Δίας στον Κριό – Ο βασιλιάς θεών και ανθρώπων

ASTROTEAM GUEST
13/05/2022

Δίας, ο βασιλιάς θεών και ανθρώπων που κατέχει την πιο εξέχουσα θέση μέσα στους αιώνες και τους πολιτισμούς. Θεός του ουρανού, του κεραυνού, της βροντής, του νόμου, της τάξης, της δικαιοσύνης και της φιλοξενίας. Αυτός που δίδαξε τη συγχώρεση, την ευγνωμοσύνη και την αφθονία που φέρνουν, ως άλλο ένα «κέρας Αμάλθειας» στις ζωές των ανθρώπων. Χαρακτηρίζεται σαν ο μεγάλος ευεργέτης της αστρολογίας, χωρίς να λείπει όμως ο κίνδυνος της υπέρμετρης αισιοδοξίας που ενθαρρύνει την υπερβολή, τη σπατάλη, το αλόγιστο ρίσκο και την απερισκεψία.

Η επίγνωση της φιλοσοφικής πλευράς της επιρροής του Δία, διευκολύνει να μπαίνει ένα πλαίσιο λογικής στη στάση του ανθρώπου απέναντι στη ζωή και τα προβλήματά της.

Φεύγοντας από τους Ιχθύς, τον Μάιο του 2022 αρχίζει μια νέα 12ετής πορεία στο ζωδιακό κύκλο, ξεκινώντας τον Κριό. Εκπέμπεται μια πανίσχυρη, ζωντανή και δραστήρια ενέργεια που ωθεί την εσωτερική ποιότητα προς στην εκδήλωσή της στον κόσμο και σηματοδοτεί την στροφή της ενέργειας από το ατομικό στο συλλογικό. Ο Δίας γυρίζει ανάδρομος από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2022 στο ζώδιο του Κριού και είναι κατάλληλη εποχή για εσωτερικό διάλογο, ανασυγκρότηση και για αναθεώρηση στόχων, με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της θέσης του ατόμου στον κόσμο και του τρόπου που ενεργεί.

Κριός

Καθώς οι στόχοι και η προσπάθεια κατάκτησης τους, είναι μια διαδικασία που δίνει νόημα στη ζωή, είναι σίγουρη η εμπλοκή σε νέα εγχειρήματα και σε ανταγωνιστικές ή δυναμικές δραστηριότητες, διότι μέσα από αυτές προοδεύουν και εξελίσσονται. Θα υπάρχει όμως και η τάση για βεβιασμένες αποφάσεις, οι οποίες ίσως οδηγήσουν σε επιπόλαιες πράξεις και η υπερβολική βιασύνη και ο παρορμητισμός, μπορεί να οδηγήσουν σε χάσιμο σημαντικών ευκαιριών.

Ταύρος

Η περίοδος αυτή, προτρέπει στη διάλυση του εγώ και την αναζήτηση της προσωπικής ευτυχίας και ολοκλήρωσης μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς στην ανθρωπότητα. Τα συναισθήματα της συμπόνιας και της ευαισθησίας θα βρίσκονται σε απόγειο και θα υπάρχει έντονη ανάγκη για συμπαράσταση και για βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη την υποστήριξη.

Δίδυμοι

Με τον Δία στον 11ο οίκο, αυξάνεται η φήμη στον κοινωνικό κύκλο, έρχονται νέοι άνθρωποι στο φιλικό περιβάλλον, που θα βοηθήσουν να διεκπεραιωθούν σχέδια και να υλοποιηθούν στόχοι. Εμπλοκή σε ομάδες ή οργανισμούς με φιλανθρωπικό ή ανθρωπιστικό σκοπό και γνωριμίες με ανθρώπους κύρους. Φαίνεται ότι το έργο που γινόταν από τους Διδύμους μέχρι τώρα και ήταν στην αφάνεια, παίρνει σάρκα και οστά, έρχεται στην επιφάνεια και φέρνει πνευματική και υλική ανάπτυξη.

Καρκίνος

Η καριέρα και οι επαγγελματικοί στόχοι στο επίκεντρο αυτό το διάστημα, καθώς ο Δίας δίνει πολλές ευκαιρίες για άνοδο, επιτυχία και ευημερία. Το περιβάλλον θα είναι υποστηρικτικό αλλά και πιεστικό πολλές φορές, εξωθώντας όλες τις εσωτερικές δυνάμεις να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επίτευξη των στόχων. Μέσα από αυτή την προσπάθεια θα έρθει η αναγνώριση και θα αυξηθεί η αυτοπεποίθηση.

Λέων

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους Λέοντες είναι η ανώτερη εκπαίδευση, θρησκευτικές και ηθικές αξίες. Υπάρχει η διάθεση και η περιέργεια για συνεχή ανακάλυψη καινούριων πραγμάτων και νέων εμπειριών, αλλά υπάρχει επίσης και έντονο ενδιαφέρον για τη διάχυση της γνώσης που αποκτιέται. Η τύχη θα είναι συνεχώς παρούσα και θα παρουσιάζονται νέες προοπτικές στη ζωή του Λέοντα.

Παρθένος

Ο Δίας στον οίκο του υποσυνειδήτου, των φόβων, του έρωτα και της αναγέννησης. Όλα αυτά που δεν ήθελαν να βγουν στην επιφάνεια είναι ευκαιρία να φωτιστούν και να γίνουν η δύναμη του Παρθένου. Με τη βοήθεια του Δία όλα θα είναι καλύτερα, ο έρωτας περιμένει στη στροφή και θα ξεκινήσει μια όμορφη περίοδος γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Ζυγός

Δημιουργούνται πολλές ευκαιρίες για σχέσεις και συνεργασίες, υπάρχει εύνοια από τους συντρόφους, τους συνεργάτες και κάνει τον Ζυγό αισιόδοξο, γενναιόδωρο και ικανό να μεταφέρει όλη αυτή την ενέργεια και στους άλλους. Δεν απογοητεύεται από τις δυσκολίες, προχωράει με την ομορφιά που τον διακατέχει, έχοντας την προστασία του Δία και σε νομικά θέματα.

Σκορπιός

Ώρα για εξέταση των σχέσεων, κατά πόσο είναι βιώσιμες και λειτουργικές και ωφελούν την ανάπτυξη και τη ζωή του Σκορπιού. Αναγνώριση και κατανόηση των ορίων, των περιορισμών και των ατελειών της ανθρώπινης φύσης. Αυτά είναι θέματα αιχμής για τους Σκορπιούς, που με τη βοήθεια του Δία τώρα θα τους δοθεί καλοτυχία και διευκόλυνση στη διαχείρισή τους.

Τοξότης

Η γνώση, η φιλοσοφία, η αναζήτηση νοήματος γίνονται μια δημιουργική διαδικασία, που ωθεί τον Τοξότη να βρει κρυμμένα διαμάντια κάτω από τις εφήμερες απολαύσεις. Η δημιουργική αυτοέκφραση και η αγάπη προκαλούν ευχαρίστηση. Η τύχη σε τυχερά και όχι μόνο, παιχνίδια χαμογελάει και κλείνει και το μάτι.

Αιγόκερως

Εύνοια σε οικογενειακά θέματα, εξισορρόπηση των οικογενειακών σχέσεων και βοήθεια συναισθηματική ή και οικονομική, που θα κάνει τους Αιγόκερους να νιώθουν πιο σίγουροι και ασφαλείς. Ενισχύεται η προσωπική ταυτότητα σε σχέση με το περιβάλλον και ενισχύεται επίσης η αίσθηση κατανόησης του εαυτού και η επαφή με την ψυχή του.

Υδροχόος

Αυξάνεται η θέληση για περισσότερη επέκταση γνώσεων και επικοινωνία. Η αυθεντικότητα και η πρωτοτυπία θα χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις και τις πληροφορίες, φέρνοντας στον Υδροχόο μπροστά σε νέα σχέδια και πρότζεκτς. Ανοίγονται νέοι δρόμοι επαγγελματικά, μετακινήσεις και ταξίδια στο επίκεντρο και τα αδέλφια, αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Ιχθύες

Αυξάνεται η αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας με την αύξηση των υλικών και συναισθηματικών στοιχείων. Αύξηση της αυτοεκτίμησης και εκμετάλλευση των προσωπικών ταλέντων των Ιχθύων, δημιουργούν την καλή τύχη στη διάκριση των ευκαιριών που παρουσιάζονται. Στο προσκήνιο και η αναζήτηση νοημάτων ζωής, συστήματος αξιών και εμπιστοσύνης στο θεϊκό σχέδιο.

 

Από την Εύη Πατρωνίδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα