Δίας στον Κριό: Πάλι από την αρχή!

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
05/05/2022

Το γεγονός της μετάβασης ενός πλανήτη από ζώδιο σε ζώδιο, είναι πάντα σημαντικό. Ιδιαίτερα ο Δίας που αναμένεται με προσμονή από όλους, πόσω μάλλον όταν ξεκινά ένα νέο ταξίδι από την αρχή του ζωδιακού! Έτσι, στις 11 Μαΐου 2022 εισέρχεται στο ζώδιο του Κριού, όπου θα παραμείνει έως την 28η Οκτωβρίου, για να επιστρέψει στο ζώδιο των Ιχθύων ως τις 20 Δεκεμβρίου 2022. Από εκεί και πέρα, ξαναμπαίνει στο ζώδιο του Κριού ως τις 16.5.2023…

Ο Δίας θα φτάσει φέτος ως τις 8°42′ του Κριού κι αυτό σημαίνει ότι η επιρροή του θα είναι καταλυτική για τους Κριούς, τους Καρκίνους, τους Ζυγούς και τους Αιγόκερους του Α’ δεκαημέρου και όσους έχουν πλανήτες και μαθηματικά σημεία ως τις 9 – 10 μοίρες των παραπάνω ζωδίων. Σημαντική εύνοια θα υπάρξει και για τα δύο υπόλοιπα ζώδια της φωτιάς – Λέοντες και Τοξότες – ενώ ευκαιρίες και υποστήριξη θα έχουν από αυτή του τη θέση και οι Δίδυμοι και Υδροχόοι. Η πρώτη και τελευταία αναδρομή του πλανήτη από το ζώδιο του Κριού, ξεκινάει φέτος στις 28 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 28 Οκτωβρίου.

Τα καλά νέα:

Στο πύρινο ζώδιο του Κριού, ο πλανήτης θα δώσει ώθηση και ευκαιρίες για ενάρξεις, ανάπτυξη της προσωπικής δύναμης, επανεκκινήσεις καταστάσεων και ορμή. Θα αυξήσει τη ζωτικότητα και την ενέργεια, κάτι που πολύς κόσμος έχει ανάγκη αυτό το διάστημα. Θα αυξήσει το θάρρος και θα βοηθήσει στην διεκδίκηση πραγμάτων, εκεί που χρειάζεται.

Οι προκλήσεις:

Το ζώδιο του Κριού είναι πύρινο, έντονο, βιαστικό και επιθετικό. Δεν θα είναι διευκολυντική η θέση για τα πολεμικά ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη, αντίθετα είναι πιθανό να δούμε κι άλλες προκλητικές ενέργειες μέσα από νέες πολεμικές εστίες. Δυστυχώς, είναι επικίνδυνος για μεγάλες, επεκτατικές φωτιές και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην έχουμε λυπηρές εξελίξεις, και στην χώρα μας, την οποία εκτός των άλλων θα απασχολήσουν και “επιθετικές” κινήσεις. Ιδιαίτερα τα τέλη Μαΐου και ο Ιούνιος είναι επικίνδυνη περίοδος. Σε συλλογικό επίπεδο, θα εκδηλώνεται ευκολότερα ο θυμός, οι εκρήξεις και οι εγωιστικές συμπεριφορές.

Πριν περάσουμε σε κάθε ζώδιο ξεχωριστά, να υπενθυμίσω ότι η ενέργεια του πλανήτη δεν είναι μόνο επεκτατική! Η “τύχη” που περιμένουμε, έρχεται συχνά υπό τη μορφή απελευθέρωσης από καταστάσεις, γενικών διευκολύνσεων αλλά και “διόγκωσης” όχι μόνο θετικών αλλά και δύσκολων θεμάτων, ανάλογα με το ωροσκόπιο. 

Κριός και Ωροσκόπος Κριός

Όπως αντιλαμβάνεσαι, είσαι το τιμώμενο πρόσωπο! Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που θα φέρει νέα ξεκινήματα παντός είδους: Επιχείρηση, επάγγελμα, γάμος, νέο μέλος στην οικογένεια, επέκταση του άμεσου περιβάλλοντος σου. Νέες σχέσεις και αύξηση του κύκλου σου. Θα έρχονται οι κατάλληλοι άνθρωποι για να σε στηρίξουν και να σε ξεμπλοκάρουν. Θα γίνεις πιο αισιόδοξος, πιο γενναιόδωρος, πιο χαρούμενος. Θα έχεις την ευκαιρία να δυναμώσεις το σώμα και την υγεία σου. Θα φιλοσοφήσεις και θα δεις αλλιώς τα πράγματα. Θα σε απαλλάξει από κάτι που σε βαραίνει. Θα έχεις ταχύτερη ανάρρωση αν κάτι τέτοιο χρειάζεσαι!
Tips: Ο Δίας είναι εύκολο να σε κάνει να “τεμπελιάσεις” και να γίνεις λίγο “ζαμανφου”. Είσαι παρορμητικός και βιάζεσαι σε γενικές γραμμές, πρόσεξε μην υπερβάλλεις τώρα σε αυτό και πάρεις επιπόλαιες αποφάσεις. Μη βιάζεσαι. Μπορεί άνετα να υπερτονίσει την εγωιστική συμπεριφορά και έκφραση ή να λειτουργείς έχοντας άγνοια κινδύνου. Προσοχή στα κιλά!

Ταύρος και Ωροσκόπος Ταύρος

Έρχεται για να σε κάνει να κλείσεις κύκλους που πρέπει να κλείσουν, με τον πιο αναίμακτο τρόπο. Θα βελτιώσει την ψυχολογία σου, δείχνοντας σου τον δρόμο να απαλλαγείς από φόβους και ανοιχτές πληγές. Θα λειτουργήσει σαν φύλακας – άγγελος προστατεύοντάς σε από κακοτοπιές. Θα σου φανερώσει πράγματα που είναι χρήσιμο να ξέρεις. Θα βελτιώσει τη σχέση σου με τον εαυτό σου και θα είσαι πιο ανοιχτός στο να παίρνεις τα σημάδια που θα σου δείχνουν το δρόμο. Θα βρίσκονται λύσεις και στηρίγματα, αν πρέπει να εμπλακείς με πάσης φύσεως ιδρύματα. Θα έχεις προστασία από άτομα που δεν σε βλέπουν με καλό μάτι. Θα ενισχύσει τη πίστη σου, θα βελτιώσει τον ύπνο σου – κάτι που έχεις ανάγκη – και θα σε απαλλάξει από κάποιον φόβο σου. Θα αρχίσεις να προετοιμάζεις κάτι σημαντικό, που θα εκδηλωθεί αργότερα. Έμπνευση!
Tips: Απόφυγε να εμπλακείς σε καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν σκάνδαλο ή να σε εκθέσουν. Μην το παρακάνεις με τον ύπνο. Μην διογκώσεις φόβους δίνοντας τους μεγαλύτερη αξία από όση έχουν. Κράτησε τα μυστικά σου αλλά και τα μελλοντικά σου σχέδια ασφαλή προς το παρόν.

Δίδυμοι και Ωροσκόποι Δίδυμοι

Ο πλανήτης έρχεται σε ένα φιλικό για εσένα ζώδιο, για να αναπτερώσει την ψυχολογία σου και να βοηθήσει να οραματιστείς ένα καλύτερο μέλλον για ‘σένα, σχεδιάζοντας το. Θα διευρύνει τον φιλικό σου κύκλο ή θα αποκαταστήσει φιλικές σχέσεις. Οι φίλοι βοηθούν. Σε κάποιες περιπτώσεις, θα απαλλάξει από μία επιβλαβή φιλία. Θα σου δώσει την ευκαιρία να μπεις σε μία συλλογικότητα ή να αναβαθμίσεις τη θέση σου σε μία υπάρχουσα. Θα ευνοήσει τη συμμετοχή σου στα κοινά. Θα αυξήσει τη δημοφιλία σου στο διαδίκτυο. Θα φέρει νέες και σημαντικές ιδέες.
Tips: Προσοχή στον ιδεολογικό φανατισμό και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει. Επίσης, όχι επιπολαιότητες στο διαδίκτυο που μπορεί να φέρουν αρνητική φήμη. Θα κάνεις σχέδια για το μέλλον και θα αρχίσεις να δουλεύεις για την εφαρμογή τους: Πρόσεχε να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Καρκίνος και Ωροσκόπος Καρκίνος

Ως παρορμητικό ζώδιο, έχεις να περιμένεις σημαντικά πράγματα από τον Δία στον Κριό, ιδιαίτερα στον επαγγελματικό τομέα. Εκεί, έρχονται ευκαιρίες, αναβάθμιση, βελτίωση σχέσεων και εύνοια από τους ανωτέρους σου. Προαγωγές, νέες ευκαιρίες εργασίας αλλά και απαλλαγή από ένα δυσάρεστο επαγγελματικό περιβάλλον και μετακίνηση σε ένα νέο, είναι μέσα στο πρόγραμμα για όποιον το χρειάζεται. Κάποιος από τους γονείς βοηθά με έναν τρόπο ή βελτιώνεται η σχέση σου μαζί του. Επιχειρηματικές ενάρξεις θα έρθουν για πολλούς Καρκίνους αλλά και η αναγνώριση της δουλειάς σου. Ένας γάμος ή ό,τι μπορεί να περιγράψει την αλλαγή κοινωνικού status, έρχεται να σε κάνει να χαρείς. Φήμη και εμπλοκή με τα κοινά.
Tips: Προσοχή στις επιπόλαιες επαγγελματικές κινήσεις αμφιβόλου ηθικής, προκειμένου να μην έρθεις αντιμέτωπος με ένα σκάνδαλο, που θα αμαυρώσει την κοινωνική σου εικόνα. Πόνταρε επαγγελματικά, χωρίς να βγάζεις τα πόδια έξω από την κουβέρτα. Προσοχή στα κιλά!

Λέων και Ωροσκόπος Λέων

Εξαιρετικά νέα για εσένα, εφόσον ο Δίας από τη νέα του θέση έρχεται να βοηθήσει στην “αποσυμπίεση”, κάτι που έχεις μεγάλη ανάγκη. Θα ανοίξει η όρεξη σου για ταξίδια, μάθηση, νέες εμπειρίες. Αν περιμένεις ένα πολυπόθητο πτυχίο κι έχεις εργαστεί γι’ αυτό, έρχεται. Ανοίγουν οι δρόμοι για το εξωτερικό, είτε επαγγελματικά, είτε για όποιον άλλο λόγο. Ο Δίας θα ευνοήσει εκδόσεις, την συγγραφή αλλά και τη δημοφιλία σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα σε στηρίξει σε νομικά θέματα και θα σε απαλλάξει από βάρη. Θα βελτιώσει τη σχέση με συγγενείς ή θα έχεις να λαμβάνεις κάτι θετικό από εκείνους. Για πολλούς Λέοντες, θα σημάνει την έλευση ενός δεύτερου γάμου ή την γνωριμία που θα οδηγήσει σε αυτόν! Θα φιλοσοφήσεις και θα δεις τη ζωή με άλλα μάτια…
Tips: Απόφυγε τον φανατισμό και προσπάθησε να θυμάσαι ότι όλα έχουν δύο πλευρές. Μη θεοποιήσεις γκουρού, πνευματικούς κ.λπ, εκτίμησε αλλά πρόσεχε την υπερεκτίμηση και τον υπερενθουσιασμό.

Παρθένος και Ωροσκόπος Παρθένος

Πριν αναφερθούν όσα θα σου υποστηρίξει ο Δίας από τον Κριό, θυμήσου ότι δεν έχεις τελειώσει με τον Δία από τους Ιχθύς, ιδιαίτερα αν ανήκεις στο Γ’ δεκαήμερο. Από τον Κριό όμως, έρχεται να σε στηρίξει οικονομικά, να σε βοηθήσει με κληρονομικά θέματα, με διατροφές, τράπεζες, διακανονισμούς, δάνεια κλπ. Τα οικονομικά του συντρόφου βελτιώνονται και αυτό σε κάνει να χαίρεσαι. Επιστρέφονται χρήματα σε ‘σένα και παίρνεις περισσότερα από τους άλλους – όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο. Μεγάλη ευκαιρία να απαλλαγείς από φόβους κι ενοχές, μετά από μία γενναία βουτιά μέσα σου κι αφού ξεπεράσεις κάποια σου διλήμματα. Βελτιώνεται ή ενεργοποιείται η σεξουαλική σου ζωή. Έχεις προστασία σε χειρουργεία (και από χειρουργεία). Επαφή με την μεταφυσική.
Tips: Φρόντισε να μην λειτουργείς επιπόλαια στην σεξουαλική σου ζωή για να αποφύγεις μεταδοτικές ασθένειες. Αν νιώσεις να διογκώνονται οι φόβοι σου, μη διστάσεις να σκεφτείς την επίσκεψη σε κάποιον ειδικό, θα απαλλαγείς ευκολότερα και θα βγάλεις σημαντικά συμπεράσματα μέσα από την θεραπεία. Μην λειτουργήσεις αφελώς και βιαστικά αν θέλεις να επενδύσεις κάπου.

Ζυγός και Ωροσκόπος Ζυγός

Εσύ και ο Κριός θα είστε τα τιμώμενα πρόσωπα που θα λάβετε τη μερίδα του λέοντος της εύνοιας του πλανήτη. Σε αυτή την πολύ σημαντική φάση της ζωής σου, θα ευνοήσει τις υπάρχουσες σχέσεις και συνεργασίες, θα φέρει καινούργιες, θα διευρύνει τον κύκλο σου, θα σε προστατεύσει από όσους δεν σε βλέπουν με καλό μάτι. Πολλοί Ζυγοί θα παντρευτούν, θα συγκατοικήσουν, θα αναβαθμίσουν γενικά μία σχέση. Επωφελείς και επικερδείς συνεργασίες. Απελευθέρωση από σχέσεις και συνεργασίες που δεν λειτουργούν. Αν σκέφτεσαι διαζύγιο, θα σε βοηθήσει να το πάρεις ευκολότερα. Θα σε προστατεύσει από αντιδίκους και θα σου φέρει καλούς συμβούλους. Θα έρχονται στο δρόμο σου οι κατάλληλοι άνθρωποι την κατάλληλη στιγμή και δεν θα είσαι μόνος σου.
Tips: Ερωτεύσου, σχετίσου αλλά μην εξιδανικεύεις. Πρόσεχε τα κιλά. Βάλε τα σωστά όρια κι εσύ απέναντι στους άλλους για να μη καπελωθείς. Πρόσεχε τα κιλά!

Σκορπιός και Ωροσκόπος Σκορπιός

Ο Δίας καταφθάνει και θα κάνει την καθημερινότητα σου ευκολότερη, χωρίς να σημαίνει ότι θα μειώσει τον όγκο εργασίας σου, ίσα – ίσα, θα την αυξήσει. Θα δώσει ευκαιρίες για νέα εργασία και αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας. Θα βελτιωθούν οι σχέσεις με συναδέλφους και υφισταμένους ή θα απαλλαγείς από μία εργασία – ή συνεργασία – που δεν εξυπηρετεί την εξέλιξη σου. Αν χρειαστείς γιατρούς, θεραπευτές, θα φέρει στο δρόμο σου αυτούς που χρειάζεσαι. Ένα νέο ζωάκι έρχεται και θα σε κάνει να χαρείς ή θα απαλλάξει από κάποιο πρόβλημα το κατοικίδιο σου, θα έχει ευκαιρίες βελτίωσης ή ξεκούρασης. Θα βρίσκεις ευκολότερα τους ανθρώπους που θα χρειάζεσαι να σε εξυπηρετήσουν στα θέματα της καθημερινότητας σου.
Tips: Πρόσεξε τις διατροφικές υπερβολές και τις βλαβερές συνήθειες που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σου.

Τοξότης και Ωροσκόπος Τοξότης

Ο Δίας θα στηρίξει τα δημιουργικά σου σχέδια και θα σε βοηθά να χαίρεσαι συχνότερα και ευκολότερα. Θα ασχοληθείς με ένα χόμπι που θα σε ευχαριστήσει και θα διασκεδάσεις περισσότερο. Θα αναπτερώσει το ηθικό σου μέσα από ένα καινούργιο φλερτ και θα φέρει περισσότερους θαυμαστές. Αν είσαι επιχειρηματίας, καλλιτέχνης, αθλητής, θα αυξήσει τη δημοφιλία σου και τα επιτεύγματα σου. Θα φέρει εγκυμοσύνες αλλά και πολλή χαρά από τα παιδιά σου. Πιθανά κέρδη. Θα ευνοήσει την τύχη γενικά και θα σε στηρίξει ώστε να προσπεράσεις εμπόδια και καταστάσεις ευκολότερα.
Tips: Μην το παρακάνεις με τον τζόγο, πρέπει να θυμάσαι ότι χρειάζεται μέτρο. Το ίδιο και με το ποτό και γενικά τις υπερβολές στη διασκέδαση, ώστε η χαρά να μην γίνει εθισμός.

Αιγόκερως κι Ωροσκόπος Αιγόκερως

Σημαντική διέλευση και για εσάς, που επιφυλάσσει επέκταση στον οικογενειακό τομέα και στην ακίνητη περιουσία. Αγοραπωλησίες και συμφωνίες θα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Διεύρυνση του οικογενειακού κύκλου και στήριξη σε ό,τι αφορά ζητήματα γονέων. Για όποιον το χρειάζεται, απαλλαγή από τοξικό οικογενειακό περιβάλλον και μετακίνηση αλλά και τέλος μίας δυσκολίας στον τομέα αυτό και απελευθέρωση. Έτσι κι αλλιώς, οι μετακομίσεις, οι ανακαινίσεις κ.λπ, θα είναι διευκολυμένες και για καλό. Παράλληλα, θα φέρει και επαγγελματικές ευκαιρίες. Θα γνωρίσεις καλύτερα τις ρίζες σου. Έρχονται και αρκετοί γάμοι με τη θέση αυτή.
Tips: Προσοχή στο βάρος σας που θα είναι εύκολο να αυξηθεί και σε ό,τι σχετίζεται με αγοραπωλησίες, θυμήσου ότι πρέπει να λάβεις υπόψιν όλες τις παραμέτρους και να μην λειτουργήσεις σπασμωδικά.

Υδροχόος και Ωροσκόπος Υδροχόος

Διευρύνονται οι γνώσεις με τη νέα θέση του Δία και ανοίγει η όρεξη για μάθηση. Το μεγάλο δώρο, θα είναι η απαλλαγή από μαύρες σκέψεις και νοητικά βάρη: Θα σκέφτεσαι περισσότερο αισιόδοξα, παρά τις πιέσεις του Κρόνου που συνεχίζουν. Καινούργια μεταφορικά μέσα, οικοσκευή, laptops κλπ, είναι μέσα στο πρόγραμμα, όπως κι ένα δίπλωμα οδήγησης ή η αρχή ενός μαθησιακού κύκλου. Αποκαθιστάς την επικοινωνία εκεί που χρειάζεται και βελτιώνεις σχέσεις με αδέρφια, ξαδέρφια, συγγενείς, γείτονες κλπ. Θα γίνεις πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο, ενώ οι πληροφορίες που θα έρχονται σε ‘σένα θα αρχίσουν να έχουν πιο αισιόδοξο χαρακτήρα. Θα έρχεται αυτό που χρειάζεται να ακούσεις και να δεις την κατάλληλη στιγμή.
Tips: Στο κομμάτι του διαδικτύου προσοχή ώστε να μην προκύψει δυσφήμιση και διασυρμός. Όχι επιπολαιότητες στην οδήγηση. Προφυλάξου από τον φανατικό κι επιπόλαιο εαυτό σου επικοινωνιακά και πρόσεξε να μην κάνετε γκάφες στην οδήγηση που θα στοιχίσουν.

Ιχθύες και Ωροσκόποι Ιχθύες

Ας ξεκινήσουμε με το ότι αν ανήκεις στο Γ’ δεκαήμερο έχεις να λαμβάνεις ακόμα από τον Δία στους Ιχθύς. Όμως καθόλου άσχημα δεν θα είναι τα πράγματα και από τη νέα του θέση, από όπου θα αρχίσει να δίνει καρπούς από τα όσα έσπειρες. Αύξηση των εσόδων και οικονομικές ευκαιρίες λοιπόν, που με τη σειρά τους θα σε κάνουν να νιώσεις πιο ασφαλής και πιο ικανοποιημένος από τον εαυτό σου. Ευκαιρία να δεις ποιο ταλέντο σου μπορεί να αποδειχθεί προσοδοφόρο ή να το ενεργοποιήσεις και να αυξήσεις την αυτοεκτίμηση σου. Περισσότερα δώρα και παροχές. Νιώθεις καλύτερα με εσένα και έτσι έλκεις και καλύτερα πράγματα από τους άλλους.
Tips: Προσοχή στη σπατάλη και την άγνοια κινδύνου στον οικονομικό τομέα.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα