχον διαφορές μεταξύ των μελών εξομαλύνονται. Ίσως υπάρξει επιθυμία να ασχοληθούν με το οικογενειακό παρελθόν τους αλλά και την παιδική τους ηλικία. Ευνοούνται η αγορά σπιτιού ή άλλου περιουσιακού στοιχείου. Η εύνοια του Δία στα θέματα του οίκου θα βοηθήσει  τους Ιχθύες σε μια εποχή κατά την οποία θα χρειαστεί να ασχοληθούν και με τον εσωτερικό τους κόσμο και να απαλλαγούν από απωθημένα συναισθήματα και φοβίες (διέλευση Πλούτωνα στον 12ο).

Απο την Ιωάννα Δασκαλάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα